bence gider...bu kapanışa göre
Printable View
bence gider...bu kapanışa göre
aslında sabah 6,98 den satmıştım niyetim akşama kadar bekleyip durumu görmekti..ama ky yız işte hissesiz mümkün değil duramıyoruz...başka bir hisse alıp ondan da zarar edince sabah sattığımız lot kadar dahi geri alamıyoruz...borsada her ne kadar tecrübeliysek de gördüğünüz gibi hala çok hatalar yapıyoruz...bu hatalar ile biraz daha tecrübe kazanıyoruz...:)
tecrübenin de bir maliyeti var...işte bu şekilde para kayıp ede ede tecrübe kazanıyoruz dostlar...ama bir gün gelecek çok daha mükemmel kararlar alabileceğiz...bence şimdiki halimize de şükretmesini bilmeliyiz...aza kanaat etmeyen çoktan mahrum kalır...:)
ben belki de 8,50-9,20 aralıklarında böyle bir hareket yapacağını tahmin ediyordum...ama bu sabah gaplı açılınca ve güçlü de durmayınca vede dünkü satış isteğini de bilince şüphelenip satış yaptım...bu gün bence ciddi oranda rahatladı...realize etmek isteyen ve çıkmak isteyene fırsat verdi..yeni alanların ise beklentileri elbette daha yukarılar...tahminlerime göre yarın tekrardan agresif çıkışlarına devam edecek..
tabi yine endeksi de gözardı etmemek lazım..şu ana kadar hafif endeks düşüşü ,yatay endeks ve her türlü olumlu endeksin datagateye yaradığını gördük...orta ve sert endeks düşüşlerinde ise bence dikkatli olmak lazım...
tekrar gaplı açıldı ama biraz önce bu gapını doldurdu...şimdi sağlığına kavuştu....umarım çıkışına devam eder...bu arada eksik lotumu da 6,93 den yerine koyabildim...
ikinci perde indes mi
çok gidip geliyor dostlar...herkes trade peşinde galiba...
dün işlem hacmi 32 milyon tl oldu hisse bir kaç kez aşağıya ve yukarıya tur attı...böyle olunca da yatırımcılar bu hareketlerden trade amacı gütmeye başladılar...buda hisseyi yordu...biraz durgunlaşsın ve işlem hacmini azaltsın bakalım...
endeks hafif artıda ama sanki eksideymiş gibi bir çok hisse çok tedirgin ve bu yüzden de bir çoğu eksidedir...doların sert çıkması bir çok hisseyi tedirgin ediyor...şu saatlerde dolar 4,72 seviyelerindedir...
hissenin adam akıllı çıkabilmesi için işlem hacmini 5-6 milyon tl lere düşürmesi gerekiyor...bu sırada hareket marjını da iyicene kısması gerekiyor ...aksi taktirde her kademede maliyet yapan kısacılar en küçük bir karda satış yaparak hissenin gidişatını durduruyorlar...6,80-90 civarlarında bunu yapabilirse şahsen ben çok sevineceğim...
Hisse artik alsatcilar izin verdikce camurda depelenir ....speek nasil 4.30 seviylerinden buraya 6.90 gerirdiyse artik gecmiste 18tl goren kagit beli birnoktaya tasir....:drunk:
ben artık indesi daha mantıklı görmeye başladım...aklım gidiyor indese
biri 4,40 dan 7 ye geldi, indes 7 den 8,30 a...
maçlarda bile devre arası var neden ...taktik ve soluklanma..az nefslenmiyek mi gardaş..hep aynı taktikle gol atamıyoruz..!:yahoo:
Bu günkü işlem hacmi 15,5 milyon tl oldu...dün bu miktar 32 milyon tl idi...işlem hacminin düşüyor olması olumludur...ağırlıklı ortalama 6,91 de kaldı kapanış ise 6,78 oldu...son 5 dakikada bir miktar satış oldu...bu son dakika satışları yapanlar büyük bir ihtimalle gün içinde kısa vadeli alıp gün içinde yüksekten satmayı amaçlayan yatırımcılar idi...hisse istedikleri gibi davranmayınca mecbur en düşükten verdiler...
işlem hacminin azalmasını ve belli bir fiyat seviyesinde sıkışarak dinlenmesini isterim....ancak o şekilde daha yükseklere zıplayabilir...bu gün hafif ekside kapatmış olması yarın günlükçüleri de hisseden uzaklaştıracaktır...aynı zamanda sıkılanlar da hisseyi satıp yükün azalmasını sağlayacaklar...hisselerin dinlenmeleri iyidir dostlar...
ben hepimize başarılar diliyorum...
Kekom bu mdr lerden bıktım, 5 gün ceza kesmişler 5,29 den 24 k aldığımı duyunca zararımı haykırmayım diye heralde, hedeflerim bir bir gerçekleşiyor, tek lot satmadığım gibi 5,56 ortalama ile 16 k daha alıp, 40k yaptım bakalım, hedef uzun herkeze bol kazançlar dliyorum... bu arada al sat yaparsa senin 20k lot 10k lara iner haberin olsun kıpraşmadan durman akıllıca olur....ytd...
Bu kağıdı ederi 9-10 arasıdır. Üstü için bölge haberinin gelmesi gerekli. Piyasa iskontosunuda koyarsan bence7-8 aralığında dolaşma eder olarak hakkıdır. 6ayliklarda artış ve bölge haberi yeni hikaye ve yükseliş için gerekli
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla dostum ilk aldığında bir çok arkadaş neredeyse niye aldın diye seni fırçalıyorlardı...o vakit de sorun olmayacağını ve panik yapılmaması gerektiğini söylemiştim...hisse çıkış yaptıktan sonra acaba sen ne yaptın diye merak ediyordum...iletilerine baktım en son burada yazdığını gördüm...ceza aldığını bilmiyordum...hisseni artırmış olman güzel...bu hissenin ederi elbette buraları değildir...endeks düzelince agresif şekilde zirvelerini hedefleyeceğini tahmin ediyorum..
yanlız hiç bir hisse dimdik yukarı çıkmaz...zaman zaman düzeltmelere ve dinlenmelere girmesi normal olacaktır...bazı günler gelecek ki aha bu hissenin pili bitti denilecek...oysa o vakit çıkış yapmaya en yakın olduğu vakitler olacak...bu hissede düzeltmeler muhakak olacaktır işte bu düzeltme vakitlerini tahmin edip doğru trade ile hisse adetimizi artırıyor olabilmemiz güzel olacak...bunu başarabilenleri ben her zaman kutlarım...
yok eğer tradede başarılı olunamıyorsa bence yine de sıkıntı olmaz bu hisse zaman zaman düzeltme yapsa dahi sonrasında çıkmasını bilecektir...
bu topikte zaman zaman bilgi ve tecrübelerimizi kullanarak bazı yorumlar yapıyoruz..şu ana kadar tahminlerimizin önemli bir kısmı tutuyor...yine de bilmek demek çok kazanmak demek değildir bu iş biraz da nasip meselesi oluyor...
neyse dostlar ben hepimize başarılar diliyorum...umarım datagate hepimizin yaralarına merhem olur...
bu gün işlem hacmi çok düşük görünüyor...bu ilk etapta olumludur ..ama fiyatının ekside olması ise olumsuzdur...hem işlem hacmini düşürüp hem de fiyatını nötr tutabilirse veya artılı olabilirse çok güzel olur...
bir arkadaş ıhgzt yi yaklaşık 7-10 gün dür 1,05 maliyet ile tutuyordu...dün beni arayıp sattığını söyledi..bende o hisseyi de takip edip incelediğimi o hisse ve ihlas gruplarında düzeltmelerinin sonlarına geldiklerini söylemiştim...önceden haberim olsa içinde kalmanı tavsiye edeceğimi söylemiştim....o hisseler bu gün çıkış yaptılar...
son bir kaç gündür indes kardeşimiz bizden önce düzeltmeye girmişti bu gün düzeltmesini bitirip yukarı çıkmış görünüyor..biz de şartlarımızı yerine getirdikten sonra (daha önce tarif ettiğim şartlar ) düzeltmemizi bitirip tekrardan agresif çıkışlarımıza başlayabiliriz...o yüzden de biraz sabır etmemiz lazım...bu hisse hala zirvelerinde çok gerilerde...agresif çıkış gerekçesi hala devam ediyor...
arkadaş ihlaslar tavan tavan giderken arkadaşım tavanların son gününde girmişti ıhgzt ye...1,05 ten almış en fazla 1,07 i görmüştü...o vakit de ona satması için çok dil dökmeme rağmen dediğimi yapmadı..o yüzden de son bir haftadır tüm hisseler çıkış yaparken o hissenin düzeltme sürecine yakalandı...sonunda pes etti ve pes ettikten bir gün sonra hisse çıkış yaptı...
zaten genelde ky lar düzeltmenin son günlerinde bıkıp çıkış yapıyorlar...neymiş hisse artık dar bir aralığa sıkışıyormuş...neymiş işlem hacmi çok düşüyormuş...neymiş isteksiz ve olumlu endekste dahi negatif kapanış yapıyormuş...oysa o işaretlerden sonra hissenin düzeltmesi bitmek üzere olduğunu anlayamıyorlar...
mecbur biz de datagatemizde bu işaretleri gözlemleyeceğiz...3-5 milyon tl aralıklarında işlem hacmi..dar bir hareket marjı..sonrasında artık eksili olmaması veya endeksten pozitif ayrışması...:)
İnşallah dostum takipteyiz.bugün indesi yukarfan boşaltıp aselsan ve odas a yöneldik nasip
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dün datagatede bende trade yapmıştım..6,95 ortalama ile satmış ve kapanışa 10 dakika kala yerine koymuştum...(6,84)...ben alım düşüncesinde iken aselsan da tercihlerim arasında idi...aselsan mı ? datagate mi ? kararında tercihim datageteden yana kullandım...aselsan daha ağır ilerliyor ..datagate ise daha hızlı...o yüzden de datagatenin zirvelerine aselsandan önce varacağına inanarak tercihim datagateden yana kullandım..
düzeltme süreci bittikten sonra tekrardan agresifleşmesini bekliyorum...olası yeni çıkışında 7,15 direncini geçmesini ve belli bir süre sonra 8,50-9,20 aralıklarına ulaşmasını bekliyorum...tabi bu tek seferde olacak şey değil...aşama aşama gidecek diye düşünüyorum..
dünkü zayıf datagate kapanışı görünce bu sabah bazı arkadaşlara uyarı amacı ile düzeltmelerin ve dinlenmelerin normal olacağını ima ettim...nasıl kazanmasını biliyorsak bazen kayıp etmesini de göze almak gerekiyor....daha doğrusu her hissenin bir gerçeğidir düzeltme ve dinlenmeler...öyle aldım sürekli çıksın diye bir olay yok borsada...
İnşallah keko üstad
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahminimce buralardan çok pis yukarı vuracak 8,36 lara yolculuk - orayı kırarsa rahatlarız. YTD
şu anda 6,50 desteğine indi...buradan destek bulmaya çalışacak...
ihlaslar genlerinde agresiflik vardı...geçen haftalarda yine agresif çıkmış ama son bir haftadır düzeltme sürecine girmişlerdi...düzeltme süreci biter bitmez tekrardan genlerindeki hareketleri sergiliyorlar...datagatenin genlerinde de bu genlerden var dostlar..o yüzden de bu süreç biterse aynı hareketleri devam etmesini bekleyebiliriz..
ihlasların işlem hacmi çok aşırı idi o yüzden de düzeltme süreci böyle uzun sürdü...datagatenin işlem hacmi ise nisbeten daha azdır o yüzden de düzeltme süreci çok da uzun sürmeyecek..
güzel toparlayıp artıya geçti bile..:) gerçekten de çok müthiş bir agresiflik var...seans içinde düzeltmesini de yapıyor ,primini de yapıyor....gerçekten de çok ilginç...böyle bir hissede bulunduğumu hatırlamıyorum...
