doğru on plus hesapta boşta kalıyormuş ama onun da şartları var herhalde, 44.25 ortalama orandan 91 gün garanti olmuş zaten daha yükseği de en fazla %45 olurdu, ppf ve borçlanmalara güven olmuyor iyi olmuş.
Yapı kredinin YLB si bile brüt 50 bırakmışsa
İlk 5 dekiler 60 bulmuştur hafta sonu
Arkadaşlar sanki düzelmiş gibi anlamadım durumU ppf lerde..
Evet bi tık düzelmiş gibi günlük getiri 0,11-0,12 brüt civarı…
Yalnız böyle düzgün devam ederse milletin 0 stopajlı ppf lerinin üzerine sağlam çöktüler diyebilir miyiz :) bir sürü kişi sattı çünkü..ben bile satacaktım nerdeyse..
duruyor 0 stopajlılar bence bu yılda ppfler ön planda altın emlak borsa riskli
Nkolay 44 yapmış on hala 45
Nkolay 44 yapmış...Paramanya tam zamanında nkolaya geçmiş.
Anlayan anlamıştır meseleyi :one:
2 5 10 yıllık coşkulu başladı gune
Tl ref.ayni gibi 44.59.
mevduat faizleri düşüyor lakin kredi faizlerinde pek düşme yok..gayrımenkul için talep fiyatlarında hafif artış var gibi..kiralar desen uçtu zaten..borsa,devlet tahvilleri,faizler ve döviz de de pek getiri yok..altın desen o da çok arttı.. günümüzde yatırımcı olmak da çok zor maalesef.
Halk 32g 45
92g 44,5
Vakıfbank 32 gün yüzde 43
Enflasyon ve diğer verilerde bir düzelme yok.
MB otomatik indiriyor diye Nkolay da bir taktik geliştirmiş.
Yüzde 48 den beri kısa aralıklarla Sürekli birer birer indiriyor.
Enflasyondaki orta vadede beklene katılık yüzde 30 da oluşursa PPF ları BİLEŞİK FAİZ NEDENİYLE daha cazip olabilir.
3-6-12 ay yüzde 40 parayı bağlamaktansa yüzde 35 getiri ile bile günlük PPF ile gitmek daha mantıklı değil mi?
Sonuçta hem paran bağlı değil, her gün özgürsün hem de bileşikle aynı faizi alıyorsun.
Nkolay iyice işin bxokunu çıkarıyor. 1-3 ay Yüzde 44 ile gitmektense bileşik faziden yararlanmak için güvenilir bir devlet veya özel bankanın PPF kalmak daha mantıklı değil mi?
5 ve 10 yıllık yine coşkulu başladı
GUV_TBT yarın yine çökmüş durumda. -%1'den fazla içerideler. 3 hafta sonunda neredeyse anaparadan eksiye düşeceğiz...bir daha da bunlara girmem.
TÜİK enflasyonu hallederse kac puan indirim gelir sizce min.
Hazinenin 5 aylık bono ihalesinde bileşik faiz 43.21 oldu
2 5 10 yıllık fuze.
Bugün yine aylık net getiri 1.8 gibi birşeye düşmüş..resmen dalga geçiyorlar
PPF işi güzel soyguna dönüştü. Ne kadar DT aldın da nasıl bu kadar zarar yazdın ? matematiksel olarak izahı olabileceğini zannetmiyorum.Nasıl olsa hesaplar karıştı,tavuklar da stopaj avantajı filan diye içerde,para da kazandılar aylardır; dediler heralde palalarla daldılar kümese. Bu ülke hakkaten ömür törpüsü.
Adam fon getirisi hazırlıyor, 4-5 tane farklı stopaj ,ona göre getiri var. Komedi ya :((
rep den msj attım :)
geçen hafta dövizi ucuzdan aldım adam nakit lazım deyip alıştan verdi :)
az da dost hatır niyetine oldu :he:
tbt-PPN-Rbp-Bgp
bu 4 ünün çok ekmeğini yedim yıllık ortalama %63 net almış oldum :)
döviz ve gram ile pörtföy %100 bekliyorum bu yıl .. 1 yıl tutacağım :)
Yine yeşillendi findik dalları
hiçbir yatırım aracının tadı tuzu kalmadı
Değerli forumdaşlar, yaklaşık 1 mio TL civarında parayı 1 yıllığına bağlamak istiyorum. 1 yıl sonra ödemem var. Ödemem TL olduğu ve başka herhangi bir enstrümanda garanti getiri olmadığı için bu şekilde planladım.
En yüksek oranı kırmızılı bankada buldum oran %39. Daha iyi bir oran alabileceğim banka öneriniz var mıdır?
Bu yöntem dışında tahvil v.b. garanti getiri sunan başka bir ürün öneriniz olur mu?
Teşekkürler
Ppf larina ve borçlanma araçlarına satış devam ettikçe , tahvil fiyatları yükselmeye devam ediyor ,buda bu fonların getirilerini torpuluyor ,daha da devam edecek gozukuyor , dış- iç kaynaktan alım.lazim.oda para bitik sanırım
Stopaj iadesine dair bir sorum var,
Misal 40000tl zararla lanet Tbtden çıktım,
Elimde tutmakta olduğum %10 stopajlı ve 400bin tl karda olduğum AFT var. Aftyi satarsam 40bin stopaj çıkacak(%10stopaj başlangıçlı) 40bin tbt zararına karşı 40bin stopaj iadesi alabiliyor muyum?
Hocam çok yanlış bir karar olur 3 aylık mevduat bile mevcut koşullar da uzun bir süre iken %39 oranla 1 yıl parayı bağlamak intihar gibi bir şey enflasyonist ortamda 1 yıl sonra paranız pul olabilir. Yeriniz de olsam sepet yapardım.illa mevduat diyorsanız 3'er aylık gidin şuan oranlar 43-44 civarında veya para piyasası fonu alın bileşik getirisiyle yıllık alacağınız 39 faizin üstüne çıkar istediğiniz zamanda bozabilirsiniz.