bu güncel maðaza bölümünü migroskurumsal sayfasýnda bir türlü bulamýyorum. siz veya bilen birisi doðrudan linkini atabilir mi?
Printable View
Kuruluþtan yapýlan basýn açýklamasý aþaðýda bulunuyor:
Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Þ., Migros Ticaret A.Þ. için Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,67 olarak teyit etmiþtir.
Türkiye'de Sermaye Piyasasý Kurulu lisansý ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan SAHA Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri A.Þ., Migros Ticaret A.Þ.'nin 28.12.2022 tarihinde 9,67 olan Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 9,67 olarak teyit etmiþtir.
SAHA bu derecelendirme çalýþmasýnda Sermaye Piyasasý Kurulu'nun (SPK) Ocak 2014 tarihinde yayýnladýðý "Kurumsal Yönetim Ýlkeleri"ni baz alan metodolojisini kullanmýþtýr.
Migros Ticaret A.Þ.'nin kurumsal yönetim ilkelerine verdiði önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmekteki isteklilik ve bu doðrultuda gerçekleþtirmiþ olduðu çalýþmalar göz önüne alýnarak, þirketin kurumsal yönetim derecelendirme notu aþaðýdaki þekilde teyit edilmiþtir:
ANA BAÞLIK NOTLARI
Pay Sahipleri 95,83
Kamuyu Aydýnlatma ve Þeffaflýk 98,45
Menfaat Sahipleri 99,51
Yönetim Kurulu 94,97
Toplam 96,74
[https://saharating.com/migros-ticare...t-edilmistir/)
Dünden bugüne 10 market açýlmýþ.....
dün 3352 idi bugün 3362 oldu....
kasým sonu market sayýmýz 3290 idi....
yani Aralýk ayýnda 72 maðaza açýlmýþ oldu ( net)
Günaydýn ortaklar,
Migros Ticaret A.Þ. 29-12-2023 itibariyle 3.148.822 m² kapalý alana sahip, 3.136 Migros, 156 Macrocenter ve 70 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.362 maðazayla hizmet vermektedir.
Maðaza açýlýþ sürdüðü sürece bizim için sorun yok.... 3362-2908=454 2024 yýlý açýlan nette.:ok: 454/2908=%15,6 lýk bir maðaza sayýsý büyümesi demektir.
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Saygýlar...iyi yýllar....
Þirketimizin, ekli listede belirtilen 54 adet Migros, 17 adet Migros Jet ve 1 adet Macrocenter formatýnda toplam 72 satýþ maðazasý Aralýk ayý içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açýlmýþtýr.
31 Aralýk 2022 itibariyle Þirketimizin yurtiçinde toplam maðaza sayýsý 2.908'dir. Þirketimizin toplam net satýþ alaný 1 milyon 796 bin metrekareye ulaþmýþtýr.
...... ................ metre kare....... ... sayý........ ort.maðaza metre kare
2023 ve öncesi ... 1.796.000.......... 2.908...... 618
kümüle .......... ... 3.148.822 ......... 3.362 ...... 937
2024 maðazalarý .. 1.352.822 ........ 454 ...... 2.980
Yeni açýlan maðaza metre kare büyüklükleri küçük diye düþünüyordum.(jet migros vs.) ama
ortalama eskiye göre maðaza büyüklükleri daha büyük....yukarýda yazmaya çalýþtým.
https://i.hizliresim.com/fnq5ioh.jpg
Saygýlar....
yýlýn son iki özellikle son günü büyük bir izdiham vardý...
Trabzon Forum Avmde 3M Migros var...
3 gibi gittik. 6 ye kadar yanýndan geçtik içine girdik.
8 tane normal kasasý full dolu idi kuyruk hiç eksik olmadý. 5 tane jet kasa vardý onlar da dolu idi. hatta müþteri hizmetlerindeki kasadan bile sürekli iþlem yapýldý. orad ayemek yeri de onun kassýda hiç ama hiç durmadan çalýþýyordu.
gün sonunda mjet maðazaya gittik. orada 2 kasa var ama 1 tanesi çok acil durumlarda çalýþýyor. normalde çok az çalýþýr. oradaki kasa bile çalýþýyordu. normalde günde 20-30 iþlem olan kasadaki fiþ numarasý 170 küsür idi. asýl kasanýn çok daha fazladýr
elimde veri yok ana Migros tarihi ciro rekorunu kýrmýþtýr diye düþünüyorum
Migros tarafýndan yapýlmasý planlanan Arzu GES projesi ile ilgili ÇED süreci baþladý.
Çevresel Etki Deðerlendirmesi Ýzin ve Denetim Genel Müdürlüðünün internet sitesinde konu ile ilgili yapýlan açýklamada þu bilgiler verildi:
"KIRÞEHÝR il MERKEZ, ilce Karýncalý Köyü, 111 Ada, 41, 42, 43, 46, 47 ve 49 nolu Parsel mevkiinde MÝGROS TÝCARET A.Þ. tarafýndan yapýlmasý planlanan LÝSANSSIZ MÝGROS ARZU GÜNEÞ ENERJÝ SANTRALÝ (37,36 MWm / 28,7 MWe / 32,16 ha) projesi ile ilgili olarak Bakanlýðýmýza sunulan ÇED Baþvuru Dosyasý Çevresel Etki Deðerlendirmesi Yönetmeliði'nin 8. maddesi doðrultusunda incelenmiþ ve baþvurunun ÇED Genel Formatýna uygun hazýrlandýðý anlaþýlmýþ olup, projeye iliþkin ÇED Süreci baþlatýlmýþtýr. Çevresel Etki Deðerlendirmesi süreci tamamlanana kadar, süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye iliþkin görüþ, soru ve öneriler KIRÞEHÝR Valiliðine (Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Ýl Müdürlüðü) veya Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna gönderilebilir. "
Citi çaktýrmadan toplamaya devam ediyor. 32 milyon 190 bine çýktý...
SM-A715F cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Migros Ticaret A.Þ. 05-01-2024 itibariyle 3.143.621 m² kapalý alana sahip, 3.128 Migros, 156 Macrocenter ve 70 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.354 maðazayla hizmet vermektedir.
Þirketimiz, ekli listede belirtilen 31 adet Migros, 17 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter, kozmetik maðazacýlýðý formatýnda 23 adet Mion ve 1 adet Toptan formatýnda olmak üzere toplam 74 yeni maðazayý Aralýk ayý içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açmýþtýr.
31 Aralýk 2023 itibariyle Þirketimizin toplam maðaza sayýsý 3.363'tür. Þirketimizin toplam net satýþ alaný 1 milyon 930 bin metrekareye ulaþmýþtýr.
*Citi, MGROS-Migros için hedef fiyatýný 450 TL'den 470 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu
Fatih Özbabacan Gýda þirketinin 6 maðazasýnýn kiracýlýk haklarý ve sabit kýymetlerinin Migros tarafýndan devralýnmasý iþlemi için Rekabet Kurulu'na baþvuruldu
Rekabet Kurumu (RK) internet sitesinde yayýnlanan açýklama aþaðýda bulunuyor:
Fatih Özbabacan Gýda Dýþ Ticaret Limited Þirketi'nin 6 (altý) maðazasýnýn kiracýlýk haklarý ve sabit kýymetlerinin Migros Ticaret A.Þ. tarafýndan devralýnmasý
https://kentgross.com.tr/hakkimizda/
HAKKIMIZDA
Fatih Özbabacan Gýda Dýþ Ticaret LTD. ÞTÝ 27 Aralýk 2017 tarihinde %100 Yerli Sermaye ile Konya da Genç bir giriþimci olan Fatih Özbabacan tarafýndan kurulmuþtur. 07.07.1992 tarihinde Konya da doðan Fatih Özbabacan 2019 KTO Karatay Üniversitesi Ýktisadi ve Ýdari Bilimler Fakültesi Uluslar arasý Ticaret Bölümü’nden 2019 Haziran ayýnda mezun olmuþtur.
Üniversite eðitiminin son yýllarýnda kurmuþ olduðu þirketinde aileden gelen toptan gýda ve ihtiyaç maddeleri ticareti ile uðraþmýþtir. Sektör dinamiklerini analiz ederek, yeniden biçimlenen toptan ve perakende ticaretin büyük metrekarede uygun fiyat ve çoklu alýmda avantaj sunulan Gross Market üzerinde birleþmesini benimsemiþ ve 02 Aðustos 2019 tarihinde Konya da KENT GROSS ismi ile 1000 m2 lik ilk Toptan Marketini açmýþtýr. Kýsa sürede beklenilen ilgiyi gören KENT GROSS’un ikinci þubesi Aralýk 2019 5000 m2 satýþ alaný 5000 m2 depolama alaný olmak üzere Konya da açýlmýþtýr.
KENT GROSS temel ilke olarak toptan ve perakende satýþ yapan hem tüketicilere hem de kendi müþterilerine satýþ ve hizmet yapan market, büfe, kafeterya, restoran, otel, fabrika, ev dýþý tüketim noktasý olarak çalýþan müþterilerine hizmet vermektedir. Zengin çeþit uygun fiyat ve ayrýca çoklu alýmlarda indirim uygulamalarý ile hem tüketicilere hem de toptan müþterilerine avantaj sunmaktadýr.
Fatih Özbabacan ayrýca eðitimini aldýðý Dýþ Týcaret alanýnda da fizibilite çalýþmalarýný sürdürmekte ve bu alanda da hizmet vermeyi planlamaktadýr.
https://kentgross.com.tr/magazalarimiz/
Þirketimiz, ekli listede belirtilen 31 adet Migros, 17 adet Migros Jet, 2 adet Macrocenter, kozmetik maðazacýlýðý formatýnda 23 adet Mion ve 1 adet Toptan formatýnda olmak üzere toplam 74 yeni maðazayý Aralýk ayý içerisinde ekte belirtilen tarihlerde hizmete açmýþtýr.
31 Aralýk 2023 itibariyle Þirketimizin toplam maðaza sayýsý 3.363'tür. Þirketimizin toplam net satýþ alaný 1 milyon 930 bin metrekareye ulaþmýþtýr.
https://i.hizliresim.com/8a44j6b.jpg
kap haberleri ile kurumsal sitedeki maðaza satýþ metre kareleri fark var?
son yaptýðým daha doðru gibi çünkü þirket daha küçük metre kare maðaza açýlýþlarý yapýyordu.
Bir terslik olduðundan þüphelenmiþtim. Sizlerde bir bakýn bir fark varsa düzeltelim.
***(migros kurumsal da yazan) Migros Ticaret A.Þ. 08-01-2024 itibariyle 3.141.634 m² kapalý alana sahip, 3.125 Migros, 156 Macrocenter ve 70 Mion olmak üzere yurtiçinde 81 ilde 3.351 maðazayla hizmet vermektedir.
***burada kapalý alan depo+büro vs ... diðer satýþ yapýlan alan kavram farklýðý var gibi.....
Saygýlar...
Þirketimiz bir süredir maðaza açýlýþýna ve enerji yatýrýmlarýna aðýrlýk veriyordu...
önce diyarbakýr Depo ( 2,5 mw 9 ve Tarsu Migros üzetü ( 110 kw) gibi küçük projeler bitirildi...
Bunun dýþýnda benim tesbit edebilfdiðim yapýlma aþamasýnda olan 4 santral var
malatya 16mw
Aðrý 21 mw
Kars 30 mw
Bitlis 23 mw
bunun dýþýnda proje var ise eklerseniz sevinirim
2023 hedefleri +500 maðaza 6.milyar TL yatýrým harcamasý...
455 tane ortalama metre kare 295 ...
500x295=147500 mtre kare 6.miyar TL varsayýmýndan;
6.000.0000.000/147.500=40.678 tl metre karesi yapýyor.
bizi kümülede ;1.930.000.x40678=78.508.000.000.- maðaza deðeri yapýyor...paçaldan..(tapusu kendi mülkü olanlar hariç)
Asla yatýrým tavsiyesi deðildir ,
Saygýlar.....
yani havalarýn açýlmasý ile birlikte 100 mw den fazla ges santralimiz olacak. yenileri ile belki 200 mw bile olabilir...
çok güzel geliþmeler aslýndan bunlar. enerji maliyetleri bilançoyu olumsuz etkileyip eriten unsurlarýn baþýnda geliyor. enerji maliyetleri azlýnca direkt kara yansýr bu...
çevresel faydalar filanda cabasý tabi
HÝSSE DEÐERLENDÝRMESÝ-Ýntegral Yatýrým, MGROS-Migros için hedef fiyatýný 518 TL'den 521 TL'ye yükseltti
Migros – Model portföyde en az bir perakende sektöründen þirket olmasý gerektiðini düþünmekteyiz.
2023 yýl boyunca BIMAS’ý taþýdýk ve portföyümüze getirisi %137 oldu. 2024 yýlý portföyümüz için
MGROS’u tercih ediyoruz. Yüksek enflasyon ortamýnda þirketin fiyat esnekliðine sahip olmasý ve yine
yüksek faiz ortamýnda pozitif nakit akýþýna sahip olmasý þirketi avantajlý kýlýyor. Online ve fiziki tarafta
artýþ gösteren müþteri trafiði, maðaza sayýsýndaki büyüme þirketin gelirlerini desteklemeye devam
ediyor. Þirketin kendi markalarý ile sektörde rekabetçi konumda olmasýný beðeniyoruz.
Citi düþerken de çýkarken de toplamaya devam ediyor. 32.22 milyona çýktý. Haftalýkta 283 bin artýda.
Son 1 haftalýk toplam alýmýn %44 ü Citi nin..
Deniz Yatýrým
https://i.hizliresim.com/6zpuoo1.jpg
Deniz yatýrým raporunda risk olarak enerji maliyetlerindeki artýþtan bahsetmiþ bencede seçimden sonra elektriðe zam yapýlma ihtimali yüksek seçim öncesi genelde zam yapýlmýyor ülkemizde eðer Migros gesleri yaza kadar devreye girerse çokmgüzel bþr maliyet kalemi azalacaktýr inþallah bir an önce devreye girer
Haftalýk grafikte flama formasyonunu kýrdý..
Bana göre artýk yukarý hareketler teknik olarak çok olasý...
Temel olarak zaten sorunumuz yok..
Tansaþ gross olarak Sultanbeyli atlas AVM ye görünen açacaklar yakýnda. Ek 30001. Önceden burasý migrostu zaten.
Redmi Note 9 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Ýyi günler CEO daha önce röportajýnda 3 yýl içinde online da bir Migros daha yaratacaðýz demiþti online alýþveriþ yapan arkadaþlar günlük alýþveriþ sayýsý son zamanda artýyor mu online geliþimi ve yeni açýlan mionlar ile ilgili fikri olan arkadaþ var mý þimdiden teþekkürler
https://twitter.com/ugurcannazli/sta...emOmWbiEA&s=19
Aslý var mý?
Ne dersiniz?