Ağbi sen bitirdin beni şimdi be of of offffffffffff.
Tengri yoldaş eyvallah valalhi sevindim be.
Printable View
yahu destek ve dirençleri verdik grafik attırmayın bana
3,5647 den sonra 3,5852 noktası geçildi şuan bunu destek yaptı 3,6110 sıradaki hedef 3 dalgaları muhtemel 2,618 e kadar gider orasıda 3,6866 geri alış noktası orası. 3,6110 da dinlenir belki biraz işte artık 3,5500 altına gelmedikçe o 350 pipslik dikme bar güzel güzel çalışır.
https://i.hizliresim.com/LnyPv0.jpg
Böyle mi çıktı nedir..:oleyo:
Neyse sakin olmakda fayda var..
Dur bakalım daha 3.60 bile olamadık...:oleyo:
ZAR zavallım bizim ralli de bir şaşkınlık yaşadı sendeledi önce ama şimdi bizi yakaladı..
AMAN KATAR BUNU YAPMASIN.
ÇİNDE BİR KADIN UÇAĞIN MOTORUNA BOZUK PARA ATTI. MOTOR ARIZALANDI.
http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-40429048
usdzar a göre olmamız gereken yer 3,6110 noktası iki grafiğide 1,618 noktasında buluşturacak algolar belli oldu kaç gündür diyorum ya çok gerideyiz diye bu 4 saatlik 350 pipslik bar kapadı o arayı ama az daha var.
borsa çok salakça düşüyor 124774 görmesi lazım salak salak düşürüyorlar ulan bu ortamda bu düşermi arkadaş 125000 e dayaması lazım ağaların endeks 30 spotu vadeli zorlaya zorlaya iniyor normal insana göre iyide bana göre bu iş böyle olmaz
DOLARI DURDURMAK İÇİN GEÇİKTİRİCİ SPREY ÇIKMIŞ.:party:
https://i.hizliresim.com/G0Bn7V.jpg
Tcmb kaynakları: Bankacılarla görüşmede mevduata sınır konusu kesinlikle gündeme gelmedi
tcmb kaynakları: Bankacılarla görüşmede rutin konular ele alındı, politika sinyali verilmedi
Ağbi zorla endeksi longluycam ya höh be hani zoraki olucak artık bu işlem
https://resmim.net/f/jj885r.jpg
https://resmim.net/f/D3SD0T.jpg
endeks 30 vadeli kısa vade formasyonda bu dün alım yaptık tepede çaktık bugün gene diplerde. Bu formasyonun altında saatli açmadığı sürece çok sert yukarı ihtimali var endeksde.
Ders niteliği olsun bakalım bu grafikte ekmek çıkacakmı bize.
ZAR 1.20+
Geriden gelip bizi geçti..
Bas artık 3.60 un üzerine..:oleyo:
http://www.bloomberght.com/haberler/...undeme-gelmedi
Bu haber önemli diye düşünüyorum..
Faiz konusunda rahatsızlar..
Bir dabara dubara düşünülüyor..
"kesinlikle" ibaresi de dikkat çekici..
Bende diyorum ki..Kesinlikle!!! konuşuldu..
usdzar 1,618 e dayandı onun o noktası 12,3555
bizimkinin 1,618 i 3,6110 orada buluşacağız inşallah.
daha iyi gelecek ABD verisi lazım bize onlar daha iteklemedi yarın ADP TDI cuma TDI bunlar çok iyi gelirse bizim faizi arttırıp duran kamiller bakalım ne halt yiyecekler glp yi uzuna rağmen %12,25 den arttırabilecekmi arttırırsa piyasa faizi %20 huduni bile kurtaramaz bunları.
%20 faizde %10 böyödökkkkk dünyaın başaramadığını böşördökkk
Faizi arttıran merkezin kendisi yahu sonra piyasa bankaları faiz arttırma yok ya adamlarda ciddi zeka sıkıntısı var 3,56 dayken usdtry gereksiz 0,50 arttırdı şimdi bekir bez getir.
3,70 de ne halt yiyecek 12,25 i çek 13-14 e eeee sonra reklamlarda enpara aylık %16,50 1milyona %20 sonra mokoko. Bu zeka sorunlu adamları nasıl en önemli yerlere getiriyorlar ve getirmeye devam ediyorlar anlayan beri gelsin.
Neyse 126200+126175 den endeks longladım tp hedefi akşama kadar 127100. hani buda son endeks pozum olu buraya kafa karışmasın diye.
Usdtry long endeks long normal kafa sıkıntı.
Ben isim vermeden sallamayı, imayı sevmem.
Korkacak çekinecek bir şey yok uyarılarımda ve yazdıklarımda.
Eğer burayı uzun zamandır takip ediyorsanız, bu başlığın ve de başlıkta bilgi paylaşanların genel amacını bilmiş olmanız gerekir.
