https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...bd&oe=596F80E7
Printable View
Kıbrıs referandumunu hatırlıyorum, 2004 yılıydı galiba.
Bizim Hayırcı kesim, Annan Planını destekleyen Ak Parti Hükümetini Kıbrıs'ı Rumlar'a peşkeş çekmekle suçluyordu. Annan Planı'nın Rumlar'ın sonu olduğunu düşünen Rum lider Papadöpulos ise halkına hayır oyu vermeleri için ağlayarak yalvarıyordu.
Bizim Hayırcı'lar bu durumu; Rumlar "AYAK YAPIYOR", referandum günü geldiğinde "bakın görün Rumlar nasıl evet diyecek" diyerek üstün zekalarını sergiliyorlardı!!
Sonuç; Rumlar referandumda %70 ile hayır dediler.
rumenigge,
Şimdi düşündüm de...:Sad:
Bu referandum tantanası geçince... buranın dadı duzu galmaz...
Bu topik gerilere düşer gider...
Sen cübileni yapar, terli formanı asarsın vestiyere.. (bari imzala da birine ver.. bana verme ben istemem.. almanlara gıcıım var...)
Kesin dadı duzu galmaz...:oleyo:
Spor bakanı o sırada köln de imiş şimdi bunlar kadın bakanı tek başına sapıkların memleketine nasıl yollar, benim Müslüman kardeşimin ne işi var öle sapık ülkede diye sorular aklıma geldi şimdi...Sapık bunlar yahu. bizim başbakan sapıklarla iş duduyor, gemicikleri var, körle yatan şaşı kalkarmış aklıma kötü kötü şeyler geliyor...yok yok olamaz...:hah:
RTE nin eski şoförü, meclisten tv yayını yapan, şimdiki vekil YELİZ mecliste erkeklik yapmış..hollanda-eşcinsel-yeliz kafayı yer adam yoksa dogrumu beaaa......:hah:
BİLD gazetesi ve hayır yayını yapan diğer batı basını hayırdır
anayasa değişikliği sizin ülkelerinizdeki anayasayı değiştirmiyor
bir sakin olun
rumenigge,
Bu yazdıklarını TOSUN da okuyor.. Şimdi sana cevap verip bir yazı yazsa ne yapacaksın... Okumayacak mısın cevabını..
Valla ben okumam.. TOSUN ne yazarsa yazsın okumam.. :oleyo:
Bu başlığı şu anda 6 kişi okumaktadır. (3 üye ve 3 ziyaretçi)
DeliKAN, hissedar001, TOSUN
Şöyle soralım.
Referandumdan önce Cumhurbaşkanı kim? Erdoğan.
Referandumdan Evet çıkarsa Cumhurbaşkanı kim? Erdoğan.
Referandumdan Hayır çıkarsa Cumhurbaşkanı kim? Erdoğan.
O halde siz neyin davasını yapıyorsunuz?
Biri sizinle feci dalga geçiyor haberiniz olsun....
Tasalananlar için
Merak ediyorlarmış: Referandumda "hayır" çıkarsa ne olur?
Referandumda "evet" çıkacak. "Hayır" çıkacağına CHP'liler bile inanmıyorlar. Kılıçdaroğlu adamlarını toplamış, "önce kendiniz inanın" talimatını vermiş ama nafile. (Tabii ki hazret "evet" çıktığı zaman da istifayı düşünmeyecek, yeni ve bol göbek havalı bir kurultay daha yapılacaktır. Kıvrak şişmanları iskemle üstüne davet ediyoruz. Çakşırına sıkıştırmak için beş lira benden!)
Peki... Avukat ağzıyla, "bir an için" hayır çıktığını düşünelim...
Ne olur?
Bir şey olmaz.
Erdoğan cumhurbaşkanı, Yıldırım başbakan olarak görevlerine 2019 sonlarına kadar devam ederler.
2019'da önce başkanlık seçimi, sonra meclis seçimi yapılır, CHP'nin pek arzu ettiği şekilde.
