Spek varsa şayet ve derdi hisse toplamaksa toplayıncaya kadar bekleyeceğim.
Zaten bu kadar zaman bekleyen yatırımcı kar etmeyi hak etmiştir.
Printable View
Bugun 7 kademe yukaridan, , başkabir hisse bulunca gubreleri satis yazmistim, satilmadi ben de satis yapmaktan vazgectim,dustukce cogaltmaya karar verdim, alacagim hisse de yukari gitti vazgectim,, herseyde vardirbi hayir, ytd.
Bende bu kadar zaman sonra anlık bi durum bunalttı demek 42 den verdim...düşerse alırız artık...
ne mutlu sana ortak ben mal gibi bakıyorum resmen...4,80 lere gelirse mutlaka birmiktar al sat riskine gireceğim...hisse kaçarsa almayıp bekleyeceğim veya başka hisse alacağım...izlemekle olmuyor bir miktar al sat yapmak lazım...hisse ayı piyasasından çıkamadığı için mutlaka alttan alış fırsatı veriyor...
4.38 den girdik. Hayırlısı olur inşallah.
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Küfürü kelayı herşeyi hakediyor bu hissede bu yöneticilerde
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
eur/dolar arttıkça borsaya alım geliyor bizim hisse artık kafayı kaldırmalı bu ekonomilerin düzeldiğine dair işaret...borsa bunu fiyatlıyor ama gubrf ölmüş durumda...
1-2 yıl önce 5-10 dolar olur mu denen petrol fiyatları 72 dolara dayandı....artık gübre fiyatlarınında dolar bazında normal yerlere gelmesi lazım...hala gübre sektörü ayı piyasasından kurtulamadı.....
Bir haftada iki kademe iki kademe geldiği yeri bir günde verdi rezil
sektör global anlamda iyi yolda ilerliyor işaretler var ama sektör özellikle ülkemizde hala bunu fiyatlamak istemiyor...bize şok haber lazım hisseye ivme kazandıracak...bu konuda yönetim biraz olsun yatırımcısını düşünmeli bu kadar vicdansızlık olmaz...hiçbirşey yapamıyorsan kasadaki paradan yatırımcıya birşey ver bu hisse olabilir para olabilir...
dünyanın en büyük gübre şirketi potash hisse fiyatı 2008 yılı fiyatında...10 yıl önceki fiyatta dow jons rekor üzerine rekor kırmasına rağmen.....aynı durum gubrf içinde aynı....hisse 2010 yılı zirve değerinden aşağı fiyatla işlem görüyor....
dow jons...6500-26000
potash......20-20
1.11.2010-25.1.2018
bist 100.....69500-118500
gubrf.........4,33-4,33
brent.........90-70 dolar
üre fiyatı...400-250 dolar
hissemiz 69500 endeks fiyatında....
ortak hangi birini attıracaksın al birini vur ötekini içeride sanırım şebeke var...kısa kesilip tüm yönetici kademesindekilere teneke bağlanmalı tarım kredi ve iştirakleri gübretaş hepsinde operasyon yapılmalı bu insanlarla yola çıkmak okyanusta batmayı kabul etmek demek....dışarıda çalışmak isteyen bir sürü insan var...
kasada para var ne için yatırım yok temettü yok ne için bu para...bu boş beleş insanlar bunu eritsin diye o para birikmedi..bu yöneticilerde uzun ömürlü değil orası gerçek...ibrahim yumaklı kelebek misali yıl sonunu getirebilirse büyük başarı.....çalışmak istiyorsa koşturacak vizyonu olacak başarıya aç olduğunu gösterecek...
Yazılım cimere kesin sonuç çıkar... Bugün yeni girdim 4.38 ile anında aşağı bastılar.yazilanlari okuyunca yatırımcıyı nasıl mağdur ettiklerini gördüm. Ben inş. Her ay düzenli alım yapacağım isterse 1 TL ye düşsün. Son bir yıllık zirvesi ile tabanına ara bir yerde duruyor.ins hayırlısı olur ytd.
Şebekenin başında ibrahim yumaklı var. Bundan eminim artık. En son yaptığı açıklamada sadece 2018 cirosunun rekor olacağını anlattı. Fakat yatırımcı kar-temettu-sermaye arttirimi-yatırım bunları duymak ister bunlarla alakali tek kelam etmedi. Ibrahim yumaklı hisseyi baskilayanin ta kendisi. Yani diyorki 2017 yılında da rekor ciro yaptığımız halde yapılan cirodan kar edemedik dolayısıyla temettü dağıtmadık hissemiz cop oldu aynı şekilde 2018 yılında da 4.3 milyar tl ciro hedefimiz var. Var da kar edecekmisin onu söyle. Senki 5.50 den millete hisse kitlettin 3.5 tl yi gördü ciktin yutkuna yutkuna hisse değerimiz bu olmamalı dedin ama fosfat ile ilgili haberler çıktı hemen yalanladınız bende soruyorum IBRAHIM YUMAKLI sen kime hizmet ediyorsun. Sen artık gubretas yatırımcısının gözünde yalanci güvenilmez bir insansın.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
4,10 civarı maliyetli gübre hisselerimi geçen hafta 4,40’tan vermiştim savaş riski dolayısıyla hiç satmak istemesem de. Hatta bu hafta başında 4,50’lere yaklaştığında çok üzülmüştüm. Ama yeniden sattığım fiyatın altına gelmiş. Yarın yeniden alıyorum biraz.
Ortak al sat fırsatı veriyor mu ? Maliyet düşürmek için?
İnş dediğin gibi olur. Herkes kazanır ha düşerse de maliyet yeni yapmaya başladığım için her türlü bana yarar.:)
https://i.hizliresim.com/m25bD8.png
Mal toplayan şeplemelerin,virman yapacağı kurumu bilen kazanır..:oleyo:
3 yildir bu hissedeyim ve her gelen mal toplanıp birgün virman olacak sanıyor, bugün ki hisse hareketini izleseniz yeterli olurdu hissenin toplanmadığını,ky çok hissede benim gibi eskiden alanlarda yenide giren var, bist yukarı giderken hisseyi yukarı taşıyamıyor ky. Ama bist kizarirken hemen ky panik yapıp koşarak satıyor, en ufak bir toplanma yok, yabancı dahi artik bu hisseye girip çıkıyor günlük haftalık. Hisse C grubu hissesi gibi hareket ediyor. 3 yildir toplanıyor deniyor ne hikmetse her isteyene en aşağıdan veriyor hisseyi, hisseyi toplayan basamak yapar , aldığı yerden artik vermez kimseye, öyle öyle yukarı doğru çeker, malesef toplanmıyor. Açık seçik iddia ediyorum bist su an 120 binde ,yarın düşüşe başlasa 100 bine gidecek olsa toplanıyor denilen gübre hissesi büyük iddia ediyorum 3 liralarda soluğu alır, hisse ürküyor cunki alan satan gunlukcu. Haftalikci. 4,45 değdiğinde 3 bin lot 2 bin lot sürekli satıyorum com rahatlıkla bekliyorum ki 4,30 lara gelecek cunki , ordan en az 10 kademe yenide aşağıdan yerine koyuyorum, bu hep boyle. Artik hissedeki hareketi ezberledim,
Olurda birisi girecek olursa bu kendini gösterir zaten, ya zaten bu kadar bu hisseyi kim gizli gizli bu kadar 3 yildir toplarda hisse hala 4 lirada.eğer bu hisseyi bu kadar gizli topluyorlarsa hisse o zaman 50 liralara gitmeli ki bu gizliligi anlayayım, bistte o kadar hisse varki 2 liradan bir ayda 10 liraya giden çok da gizli olmuyor, göstere göstere gidiyorlar. Neyse benim düşüncem hisseyi toplayan yok, yönetim bir kaç kişiyle anlaşıp bir açıklama yapıp 50 kademe yuz kademe yukardan verdiriyorpar arada bir onu görüyorum sadece. Ytd
Faynanşıl okuryazar forumcu eyidir.
diplerde ve zirvelerde al sat yapmak tehlikelidir...bir haber gelir bir anda fırlar bakarsın....örnek 2 hafta önce sattığım yayla....2,30 tl den sattım 6,5 tl hedefim vardı..tüm hisselerden çıkma kararı aldım satmamla 1 hafta içinde 4,5 tl lere geldi ve bölündü....ben hep potansiyele bakarım....4,3 tl hisse yukarıda 4,7 tl potansiyel var aşağıda en fazla 1 tl bana göre.....o yüzden 1 tl lik riski göze alırım....tam tersi yukarıda 1 tl potansiyel aşağıda 4,7 tl potansiyel olsaydı satardım....pastanın büyük kısmı duruyor mu durmuyor mu beni ilgilendiren o.......bol şans.....
mantıken potansiyel olabileceğini düşündüğün bir hisse varsa kötü zamanda toplamak iyi zamanda kademeli satmak gerekir....örnek thyao.....kötü zamanda batacak gibi düşündük almadık şimdi bakıyoruz....thyao batsa ülke batar bunu düşünemedik.....hızlı toparlanabilecek sektör olmalı.......gübre sektörü alım gücüyle alakalı aslında kötü zamanda ve toplanması gereken dönem ama ne zaman sektör toparlayacak kestirilemediği için kimse yanaşmıyor.....bunun öncü işaretleri büyüme verileri ve petrol fiyatlarıdır....büyümede öncelik çin dikkate almak lazım....
https://onedio.com/haber/dunya-banka...onomisi-767466
finansal bilgisi iyi olan bir ortak açıklayabilir mi.....
kasada bulunan 400 milyona yakın para ile 334 milyon olan sermaye 700 milyon olabilir mi...olursa bunun şirkete ne gibi faydaları zararı olabilir....
Sektörden tepeden arkadaşlarla detaylı olarak görüştüm, Tükiye nin en büyük hara, dam, dönüşüm tesislerini burun direğim kırılmak pahasına gezdim. Söylenen laf şu; yakında "bok savaşları çıkacak". Ne demek bu? Olay şu hayvan boku kıymetlendi , eskiden kaldırılıp atılması için haraların, damların para verdiği bok, bugün enerji sebebiyle kıymetli, ihale usulu artık boklarını satıyor bu adamlar. Bu boklar dönüşüm tesislerinde elektrik, sıvı ve katı gübre olarak işletiliyor-işleniyor-üretiliyor. Peki soru şu : Bu katı sıvı gübrede bir arz fazlasına yol açar mı, açarsa fiyatlara etki eder mi?
Sabah dayanamadım poha yeniden girdim arkadaşlar.
İbrahim Yumaklı sende az bir insaniyet duygusu varsa yaptığın pisliği temizlersin. Senin konuşma yaptığın gün beraber çalıştığınız (fetöcü olduğu muhtemel) ekip 5,50 den millete hisse sattı şimdi elimizden zararına almak için sinir harbi yaşatıyorsun bize.