Yurt dışı gayet olumlu. Bizde yine yeni yeni gündemler oluşuyor. Vay arkadaş, bir günde sabah güzel haberlere kalkalım
Printable View
Yurt dışı gayet olumlu. Bizde yine yeni yeni gündemler oluşuyor. Vay arkadaş, bir günde sabah güzel haberlere kalkalım
Dip dediğimiz yerin sadece 2 sent üstündeyiz. 1,82 dolar
Ben anlamadım bu işi endeks -0,26 düşmüş.KCHOL -1.4..Bist30 yatırımı artık eskide kaldı gibi veya en az 2 sene beklemek lazım.
Ak yatırım 1m lot satış yapmış. Yine o meşhur fonun malını satıyor olabilir.
14.30 epey saldılar.
yine başa döndük ak yatirim sahnede [emoji846]
Geçen hafta finans ‘ ın satışlarını gördükten sonra ak yatırımın 1m lotluk satışı normal geliyor. Aslında hiç normal değilde
Arkadaşlar,
1 ekim den itibaren açığa satış tamamen kalkıyor mu? Bist 30 dışı hisselerde de açığa satış olacak mı?
14.30 - 14.65 arasi maliyetlenme cok oldugu icin bu seviyelerde tahtadan cikmak isteyenlerin satis yapmasi normal
daha oncede birkac kez ifade ettigim gibi 14.65 seviyesinin bir anda gecilmesini beklemek zor bir ihtimal olur ! bu seviyelerde biraz dinleenip guc kazanmasi gerekiyor
burdaki satislari karsilayip yoluna devam edecegi yonunde bir dusunceye sahibim, biraz sabir gerekiyor
https://i.hizliresim.com/T5Xgfs.jpg
son takaslara bir goz attigimizda ilk Qnb satislarini karsilayan (ozellikle eylul'un ilk 24 gunu) is yatirim ve garanti yatirimin oldukca fazla yuklendikleri mallarin bir kismini tekrar gelen yabanciya devrettikleri gozukuyor. Ustlerindeki gerilimi biraz dagitmislar
bu arada yil sonu (2020/12) finansallarinda 1 milyar usd kar beklentimi surduruyorum (yil sonu dolar kurunu 8.9 TL gibi dusunerek)
2019 sonuda kabataslak.1 milyar usd idi ! bu acidan bir kayip olmayacak ve pandemi donemini notr-olumlu bitirmis olabilecegiz
otc markets/adr : 4.65 milyar usd piyasa degeri ile islem goruyor
biz 4.73 milyar usd'den islem goruyoruz
Hazine bakanı ekonomik kalkınma planını açıklayacakmış. Tam adı başka olabilir ama 2023 vizyonu vs... teşvik/ hibe , hangi sektörlere kamu yatırımı yapılacak görelim
Gidip saçma sapan %5 enflasyon gibi varsayımlar üzerinden plan yapmışlarsa, zaten hiç dinlemeyelim
2021-22-23 için %5 büyüme tahmini verilmiş. Milli hasıla 2020 yılı için 650-700 milyar usd civarı. 2023 de 800 milyar dolar bekleniyor
Bakanı ilk defa bu kadar neşesiz gördüm. Genellikle sunumlarda lay lay lom yapardı. Şimdi pabuç pahalı tabi. Dolar 7,85
Hedefler gayet mantıklı gözüküyor. 3 seneye dünyada ilk 10 a girecezden , 2010-13 dönemi rakamlarını geri yakalamayı hedefliyoruz demişler
Belki de gidemiyor.
Bu gitmeden herseyin daha kotuye gidecegini herkes biliyor.
Cehaletin iktidar olduğu bu ülkede, iyileşme beklemek hayaldir.
Aynı yanlışları yapmaya devam edecekler, sonra oluşan rezaleti kestirme yollardan temizlemek için o kıt vizyonları ile üretecekleri dahiyane projelerle durumu daha beter edecekler.
Yine ne oldu !!! Nasıl satış bu şimdi
Tam sular duruldu derken biri uçak düşürüldü haberi yapıyor. Endeks anında 1000 puan ekside. 5 dk sonra yalanlama geliyor, endeks toparlamış, çoğu tahta yerinde sayıyor.
Bu ülkenin basindan P.K.A.gitmeden
Bu piyasa duzelmez.bütçe kazani kaynak tütmüyor.yillardir sabir diyorum yinede sabir diyeceğin nokta
Çarşamba sabaha karşı Abd de başkan adayları sahne alacak. İnşallah ülkemiz ile ilgili saçma sapan sorular gelmez. Birde o taraftan gol yemeyelim.
ENKAİ piyasa değeri 4,9 milyar dolar olmuş. Bizden yaklaşık 250m usd daha değerli.
Peki geçen ay neden kamu bankalarına 6,85 den dolar sattırdılar. Çok ilginç. Madem kurda hedef daha yukarılardı ve müdahale edilmeyecekti, neden 10-12 milyar dolar heba edildi.
Müdahale edilmeyecekti demeyelim.Kamu bankalarının döviz açığı yasal sınırı baya geçti burada kurşun kalmadı(özel banka olsa ceza gelir miydi bilemedim).MB ye gelecek olursak orada zaten kısıtlı dolar rezervi var bunu da doları tutmak için kullanmak istemiyorlar.
Üç kamu mevduat bankasının döviz açığı 10 milyar doları aştı. Açığın özkaynaklara oranı yüzde 30,9'a ulaştı.Yasal sınır %20.
30 temmuz verilerinden bahsediyorum.
Döviz işlemlerinden alınan vergi tekrar binde 2 ye geri çekilmiş. İlginç zamanlama
TL mevduatlarda 6-12 ay arası stopaj %3 , 12 ay vade üstünde stopaj alınmayacak şekilde düzenlenmiş.
Dün ABD deki Trump- Biden rezilliğinden sonra abd vadeliler %1 ekside. Bugün aynı zamanda vade sonu. Bakalım ekim ayı , dolar sat- tl varlık al işlemi yapacaklar mı
KCHOL: 14,42-14,43 TL %0,6 artıda Hacim daralı hisse sıkıştı. Birileri sürekli aktiften 2 lot satarak hisseyi düşürmeye çalışıyor.
Bugün 14,50 TL üzerine atabilirse güzel olacak. Ama izlediğim kadarı ile alışlar zayıf.
SAHOL :8,11 TL son günlerde sahol daha iyi performans gösterdi. kchol biraz geri kaldı.