Erdoğan seçimi gene kazanır, AKP seçimi gene kazanır.
Böyle böyle 2023 yılını buluruz.
Erdoğan bu kez AKP'den milletvekili adayı olur, gene kazanır, başbakan olarak geri gelir!
Beştepe'ye de önceden "münasip" bir aday gösterir, yeni cumhurbaşkanı gene AKP'li olur.
Böyle böyle devam eder gider, taa ki "emr-i Hak vaki olana" kadar...
Dikkat ederseniz hiçbir ama hiçbir CHP'li "biz kazanırız" demiyor, diyemiyor. Ne başkanlığı, ne meclisi...
Ne şu sistemde, ne bu sistemde, iktidarın el değiştirmesi için hiçbir neden yoktur. Ekonomik kriz de olsa AKP kazanır, olmasa da.
"Yenilir" demek, "ben ne Türkiye'yi tanıyorum, ne ülkemin yakın tarihinden haberim var, ne de tahlil yapabilme yeteneğim" demektir. Ya da isterseniz, "benimkilerin asla iktidara gelemeyeceğini bile bile sırf amigoluk yapıyorum" demiş olsun.
Peki, diyelim ki referandumda evet çıktı, Erdoğan başkan oldu, fakat onu zamansız kaybettik...
Başka bir lider çıkar.
Pek pek, o lider çıkana kadar bir "fetret" devri yaşanır. (Özal'ın ölümünden Erdoğan'ın çıkışına kadar dokuz yıl, ANAP'ın iktidardan düşüp AKP'nin gelmesine kadar on bir yıl geçmişti.) Bir süre "koalisyonlar" geri gelebilir, CHP amigoları mutlu olurlar. (Utanmadan "koalisyon iyidir" yazıyorlardı!)
Fakat eninde sonunda bu parti, ya da bu "çizgi" gene iktidara döner. Hep öyle olmuştur.
Saltanat özleyen emekli memurlara da "onursuzlar, devleti hiç düşünmeyenler" diye ilenmek kalır.
Ama bunlar olmayacak. Referandumda "evet" çıkacak, bütün bu tartışmalar da çöpe gidecek. Tasalanmayın.
Bendeniz referandum sonucundan ziyade, Muharrem İnce'nin genel başkan seçileceği CHP kurultayında çıkacak arbedeyi heyecanla bekliyorum. Bu sefer göbeği de Recep İvedik gibi "hoplayıver çekirge, zıplayıver çekirge, pıtı pıtı pıtı pıtı çekirge" havasıyla atın, ülkeye uyum sağlayın.
Engin ARDIÇ
Tek dert neymiş : Erdoğan'mış
Anladığım kadarıyla CHP camiye gitse, bunlar tersine kiliseye gidecek...:hah:
Bakanımız derdest ediliyor, ortada Büyükelçi yok. Biz de aradık Büyükelçiyi Hollanda'da bulamadık. Meğer Külliyede danışmanmış, Hollanda'dan maaş alıyormuş, hemide euro cinsinden !!!!!!!!!!!!!!
https://www.facebook.com/EnginAltayC...c_ref=NEWSFEED
Avukat ağzıyla, "bir an için" hayır çıktığını düşünelim...
Ne olur?
Bir şey olmaz.
Erdoğan cumhurbaşkanı, Yıldırım başbakan olarak görevlerine 2019 sonlarına kadar devam ederler.
2019'da önce başkanlık seçimi, sonra meclis seçimi yapılır, CHP'nin pek arzu ettiği şekilde.
Erdoğan seçimi gene kazanır, AKP seçimi gene kazanır.
Böyle böyle 2023 yılını buluruz.
Erdoğan bu kez AKP'den milletvekili adayı olur, gene kazanır, başbakan olarak geri gelir!
Beştepe'ye de önceden "münasip" bir aday gösterir, yeni cumhurbaşkanı gene AKP'li olur.
Böyle böyle devam eder gider, taa ki "emr-i Hak vaki olana" kadar...
Demiş Engin ARDIÇ..
Eee... Derdiniz ne anayasayla o zaman... Madem sonsuza AKP hükümranlığı olacaksa ne diye değiştiriyorsunuz anayasayı ...
Önüne gelene kalem verip köşe yazarı yapıyorlar.... Aklınca subliminal mesaj veriyor... YERSEN...
Subliminal mesaja bakın... "2019'da önce başkanlık seçimi....." Cumhurbaşkanlığı seçimi desene...
Ne edebi, ne siyasi, ne felsefi değeri var bu yazının... PEH.. PEH ki PEH...
Bir adam düşünün Ekmeleddin istiklal marşını bilmiyor diyerek seçim kazansın. M.Akif Ersoyun adını dillerden düşürmesin, sonrada bu millet, o millet, şu millet diye konuşsun... M.Akif Ersoy yaşamış olsa adsız millet olurmu diye sorardı herhalde....M.Akif Ersoy çok akıllı bir adam bir gün onu küçümsemek, aklınca dalga geçmek isteyen ileri zekalının biri sormuş Akife, efendim sizin BAYTAR oldugunuz söyleniyor dogru mu diye, Akif cevabı yapıştırmış, NE OLDU BİR YERİNİZ Mİ AĞRIYOR diye...:hah:
Müslümanlık nerde! Bizden geçmiş insanlık bile...
Adem aldatmaksa maksad, aldanan yok, nafile!
Kaç hakiki müslüman gördümse, hep makberdedir;
Müslümanlık, bilmem amma, galiba göklerdedir;
.
.
.
.
.
.
Kurd uzaklardan bakar, dalgın görürmüş merkebi.
Saldırırmış ansızın yaydan boşanmış ok gibi.
Lakin, aşk olsun ki, aldırmaz otlarmış eşek,
Sanki tavşanmış gelen, yahut kılıksız köstebek!
Kâr sayarmış bir tutam ot fazla olsun yutmayı...
Hasmı, derken, çullanırmış yutmadan son lokmayı! ...
Bu hakikattir bu, şaşmaz, bildiğin usluba sok:
Halimiz merkeple kurdun aynı, asla farkı yok.
Burnumuzdan tuttu düşman; biz boğaz kaydındayız;
Bir bakın: hala mı hala ihtiras ardındayız!
Saygısızlık elverir... Bir parça olsun arlanın:
Vakti çoktan geldi, hem geçmektedir arlanmanın!
Davranın haykırmadan nakus-u izmihaliniz...
Öyle bir buhrana sapmıştır ki, zira, halimiz:
Zevke dalmak söyle dursun, vaktiniz yok mateme!
Davranın zira gülünç olduk bütün bir aleme,
Bekleşirken gökte yüz binlerce ervah, intikam;
Yerde kalmış, naşa benzer kavm için durmak haram! ...
Kahraman ecdadınızdan sizde bir kan yok mudur?
Yoksa, istikbalinizden korkulur, pek korkulur.
M. Akif ERSOY.
Değiştirdiği Anayasa maddesini bilmeyen Başbakan'ın zor anları
http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/...nlari-1736253/
Hollanda ya kızıp İNGBANK daki hesabını kapatan vatandaş Bilal yeni hesap için Finansbank a gitti YUNANLI nın olduğunu öğrenince Garanti ye gitti oda İSPANYOLun olmuş hemen Yapıkrediye girdi İTALYANlar karşılayınca HSBC ye gitti ulan oradada İNGİLİZLER çıkmaz mı karşısına bastı küfrü BANK ASYA ya gidecekken TERÖRİST olduğu aklına geldi .. en iyisi İŞBANKASI derken babası aman haaa onu ATATÜRK kurdu bizim aile yapımıza ters diyince " BİZİ BU HALE GETİRENLER UTANSIN " diyip parasını eve getirip hırsızlar bulamasın diye AYAKKABI KUTUSUNDA saklamaya karar verdi
alıntı
Bakan Canikli canlı yayında konuşuyor..
"Ekonomik alanda sağduyulu olmalıyız." diyor..
Keşke bir bakanımız veya başbakanımız veya cumhurbaşkanımız da "Dış politikada sağduyulu olmalıyız." diyebilse.
Gerçi sağduyulu olmamız gereken daha nice konular var...
En basitinden HAYIR oyu kullanacaklara terörist muamelesi çekme meselesi.. En çok da bu noktada sağduyulu olmaları gerektiğini (inşallah) bu millet sandıkta öğretir bunlara...
Milletin sağduyusuna güvenmek istiyorum çünkü...
Akp ilk iktidara geldiği gün Ankaradaki bürokratlar gümüş yüzükler dakmaya başlamıştı. Güya Başbakanlık mescidinde oldugunu, namazında niyazında oldugunu göstermek için telefonunu bırakanlar, bardon unutanlar olmuştu..Şimdi sistem değişti diyelim akp li başkanı seçtik, valisi, kaymakamı osu busu hep partili olunca vatandaş ne yapacak...Olacak şu devlet organlarına işi düşen yada devletten birşeyler koparmak isteyen hırsızı, Ateisti, sarhoşu,travestisi, berduşu sakal bırakıp, eline bir tespih alıp dogru camiye koşup Akpli abileri ile yan yana saf tutacak..Camiden çıkacak bir hırsız ve sonra gidip milletin malını çalacak, istediğin ülke bu ise EVET o zaman...
https://www.youtube.com/watch?v=taRHC7szaOI
15 temmuz darbe mi yoksa darbecik mi? Hümeyni İran İslam devrimini yaparken, koministlerle işbirliği yapmıştı demişti zamanında eski meb bakanı Hüseyin Çelik...Bugün Baykalda benzer düşünce ile 15 temmuz darbesi ahmete, mehmete değil, meclise bomba atıldı, dün kol kola olanlar yarında kol kola olursa şaşırmayın dedi... ee Bengütürk ten Hayır diyerek istifa eden Murat İDE haksızda değil..
https://www.youtube.com/watch?v=ydr18Hl4XKI
Biz unutmadık ya siz.....Fetocular hain ve ********de olsalar çok temiz denilenlerin kirli çamaşırlarını ortaya çıkarmış, ilahi adalet bu olsa gerek...
https://www.youtube.com/watch?v=81GB_fT4WLw
vah Türkiyem vah....
15 temmuzda hayatını kaybedenlerin tüm sorumluluğu mevcut iktidarındır..tüm yetki elindeyken..istediklerini veren..geleceği göremeyip..ülkenin geleceğini karartanların..ben kandırıldım deyip işin içinden sıyrılmaları...mizah ötesi...nasıl şimdi olağanüstü ilan edip..istediklerini yapma gücündelerse.. daha önce bunu neden yapmadılar...soru bu..neden neden...
Bu Paykal hovarda ama bugün giresunda cuk oturttu lafı...DEVLET EVET DİYOR MİLLET HAYIR DİYOR... devletin valisi, kaymakamı, savcısı ikbal ugruna, devletin tüm olanaklarıyla, trtsiyle, uçagıyla, helikopteriyle evet için çalışırken, millet kendi imkanlarıyla hayır diyor...Devletmi milletin efendisi, milletmi devletin efendisi yakında göreceğiz...
cemalcım buna kim inanır kimse inanmaz :))
cemalcım millet size inanmadığından evet diyor :))
chp liler bile evet çıkacak biliyoruz dediler ,, millet bunları destekliyor dediler :)) biz nerede yanlış yapıyoruz dedi
Bence siz referandumu boşverin ,, Türk milleti size neden bunu laik görüyor onu tartısın ,,çözüm bulun
kaç seçim geçti hala ders çıkarmadınız ,, hep aynı kafayla devam ediyorsunuz