Ben çocukluğumda borsa yok iken Kastellinin gazete ilanlarından hatırlıyorum. Beş altı tane Aranan / satılan hisseler diye ilanları çıkardı. :) büyüyüp borsaya başlayınca portföyümü boşaltsam da hiç sarkusuz kalmadım.:)
Printable View
prkme sayfasında bir yorumcudan bilgi..
AKP'nin maden yasasında değişiklik planı meclis komisyonunda... Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre maden şirketleri arama izninden sonra faaliyete hemen geçebilecek, alanı istedikleri şekilde izinsiz büyütebilecekler. Vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge zorunluluğu da kaldırılıyor.
bu düzenleme sarıkızın maden sahası davalarını ortadan kaldırır arama faaliyetlerini başlatır mı acaba.
acaba sorusunun cevabı teklife göre ve bana göre hayır.. kimseyi yanıltmış olmamak üç kuruşluk dünyada vebal almamak adına detaylı araştırma sonucunu esas bilgi kaynağını göstererek sunalım..
Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi metnine
https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-3116.pdf ulaşılabilir.
Yine döndü eski günlere, 5 alıcı 3 satıcı.
Heyecanlı günler için bu sefer kaç yıl daha bekleriz ki?
Bugün çok manasız işler yaptım, önce yüklü aldım sonra aşağılardan erittim, para lazım oldu diğer zayıf hisselerime :) pişman olmayız inşallah.
Bu piyasa gerçekten aşırı volativ sarky dışında bütün hisselerin aşırı düştü, hepsi %5 civarı eksi kapatmış piyasaya bakıyorsun % 1.5 üstü artıda
Sarkuda böyle durgun zamanlarda aldığın tek lot deftere yazılıyor. Onu elinden alana kadar tepene vurur ta ki kendini unutturana kadar. Çok tavana va tabana bastığım oldu. Çaycı yaptığını unutmaz kusturur. Onun için tek işlem yapıp kaybolacaksın....:)
Endekse gelince. 10/15 kağıt endeksi belirliyor. Onardan bir ikisi artıda oldu mu endeks bataktan çıkıyor. Örenek bugün turkcell +%1.7 . Yanına bir iki de banka koydun mu 700 şirket batmış olsun endeks artı oluyor. :)
Çaycı bilançoyu da yatırımcıyla paylasmayacak galiba🤭
Ne kadar geç o kadar iyi heyecan zirve yapsın. Arena bilançosu mükemmel gelecek o kesin neredeyse, bir de burada sürpriz bir bilanço gelirse süper olur. Dövizin artışı çok sürpriz bir bilanço gelmesini sağlayabilir. Hayırlısı
Maşallah maşallah maşallah
Aferin sarıkız
Sermayeyi 1 milyar yapacaksın
Yakışır sana..
Bu sene 200 milyon kar
Seneye 1 milyar sermaye 400 milyon kar - az mı oldu-
Kur 5 den 8 e çıktı..
Bunlar hep ciro kar işlem fıyat ilişkilerinde yeni dengeleri getirecek..
Mart da 25-30 bandı yakışır...
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Göbeğin çatlayacak sevgili çaycı, biraz da başkalarına bırak.
Helal olsun çaycı, seni ayakta alkışlıyorum.
Ne varsa sarıkız da var, helal olsun.
Bunca yıl borsadayım ama son iki günkü hareketler gibisini sala görmedim.
Dün bankalar çıldırdı ama sanayi de iyi kötü gitti.Ama gelin görün ki,sanayi senetlerinin çoğu mahvoldu.Bugün sanayi hisseleri neredeyse battı.
Tabi bizim Sarky da bundan nasibini aldı.
Peki nedir olanlar?
Öncelikle kurlar çok keskin şekilde düştü ve düşmeye devam ediyor.Peki döviz mevduatları mı çözülüyor? hiç sanmam.Adam 8,550'ye bozmamış.7,670 den mi bozacak?
MB başkanının seçiliş şekli ve Ekonomi bakanının istifa şekli asla olağan bir tarzda değildi.Dehşet vericiydi.Ve aslında yerlerine gelenlerin mevcut verilerle yapacakları bir şey de yok bana göre...Zira MB 'nin rezervleri ortada..
Hal böyleyken.Yüksek kurlarla enflasyonu yemişken sen kalk kurları düşür ve milletin daha fazla döviz almasını bir yerde teşvik et!
Şu sıra Hege fonların borsa ve diğer yatırım araçlarından çıkış zamanları.Peki ne oluyor? borsayı yükseltiyorsun, yabancıya çıkış olanağı veriyorsun.Kurları düşürüyorsun,yabancının ucuz döviz alarak kaçabilmesine olanak veriyorsun.
Yanlış üzerine yanlış.Tabi kurlar %10 güşünce borsa da dolara göre pahalılaşmaya başlıyor.
Şimdi Sarky speki iki gündür habire veriyor. Aldığın yere bir daha çıkmıyor.Yani alanı pişman ediyor.Oysa gelen bilanço çok çok iyi.Ne var ki,şu finansal giderlerin olağanüstü yüksekliğinden kurtulamamışız.
Şimdi söylenen ve görünen o ki,faizler yükselecek...Ne kadar? 300-400 baz puan.E zaten mevcut piyasa faizleri yükseltilecek faiz seviyesine çıkmış durumda.Birşey farketmeyecek.
Yani bakıyorum da %14-15 brüt faizler de Sarky'nın cazibesini azaltmıyor.Ben de bugün ufak lotlar halinde portföyüme ekledim.Yarın da aynı tarzda devam.
Aradan on ay geçmiş SPK kararını vermiş. Maşallah. Biz çok garip sanıyorduk ama değilmiş, Bakın bizim kağıtta da birileri birşeyler yapıyor.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret (#SARKY) pay piyasasında 16 Ocak 2020 ile 28 Ocak 2020 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili yürütülen incelemelerini tamamladı.
Kurul incelemeler sonucunda, Serkan Uzun isimli kişinin söz konusu dönemde SARKY pay piyasasının arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırdığını belirledi. Bu kapsamda Kurul, Serkan Uzun isimli kişiye 152 bin 845 lira idari para cezası kesti.
Çok Kayserili/yahudi fıkrası düşmüştüm da bunu ilk duydum.
Aman bizim çaycı duymasın...:)
KAYSERİLİYE DİŞLERİNİ SATAN YAHUDİ :)
Bir tarihte Kayseri'ye bir Yahudi gelmiş. adıda Moizmiş. Ticaret yapmak için Kapalıçarşı'da bir dükkân tutmuş. Mekân komşularına sormuş; 'Bu çarşıda en çok kimden çekinmeliyim?' Birkaç dükkân ötesini gösterip, 'Bak, orada bir Ahmet Ağa var, onun yanına desturla yanaş' demişler. Moiz gitmiş Ahmet Ağa'nın yanına. Dükkân bomboş:
- Ne iş yaparsın Ahmet Ağa?
- Her şeyi alıp satarım.
- O da ne demek?
- Mesela, kabul edersen senin dişlerini satın alırım.
- Olur mu öyle şey?
- Neden olmasın? Dişlerine 10 altın veririm. Ömrünün sonuna kadar ağzında kalsın, öldükten sonra benim olsun.
Moiz içinden 'Bu saf adama mı kurnaz diyorlar' diye gülmüş ve 'Kabul, ver 10 altını' demiş.
Aradan birkaç gün geçmiş. Ahmet Ağa yanında iki-üç kişiyle Moiz'in dükkânına gelmiş: 'Dişlerine müşteri çıktı. Malı görmek istiyorlar! Aç ağzını!' Moiz, 'Hani dişlerim ölünceye kadar benimdi' diye kızmış. Ahmet Ağa, 'Canım ölümünden sonra teslim etmek üzere satacağım' demiş. Müşteriler Moiz'in dişlerine 12 altın vermişler, Ahmet Ağa az bulup reddetmiş. Ertesi gün Ahmet Ağa bir başka müşteri grubuyla yine Moiz'in dükkânına damlamış. Yine dişleri muayene, yine pazarlık, müşteriler 15 altına çıkmış, Ahmet Ağa yine reddetmiş. Üçüncü gün başka müşteri, dördüncü, beşinci gün...
Sonunda Moiz patlamış: 'Beni hayvan pazarında dişleri kontrol edilen eşek durumuna düşürdün. Al şu 10 altınını!' Ahmet Ağa gülmüş: 'Olur mu? Bu dişler 20 altını gördü. 30'dan aşağısına geri vermem.' Moiz çaresiz; her gün ağzını kontrol ettirmektense 30 altın vermeyi tercih etmiş. Ahmet Ağa gülmüş: 'Gördün mü? Ben sana her şeyi alıp satarım dediğimde inanmamıştın!
Bendeki Kayserili fıkrası daha sağlam..
Sağlam olması gerçek olmasından geliyor [emoji5]
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki yıl önce "yastık altındakileri bozdurun" çağrısına uzun yıllardır partisinin birinci çıktığı bölgelerin kulak asmadığı ortaya çıktı.*
Sözcü'den Mehtap Özcan Ertürk'ün haberine göre; En dövizci illerin milliyetçi ve muhafazakar yapısı ile bilinen İç Anadolu Bölgesi'nde yoğunlaştığı görülüyor.
Nevşehir, toplam tasarruf mevduatı hacmi içinde yüzde 68 pay alan döviz birikimiyle dolarizasyonda ilk sırada yer alıyor.
Yabancı para tasarruflarının toplam tasarruflara oranı Aksaray'da yüzde 67, Yozgat ve Kayseri'de yüzde 65, Kırşehir ve Kütahya'da yüzde 63'e çıkıyor.
https://www.gunboyugazetesi.co...edi...-is-68957h.htm
LM-G710 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Arkadaşlar
Nasılsınız .........
Sayın Cevahir biz iyiyiz de sen nasılsın . Gorunmuyorsun herşey yolunda mı?
Sayın Melih Bey
Sarkuysan ı siz benden iyi biliyorsunuz
Henüz yoklamalar çekmeye devam ediyor
Bir yüklenelim diyeceğim ama bu ara bloklar( Kamular ve bankalar vb.) geldi.
Biz sağlamız sarıkız da sağlam duruyor
Tam yükleme vaktinde hep beraber sallarız inşaallah
Üzüldüğüm 7.08 ve 7.09 da 130 bin temiz vardı yüklenen olmadı.
Siz hazırsınız değil mi...
Süre yaklaşıyor
12.ay bitti mi tamamdır.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Herşey güzel ben iyiyim, sarıkız a ortak olmak bir huzur :) daha daha daha fazla orak oluyoruz yavaş yavaş,
Yok mu bir babayiğit, şu puştun elinden malı alacak.
Finans borçları çok azalmışken, son iki yıl aniden tekrar çok arttı? Faliyet alanında hep kar verirken finans borç neden birden bu kadar arttı? Yatırımlarları mı car, ve bunun için kredi mi alındı?
Nasılsınız. Dediğiniz gibi ufak ufak alıma devam ediyorum. Siz bekle diyene kadar. Ama siz virgül düzelmeden dur demeyeceksiniz galiba. Bende 7 altına düştükçe ufak ufak alacam. Çaycı gibi alamasak ta çok şükür torunlar için birikim yapıyoruz. Darısı herkesin başına.
Görüldüğü gibi Sarky da spekülasyon yok.Öyle birçok senet gibi tavan tavan gitmiyor.Peki neden? çünkü Çaycı ve avanesi kalıcı olarak,pay arttırma amacıyla mal topluyorlar.Bunu yaparken de tahtadaki alıcıve satıcı dengelerini gözeterek Fazla alıcının olmadığı kademelere rahatlıkla verip senedi baskılayıp yatırımcıyı bıktırıp verdirme politikasını uyguluyorlar.E,bunların yerinde kim olsa aynısını yapar.Alıcı yoksa neden alıp götürsün?
Borsa çıldırıyor ama Sarky genelde hep eksi seyrediyor.Tecrübeli kardeşlerim tınmıyor ama bu dinazorları tanımayanlar elbet etkilenip AMK Sarkuysan'ın deyip satabiliyorlar.Bu piyasa deneyim ister.Bakın her yerde dolar 7.200'e düşecek diye neredeyse ilan vermişlerdi ama dolar 8'in üzerine çıktı.Algı yönetimi bu işte.Ve dolar 7,5 altına gelecek korkusuyla epeyice döviz satan da oldu.
Ama işte kurların bırakın çok kısa vadeyi,kısa vadede bile düşük kalması Türkiye'nin intiharı demektir.Ne yazık ki,MB nin artık hiçbir manevra alanı yoktur.MB'nin bırakın rezervini , eksi 43 milyar döviz borcu vardır.9 aylı bütçe açığı 240 miyar TL ve pandemi korkularıyla ekonomiler kapanmaktadır.Elbette bu durum hepimizi üzmelidir.Ülkemiz bizimdir.
İşte ! Sarky dinazorları kanımca yakın zamanda ülkemizin algılarla değil,gerçeklerle yüzleştiği zaman çökmesi muhtemel borsayı beklemektedirler diye düşünüyorum.O zamana kadar hisseyi yüzer gezer kontrol etme amacındalar.
Bana göre bu süründürmenin başkaca izahı olamaz.
Asla herhangi bir yatırım tavsiyem ve yanıltma amacım yoktur.
ne yapıyoruz bakır madeni işine daha girmedik mi.Ah gübreci olaydık keşke.
Sabah on kademede on bin lot vardı. Biraz eğleneyim dedim. 5 kademe kaldırdım. Çaycı uyandı hemen yüz bin lot satışı serpiştirdi.
Yükselişte küçük yatırımcıya kaptırdığı malı geri toplama derdinde.
Gün ola harman ola.
Çaycı veliye biz de torunlara çalışıyoruz durum bu.
Uzun zamandır bu kadar sıkışmamıştı, 6,7 kademede top çevriliyor. Ne aşağı nede yukarı gitmesine izin verilmiyor. rasyoları bu kadar iyi bir şirketin hisselerine şöyle iştahlı bir alıcı gelmemesi de ayrı bir soru işareti. Aşı da bulundu, bakır fiyatları da yukseliyor, kârlılığın artmış, son dönemde endekste % 15 yükseldi, eee ..
Evet..güçlü alıcılar yok.Birçok tanıdığım yeni ky bana telefon edip moktan senet isimleri vererek gireyim mi abi senet 5 TL den 35 TL ye gelmiş gireyim mi? diyor.Ben onlara Sarky'a gir de demiyorum.Sebebi de şu; günlerdir senedi burada tutabiliyorlarsa alıcı yok demektir.zaten alan olsa da bıkıp satanın daha fazla olduğunu düşünüyorum.Kaldı ki, böyle olmasa neden buralarda tutmak için mıçlarını yırtarlar?Bir de şunu düşünüyorum; önümüzde olumlu ve olumsuz birçok senaryolar var.Bunlar olumsuz bir senaryoda çökmesini bekledikleri borsayı kolluyorlar. O günleri bekliyorlar. Ama işte biz de görüyoruz ki, borsa adam gibi senetlerle değil,nerede triçka senet var onlarla gidiyor.
Borsa şu sıra şaşılacak biçimde yükseliyor.Ama çoğu günler de yükselmesine rağmen birçok iyi senet düşüyor.İşte bu da bize ders olmalı.Burada koç gibi Sarky varken bir Allahın kulunun uğramaması çok düşündürücü.
Sonuç olarak; bunların bitmeyen oyun ve taktikleri tüm hızıyla devam ediyor ve her halukarda senedi kontrol edebiliyorlar...
Sakince bekleyelim bakalım.
Bu arada bir sorum olacak
Sirketin bakir ithal ettgini biliyoruz, yurt dışı satışlar doviz cinsinden olduguna gore bakir fiyaarinin yükselmesi olumlu gibi duruyor.
Fakat ic piyasaya verilen urunlere maliyet artışının sağladığı fiyat yansıtılabilir mu ?
Gun sonuna baktigimizda bakir fiyatlarının uluslararasi piyasada artiyor olmasi ciroyla beraber karliliga yansir mı?
Senette uzunn süredir yatırımcı olan arkadaslar yorum yaparsa sevinirim .
Tüm ortaklara selamlar...SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son bilanço da stokların miktarı gayet iyi, stok devir hızı ne kadar bakmak lazım. Ama aynı stoklar sürekli korunuyorsa 9 aylıktan sonra bile stok değeri % 10 artması gerekir bakır fiyatındaki değişime göre, Aralık sonunda bakır fiyatı ne kadar olacak ? Dolar Kuru ne kadar olacak ? Ciro ne kadar olacak ? Finansman giderleri ne kadar olacak ? Bu denklemi çözen kar rakamını önceden kestirir. Son çeyrek le aynı performans gösterilirse ki bu çok mümkün bu fiyatta tutulamaz. Yine de piyasa da akıl dışı işler olmuyor değil.
Behzat Bey kardesim öncelikle çok teşekkür ederim, işin aslı mali tablolarına çok çok dikkatli bakmadım, üstün körü inceledim, esas faliyet karı kısmı ve temettü geleneği beni cezbetti.
Bu donemde hala ederinin altında kalmış şirket bulmak cidden zorlaştı.
Elimde sembolik miktarda da olsa biraz var, duruma göre artırmayı düşünüyorum. Bu gece döviz açık pozisyonu, finansman gideri ne kadar ona bakacağım. Son çeyrek karlılığı nerdeyse her sene değişkenlik göstermiş, tahminde bulunmak biraz zor gibi...
Bir kaç satır geride son dönemde bir çok kağıdın ve endeksin saçma sapan yukselişinden bahsetmişsiniz ki son derece haklısınız.
100 yıllık kârına fiyatlanan şirketler var, garip dogrusu...
Aşağı yukarı 12 yıldır dönem dönem borsada oldum, boyle bir saçmalığa hic denk gelmedim, ama şunu tecrübe ettim ki iyi kağıt eninde sonunda ederini buluyor.
Uzun vadeli yatirimcinin portfoyunde belirli bir oranda mutlaka Sarkuysan olması gerektigini düşünüyorum.
SM-A105F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.