EYLÜL vade Usd opsiyonlar
http://666kb.com/i/dln355o8tlnyglb42.png
Printable View
EYLÜL vade Usd opsiyonlar
http://666kb.com/i/dln355o8tlnyglb42.png
Eylül ayı opsiyon işlemlerinizde, ağustos ayında yaptığınız gibi 10 tl sabit risk alacak şekilde bir denklem kurduğunuzda hangi sigorta işlemlerini eklemeniz gerekecek? Sanırım daha düşük de bir karlılık sağlayacak önceki aya göre ama sınırlar daha geniş
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bence az prim cok zarar potansiyelli islem, 3,7 call sattiniz birsey olsa kur firlasa (sigortadan once) zararin sonsuz olur, bence sigortani opsiyon degilde fx ustunden yapsan daha iyi
ben usdtry call alma niyetliydim dun yetismedi
(3450put 6.1 den sattim) derken ? bu nasil oluyor in the money put satilabiliyormu, aldim mi diyecektin?
Yalcin bey 3450 put tahtasi var viopta bakabilirsin eylül ayi ...6.1 sattım doğru ifade
Evet aynen ole olur...3800 kaparsa...call degeri 3700 in 100 lira olur...26.4 almistik...100 verdik olur
leventa gaza getirdin beni de :)
bende 8.ay sonu için ucundan başladım diğerlerinede pasif yazdım ama IKG değil yarın unutmazsam tekrarlamam lazım.
3500-3650 aralığında kalmasına oynadım sigorta filan yok bende :-) ölümüne mokoko :kahkah:
http://666kb.com/i/dlnxj83i9acwslx8v.png
aslında risk alıp
3550 call
3550 put satıp 47-50 tl prim almak ta var ama döt yemiyor :)
http://666kb.com/i/dlnyqi3blslha6aa7.png
veya
3575 put sat ve F_USDTRY0817 sat
Vade sonu için bunda başabaşları hesaplar mısın?
Abi 3575 i...35 den sattik desek...3540 longladikk....................vadeliyide....3.5640 satmis olsak.....tam ortasi 3552 basabas ourr.yanilmiyorsam...........
Dogrumu dusundummm acaba?
Yok bole olamaz...galibaa
USD Spot 3540
3575 put sat 32 tl -3 tl fark
F_USDTRY0817 sat 3563 +23 fark
23-3 = 20 prim brüt
fiyat 3575 üstü yukarı giderse 3575+20=3595 başabaş dahada üstü zarar yazar
fiyat nereye inerse insin 20 tl vade sonu cepte
fiyat düşerken PUT ne kadar değer kazanırsa kazansın F_USDTRY0817 den gelen kar PUT zararını geri alır.
nasıl bu hesaplamada kafan karıştı değil mi ?
Abi anladim guzel bi strateji....ama yon konusunda bir yone ciddi agir basmali bui stratejide sanki....ben yon konusunda bir tarafa ciddi bir beklenti ve hissiyata girersem...yada ne biliyim bi veri,fed,filan gibi bisi varsa opsiyonu aliyorum....sen sevmiyosun bliyorum ama ben arada ole yapiyorum....gole maya calmak gibi yaa tutarsa...tutuncada iii oluyoo tabii..
sayın bearbull
3.550 için call satış 17.5
3.550 için put satış 21.5 prim alıyorsunuz
ve en az 250 lotluk yapabiliyorsunuz
analiz doğru mudur?
eğer analiz doğruysa
3.550 için call alım yapan sizden bunu lot basına 17.5 lira ödeyerek mi alacak yada
3.550 için put alım yapan sizden bunu lot basına 21.5 prim ödeyerek mi alacak? aynı şekilde max lot 250 mi olacak?
ayrıca son fiyat nasıl oluşuyor. ikisinin ortalaması mı?
saygılarımla
Merhaba, bu işlerde yeniyim anlamaya calisiyorum. Bu hesaplamayi yapmak icin kullandığınız program nedir? Bir de burada hesapladiginiz prim getirileri teorik midir?
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bear bull abi..agustos dolarda uzlasma tarihi kontratlarda 29 ağustos olarak görülüyor. .opsiyon hesaplarken filan gozunden kacmasin....bugun fark ettim
Primler tamam
ancak lot sayısı size bağlı ister 1 tane ister 1000 tane veya fazlası yapılabilir
bağlamak istediğiniz teminata ve portföy büyüklüğüne bağlı.
işlem yapılsa primler anında zaten hesapta olur.
3550 üstüne geçerse ne kadar geçti ise o kadar ben para öderim
3550 altına inerse ne kadar aşağı geçti ise o kadar ben para öderim
spot fiyat ve kalan gün sayısı ile alakalı opsiyon fiyat belirlenmesi
son gün TCMB USD (alış+satış) / 2 olarak belirlenir.
hesaplama excelde yapıldı
kendi yazdığım bir uygulama
vade sonu spot değerini manuel giriyorum
aldığım primlere göre ne kadar kar/zarar yazacağımı gösteriyor
farkındayım bendeki kalan gün sayısı ile programdaki tutmadığından geçen akşam vob24 dede sordum
programda yazana inanacağız
1 KONTRAT DEĞERİ = 1000 dolar
teminat = 180 TL Satış yaparsan
10,000/180 = 55 kontrat işlem yapabilirsin
Prim ödeyeceğim dersen =10,000/18 = 550 kontrat alabilirsin.
3550 altında uzlaşma olursa 10,000 tl PUFFFFFFF olur.
fazla abartmadan 55 kontrat alırsan 1000 tl riske atmış olursun.
Uzlaşma 3550+18 = 3568 den sonra yukarı doğru gittikçe kar yazmaya başlarsın.
uzlaşma zamanına kadar 18 den aldığın kontrat daha yüksek değerleride görebilir 20-22-25 gibi istersen istediğin anda vade sonunu beklemeden pozisyonunu kapatabilirsin.
sanırım extradan aklınıza gelebilecek sorulara cevapta ilave ettim.
sayın hocam şimdi netleştik
şimdi çılgın soru
3.550 ile call alım + 18 prim ödedim toplamda 550 kontrat
yarın kur 4.000 olursa benim karım
4.000-3.668 * 550 mi olur ?
sizin zararırınız ne olur?
ayrıca oyuncular genellikle alım yönünde pozisyon alırken tersi pozisyonda kalmak çok ama çok riskli değil mi? yani sizin call satışta olup sadece prim kazamanız? soyle düşünün kur 3.000 olsa bile ben sadece 550*18 kaybederim?
şimdi çılgın cevap
sizin alım yapabilmeniz için birisinin satması lazım = Satan olmazsa alım yapamazsınız yada tersi alan olmazsa satamazsınız
4.000-3.668 * 550 evet 182600 tl
Zararım = sizin edeceğiniz kar/10 kadar olur. ama ben 55 tane satmıştım dikkat ederseniz 10,000 tl ile 550 değil Zararım 10,000 tl ye 18260 yapar bunada ek teminat tutmuyorsam fiyat yükseldikçe MC geleceğinden her gün 2-3 1-2 kapatarak poz azaltır zararımı sadece 10,000 ile sınırlayabilirim. vs vs .
NOT: siz yönü tutturamadınız mı FULL poz/teminat giderken 1 kerede parayı bitirirsiniz.
Sayin hocam
Pozisyonu hizlica tersten kapatmak bu kadar kolay mi? Hizli yukselis aninda satan bulunur mi?
Ayrica satarken primi siz mi belirliyorsunuz yoksa piyasa ortalamasi mi oluyor? Ben ekrana call satis icin 17.5 yerine 22 girebilirmiyim mesela?
Bu bolume stratejilerinizi yukaridaki gibi ana para teminat yada prim olarak yazip eklerseniz sevinirim.tablo ve excel goruntusu de iyi oluyor.
HTC One V cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
fiyat yeteri kadar onyak ve kar bırakıyor olduktan sonra istersen dakikada 10 işlem yap
poz aldığın anda satış
poz sattığın anda alış
girilebilir {IKG} girilirse vade sonuna kadar geçerli olur
17 den aldın anında 20-25-50 -100 satış yaz farketmez emrin bekler ama gerçekleşir mi ?
17 den sattın anında 1-2-3 alış yaz farketmez emrin bekler ama gerçekleşir mi ?
piyasa yapıcıların robotları günlük işlem saatinin sanırım %70 inde kotasyon girmek zorudalar ve bu sebeple tahtada sürekli alıcı ve satıcı olur.
Sayın @bear bull
Vallaha kusura kalmayın. opsiyon konusunda birkaç sorum daha olacak :)
https://www.borsadirekt.com/opsiyon-gorunum
burada dayanak varlığı USDTRY seçtiğimde aşağıdaki veriler geliyor
Soru 1 : Metatrader 5 üzerinde daha fazla ayrıntı görebilir miyim aşağıdakine ek olarak?
Soru 2: O_USDTRYKE0917C3700 09/17 tarihli call alım yapsam, prim 19.5 mi ?
ve kara geçiş noktam 3.719,5 mi olur ?
Soru 3: Hacim verisi önemli midir ?
Soru 4: AP sütunu ne anlama geliyor ?
Hocam kusura kalma. Ayrıntılı stratejilerini bekliyoruz.
Saygılarımla:wave:
inti
https://i.hizliresim.com/zB70v9.png
1- ) Metatrader kullanmadığımdan detaylı bilgim yok ancak tüm programlarda eklenebilecek kolonlar aynıdır. eklenebilir/çıkartılabilirAlıntı:
Soru 1 : Metatrader 5 üzerinde daha fazla ayrıntı görebilir miyim aşağıdakine ek olarak?
Soru 2: O_USDTRYKE0917C3700 09/17 tarihli call alım yapsam, prim 19.5 mi ?
Soru 3: Hacim verisi önemli midir ?
Soru 4: AP sütunu ne anlama geliyor ?
hazır sayfalarda gördükleriniz değiştirilebilir.
2- ) 9. ay sonu USDTRY 3720 üstünde olur diyorsanız O_USDTRYKE0917C3700 19,5 den son işlem geçmiş alış satış fiyatlarına bakmak lazım, o fiyatlardan pasiften veya aktiften alınabilir gün geçtikçe zaman kaybı ile daha da aşağı fiyatlama olabilir.
3- ) hacimden çok alış-satışta bekleyen emir sayıları bence daha önemli, hacimde o fiyatı bekleyen/beklemeyen diyerek işlem yapanların prim tutarını gösterir ki o da önemli tabi.
4- ) AP = Açık Pozisyon o kontratta şimdiye kadar yapılmış işlemlerden arta kalan açık olan işlem sayısını gösterir mesela AP=10,000 diyelim o kontratta 10000 long 10000 short poz vardır.
soru 2 : gecmiş alış satış fiyatı nereden görülür? aslında metatrader ile bunu sordum bu call un gecmişi nedir nasıl görürüz?
soru 3 : bekleyen emirler nereden görülür?
soru 4 : uzlaşma fiyatı zamanı gelmeyen o kontratın tüm işlemleri mi? bunun gecmişi nasıl izlenir?
geçmişte olan alış/satış fiyatlarını göremezsin, grafikten geçmişte işlem gördüğü fiyatlar izlenebilir.
bekleyen emirler için derinlik veya anlık data lisansı lazım.
uzlaşma fiyatı hem gün içi saatt bir değişir hem her akşam açıklanır hem de vade sonu kesin UZLAŞMA fiyatı MB fiyatından hesaplanır.
Basligi okuyan arkadaslar opsiyon stratejilerimizede paylasalim...aklinizdan gecen ama islem yapmadiniz bile olur...yorumlariz hic dusunmedigimiz riskler ortaya cikabilir....o yuzden strateji uretim yazalimm....ne dersinizz....benim mesala agustos sonunu dolarin 3.50 alti kapatmasini dusunerek...3.50 put alimi yapmayi dusuyorumm...fiyatta uygun geldigi icin....ongorum bayram oncesi piyasada dolar dusurerekkk...medyaya haberde yaptirmakk......cok genel oldu ama....siyasi ve psikolojik haber istee.... tutar tutmaz......1 dk sonra ne olucani bilemedigimiziu unutmayin okurken lutfen
Inti hocam....3500 put alim giremedim pahalandi...yetisemedim....3475 put alim girdimm....butce cok dusuk ....1.70 den 20 adet.....yani 34 tl ama cok ucc o yuzden....miktar azz.....ama ederi 20000 dolar neticede....mantikli bir islem degill...sadece islem olsun
Hayir...3475-1.70.....yani 3.4733 alti kapanista kar yazar
levanta ve bear bull hocam
Bu sayfayı takip ediyor musunuz ?
https://tr.investing.com/currencies/forex-options
USD/TRY
Hesabımın bulunduğu bankayı arayıp neden VİOP işlemlerinde opsiyonların olmadığını sordum.
Aldığım cevap
Uygulama döneminde müşterilerin çok fazla eksiye düşmesi ve bunu önlemeye yönelik "İşlem Öncesi Risk Yönetimi Uygulaması (PTRM) " uygulamasının devreye girmesinin beklendiğidir.
3650 Call ops. lerin bir bölümünü kapatıp 3700 Call ops de poz açtım.
http://666kb.com/i/dlu0y64pkn805ios4.png
1-2 tl arasında fiyat bu Camaya kadar denk getirirsem 3500 PUT ops.larıda kapatabilirim.
Bearbull abimizin super islemini anlatalim.....3650 uzlasmaya gitmeden yarisi cepte....call kapatarak acilan teminatla...3700 den 3650 nin uzlasmaya gidene kadar alinacak teminat miktari kadar bir prim 3700 acilmis....ozetle 3650call islemini 3700 call tasinmis....29 agustosa kadar risk 3500-3700 tasinmiss.....supersin abi...bahtin acik olsun...( prim degerleri yaklasik oldugunu belirteyim)
Ben bugun fantazi yaptim. Agustos vade 1.7 den 3475put 20 adet aldimmm....20000 dolarim var 34 tl ye....dusunceside guselll