Bakalım sayın Temel Analizci, 12-16 arasında alan fonlar ve yabancılar nereye kadar götürecekler. 5 hastahane 2 tanı merkezi 55 milyon USD. ayrıca rekor bilanço beklentisi.
Printable View
* * Lokman Hekim (LKMNH, Pozitif): Şirketin 2020 yılı son çeyrek ana* ortaklık net dönem karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %91,8* oranında artmış ve 11,7mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirketin satış* gelirleri 4. çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,8* oranında artmış ve 97,2mn TL olmuştur. Satışların maliyeti ise aynı* dönemde %6,4 oranında azalmıştır. Buna bağlı olarak brüt kar* geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %73,6 oranında artmış ve 22,5mn TL* olmuştur. Operasyonel giderler ise geçen senenin aynı dönemine göre %30,8 artmış ve 5mn TL olmuştur. Böylece faaliyet karı 17mn TL'ye* ulaşmıştır. Finansman tarafında net 2,8mn TL gider kaydedilmiştir.
* * 4. çeyrek karıyla birlikte şirketin 2020 yılı ana ortaklık net* dönem karı 2019'a göre %193,3 artışla 24,3mn TL seviyesinde* gerçekleşmiştir.
* *
tahta bugün tam anlamıyla manüple edildi lanet herifler tarafından.
Bir çok hissenin şistiği Bist' te orta vadeli tuttuğum tek senettir. 24 milyonluk kara karşılık 440 milyon TL piyasa değerinde ama faailyet raporunda bir çok ipucu var. Şirket borçlarını yüzde 10 azaltmış, ayrıca geçen yıla göre 20 milyon tl daha fazla yatırım harcaması yapmış. Diğer birçok kalemde ciddi iyileşme var. Ayrıca organik veya inorganik büyüme için bu yıl bir atılım yapılacağı şirket tarafından beyen edildi. En son ilaca gelen yüzde 20 zam ile birlikte ciro da artacak. Bu yıl 50 milyon, seneye de 90 milyon kar açıklamasını bekliyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://s8.directupload.net/images/210221/pobnr8yr.jpg
aylık takas
geçerli olan takastır.
Öncelikle göreceli başarılı finansal sonuçlarda emeği geçenlere teşekkür ederek başlamak gerekir. Marjlardaki iyileşmelerin devamlılığı öncelikli hedef olmalıdır. Özenle hazırlanmış ayrıntılı faaliyet raporu geçmiş örneklerine göre oldukça başarılı. Şirketin başarılı olmasını arzu ederken sadece olumsuzlukları değil olumlu gelişmeleri takdir etmek ahlak gereksinimidir.
Görsel etkileri arttırılmış, modern tasarımı sağlanmış faaliyet raporu, ilgi ve alakanın kanıtı niteliğinde olmuş. Fakat Mia Tıp merkezinin gelişim sürecine dahil edilmesi resmi varlık yapısına pek uygun olmamış eleştirisini eklemek gerekir. Ayrıca hayvancılık faaliyetlerinin bu gelişim sürenin bir parçası olmadığı kabul görmüş olması ise isabet olmuş.
Yönetim Kurulu başkanının dijitalleşme vurgusu şahsen en önemli konu başlığıdır. Hastane yönetim sistemi ve EPR yatırımları sadece stratejik büyüme hedeflerinin alt yapısı olarak görülmemesi gerekir.
SİNERG öncülüğünde, Sanayi Üniversite iş birlikleri ile HYS entegrasyonu sağlanarak yeni ve geleceğin faaliyet alanı oluşturulmalıdır. Bu ve benzeri politikalar ile Lokman Hekim Sağlık Grubunun farklı bir boyuta geçmesi sağlanabilir. Öncelikle Türk Sağlık sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak gerek yazılım gerekse donanım anlamında materyaller oluşturulabilirse şirketin vizyon ve hikayesi tamamen değişir.
Guney Koreli yazılım firmasının ilgisi umarım desteklenir ve bu alanda güçlü ve hızlı bir çarpan etkisi sağlanabilir. Ayrıntılara girmek hadsizlik olacağından konuyu burada sonlandırarak daha makul olacaktır.
