Sadece motorları soğutuyoruz
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Printable View
Sadece motorları soğutuyoruz
Gaymagamligi bulma yolunda ilerlerken vadelide soluk benizlilerle ticaret yapmak isteyen var ise eğer
Critical point lerinizi revize edin
Typhoon tipi denizaltının tam arkasından gölgesi gibi yaklasirsaniz kör ve sağır olur
Motorlar stop , denizaltının çekim alanında ilerle
Kertenezi belirle ve kitlen
Sonrası kabilenin er kişisine kalmış
Tutturamazsan torpido döner atani vurur :kahkah:
O kadar cillop gibi tekniği güzel hisseler dururken neden vadelide ısrar ederler anlamam
İlle de aksiyon yani parasıyla değil mi de mi :)
https://i.hizliresim.com/1LA9Pp.png
eskiden vadelide bunu kullanırdım
altı patlar smith wesson :kahkah:
114.800 bist30 da critic nokta idi
altı asağı üstü yukarı
şu an temiz ve sorunsuz bir görüntü var
üstteki indikatörde görüldüğü üzere fiyat üzerinde bir bant baskısı yok
her ne kadar herkes 90 ın altına bir düzeltme bekleyip , tiiiviiiii deki eko hamşolar günde 5 kez ekran altına koca koca puntolarla ........ MAYIS TA SAT GİT Mİ ACABA MI Kİ NE .... Demekten bıkmasalar da
GÖRÜNÜM BU YANİ TEMİZ
Ha bu demek değildir ki bu görünüm değişmez , elbetteki değişebilir de
onu da değişince düşünürüm hamşoluğun alemi yok :kahkah:
ben demli bir expresso içeyim ....
espressonuz afiye olsun sayın viper,
içimize su serptiniz teşekkürler,
bugün mü, yarın mı düzeltme gelecek çıksak mı, bir yandan ralliden de uzak kalmamalıyız diye düşünürken paranoyaya bağladık.
bir süre daha ralliye devam yani.
kabileye hitaben ...
LE PEN seçimleri kazanamadı evet
ancak şu var ki macron daha hükümeti kuramadı saint mon ami :)
bakın apaçiler , alışveriş yaparken soluk benizlinin biri yere ne düşürmüş
https://i.hizliresim.com/EgjlBv.png
https://i.hizliresim.com/P0j3jv.png
ne malı la bu
dallaman malı mı , sağlam mıdır ki ????
:kahkah:
https://i.hizliresim.com/DPjoNy.jpg
tl'sinde de bi geri dönüş..
gerçi fiyatladı ama satışlar rezalet sanırım. YTD.
Sn viper .sizi her gün takip eder,yorumlarinizi dikkate alirim.bu grafigin neye ait olduğunu soyler misiniz?Cehaletimi bagislayin lütfen.
sepet bazlı bist30
bu grafik diyor ki bana ,düzeltme hakkını saklı tutmak kaydıyla tak sepeti koluna herkes kendi yoluna noktasına daha var ...
https://i.hizliresim.com/m304k2.png
viper endeks de son görüntü
https://i.hizliresim.com/7qj7Pl.png
yatırımcı kendi endeksini oluştururken oluşabilecek aforizmalar
muhtemelen
1) örneğin A HİSSESİ=10 TL B HİSSESİ =20 TL C HİSSESİ=50 TL olan üç hisseden oluşan ve bunuda D diye isimlendirerek kendi endeksini oluşturmaya çalışan kişi
dangalaksa eğer 10+20+50=80 tl lik D hissesi tanımlar ki bu rasyonel hiçbir anlam ifade etmez
tehlikeli bir dangalaksa eğer
bu işin böyle yapılacağını millete salık verir
2) yapılması gereken nedir peki
iki milim matematikten anlayan ve bir milim analitik düşünceye sahip olan birisi bu işi sanıyorum şöyle yapar :)
100 tl ile A hissesinden 10 tane
100 tl ile B hissesinden 5 tane
100 tl ile C hissesinden 2 tane aldığını görür
o halde formülü şu şekilde oluşturur
10.A+5.B+2.C=D
eğer dersen ki
ben bu A , B ve C hisselerinden B hissesini daha önemli ve değerli buluyorum ve oluşturmak istediğim D isimli portföyde bu B hissesinin diğerlerine göre yüzde yirmi artı ağırlığa sahip olmasını istiyorum
o halde , B hissesinden kaç tane almıştın 5 tane
yüzde 20 beşte 1 eder , B yi 5 ile değil 6 ile çarpar ve D yi
D= 10.A+6.B+2.C diye tanımlarsın
bunları neden yazıyorum
can sıkıntısından twwitterraaa girdim ve şu osuruktan nem kapıp acile giden söğüş ne yapıyor diye bir bakayım dedim
gördüm ki amanin booooooo :kahkah:
Garabet devam ediyor
Şimdide ortalama bulmaya çalışırken D yi üçe bölmeye çalışıyorlar
D yi 17 ye böleceksin Lot adedine
Bu adamlar işte alacak satacak da para kazanacak
Hay kabile hay :)
Haritalar için teşekkürler.Bu arada kandiliniz mübarek olsun.