Biz şu bu nedenle dolar yükselecek diyoruz.
Elimizdeki üç beş kuruş yok olup gitmesin diye (en azından benimki öyle) dolara yatırma kararındayız.
Doların yükselmeyeceğini düşünen, dolara yatırım yapmanın vatana ihanet olduğuna kadar varan tepkisel iletilerle bu başlıkta sıkça kaos yaratanlar, sataşanlar vardı.
Yöneticilerin aldığı tedbirlerle bu azaldı. Ama bitmedi.
Yönetim doların düşeceği konusunda hemfikir olanların yazabileceği başlık açtı.
Ancak o başlıkta yazan yok.
İlla buraya yazmak istiyorlar.
Bu durum azalsa da halen devam etmekte.
Bunları tanıyoruz.
Dolar kuru düşünce ortaya çıkıp, yükselince ortadan ve de başlıktan kaybolan insanlar bunlar.
On defa açıkladığım durum budur.
Eğer dolar düşecek diyorsanız ilgili başlık var. Buyurun oraya yazın.
Biz gider bakar yararlanırız.
Ama yok illa ben buraya yazacağım, laf atacağım, sataşacağım diyorsanız...
Ona da ben bakmıyorum.
Sadece, sizin ifadenizle sallıyorum.
Başka ne yapmak lazım size göre? :)
Masallah Topikte senlik basladi..Sabahtan beri 12 sayfa gitmis..bugun 20-30 sayfa arasini rahat bulur.....Haftaya 3.64xx gorurse vioptan shortlamayabilirm bu yesil melaneti......Uzaktan takip ettigim XU30 da shortlayalim bakalim dedik..Paladan suratimiza 500 puanlik bir cizik yiyip kactik..Anlasilan millet short mahallesine fazla yigilmis.. ...Kanimca duzeltme isi bu ayda bekliyecek....Gerci borsa tarihinde hic dusuk kapatmadan 8 ay ust uste arti kapattigini hatirlamiyorum..Ama teknik bu ayda yukselmeye devam edecek diyor.....
YTD..
ZAR delirdi
yüzde 2 fırladı
nölü len..
Zar gene %1 taktı bize iyimi adamlar 1,618 i deldi geçti biz hala 1,272 de dolanıyoruz 3,6110 unda üzerine atmamız gerekiyor ki ancak kapatalım farkı höh be cidden çok kötü oldu bu kolere olamıyoruz adamlara bir türlü.
ZAR çok farklı bir grafik çiziyor ustadım..
aylık aç
macd yi koy aşşa MACD en dipten dönüş verirken
bizde en tepeden kesiş vermek üzere..
Birde yazdım...çok lak luk bir para birimidir..Biz daha deriniz..
Bak ZAR ı alırlarken 50 pip gitti ZAR biraz gevşesin biz daha fena düşeriz..
ZAR öte yandan günlük bazda bir kaç günlük bir dinleniş öncesi yukarı iğne barını da atmış olabilir..
Biz de önemli olan TCMB ile bankacılar arasındaki toplantı..
Faiz söylemleri kızışır ise çarşı karışır..
Antalya’nın Kemer İlçesi’ne tatile gelen 2’si kadın 3 Rus, temin ettikleri bilekliklerle kaçak girdikleri her şey dahil otelde yemek yiyip eğlendi
Rus uyruklu 42 yaşındaki Andrei V., 37 yaşındaki Yulia F. ve 41 yaşındaki Elena K., Kemer’e bağlı Çamyuva Mahallesi’nde bir arkadaşlarına ait apart otele tatile geldi.
Yan taraftaki 4 yıldızlı herşey dahil oteldeki müşterilere verilen bilekliklerden temin eden 3 Rus, dün sabah bu bilekliklerle ana kapısından girdikleri otelde yemek yiyip eğlendi.
Durumu fark eden otel yetkilileri olayı Çamyuva Jandarma Karakol Komutanlığı’na bildirdi. Durumu anlayan Rus tatilciler ise kaçmaya çalışırken jandarma tarafından yakalandı.
Gözaltına alınan Ruslar, jandarma karakolundaki işlemlerinin ardından aynı gün adliyeye sevk edildi.
Dolandırıcılık suçlamasıyla mahkemeye sevk edilen Rus turistler, yiyip içtiklerinin parasını ödeyince serbest bırakıldı.
59.72
İlk tepe..
Biz gevşedik..
ZAR yüzde 2 fırladı..
Bizi de aldılar..
59.74..
Tam orada bastılar tekrardan..ZAR 2 den 1.50 yükselişe gevşedi bu arada..
Nokta atışı..
İnsan yapımı değil gibi gözüküyor..
Serbest piyasa görünüşe göre o kadar da SERBEST!!! değil...
