pd/dd: 0,41
Printable View
http://i65.tinypic.com/2irxixh.jpg
Özet bilanço. Bilanço farkları.
Finansal dipnotları da okuyabilirsiniz. 30-40. sayfaları.
Torba yasa. O gerçekleşirse rixos defterde gerçek değerini bulur. Varsın olsun bu sene böyle olsun.
HTC One A9 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
rixos un değerini bilerek düşük göster Mis olabilir yeniden ucuz fiyata kiralayabilmek icin
Ufuk kiralayan, Rixos kiracı Sn. Mudanyali.
Kira gelir & gider dengesi finansal dipnot da mevcut.
Belki devletle sıkı bir pazarlık için diyebiliriz.
Bence bilanço kötü değil borçlar azalmis
kullanılan banka krediler i 209 milyon dan 135 milyon a düşmüş buda iyi benim gördüğüm
Şüpheli alacaklar ne durumda görebilen bar mı ben de en çok onu önemsiyorum geçen yıl 62 civarında idi
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Gözde'ye 2 milyar kar gelmiş bu Gözde 2011 de bizden bölünmüş bi şirket o zamanlar 2 tl biz
1.15 gözdeydi şimdiki duruma bak Gözde yarın 6 ın üzerine atar
- DİĞER ALACAKLAR VE BORÇLAR
31 Aralık 2017 ve 31 Aralık 2016 tarihleri itibarıyla Şirket’in diğer alacak ve borçlarının detayları
aşağıda sunulmuştur.
Kısa vadeli diğer alacaklar
31 Aralık 2017 31 Aralık 2016
İlişkili taraflardan diğer alacaklar (Dipnot 22) 33.126.983 48.678.130
Şüpheli diğer alacaklar 56.278.994 63.026.136
Şüpheli diğer alacaklara ilişkin karşılıklar (47.504.579) (54.170.662)
Verilen depozito ve teminatlar 41.463 40.023
Sigorta alacakları (*) (Dipnot 19) - 2.000.000
Diğer çeşitli alacaklar (**) 257.854 624.174
42.200.715 60.197.801
(*) Şirket finansal kiralama sözleşmeleri çerçevesinde sahip olduğu taşınmazların gördüğü zararların sigorta
şirketi tarafından tazmin edilebilmesi amacıyla hukuki takip süreci başlamıştır. Hukuki takip süresinde,
Şirket ile sigorta şirketleri zararın sigorta şirketleri tarafından 2.000.000 TL tutar ile tazmin edilmesi
konusunda 31 Aralık 2016 tarihinde imzalanan sözleşme kapsamında anlaşmaya varmışlardır. Şirket
yönetimi, ilgili alacağın kesinleşmesi üzerine ilgili tutarı “Diğer Kısa Vadeli Alacaklar†ve “Esas
Faaliyetlerden Diğer Gelirler†kalemleri altında muhasebeleştirmiştir.
(**) 31 Aralık 2017 tarihi itibarıyla ilgili bakiyenin 148.756 TL’si (31 Aralık 2016: 596.344 TL) Dipnot 1’de
detaylı olarak anlatıldığı üzere şirket’in önceki faaliyet konusu kapsamında devam eden finansal kiralama
alacak tutarlarından oluşmaktadır.
şüpheli alacaklar 63 milyondan 56 milyona düşmüş
Çok az olmuş düşüş
50 nin altını bekliyordum
Rixos da aşağı degerlemeyi hiç beklemiyordum, ozellikle hillside a yapılan degerlemeden sonra. Öz kaynak tahminim 320-330 milyon skalasi ve 5-7 milyon arası kardi. Rixos için daha beklediğim adım atilmadi.
294 Milyon öz kaynak da hatırı sayılır. Şirketin piyasa değeri 120 milyon dolasimdaki net lot 2.8 milyon.
Beklemek Sorun olmaz benim için.
Teşekkürler sn.galt. paylaşımlarınız için saolun
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/664867
En son sayfada diyor ki 2 Ocak 2018 vadeli 139 milyonluk kredi 2 Ocakta Yıldız holdingten borç alınarak kapatılmıştır.
Bunu elindeki Kerevitaş hisselerinin bu değer kadarını Yıldız Holdinge devrederek 31 Aralık günü yapsaydı.