Aşağıya inip yakıtı fulledi herhalde.hayirlisi
dün kapanışımız ağırlıklı ortalamamızın altında idi...şu saate kadar ağırlıklı ortalamamız 6,67 iken şu anki fiyatımız 6,71 dir...şu anda durum olumlu görünüyor...işlem hacmimiz ise 7 milyon tl dir..düne göre azalma var...bakalım bu gün nasıl bir kapanış yapacak ??
Goldman: Ticaret savaşı endişeleri abartılıyor, emtia için şimdi alım zamanı Goldman, ticaret savaşının hammaddeler üzerinde ciddi bir tehdit oluşturduğu yönündeki düşünceleri eleştirerek emtia için şimdi alım zamanı olduğunu belirtti 05 Temmuz 2018 Perşembe, 10:06 Güncelleme: 05 Temmuz 2018 Perşembe, 10:07
Emtiada iyimser bir tutuma sahip olan Goldman Sachs, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının hammaddeler üzerinde ciddi bir tehdit oluşturduğu yönündeki düşünceleri eleştirerek çoğu hammaddenin ticaret savaşından belirgin bir şekilde etkilenmesinin muhtemel olmadığını bildirdi.
Goldman'a göre, emtia fiyatlarında son dönemde gerçekleşen düşüşlerin ardından şimdi alım zamanı.
Kurum tarafından hazırlanan raporda, ABD ve Çin arasındaki yaptırımların ekonomik etkisinin küçük olduğu belirtildi. Goldman, emtianın, dolardaki düşüşle birlikte, önümüzdeki 12 ay boyunca yüzde 10'luk bir getiri sağlayacağını öngörüyor ve petrole ilişkin iyimser çağrısını yineliyor.
Hammaddeler, küresel yatırımcıların ABD ve Çin arasındaki gümrük vergilerinin potansiyel etkilerine ilişkin endişelerinin artmasından olumsuz etkileniyor. Bloomberg Emtia Endeksi, Haziran ayında 2016 yılının ortalarından bu yana en büyük aylık düşüşü gerçekleştirdi.
http://www.bloomberght.com/haberler/...di-alim-zamani
Dolar/TL düşüşe geçti Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması sonrası yükselişe geçen kur daha sonra yönünü aşağı çevirdi 05 Temmuz 2018 Perşembe, 09:37 Güncelleme: 05 Temmuz 2018 Perşembe, 13:28
Kur dünkü sert dalgalanmalar sonrası bu sabah 4.67 seviyesinden 4.63'e, euro 5.47'den 5.42'ye indi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın önceliklerinin faizleri indirmek olacağını belirtmesiyle kur hafif yükseldi ve 4.67'den işlem gördü. Kur öğleden sonra ise 4.65'in altına gevşedi ve en düşük 4.6322'yi gördü.
YILDIRIM: YENİ KABİNE PAZARTESİ AÇIKLANACAK VE OHAL DE BÖYLECE TAMAMLANMIŞ OLACAK
YILDIRIM: YENİ KABİNE PAZARTESİ AÇIKLANACAK VE OHAL DE BÖYLECE TAMAMLANMIŞ OLACAK
2 yıllık tahvil faizi bugün 7 baz puan artışla %20'yi aştı, 10 yıllık tahvillerin faizi de dün % 17.56'ya çıkarak rekor kırmıştı. Dolar/TL dün ani harektle 4.72'ye yükselmiş akşam saatlerinde ise 4.66'ya çekilmişti.
Sparta&Co Kurucu Ortağı Taner Özarslan Bloomberg HT'ye Pazartesi günü yeni kabinenin açıklanacağını hatırlatarak "ekonomi yönetimine kimin geldiği ve icraatlar önemli olacak, doların üzerinde baskı devam edecek" diye konuştu.
T-Bank Hazine Pazarlama Müdürü Cumhur Örnek de Bloomberg HT'ye dün Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin enflasyonla mücadelenin öncelik olacağını belirtmesiyle kurun 4.66'lara gevşediğini belirterek "piyasada gelecek olan isimler ve akabinde programın ne olacağı oldukça önemli. Enflasyon konusu zaten sorunları tetikleyen ve faizleri yukarı ittiren ana unsur." dedi.