Alıntı:
TCMB bankalarla rutin görüşmeler gerçekleştirecek
Bloomberg'ün konuya ilişkin bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), özel bankalarla rutin görüşmeler yapacak.
İsminin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre banka, özel bankaların temsilcileriyle rutin toplantılar düzenleyecek.
Kaynaklara göre banka, önümüzdeki günlerde en az dört orta ölçekli bankanın yöneticileriyle bir araya gelecek.
Kaynaklar tarafından Bloomberg'e aktarılan bilgilere göre rutin olacak görüşmelerde mevduat faizi tavanı görüşülmeyecek.
Bloomberg tarafından iletişime geçilen dört bankanın sözcüleri, konunun hassasiyetini işaret ederek açıklama yapmayı reddetti.
mevduat tavan felan..Yok canım konuşurlar mı hiç..:cool:
Alıştılar..bu sefer paranın aklıyla alay ediyorlar..ama içerideki..
Dışarıdan gelenler akıllı para, içerdekiler salak para..o bakımdan yani..:)
Bir ''fear trade'' başlasa..hanya konya o zaman anlaşılır..bakalım..
gundwane reis macd deme bana yıl olmuş 2017 hala indikatörmü kullanıyorsunuz yahu.
bizim 1,618 : 3,6110
zar bizim 3,4910 da hani yaptığımız olayı önden yaptığı için trendde bizden önde gidiyor işte adamlar 1,618 noktasını kırdı geçti bizim 3,6110 u geçmemiz gibi birşey işte. Grafikler neredeyse aynı bizimle ama bir biz önden bir onlar algolar güzel çalışıyor.
Ben basit adamım MACD de basittir..
Basit iyidir..
Bakmasını bilene iyi ip ucları verir..
Biraz da cesaret lazım tabi..
Kararlılık..
Bozdu mu da fena bozar yalnız..:)
Neyse komple TA yı saçmalık görürüm ben ya neyse..
Arada bakıyoruz..
1 kuruş tepeden sağlam bastı..
ZAR a rağmen bastı..
Heyecan yapmadı..
ZAR da başladığı yere dönecek gibi..
Bi tombul parmak yada short kapama idi herhalde..
Günün gerisinde satış gelmesi daha ihtimal gibi..
Uçak hakkaten geldi mi ne..:oleyo:
Bakın twitter ın dallama üstatları şimdiden başladı 3,60 tepedir 3,35 olacak demeye, güzel güzel böyle 10K üzeri takipçi adam lazım dolar almayın diyecek , millet şimdiden Allah razı olsun ağbi shortları giyiyoruz diyor :D alayına tanga yapıcaz inşallah bunlarıda acımak yok bunların donlarına kadar alacaksın ki üstatlarına daha bir yapışsınlar.
Tepki gösterip dürüst olmaya çağırmak en doğrusu elbette,
Yetmiyorsa da açık şekilde "git kardeşim orada yaz, trolleme burayı" tepkisini de direkt söylemekte fayda var.
Zaten şikayet edilince azaldığını da ifade etmişsiniz.
İnsanların hassasiyetleri değişiyor sonuçta, kimimiz daha az tepki veriyoruz aynı durumlara.
Sormamdaki kasıt sizi kimin ya da kimlerin ne için rahatsız ettikleriydi, siz de söylemiş oldunuz.
Uzun zamandır takip ederim topiği evet, her mesajı da muhakkak okurum, bilgim dahilindeki konulara yazar, bilmediklerime sallamam, okurum, öğrenmeye çalışırım.
Ben de küçük çaplı bir dolarcıyım, sebepleniyoruz.
Uzman kişiler var burada, bana kalırsa da kirletilmeden böyle devam etmeli.
Dostum büyük konuşmamak lazım..
Neye seviniyorsun derler adama..
7-8 kuruş anca gitti gidemedi..
En dibe bakma sen..
3 50 51 lerden idik 58 59 oldu..
Çekirdek parası..
3.35 de olabilir..
Küçük bi ekonomiyiz yazdım daha evvel..
Turizm bu sene fena deel..
Gelir birisi sokar 2 Milyar dolar 3.35 de oluruz..
3.80 ne kadar imkanlar dahilinde ise 3.35 de imkansızzz olamaz trol mrol dememek lazım..
Ben 20 senedir para piyasalarında al sat yaparım neler neler oldu..
3 dalgasında 2 milyar dolar ancak yakıt olur 3,86 ya dalga yapıları gereği 3 dalgasında adam düşecek deyip terste bırakıyor milleti.
Usdtry gider 3,4910 u kırar aşağıya tamam bizde düşecek deriz yeni yapı ararız ama şu ortamda düşecek demek bambaşka bir şey.