Şu an dışarıda olduğum için endeksde bant baskisi olup olmadığını göremiyorum ancak en kötüsunden ortalamalar konsolidasyona girer ve dengeye oturur
Ve o denge noktası kritik nokta olarak alınır
Altı olumsuz
Üstü olumlu olarak
Ancak bu söylediğim kısa vadeli viop stratejisi olabilir orta ve uzun vadede hafif orta yada ağır ölçekte düzeltme hakkını saklı tutmasi kaydıyla sorun göremiyorum
Bu arada soluk benizlinin birinin düşürüp yerde bulduğum harita fena değil gibi gözüküyor değil mi :)
bist30 da
bundan önceki diğer iki dengelelenme bölgesi 116.700 ve 114.800 idi
117500 değeri tutmaz ise aşağıda bir dengelenme arayışına gireceklerdir
Sn.Viper gaymakamliga daha kaç km var.
Kapısına kadar dayanmiyacagimiza göre güvenli olarak kaç km sonra arabadan inelim.
Arabadan indiğimizde ne yapacaz şapşal şapşal sağa solami bakinacaz.
Yoksa güvenli bir metro ya binip güvenli bir yere mi gidelim.
O gelen metronun adı nedir.
Yanlış binersek üflerler bize.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En son düşüneceğim şey gaymakamligin nerede olduğunu tahmin etmek
Bana ne neredeyse nerde
Endeks her türlü küçük orta yada büyük ölçekli düzeltme hakkını kullanarak gaymagamliga gidecek
Bende tırıs gidişle arkasından ....
Bununla beraber
vadelide işlem yapmasam dahi orada gördüğüm kritik seviyeleri ve görüntüyü aktarmaya çalışacağım ara ara
Teşekkür ederim.
HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Iyi akşamlar. Kartn takas ve grafiği yorumlayabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler
SM-G7105 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kartn benim indirdiğim portfoyde yok
Takas dökümleri falan zaten yok onlar hep extra para ve gereksiz buluyorum
Minareyi çalan kilifina uydurur sonuçta
Yerli yabancı takas dengesini incelerdim bir ara ama oradada o kotasyondan çekildi diğeri kotasyona girdi derken pic ettiler grafiği , rasyonelligi kalmadı gözümde
Artık ona da bakmıyorum
https://i.hizliresim.com/013vpR.png
endeksin bant bariyerini aşağıya kırdığı nokta 118.050 seviyesi , hadi onu geçtik diyelim
117.500 seviyesi kesinlikle altında long olmak istemeyeceğim bir seviye olurdu
ancak henüz dengelenme oluşmadı net olarak
bu da gap oluşumu ihtimalini arttrır
bist30 da ( vadellide değil ) kritik değer 117.800 e çıktı
117800 şimdilik orjin
altı negatif üstü pozitif
Beyin jimnastiği
Küçük ortalama büyük ortalamayı keserse alim sinyali kabul edilir öyle mi ? Öyle
Pekiiiiii ortalamalar birbirinden uzaksa eğer ( tabi burada teknikcinin hangi çeşit ve nasıl ortalama kullandığı da önemlidir ama herkesin kendine uygun ortalamaları için konuşuyorum )
Ve
Kısa ortalamalar uygun pozisyona girdiğinde bazı uzun ortalamaların kesmeye milim kalması yada kesmesi nasıl algilanir
Yani ortalamalar dip yada tepede sinyal verebilir mi
Örnek
Kısa dönem ortalamalar sıkısmisken ani bir alim dalgasıyla atıyorum 100.000 de olan endeks ilk kafa kaldırmasıyla 5 lik 10 lugu kesti
Ve dur mur noooluyoooo lan derken çat dayadilar 106 ya üç dört gün içinde
Girdin 101 yada 102 den
Geldin 106 ya ama göstergeler cayir cayir cillop gibi parliyor herşey alda
Sorun şu ki sıkışan ortalamalar sebebiyle erken katildigin ve 3-4 bin puan bırakan alim dalgası tersine döndüğü anda sat sinyalinin gelmesi 100-101 i bulacak
İşte o noktada aşağılara bir bakıyor musunuz , kısa vadeli ortalamalar cayır cayır alda iken acaba aşağıda misal 60 lik 100 luge ancak mı dokundu gibi
Bunun üzerinde durulmasını tavsiye ederim
Bu açıdan incelenmesi gereken en güzel zaman aralığı geçen yıl hazirandan aralığa kadar olan zaman süreci
Tarihin en sağlam testerelerinden biri orası neredeyse 6 ay
Hafta sonu eğlencesi işte çok da fazla bir anlam yüklemeden incelemekte fayda var diye düşünüyorum :)
Borsa bu
Düşer de çıkar da
Zaten onun için icat etmişler burayı :)
Sayın alan 26
Sizin neden battiginiz hakkında hiçbir fikrim yok doğal olarak ama yeter ki sağlık olsun
Az önce bir baktım
Sayın alan26 tüm topiklere aynı yazıyı yazmış
Belli ki sinirleri çok bozuk
Aslında doğru da söylüyor şöyle ki bu borsayla uğraşan ve kazanan insanların büyük çoğunluğu kaybettiğine göre , topiklerinde büyük çoğunluğunun körü körüne takibi halinde kaybettirmesi çok doğal
O yüzden hep şunu benimsemisimdir
Batacaksam kendi teknik ongorumun hatasından dolayı batarim elalemin yazdıklarından dolayı değil
Hep şunu söylüyorum ve tekrar edeyim
BENCE
BORSADAN VADELİDEN YADA FOREXTEN KİSACA PİYASALARDAN PARA KAZANMAK
DUNYANİN EN KOLAY GORUNUMLU ZOR İSİDİR
5/10 9/18 10/22 20/50 Geriye dönük çok incelemiştim, Hepsi avantajlıdır.
Eğer daha iyisini ya da kendince en iyisini yapamıyorsan, bu seni zarardan korur.Sert düşüşte borsadan çıkmış olursun en fazla sıyrıklarla atlatırsın kan gövdeyi götürürken.Ama genelde sattığın yer, aldığın yerin üstündedir.Öte yandan akşam düşen haberden koruyan bişey yok tabi ,en azından ky için.
Şahsi fikrim ortalama haritanın olmazsa olmazıdır.Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Abi varant marant sen de baya bi şansıni zorlamissin
Ben hiç öyle bir yatırımcı olmadim ama teknikten falan hiç anlamadan borsaya illede girmek isteseydim
İki tip hisseden birini alırdım
1) tüm dünyanın tanıdığı bildiği bir şirket hissesi
2) ya da Türkiye için olmazsa olmaz olan yani bu şirketde battiysa Türkiye batmıştır zaten diyeceğim bir hisse
O mantıkla bizim borsaya baktığımda alınabilecek senet sayısı bence iki elin değil bir elin parmaklarını geçmez
Ama şu da var ki , şu anda borsaya kote olmayan ancak geleceği çok çok parlak olan bir çok şirket var İMKB disinda benim gördüğüm
Kısacası hocam hayat bu
O da olur bu da olur ancak anladığım kadarıyla çocuklarını uzdugunu söylemişsin , o zaman ileride torunlarını da üzme derim
Sayın viper;
Evet ortalamaların kesişimi ya da sıkışması size dipte alım kararı verdirebilir. Grafikleri incelerseniz taban oluşumu esnasında bu tip senetleri yakalayabilirsiniz. Yine grafikleri incelediğiniz zaman taban oluşumundan sonra füze gibi fırlayan fakat zirvesinden aynı hızla ters yöne hareket eden senetlerle karşılaşırsınız. Yani tepede iken aşağı kesen sıkışmış ortalamalar bulamazsınız, bunun yerine tepeden dönüş için ayrı indikatör tespit edip kullanmalısınız. Ne olabilir? StochRSI'nin belli bir değeri aşağı kesmesi, belli sayıda barın en düşüğünün yapılması, ya da aşırı genişleyen bollinger bandına ait bir ölçüm olabilir. Bu satış kriterinden ben de rahatsızım. Ama maliyetinizi sağlam kurabilirseniz en tepeden satmak zorunda değilsiniz. Böyle düşününce insan biraz daha rahat uyuyor.
Saygılarımla...
https://i.hizliresim.com/ldmv8X.png
hadi kabile sanal vob oynayalım
gaymagamlık yolunda meşgale olsun
bist30 temelli teknik analize dayanarak sanal vob oyununu başlatıyorum kendi adıma , dileyen katılır
vadelide 119.050 short ( 15 mayıs saat 10:25 ) ...... 118.100 bist30 değeri stop , bist30 oraya geldiğinde vadeli kaç olursa onu yazarım