Rüçhan 1 TL şu an Rüçhan alıp bedelliye katılmak piyasa fiyatına göre zarar yazar sanırım.nasil hesaplanıyor .1 TL Rüçhan alsak 1 TL bedelli yatirsak 2 TL ne kadar hisse alacaz karşılığında
PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Rüçhan 1 TL şu an Rüçhan alıp bedelliye katılmak piyasa fiyatına göre zarar yazar sanırım.nasil hesaplanıyor .1 TL Rüçhan alsak 1 TL bedelli yatirsak 2 TL ne kadar hisse alacaz karşılığında
Sayin kaynarca 2000 lota yüzde 45 ise 1000 lota 450 TL 2000 lota 900 TL para ödersiniz yada bunu ödemek istemiyorsanız ruchanlari satarsiniz.artik hangisi karlı sizin için bilemem.hesabinizi yapın .
Size bir sorum olacak elinizdeki 2000 lot ayces hissesi için 2000 lot ruchanmi verildi? yoksa yüzde 45 oranında 900 adet ruchanmi verildi??
Bende arttırılacak sermaye kadar Rüçhan verildi sanıyordum .Rüçhan uccuz diye Rüçhan alacaktım salak gibi .1 Rüçhan alırım 1 TL yatirrirm 1 ayces hissem olur diye saf saf düşünüyordum uyuz oldum ondan sordum .demekki Rüçhan sermaye kadar çıktı 1000 ruchan aldinmi 450tl yatircan 450 hissen .yani ruchani 1 TL den alsak 1000 TL 450 de yatirdik 1450 TL yatırıyoz 450 adet ayces imiz oluyor .ayces şu an 3.20 desek.450x3.30=1440 TL .yani piyasadan 450 lot ayces alsan 1440 TL ve 1000 lot Rüçhan alıp parasını yatırıp 450 lot aycesin olsa oda 1450 TL aynı tas yani hamam.
Resim1 ayces alış satış kademeleri
Resim 2 ayces Rüçhan alış satış kademeleri .https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b4f78be4a9.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fc1094fb38.jpg
Bedelliye katılmak bence daha iyi hisse şu an ucuz daha ne kadar duserki.bu arada bende hisse yok .ama alırım param olsa.siğ hisse adamı kanser eder rezilde eder vezirde
A1 50-100 tl ye rüçhan alıp hisse satmaya çalışıyor . iş bankası rüçhana kuvvetli vurursa A1 de büyük zarar edebilir. rüçhanda aldıklarını dibe kadar satamaz
Turizm altın çağını yaşıyor, AYCES dolar bazında 2008 krizi fiyatlarının da altında..
Hele bir bedelli bitsin, neler olacak neler..
Rüchan haklarının son kullanım resmi günü belli midir. ?
Aynı Aracı kurumun bazı müşterilerine rüchan hakkını kullandırmış olmasına rağmen bazılarına sessiz kalması ne anlama gelir.?
https://i.postimg.cc/XvM172jY/ayces.png
Uzun vadeli $ bazında hissenin grafiği böyle..
1-Bedelliyle şirkete para girmiş olacak.
2-Turizm rekor yılını geçiriyor
3-Çeşme'ye ilgi her sene artıyor.
4-Şirketin %30 ortağı KOÇ HOLDİNG
5-Bedelli artırım sonrası halka açık hisse sayısı artacak, halka açık kısmın piyasa değeri 10 mn TL yi geçerse, hisse sürekli müzayedeye geçebilir, bu ihtimal her daim var..
Daha enteresan hikayeler de var ama en iyisi arkaya yaslanıp yaz sonuna kadar izlemek..
Aracı kurumun, şu ana kadar bedelliyi kullandıramaması ne anlama gelir ?
Şikayet merci neresidir ?
bedelliye katılım çok düşük,koç holding katılmamış, yaşar gurubu yarısı kadar kullandı halka açık kısmıda 200 bin lot kullanıldı yaklaşık 5milyon lot satılmaya çalışılacak...satılırsa bir kısmı şirket c gurubundan çıkıp b gurubuna girer sürekli işleme açılır ama 2020 yılında...
ALTINYUNUS ÇEŞME TURİSTİK TESİSLER A.Ş.' nin 24/06/2019 tarihinde başlayan % 49,19369 oranında bedelli sermaye artırım işleminde, kaydileşmiş hisse senetlerinin rüçhan haklarını kullanmak isteyen üyelerin haklarını 08/07/2019 tarihinde Merkezi Kaydi Sistem çalışma süresi içerisinde kullanmaları gerekmektedir.
Rüçhan Pazarı kapandı ayın 2 sinde ama bedelli kullanım süresi daha bitmedi.
8 Temmuz son tarih diye biliyorum karışıklık olmasın..
O tarih sonrası kullanılmayan rüçhanlar birincil pazarda satılacak, artık kim ne kadar kullanmadı o zaman netleşir, şimdiden şu kullanmadı bu kullanmadı demek abes..
- Yeni pay alma hakları izahnamede belirtilen esaslara uygun olarak 24.06.2019 ile 08.07.2019 tarihleri arasında 15 gün süreyle kullandırılacaktır.
Senelerdir gittiğim bir Otel.
Yeri çok güzel.
Ancak , bu turim sezonundan bile nasibini alamıyor.
Harcayacak olsan, o sermayenin 3 katını Oteli adam etmek için rahatça harcarsın.
Kaldı ki bu para dan Otel hiç nema'lanmayacak mış..
Ciddi bir yabancı ortak gelmeden, Yaşar ailesinin Miras kalemi olarak kalır.
Ruhsatsız iş (kanunsuz) yapan yöneticileri biz, fon'layamayız.
Bu eninde sonunda dava konusu olacaktır.
Velev ki, ajandalarında başka bir şey yoksa, KOÇ Holding de bunu masaya koyacaktır.
Fiyat incelendiğinde, bilhassa, senedi tu kaka yapmak için, tek fiyat sistemine çekmeleri de dahil,
Yaşar Holding hak yemektedir. Belki onlarında hakları bir zamanlar yenmişti ama aramasını bildiler ve davayı kazandılar.
Doğrusu, herkes' in hakkını teslim edip, küçük hesaplardan uzak durmaktır.
Böyle bir müessese , Borsada 15 Mil $ a fiyatlanıyorsa, Bu Yaşar Holding için çok yüz kızartıcı bir durumdur.
İtibar, çok zor kazanılır ama işte böyle çok kolayca ziyan edilir.
Keşke adam gibi bir bedelli ile otel yenilenirken, bu ruhsat işini vurgulamadan
halletselerdi.
koç holding bedelliye katıldı,yaşar holding 2 milyon lot felan kullanmamış, borsada da şimdilik kullanılmayan 200 bin lot var...geçen günkü yanlış bilgi içinde özür diliyorum...bügün son günmüş...
https://i.hizliresim.com/qAPWd5.jpg
8 temmuz 2019
saat 15,40.
Kullanılmayan rüçhan 11,500 lot kadar, KAP haberinden anladığım..
2 milyon şu kullanmadı, 200 bin bunlar kullanmadı muhabbetinin kaynağını çözemedim..?
Kullanılmayan 11.500 lotu da birincil piyasada satıldı, böylelikle bedelli sermaye artırmına katılım %100 oldu..
Şu katılmadı bu katılmadı, bu kadar katılmadı diyenler ya bilgisizlikten, ya da art niyetten..bilmiş olun
KAP Haberi :
Artırılan 8.243.260 TL sermayeyi temsil eden paylar karşılığında, yeni pay alma hakkı kullanım süresi (24.06.2019-08.07.2019) içerisinde kullanılan rüçhan haklarından 8.229.732,46 TL
ve kalan payların 10-11 Temmuz 2019 tarihlerinde Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa'da ve Şirket merkezinde satışından 36.539,06 TL olmak üzere toplam 8.266.271,52 TL nakit girişi sağlanmıştır.
Yaşar Holding Son Gelişmeler:
Geçtiğimiz günlerde basına yansıyan Yaşar Holding ile TMSF'nin uzlaştığı haberi Yaşar Holding iştirak yatırımcıları açısından oldukça önemlidir.
Yaşar Holding'in AİHM'de haklı bulunduğu ve yüklü miktarda tazminat alma hakkı ihtimali olduğu bir ortamda TMSF ile herhangi bir nakit girdisi yaratmadan uzlaşması çok çok ilginçtir.
Not: Dava içeriğine yönelik detaylar için twitter üzerinden Moyan Bey'i @moyan_kusbakisi takip ediniz.
Geçtiğimiz aylarda Yaşar Holding'e yönelik bolca analiz yaptım. Analizlerimden çıkarılabilecek özet, Yaşar Holding'in mevcut operasyonları ile 250 Milyon Dolarlık 2020 Mayıs vadeli borcu ödemekte çok sıkıntı yaşayacağı ve varlık satış yollarına başvurma zorunluluğuydu. Bir diğer ihtimal ise Holding'in bahsi geçen dava sonucu olarak tazminat hakkı elde etmesi ile sıkıntılarını giderebilmesiydi. Bu konuyu bir analizimin sonunda, avukat olmamam sebebiyle yorum yapmam saçma, dava içeriğini sunan internet sayfasını ekleyerek kısaca sizlerle paylaşmıştım.
2020 Mayıs ayına sayılı aylar kala sıkıntılarınızı kökünden çözebilecek bir işlemi niye bırakırsınız? Benim aklıma masa altından el sıkışıldığı ihtimali geliyor açıkçası. Bu tamamen bir senaryodur ve ilave bir bilgim yok.