Bunu çok yaşadık 3,10-3,92 dede yaşadık aynı adamlar 3,10 dan 3,92 ye kadar sattırıp 3,50 görünce bakın ne güzel kar ettikde dedi :D bunlar olmasa zaten biz aç kalırız.
müsadenizle açıklayayım.
şimdi değil ama eylül gibi sert yukarı hareket bekliyorum.
orada kayış kopar.
ne uçak fayda eder ne de faiz artışı.
yatırım tavsiyesi değildir.
Tavuk yumurta yumurta tavuk durumları senin ki..
O 3. dalga yapan da PARA nın kendisi..
PARA istemezse dalga malga Bak dalgana derler..
Haa kızma bu arada lütfen ama söyleyeceğim..
Misal dolar burada 3.30 a gevşer..
Birisi gelir bişi çiziktirir.aaaaa haklı imiş yaw 3.60 hakkaten de kaldırıp vurma yeri imiş deriz..derlerler..
Bu işler kesin değildir..TA kesin değildir..Dalga teorileri de hiç hiç hiç kesin değildir..
Bak 3.50 ler kuvvetli direnç idi..Öyle bir seferde delemez idi..Delemedi..
Şimdiki hareket için tamam başladı 4 4.20 4.40 hareketi DENEMEZ..
Bazen bir direnci aşşa kırmak için kaldırıp vurmak gerekir..
Bir kapıyı 10 cm den bruce lee kırar sen ben gerilip tekme atmamız lazım gelir..
Kaldıraçlı piyasada 2 milyar dolarlık işlem için 20 milyon dolar yeterli 100 kaldıraçta, heleki 400 kaldıraçta 5 milyon dolar :D
yani 2 milyar sokar 3 çıkarır onları geçin beyler onlar iş değil, asıl mevzu kaldıraçlı piyasalarda kaldıraçlı piyada 2 milyar dolarla at koşturursun yeter ki arkanda gücün olsun .
Bu bademler neden tırmalıyor fx i kapatıcaz diye, neden 10 kaldıraç var yerlide, neden yurt dışında işlem yapana 50 bin min para cezası var. Akıllarınca yerli kaldıraçlı piyasayı engelliyorlar işte ama yurt dışı adamın canını alır orada 100 değil 400 var rahat rahat.
Para kazanırken neyin tartışmasını yapıyorsak yahu tamam gundwane reis haklısın uzatmaya değmez.
Gizmen Nalbantlı
Dolar'da yeni bir yükseliş başlayabilir
Bir önceki yazımda kurun 200 günlük ortalamanın üzerinde tutunmak isteyeceğini ve 3.55 seviyesine doğru bir hareket yapabileceğini paylaşmıştım. Sonrasında ise düşüş trendinin direnci olan 3.59-3.60 bölgesinin geçilmesi ile 3.73-3.78 bölgesinin görülebileceğini düşündüğümü ifade etmiştim.
Son duruma baktığımızda trend direnci 3.56 seviyesinde bulunuyor. Bu da bize 3.56’nın üzerinde göreceğimiz kapanışların 3.60-3.64 bölgesi ilk hedef olarak, yeniden 3.70’leri görebileceğimizi gösteriyor.
Hangi gelişmeleri takip edeceğiz?
Bu akşam FED tutanakları açıklanacak. Haziran toplantısında bilanço daraltma ile ilgili açıklama yapıldı ancak başlangıç noktası henüz belirsiz. Ayrıca tutanaklarda Fed'in diğer bir faiz artırımına gitmeden önce varlık azaltımına gidip gitmeyeceğine yönelik ipuçları görebiliriz.
Cuma günü açıklanacak istihdam verileri ise yılın geri kalanında yapılacak faiz artışı için önemli olacak. Tarım dışı istihdam 150 bin civarı gelse bile iyi bir ücret artışı görmemiz durumunda dolardaki yükseliş devam edebilir.
ABD tahvil faizlerindeki yükseliş dikkat çekiyor
2 yıllık ABD tahvil faizi, 2017 senesinin ve son 8 yılın en yüksek seviyesi 1.42 seviyesine yükseldi. 10 yıllıklar ise kritik 2.30 seviyesinin üzerinde. Faizlerdeki yükselişin devam etmesi ile birlikte dolar endeksindeki toparlanmanın devam etmesini bekliyorum. Aşağıda korelasyonu görebilirsiniz.
Dolar yükselirken Borsa ne olacak diye soranlar için ise yükseliş trendinin devam ettiğini yorulma olduğunu fakat 99 bin 500 kırılmadan güçlü bir düzeltme olmayacağını söyleyebilirim. Yukarıda ise 103 bin 600 direnç seviyesi
Adam 3.58 e bastı..
Biraz daha bassa düne nazaran 1 kuruş gitmiş olacaz ama hayaller 1 Milyon..
Sakin olmak lazım..:oleyo: