ayip ayip soz ucar yazi kalir. baskasina yazdigin konuma dusmek ne aci. bak tarih ne yaziyor eylul de sen bir baskasini uyarmissin bana satasiyor diye :) ...
https://resmim.net/f/XBCY30.png
Printable View
ayip ayip soz ucar yazi kalir. baskasina yazdigin konuma dusmek ne aci. bak tarih ne yaziyor eylul de sen bir baskasini uyarmissin bana satasiyor diye :) ...
https://resmim.net/f/XBCY30.png
neyse avgyo da ortam haberle sertlesecegi belliydi. bir kisim yukselmemesine kizan ky. ve bir kisim ortam trolü ky. illaki bu sertlige neden olur alistik. sorun degil...
ben ilk eylulde aldigim ve iki hafta once sattigimdan beri ki sattigim gunde vedalastim burda eksi arti beklentimi paylasmaya gayret ettim. aslinda 1.8/2 arasi canak buzme bekliyordum avgyo dan fakat hic ana trend destegine duzeltme yapmamasi ve acik islemlerle tahtanin yukseltilmesi bir miktar beni killandirdigi icin ve miktarimin yuku ve 45krsluk kar yazdigi icin vedalasmistim. bedelli beklentim acikcasi hic yoktu. cunku ortada ne bir devasa proje ne borc ne de sermaye erimesi vardi. ama galipcim bedelli basvurusu yapiyor. ya basvuru metninde aciklayacak nedeni yada metrodaki gibi feyk bir basvuru olacak. iki olasiligida yasayip gorecegiz. eger ky. orani coksa silkeleme niyetide olabilir ya da ggercekten bir hayal proje aciklayip bedelliyi ona baglar. kim bilir hele pişsin bakalim konu anlariz.
Cok ilginc hale geldi ? Metro holding hisse satisi 20 milyon , 9 aylik kar 21 milyon , hadi bedelli onaylandi 70 milyonda burdan , sermaye 140 olucak kasasa da 100 110 milyon civari kes net para olucak , Ben Arnavutkoy durusu park mevki Turkmen mezarligi 2 adet 11 ve 17 donum arsalara bakiyorum , Kanal Istanbul projesinde durusu ismi falan geciyo ne kadar yakin ne kadar uzak bir fikir edinemedim , en son degerleme raporuna baktim , projeye baktim sanki bana yakin gibi geldi , zaten bu yer eski sahibi de satin alinirken tapuda malum kisinin ismi yaziyor du, ondan avrasya gyo 2014 de satin almis. Hisseleri de metro holdinge de aldirmiyor ruchanlari kendine ait Galip Ozturk turizm yatirimlari A.ss ye aldiriyor , Metro holdingingin % 42 payi olan kendi sirketi ? Arnavutkoydeki yeri arastirip bilgi verebilcek arkadaslar varsa seviniriz , hayirlisi olsun , yatirim tavsiyesi deildir...
Bir doğru bir yanlışı , bir yanlış bir ömrü götürür.
Bir örnek vereyim
Akp bu gün içten bölündü
Niye?
Aynı şey.
Biz her daim doğruların arkasındayız.
Bir doğru yapıp yarın yanlış yapmak için zemin hazirlamayiz ve asla yanlarında olmayız.
Metro takasları ni incele.
Her şey ap açık ortada
Aylık grafiklerde bak
Belki sana birşeyler çağrıştırır..
GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
burdaki tum yazilarim ortada...satisimda 2 hafta once aleni. vedalasmamda mevcut. grafiklerde negatif olasilikta pozitif olasilikta herdaim vardir. tek pencere yok bizde. en azindan duygu tacirligimiz yok en onemliside kimseye iftarimiz yok bak yazilanlar acik. kim gazla calisiyor ortada. oysa ben 3 aylik avgyo ortakligimi ilmek ilmek yasadim. biz kostebek gibi tweterdaki hesap kapatanlar gibi iki gun var 3 gun yok olmadik sukur. dip notumuzdan da algimiz ortada...okumayi bilen cozer gerisi herkesin kendi karari.
https://resmim.net/f/5nbO5z.png
27 şubat 2014 te %38 bedelli sermaye artırımı için başvuruda bulunmuş. spk soruşturma açınca ekim 2014 te bedelli sermaye artışından vazgeçtiğini bildirmiş. %99,9 u halka açık ve karlı bir şirket için %100 bedelli sermaye artışı onaylanması mümkün değil. galip bu kafayla giderse şirkete devlet el koyar ve biz de köşeyi döneriz.
Arkadaşlar pek yazmam ben ama size sadece şunu diyeyim borsada bekleyen kazanır panikle yapılan alım satımlar hep zarar yazar bekleyin zaman ne getirecek beraber görelim
en son onaylanan sermaye artırımı 2011 yılında olmuş sonrasında spk dan onay gelmemiş. YİNE SPK ONAYLAMAYACAK. NEYİN OYUNU BU ANLAMAK ZOR. BAZI ARKADAŞLAR DÜŞMESİNİ İSTEYEBİLİR AMA BU İŞLER İSTEMEKLE OLMUYOR. REALİTE ORTADA ONAYLANMAYACAK BİR BEDELLİ BAŞVURUSU VAR. 1-2 GÜN DALGALANIR SONRASINDA YOLUNU BULUR.
bence sermaye artırımının onaylanabilmesi için grup şirket malları dışında yapacağı güçlü bir yatırımı taahhüt etmek zorunda. bu bile spk tarafından onaylanmayacaktır. çünkü 22 milyon karı + satılan 18 milyonluk metro holding parasını ve geçmiş karlarından biriken 76 milyon tl var. ÖNCE BUNLARI KULLAN DİYECEKTİR. AMA BİR DE GALİP ÖZTÜRK ÜN ŞİRKETLERİNE EL KONULURSA EN ÇOK YÜKSELECEK OLAN DA BİZ OLURUZ. GALİP ÖZTÜRK ŞANSINI ÇOK ZORLUYORSUN GİBİ GELİYOR..
Diyecek başka söz yok
Hikaye
Korkmayın.
Bence bu bedelliden bir şey çıkmaz.
Spk'nın buna evet diyeceğine ihtimal vermiyorum..
Dön önce kendi kaynaklarını kullan derler adama....
Bedelli onaylanıp onaylanmadigi ne zaman belli olur acaba bilgisi olan var mı
ilk önce basvuru yapmasi lazim. sirketlerin elinin hizi ve niyetine gore degisiyor. ama basvuru ve onay yada red ya da galipcimin lugata kattigi iptal sureci cogunlukla 1.5/3 aylik bir sureci iceriyor. ilk once bi basvuru yapsin bakalim niyeti ne, bedellinin niyet icerigi hala muallak bir alım yada proje yada bisey yumurtlamassa spk dur da diyebilir. galipcim de senaryo bitmiyo malesef bu nedenle cok yönlü ve analitik dusunmek kararları guncellemek gerek zaman zaman. galipcimin kagitlarinda tek yön hedefe yada senaryo olasiliga kilitlenilmiş ise spota tutulmuş tavşan misali bakakalındıgı cok oluyor.
ah be dostlar...ben düşmesini neden isteyeyim öyle yorumlar yazılmış keşke benim dememle tahta inse çıksa...malesef işin matematiği bu..ama ilerisi güzel olacak diye umuyorum sakin olmakta fayda var...
tht bir miktar stabile bağlamadan almak yada satmak pişman edebilir de. panik günlerde biraz sabır şart. bakalım galipçim günü nasıl sonlandıracak...şuan panik satışları karşılıyor gibi ama bir miktar kalender ky. de alım yapıyor olabilir. normalde devre keserdi...
Dün rakamlar veriyorsun 1.20 diye , baktın açılış istediğin gibi olmadı çark mı ettin?
Neyse sana bulasmicamGM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kardeşim kafkaf gerçek bir ibibiksin ne içiyon ne yiyon lafı nereden nasıl anlıyon bilemdim...tabanı 1.31 bu gün nasıl 1.2xler olsun...trollemiyi bırak sen kendi fikrini yaz yokmu senin aklın ona buna sataşmakla harcıyon enerjini
https://resmim.net/f/lpGZJi.png
Daha dün yazdığını ne çabuk unuttun?
Hatta bir arkadaş sırf rakam verdiğin için seni eleştirdi.
Bu nasıl bir yuzsuzluk yaa?GM8 go cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
o rakamlara geldiğinde ne yapacaksın acaba o nu merak ediyorum...muhtemelen yok olursun. alıştık senin gibilere bir şey söylüyorsak nedeni var geçmiş yıllarda ki bedelli modeliy di o örnekleme...dün yapıştırdım fotografını 9. ayda yazdığını tavan tavan bekliyorum demişsin biz seni eleştiriyormuyuz rakam verdin tavan tavan bekledin olmadı diye o günlerde. acın derdin ne bilemedim ki. okumassın olur biter yada aksi fikir belirtirsin saygı duyulur. senin işin gücün çocuk gibi dün bu rakam verdin bu gün bilmem ne :) yazılanlar ortada yaşananlarda...bak hisse eksi %7/8 de sürünüyor gün içi taban olmayacağını yarın 1.2xlere gelmeyeceğini nasıl iddia edebilirsin. bol keseden sallayın bakalım yenilmeye doymamak bu olsa gerek...ne garip insanlarsınız arkadaş, gündelik hayatta ona buna sinirlenip burayamı mı sarıyonuz bilmedim ki. neyse hoş görelim malum gaz tahtadayız galipcimin müşteri portföyü belli çok beklentimiz yok gazinocu heycanlı yatırımcı modu...
Kardeşim bak
Senin hatan her şeyden anlayan senin , her yıl kar eden bir şirketin bedelli açıklaması ardından , yok bomba patladı, yok şu fiyata gelirse dalarim, yok olmadı alçalan trend, yok kuluçka [emoji34]
Okuyan da seni bir şey biliyor sanacak.
Her şeyi yaz sonra ben masumum.
Pehhh
Sana kızıyorum , çünkü itibar gördüğün bir yerde panik havası oluşturma gayreti içine giriyorsun.
Bu senin insanlara yaptığın iyiliği , günü geldiğinde kendi lehine kullanmak için olduğunu gösterir.
Ben böyle anlarım.
Herkes böyle anlar.
Çark etme!
beyler atışmayı bırakalım istenilen olay bu zaten şirket belli alan alır satan satar hür irade var ama şu da bir gerçek her satıcının bir alıcısı her alıcının bir satıcısı vardır.....
ytd...
okumasını bilene paniklenmmesi gerektiği zaten vurgulanıyor...ben tek yönlü senaryoya inanmam ki galipcimde de tek yönlü senaryo işlemez bir kaç senaryoya hazırlıklı olmak gerek olduğu yazılarda açık zaten...anlayan anladığı kadar anlar hiç anlamayan zaten benim yazımı boş geçsin...ayriyeten kimseye bir şey anlatmak gibi bir niyetimde yok benimki fikir teatrisi, mantıklı başka fikir yazanlarda olur kendimi geliştiririm gibi...lakin özellikle mantıklı senaryo yön yöntem veri paylaşmadan ona buna sataşan adam bana göre boş adamdır. benim fikrim tutar tutmaz DİP NOTUM açık...
aynen... sonuç olarak ortadaki başvuru kabul örüp görmeyecegi blli değil hatta başvurudan bile vazgecebilir bunlar ucu açık senaryolar metroda aynısını yapmışlığı var...lakin her 3 senaryodada galipin niyeti belli yeni lot yada eski lot herne ise lotları bir şekilde ele geçirmek...şirket zararda değil batık değil panige gerek yok nekadar sürer bilinmez lakin bir gün operasyon illaki yapacak...yoksa neden ilgilenelim bu kağıtla...sonuç olarak tabiki pozitifiz fiyattaki oynaklıkları yakalayabilirmiyiz amaçlı sadece teknik takibimiz.
arkadaşlar çekişmeye gerek yok, herkesin kendi görüşü var ve bu görüşler zaman içinde pozisyonuna göre değişebilir. Ben satmıyorum ve bekleyeceğim. Spk dan onay alması mümkün değil gibi. Sadece yeterince hisse toplayamadığı için aşağı yaptı. Kendi satıp kendi alıyor. Arada dökemediklerini dökmek için bu kararı aldırdı. Bende çok fazla hisse yok ama hissesi fazla olanlar zararı kesmek için satacaktır. Daha önce yazdım 2 güne yolunu bulur. Klasik galip oyunları işte.
eğer bugün 1,60 üzerine atarsa malını topladı demektir. sonrası büyük yükseliş gelir. izleyeceğiz bakalım. galip neler yapacak
r.almali arkadaş güzel söylemiş....teşekkürler
Burda paylaşımcı olmak lazım...amaç sattırmak ya da sattırmamak olmamalı...amaç paylaşmak olmalı...fikrini söyle eyvallah ama yok 1.2 yok 1.3.....sen kimsin yaa??? Sen kimsin.....hee bu düşerse malum kişi de diyecek baaakkkk gördün mü? :) o zaman benim ne diyeceğimi herkes bilir ama göremeyecek ne yazık ki, çünkü muhatap olamaz....herkes kendi kararını versin arkadaslar , ben genelde teknik takip ederim, bu tür kağıtlarda teknik konuşmak zor biraz...dışardan müdahale fazla oluyor çünkü...bu nedenle paylaşan arkadaşların bilgileri önemli...kesinlikle al sat tut yat tavsiyesi değildir
allah akıl fikir versin :) trollerimizi eksik etmesin diyelim :) hep galipçimden dolayı bunların ayarını bozup bozup salıyor...neyse ugraşmayayım olan psikolojilerinide ben bozmayayım, troller konuşup dursun okuyalım...trollerimiz baş tacımız günlük gülümseme sebebimiz...
geçen hafta 1.55 ten alıp 1.61 den satmıştım sonra yükselmeye başladı sattığıma üzülmüştüm.
tekibimdeki bir hisse idi dün almayı düşündüm fakat başka hissede olduğum için alamamıştım sabah bedelli haberini görünce şok oldum.
anlaşılan oki tahtaya izinsiz girenler olmuş galipte onları kusturmak için böyle bir yola baş vurdu gibi görünüyor.
galip öztürkün hisselerinde çıkacak yada düşecek demek çok zor her an ters köşe yapabilir.
kesin çıkacak yada düşecek diyen birisinin galiple bir diyaloğu olması lazım.
şimdi almaya cesaretim yok bir kaç gün geçsin motor soğusun takibimde bedelliyse katılırız sorun yok.
Galipçim ben satmıyorum.
Ama gün sonu taban yapacağın belli oldu. 1,31 kapatırız.
Bedelliye onay vermez spk çünkü kasads para var bi projede yok metryo dada bedelli acıkladı ilgün %10- ikinci gün tavan burda hisse toplama oparasyonunda satan var alanda var millet enayimi spk da eski adamları yok öperler vallahi galipciğim
metro yatirim daha dunki cocuk ustad. hisse sayisida ky. oranida cok azdi zaten. oysa avgyo daha 1.5 yil once operasyon gormus ve ky. orani azimsanmayacak duzeyde muhtemelen. yani galipcimin kimseye para kazandirma hedefi olmaz ancak kendi kar edecekse tasin altina elini sokar... metroda gecen yil 1.2/8krs arasi yok bedelli oldu olacak vazgectim diye diye topladi milletten mali...
galipcim yeter oranda mal topladiginda hareketi yapar. bu gun toplasa bu gun yapar 1 aysa 1 ay sonra 1 yilsa 1 yil...muhim olan ky. oranini azaltmak yada eldeki kagidi yeni kagit basarak(bedelli) cogaltmak...bakalim cikar kokusu egrisi dogrusu...yakinda aciklamalar sunar illaki...
Arkadaşım senin derdin ne ilim kardeş buda bize faydası oldu ve satarkende yazdı satsaydım onunla iyi para kazanacaktım. Hatta özelden de Sordum. Adam gibi cevap verdi. Sattıktan sonra bile geldi bize grafik çalışmasını paylaştı. Sen kimsin önce onu söyle? Faydalı olan ilkin kardeşe de sataşma lütfen ve eğer tartışacaksan önce faydalı ol kendini ispat et sonra çık er meydanı na grafiklerinle bilginle konuş lütfen. Teşekkürler
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İlim üstadım şimdi ne yapacağız biz malla kaldık stopta yapamadık her zaman ki gibi durumu nasıl takas ve yabancı oranı nasıl detaylı bilgi verirmisin? Birde sende aldın mı ortak oldun mu?
geçen hafta toplayamadığını bu hafta inşllh toplarlar da düzene gireriz diye düşünüyorum....
ytd...
yok ustad ben almadim sureci takip edecegim bakalim şu ilk şok lar gecsin belirsizlik azalsin o vakit alma planim var. tabi makul rakamlara gelir ise. bu nakitte olan biri olarak benim stratejim.
bir de malda olsaydımı düsüneyim. malda olsam ne yapardim. acikcasi bir kac secenek var. eger bir karar veriyosak o secenegin arti ve eksisini kabullenmemiz lazim.
malda olsaydim secenekler:
x...eger 1.5 yil onceki operasyonda 1.8 uzeri mallanan biri olsaydim; bedelli surecine kadar beklerdim hic satmadan. zaten zarardayim bakalim niyet ne derdim. belki bedelli onaylanmaz, belki vazgecer diye de dusunurdum ki o laki bedelli onaylansa bile galip akabinde o yeni kagitlari satmak icin illaki yukseltir evladiyelik kalsin bi kenarda der dokunmaz izlerdim.
x...diyelim 1.4x/1.6x arasi şu son yukseliste aldim ve satmamis olsaydim neyapardim. paniklemezdim ve sureci takip ederdim eger bedelli olacagina inaniyorsam nakidimde yoksa bu gün bir miktar malimi satip nakite cevirir ve olasi 1tl bedellide kullanirdim. fakat bu secenek artik yok cunku bu gün bitti. bu gun ozellikle bunu yazmadim seans ici cunku adam malinizi satin diyor derler diye yazmadim. sadece bu secenekti bana gore gecti. 1.4/1.6 arasi maliyetlenmissem acik soylim 1/1.3x arasi malimi satmazdim nede bedelliye katilirdim galipcimin ne yapacaginq bakardim. cunku galip yeni kagit yazarsa kesin köpürtüp satmayi dener...her bedellisinin akabinde bunu yapmis.
ustad malda olan icin benim gordugum secenekler bunlar. nakitte olan ne eder ne yapar nerden alir kendi bilir. sakin ve sabirli olmakta fayda var sirketin verileri bukadar iyiyken gün gelip bu verileri kullanacaktir illaki.
arkadaslar su aciklamayida yapayim. bu asamadan sonra hisse tasiyanlar lutfen yazilarimdan etkilenmesin. onlarin sabirli olmaktan baska caresi yok malesef. yazilarim daha cok benim gibi nakitte olanlari ilgilendirebilir. hisse dussun derdinde de degilim benim yazmamla da dusmez zaten. sadece gosterge veriler ve galipcimin yillardir olan gecmis geleneklerini dile getirmeye calisiyorum. her zaman yeni bir yuzunu gosterme yeteneginide herzaman cepte tutmakta fayda var.
dün bu gun hisseyi salar dedigimde hissel yazmadim. normalde olacak olandi bu. 5 yasindaki cocuga sorsak dusecek derdi zaten. sadece malda olan arkadaslar birazda duygusal beklentiyle galipcimden ters kose hareket bekledi iyimser bir sekilde. oysa galipcim korkuyu saldi mi dibine kadar yararlanir. daha biktirma surecine yeni basladi. sabirli olalim.
bir de şu takvim önemli mart sonu nisan basinda 2019 karlari düsecek. o zamana kadar bence biraz kasılacagız galipcim tarafindan.
Teşekkürler ilim kardeş. Spk cevabı en az bir 2 3 ay sürme mi bu Arada daha aşağı salar mı senin grafiklerin vardı üstad özledik yabancı takasın vardı?