Farklı bir bilanço gelecekti.
İsteseler bu bilanço dönemi sonunda hisseyi fezaya çıkartırlardı.
Adamlar şimdi zamanı değil diyor.
Patron hissesindeyiz , oyunun kuralını ben yazarım diyor.
Gözde'de nasıl ŞOK Marketleri 6 milyar TL değerleme yaptırdıysa , istese Göcek Rixos farklı bir değer çıkardı.
Yazık burada bekleyenlere , gerçekten yazık ediyorsun Muradi Bey.
zamanı gelince onuda yapar
tahta yapici bizim tavana 103 bin yazdı sildi
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
psikopat biri bizim spek kimse
Burada iki detay var Borç/Sermaye bu oran 1.77 den 0.47 ye düşmüş. Çok olumlu bir durum.
Finansal dip notlarda 1-3 ay vadede ödenmesi gereken borç yiginagi var (139 milyon). Bu da borçlar için yapıcı bir aksiyon durumunu işaret ediyor. Ya varlık (kerevitas) satışı ya da yapılandırmaya işaret.
Değerleme (rixos ve ofis) gelir indirgemeye göre yapıldığı için pek bakmıyorum.
Önümüzdeki Kısa süreç sert geçebilir...
Geçsin. Acı patlıcan misali
Kısa vadeli banka borcunu Yıldız Holdingten aldığı parayla 2 Ocak’ta ödemiş. Elindeki Kervitlerin bir kısmını devretse borca binaen. Cep to cep. Hem kar yazacak hem borç bitecek. Zaten hissenin nerdeyse tamamı kendinde , istese temettü bile alır. Sadece istemesi yeterli.
2018 Ocak 2’de ödediği için 2017 bilançosunda dahil edilmemiş. Şimdi elindeki 139 milyonluk Kerviti devretmek kalmış.Borcun olmadığı , Kervitten kar yazmış bir Ufuk hayal etmek istiyor insan
Bu detayı atlamışım. Kaynak nereden Sn. Buhara
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/664867 Pdf son sayfa
Son sayfayı okumayı atlamışım. Teşekkürler.
140 milyon ödeme yapacak kadar önem veriyormuş Ufuk a. Yıldız Holdingimiz.
ne anlama geliyor yane borcu kalmadımı ufuğun şimdi
Ufugun %95 ı kimde ona bakmak lazım.
Gözde 2 milyar kar açıklamış Şuan " -"
Yildizdan poz aciyorsan kulağı ters elle tutacaksın. Bol duzeltmeli zig zag li.
6 - BİLANÇO TARİHİNDEN SONRAKİ OLAYLAR
2 Ocak 2018 vadeli, 139.438.313 TL (36.967.659 ABD Doları) tutarındaki Albaraka Türk Katılım
Bankası A.Ş.’den kullanılmış olan kısa vadeli banka kredileri Yıldız Holding A.Ş.’den borç alınarak 2
Ocak 2018 tarihinde kapatılmıştır
bu borç ödeme 3 aylık bilanço ya nasıl yansır
Borcun vadesine bağlı. ilişkili taraf borç alacak mahsuplastirilmasi yapilmissa 110 milyon civarına düşebilir
Ufuk’un borcu yine borç. Ama Yıldız Holdinge elindeki Kerevitaşlardan borç kadarını iyi fiyattan devrederse hem borç kalemi sıfırlanır hemde Kerevitaş’tan ileriki bilançoya kar yazar. Piyasa fiyatı yada üstünde bir fiyattan Kervit devri Kervitlerin olası piyasa değerinde de olumlu yansır. Vin Vin.
Bunun yanında Yıldız Holding, kendisinin büyük ortak olduğu Ufuk’a sahip çıkmış oldu. İleride şayet yukarıda yazdığım senaryo olursa birde temettü alırsa kendi şirketinden hiç şaşırmam. Ama bunlar gerçekleşene kadar KY kalırmı bilmem
Aşağılara alış gönderdik vermedin ammma canın sağ olsun beklemeyi biliriz nasılsa basacaksın
Ufuk yatırım yıldız holding e 139 milyon u kerevitas hissesi vererek yada Otel i vererek ödeyebilir