Ki bu haber sonrası Yaşar Holding eurotahviline alımlar geldi. Tek sebebin bu haber olduğunu iddia etmek yanlış olacaktır. Global faiz oranlarının düşüşü ve Filli Boya'nın satış fiyatının da olumlu etkisi olabilir.
Holding, tabii ki de, 250 Milyon Dolarlık borcunu yeniden borçlanarak finanse edebilir; ancak bu durum Holding'in sıkıntılarını azaltmaz. Borçlanma faizinin aynı seviyede kalmayıp yükselmesi ve borç kısıtlarının katılaşması beklenmelidir. Bu sebeple Holding'in ne yapıp edip, en azından, borcunu azaltmaya ihtiyacı vardır. Bunun da en olası yolu varlık satışlarıdır.
Bu sebeple, kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadığını belirterek, kaybedersem sıfır üzüleceğim miktarda paramı, tüm halka açık Yaşar Holding iştiraklerine eşit miktarda bölerek yatırım yapmayı düşünüyorum.
Alıntıdır...Yatırım tavsiyesi değildir...
Tüm Yaşar Grubu hisselerinde son 5 gündür gerçekleşen işlemler mal toplama değil yeterince toplanmış olan hisselerin fiyatlarının artık patron tarafından yukarı çekilme zamanı olduğunu düşünmekteyim...O nedenle ; sayın psikopat baba bence bu süreç daha yeni başlamakta... Ancak yine de bu benim şahsi kanaatim olup yatırım tavsiyesi değildir kesinlikle...Nasıl hisseler 3 yılda 1/3 fiyatlara çekildi ise bundan sonrada grup tarafından danışıklı döğüş işlemleri ile yukarı çekilecektir diye düşünüyorum...Tüm senetler patronun portföyünde ve ky uyanana kadar hisseler araştırma raporlarında hedeflenen seviyelere kadar çekilecek sonra dağıtılmaya başlanacaktır...Grubun 4 A grubu ve 2 C grubu hissesi sırayla primlenmekte...Pınar hisseleri ve DYO marka liderleri..Kaldı ki Koç ortaklığındaki Altınyunus için turizm beklentileri bu sene çok yüksek...Viking ise grubun satacağı ilk muhtemel şirket...
Şahsi öngörülerim olup yatırım tavsiyesi değildir...
Bedelli sermaye artırımı yapıldı, şirkete para girdi..
Geçen seneye göre çok daha iyi bir turizm sezonu geçiriliyor..
Hisse baskı altında tutuluyor, daha ne kadar tutabilecekler, izliyoruz..
Sermayenin 25,000,000 TL ye çıkması tescil oldu.
Sermaye artırımından elde edilen fonun nereye kullanıldığı da netleşti.
3 mn kadar imar barışına kullanılmış.
5 mn kadar da Halk Bankasına borç kapatılmış.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/784175
Artık arkamıza yaslandık 9 Aylık bilançoyu bekliyoruz.
Şirket son yılların en iyi bilançosunu açıklayacak, borçları ciddi azalacak, 5 mn TL lik kısmı zaten bedelliden gelen parala kapandı, imar affından yararlanıyor, kaçak göçek binası vs kalmıyor..
Hisse fiyatı ise İş yatırım tarafından baskı altında tutuluyor, sabah akşam hisseyi baskılama derdinde arkadaş(lar)..Merak ediyoruz, nereye kadar :)
Hisse 2,84 lerden 3,40 lara geldi, kimsecikler yok :) Ne kadar güzel..
4,40 olursa bakalım 1-2 kişi görünecek mi merak ediyorum..
Hisse 2,84 lerden 3,40 lara geldi, kimsecikler yok :) Ne kadar güzel..
4,40 olursa bakalım 1-2 kişi görünecek mi merak ediyorum..
Borsa işlem esasları ve gruplamalar değişiyor, ABCD grupları kalkıyor.
AYCES de C grubundaydı ve sürekli müzayedede işlem göremiyordu.
Ama artık bu değişiyor. 04,11,2019 itibarıyla sürekli müzayedeye giriyor.
Hisse açısından son derece pozitif bir gelişme..
Ben varım kardeş 1 yıl önce aldım duruyo
Burası çok sakin arkadaşlar
Niye çıktı niye düşüyor acaba?
Takas verileri çıkışı destekliyor mu?
Yaşarın bu oteli satışı söz konusu olabilir mi?
Arazi fiyatı ortalama 5000 TL / m2 hesaplanırsa sırf arazisi 700 milyon ediyor. Şu anki piyasa ederi 130 milyon civarı.
Ütopya 36 milyon €'ya satılmıştı. Yatak kapasitesi bundan biraz fazlaydı. Yorum yapacak kimse yok mu?
Yazılarım yatırım tavsiyesi içermez.
Bugün hissede bir düzeltme gelebilir.
Müzayedeye çıkacağı İçin mi gelsin düzeltme niye gelsin
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi