“Enflasyon meselesini bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl çözmüş olacağız. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Türkiye’de faiz düşecek. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecekâ€
Printable View
“Enflasyon meselesini bu yıl sonuna kadar kontrol altına almış, önümüzdeki yıl çözmüş olacağız. Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Türkiye’de faiz düşecek. Göreceksiniz enflasyon da faizle beraber düşecekâ€
Uvvvvvvvvvvvvv borç alan yaşadı...
Herkese hayırlı huzurlu bayramlar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşümde çifte müjde:
"'Yarısı Bizden' kampanyasını başlatıyoruz. Evini yeniden yapmak isteyenlerin maliyetinin yarısını devlet olarak biz karşılayacağız"
Bu haber haftaya kullanırlar ....Borsayı fişekler özellikle çimento ve demir çelik ....cam grubu hisselerine dikkat etmek lazım.....
Forum üyelerinin.
Ramazan Bayramı'nı kutlar;sağlıklı,huzurlu,mutlu nice bayramlar dilerim...........................
Bu doğalgaz bulunduğunda dalga geçen arkadaşlar vardı....Acaba şimdi utandılar mı ?Sanmıyorum....Kim ne derse desin bu dağalgaz ülkemiz için büyük bir adım olmuştur.....hem de kısa sürede kullanıma sokmaları ....normalde 6-7 yılda doğalgaz ancak ulaşır deniliyordu.....Ülkemiz büyük bir adım atmıştır.....Başka ülkelere de rol model olacaktır.....
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erdoğan'ın bugün duyurduğu 'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden' kampanyasının detaylarını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümde yeni seferberlik başlattıklarını açıkladı.
Erdoğan, "Evlerinin riskli yapı tespitini yaptıran vatandaşlarımızın ister yerinde ister rezerv alanda dönüşüme giren evlerinin maliyetinin yarısı biz karşılayacağız" dedi.
BAKANLIK DETAYLARI AÇIKLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Değişikliği Bakanlığı da kampanyanın detaylarını açıkladı.
Buna göre, 100 m² 2+1 daire için 750 bin TL devletten, kalan tutara yüzde 10 peşinat ve 5 bin 625 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.
Kampanya kapsamında 120 m² 3+1 daire için ise 900 bin TL devletten, kalan tutara
yüzde 10 peşinat ve 6 bin 750 TL’den başlayan taksitle 10 yıl vade uygulanacak.
DETAYLAR 5 ADIMDA SIRALANDI
Bakanlık 'Yarısı Bizden' kampanyasının diğer detaylarını ise 5 adımda sıraladı.
Buna göre,
ADIM 1; Mülk sahibi 26 Nisan – 29 Mayıs tarihleri arasında e-devlet üzerinden başvuru yapacak.
ADIM 2; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından başvuruda bulunulan binanın ön incelemesi yapılacak ve keşif raporu hazırlanacak.
ADIM 3; Gönüllülük esasıyla anlaşma sağlanan bina için protokol hazırlanacak, proje aşamasına geçilecek.
ADIM 4; Ruhsat alma süreci başlayacak.
ADIM 5; Binanın boşaltılmasıyla TOKİ eliyle başlatılacak inşa süreci en geç 2 yıl içinde tamamlanacak, bu süreçte 10.500 TL taşınma ve aylık 5.250 TL kira yardımı yapılacak.
60x60 seramik 1.5 sene önce m2 si 27 tl ..
Şu an aynı seramik m2 si 370 tl olmuş :he:
yalız artık 60x120 moda olmuş, oda m2 933 tl olmuş :he:
https://www.cimri.com/seramik-karo-f...ari,2105599122
kaba inşaat maliyeti 1/4 dür..
diyelim 750k ya 100m2 ev yaptın,
3 adet 750k daha gerekir
buda şu demek, 3m tl toplamda yer,
100 m2 ev yapmak, tahminim 2m altına kendin amele gibi çalışır evini kendin yaparsan 2m e 100m2 çıkar, usta tanıdık ise 2.5 hatta 3 ile çarpar, tanıdık değilde 1.9x yada 2x ile çarpar
eş-dost dost kazığı atar yabancı usta bunu yapmaz :ok:
toplam 3m maliyetin içinde tv çamaşır bulaşık üçlüsü girmez (!!!)
Maacit iyi saçmalamışsin inşaat maliyeti konusunda. 100 M2 ev 3 mil demişsin, dayanak ne diye sorsak?
Dolandırıcılık haberi.
>>>>>>>>
Diken’in öğrendiğine göre ‘dolandırılmak istendi’ değil, düpedüz dolandırıldı bu isimler. 5 milyon dolar, dolandırılan toplam paranın yanında devede kulak. ‘Bazı isimler’den sadece birinin kaptırdığı para yaklaşık 7,5 milyon dolar.
‘Ünlü teknik direktor’ diye anılan kişi Fatih T. ‘Spor camiasından bazı isimler’ ise şöyle: Emre B., Arda T., Fernando M., Selçuk İ., Semih K.…
Dahası, dolandırılanlar arasında bu isimlerden bazılarının yakınları, hatta aile mensupları da var.
https://www.diken.com.tr/skandal-dol...cu-bile-degil/
https://bankavitrini.com/denizbank-f...ilik-skandali/
2021 Haziranda 300k ya tek tapu müstakil ev yapılıyordu :he:
yarıın gidin fiyat alın, 100m2 1.sınıf malzeme anahtar teslimi ev için ..
bizde öğrenmiş olalım, saygılar
Sasa 190 lirayı gördüğünde Avrupa’nın en pahalı defter değeri piyasa değeri oranına ulaşmıştı. Şimdi 100 lira ama halen Doğu Avrupa’nın yine en pahalı şirketi. Türkiye de ki emlak fiyatlarıda aynen sasa gibi pahalı. Kira çarpan oranı ile amorti süresi 40 yıla yaklaştı. Evin ömrü 40 yıl. Emlak işinden uzak durun. Hisse fiyatlarında ani haraketlerde oluşan ortalama fiyatlardan uzaklaşma eğilimi Şuan emlak fiyatlarında aşırı şekilde yaşanıyor. Ortalamalara geri dönüş kaçınılmaz. Rsi 70-80 olduğunda panikleriz, çok az 110-120 görülmüştür. Emlak fiyatlarında rsi 500 desek abartmayız.
Cumhur itfikatı bu tabloyu görse nasıl yorumlardı. Görse dedim çünkü görmüyorlar. Almanya İngiltere ve İtalya ile yan yanayız derlerdi. 😆 muhtemelen 2023 sonu gelmeden listede resmî olarak lider biz olacağız. Gayri resmî olarak ise zaten lideriz.
Enflasyon
Argentina 🇦🇷 104%
Turkey 🇹🇷 50.51%
UK 🇬🇧 10.1%
Italy 🇮🇹 7.6%
Germany 🇩🇪 7.4%
Mexico 🇲🇽 6.85%
France 🇫🇷 5.7%
India 🇮🇳 5.66%
USA 🇺🇸 5%
Brazil 🇧🇷 4.65%
Indonesia 🇮🇩 4.97%
Netherlands 🇳🇱 4.4%
Russia 🇷🇺 3.5%
Japan 🇯🇵 3.2%
Spain 🇪🇸 3.3%
Switzerland 🇨🇭 2.9%
China 🇨🇳 0.7%
Bizde enflasyonun yüzde 50 olduğuna memur sendikalarindan başka kim inanır?
Maacit çok yeni fiyat aldık bir ay önce ve sen 3 milyon diyirsun yarısından az. Seni biri sağlam kaziklamaya çalışıyor bilgine. Bu arada ev İstanbul bakirkoyde.
kentsel dönüşüm desteği öyle herkese verilmiyor ..
çürüklüğü raporla kanıtlanmış olanlara
Demir fiyatları 2 yıldır yatay..Hatta geçen sene bu zamandan daha aşağıda....
Fakat taş toprak seramik sektörü tam bir mafya olmuş....Geçen yıl 50 kg gri çimento 40 tl den 115 tl'ye roketlendi.... Sebep 150-$ dolardan 400-$ dolara fırlayan kok kömür fiyatları idi.
Fakat küresel kok kömür fiyatı bu yıl 200-doların altına düşmüş durumda.....
Ancak Taş, toprak, seramik sektörü fiyatlarında tek kuruş indirim yapmadılar.
Konut sektöründe, 2.el araba piyasasında, Borsada, inşaat sektöründe örgütlü bir soygun var.
Ömrümde bu kadar niteliksiz ve etkisiz bir ticaret bakanı görmedim..,
Şu anda dünyada denetimden bu kadar uzak, kendi kafasına göre serbestçe hareket eden ve bu kadar otorite boğluğu olan başka bir ülke varmı bilemiyorum....
Bu ülkede Elektrik, gaz, petrol süresiz bedava bile olsa bu ülkede enflasyon hep fahiş rakamlarda seyretmeye devam edecektir. .
https://m.patronlardunyasi.com/haber...-raporu/273878
Bu habere kayarlar mı
cehape herkese 1 tam altın dağıtıcağını duyunca, kendimi hedge etmek için viop gram altın kontratında short açtım.. ama vade riskim var, haziran sonuna yetişir umarım bay kemalin dağıtacağı altınlar, bu zzamanlama konusunda parti içinden insider bilgisi olan var mı ?? yoksa roll-over etmek zorunda kalıcam, boşuna komisyon vs
gerçi daha 2 ay önce aynı cehapelilerin -hazine tam takır kuru bakır" şeklinde sürekli beyanatları olmuş.. hazine tam takırsa, hangi altınları dağıtacaklar ahaliye diye insanın aklına çeşitli vehmler üşüşüyor, ama son beyan esastır diye varsaydım artık.. canan hanıma mesaj attım, bi de ondan duyarsam altın dağıtma işini şüphem kalmayacak, zira kadının beyanı esastır
https://i.hizliresim.com/sc9psv1.png
reis kesenin ağzını açtı iyice ..sırada bu olabilir mi
mesela 60 milyon seçmene kamu kağıdı dağıtsa 100 er lot fena olmaz
borsaya faydası olur hem
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun !!
“Bir gün ulusu sizin gibi beni anlamış gençliğe bırakacağımdan çok memnun ve mesudum. “Mustafa Kemal ATATÜRK
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ada515727.jpg
Herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun.
Altın fiyatları ons bazında global piyasalarda belirlenir. Yurtiçi açıklamalar ya da MB nin altın satmasının fiyatlar üzerinde bir etkisi olmaz.
"Faiz sebep, enflasyon sonuç" politikası ile Doların fışkırması devam ettikçe serbest piyasada gram altın fiyatları artabilir.
Bermuda şeytan açmazı: Kur, faiz, enflasyon
https://www.politikyol.com/bermuda-s...aiz-enflasyon/
Kılıçdaroğlu'nun son videosu 27 milyon görüntüleme
104 milyon gösterimle
Twitter tarihinin en tepesine yerleşmiş..
Trabzonspor'un geçen yılki şampiyonluğunu da bilen ünlü astrolog Meral Güven "Siyasilerin hiç ölmeyecekmiş gibi yaşamalarına anlam veremiyorum. Kehanetimin arkasındayım, seçime 5 gün kala adaylardan biri vefat edecek ve ülkenin kaderi değişecek. 27 Nisan’da kim olduğunu açıklayacağım" dedi.
Trabzon'un şampiyonluğunu ben de bildim :)
bu muhteremler doğmamış çocuğu örülmemiş duvar üstüne oturtup ,sürülmemiş tarlaya girmeyin diye bağırtırlar :)
Ülkede twitter kullanan 20 milyon ya var ya yok.. :he:
https://twitter.com/kilicdarogluk/st...1IKp_lIzw&s=19
105 milyongörüntüleme sağ, altta..