Şirket hakkında yapılan analist raporları, kurumsal yatırımcıların mevzuatlar gereği pozisyon alabilmeleri ve kendileri adına bir savunma mekanizması oluşturabilmek için gerekli bir şart. Dolayısıyla bu tür raporların bir araç olduğunu ve bir amaca hizmet ettiği unutulmamalıdır.
Yeni kurulan HYS nin tekrar yenileniyor olması ve kuruluşundan beri yerinde sayması ne vizyon ile özetlenir ne de başarılı bir başlangıç olarak görülür. Yeni gelişmeleri önümüzdeki dönemde yatırımcılarımız ve ortaklarımız ile paylaşacağız ifadelerini dört gözle bekliyor olacağız.
Mali İşler Direktörü Sayın İnceöz ün konuk olduğu programda, Lokman Hekim Sağlık Grubunu tanıtırken 8 Anadolu girişimcisi tarafından kurulan ve yüzde 30 paya sahip, geleneksel aile ve patron şirketi değil, sermayenin tabana yayılmasına ender güzel bir örnek olarak tanımlamaları ilginç olmak ile beraber bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.
Bu tanımlamanın doğru bir metot olmadığı, ilerisi için belirsizlik ve riskler barındırdığı, potansiyel ortaklık problemleri yaşanabilir endişelerine karşı zayıflık yaratabileceği kurgulanmalıdır.
Potansiyel yabancı ortaklara kapıyı sonuna kadar kapatıp, 18 Milyon TL finansman gideri ödeyerek sermaye ihtiyacımız yok demek çok rasyonel bir tutum oluşturmuyor. Zaten bizim iki tane yabancı ortağımız var diyerek, fon oyunlarının bir parçası olan MIRI gibi paravan kurumları ifade etmek büyük yanılgı olacaktır.
18-24 ayda bir zincire hastane ekleme düşüncesi çok ütopik ve sürdürülemez. Akay Hastanesinin dönüşüm ve etki süreçleri buna açık bir örnek teşkil eder.
Son olarak hisselerimiz likit gibi ifadeler talihsizce söylenmiş ifadeler.24 milyon sermayeli bir şirketin yüzde yüzü Borsa İstanbul da işlem görse bile likit değildir. Hele ki Lokman Hekim Sağlık grubu hisseleri hiç likit değil tamamen kontrol altındadır.
Para babaları ne derse o olur.Hisseleri sattıkları para babaları karar verici gerisi boş.
5000 satışla devre kesiyor.maliyeden sorumlu eleman çıkmış bizim hisselerimiz likit diyor.Utanmadan vizyondan bahsediyor.İnsanlara hisselerini sattırmak için 11 liradan hisse satıyorlar.Bu vebali nasıl ödeyecekler acaba..Sizin yüzünüzden sattım hisselerimi.Allah a havale ediyorum. Allah yedirmeyi nasip etmesn.
Sağ cepten sol cebe işlemler. Amaç borsa düşerken milletten mal toplamak. bunu yaparken maliyeti de artıyor tabi.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hangi cahil nerede demiş bu hisse likit diye
https://i.hizliresim.com/XGWk64.jpg
Sonra da 40 Lara 10'ar bin alış girdi. Sürekli karşılıklı işlem yapıyorlar,maliyetleri yükseliyor. Son çeyrekte 12 milyon kar etti, devamı gelecektir. Bu yıl 45-50 milyon arası kar açıklar. Seneye ise en 80-90 arası gelme ihtimali yüksek. Sabırlı olmak lazım.
Yatırım tavsiyesi değildir.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu haberi gördünüz mü
https://www.youtube.com/watch?v=Desp...ist=WL&index=1
Merhaba,
Bloga #LKMNH 2020/12 dönemi bilanço analizi ve grafikleri yükledim. Faydalı olması dileğiyle.
Link: https://mutesebbist100.blogspot.com/...e-analizi.html
Saygılar
Kurucu ortak statüsündeki üyelerin göreve gelmesi güçlü ortaklık vurgusu gibi algılansın istenmiş olabilir. Pozitif bir etki sağlaması söz konusu değil.
Bağımsız yönetim kadrolarına seçilen üyelerin ekstra bir katkı sunması beklenemez. Bağımsızlıkları zaten söz konusu dahi olamaz.
Gelişime ve değişime kapalı içe dönük klasik Lokman Hekim zihniyeti.
Sözde İsveç merkezli yatırım bankası üç yıl sonra genel kurula katılıp yönetim değişikliğine ret oyu kullanması ise son derece komik.
Temettü politikasından taviz vermeden devam edeceğiz görüşü, yani paylaşarak sözde büyüme devam edecek.
Bedelsiz sermaye artırım kararı varlık alımı için yapılan hazırlık, geri alım programı ise kontrollü hisse tüccarlığına devam niteliğinde.
20 yıllık geçmişi olan 236 yatak kapasiteli 2 hastane ve 1 tıp merkezinin halka arz izahnamesinde nakit kaleminde 94 milyon TL mevcut. Güçlü ortaklık yapısından kasıt bu durumdur. Gerçek orada duruyor. Hal böyleyken kıskanmamak elde değil, banka ve faiz gafletine düşenler bu gerçeği göremeyenlerdir.
https://i.hizliresim.com/Mvl93T.jpg
Finansman gideri yok Net Borç / FAVÖK çarpanı (0,6) 2020 üçüncü çeyreğinde 20 milyon TL kar etmiş.
Piyasa kimi daha başarı bulup nasıl fiyatladığını hep beraber göreceğiz.
18 milyon TL finansman gideri ile faize esir olmak kabul edilemez. Kendi cebinizden bu parayı verecek gücünüz yokken bu kadar faiz ödemesi yapma hakkınız var mı? Şirketi yüksek oranda borçlandırıp temettü alma hakkınız olmamalı.
Sözde 8 girişimciye sormak gerekir, Allah aşkına biz neden bu kadar borçluyuz?
Şirketin değerini geri alım programı değil, güçlü nakit akışı, sağlıklı büyüme ve doğru stratejiler belirler. Web sayfası bile aktifleşemeyen işlevsiz HYS gibi girişimler ile büyümek mümkün olamaz.
AKP yandaşlarının ve nakşibendi tarikatine ait olduğunu okuduğumuz lokman hekimciler neden CHP başkanını ziyaret ett..i.Biz herkeze eşitiz mi demek istediler yoksa sarayın sonuna gelindiğinimi anladılar...Eski rektörlerinin CHP başkanına söyledikerli için özür dilemeyemi gittiler...
https://odatv4.com/bu-nasil-rektor-17021923.html
https://i.resmim.net/zJVjW.jpg
Diğer hisse topiklerine bakıyorum bir beklenti bir hikaye düşüncesiyle fikir alış verişinde bulunuyorlar. Burada ise tarikat akp chp. Hisselerini satıp ky yi yanıltanların topiklerinde kimse kalmamış.Şimdide 30 tl ye kadar hisse alırım deyip yine aynı tezgahı hazırlıyorlar.Güven vermedikleri için kimse itibar etmiyor kap haberlerine.Benim gibi yatırım yapanları mağdur etmeye devam edecekler çünkü.KYden kar etmeyi amaçlamış bir patronu var.Beni zarar ettirenler inşallah battıkları günü görmek nasip olur.15 e kadar alacağım diye karar var 11 den hisselerini sattı.Patron satıyorsa bende satıyım dedim sonra hisse yükseldi.O vebal alanlar hesabını öbür dünyada versin iyi gün görmesinler inşallah.
https://www.resmigazete.gov.tr/eskil...210428M1-1.htm
Sağlık Uygulama Tebliğinde %20 ila %30 arasında değişikliğe gidildi. Lokman için oldukça önemli bir haber.
Sessiz dönem denen sürenin içerisinde olduğumuz için finansal tablolar açıklanana kadar geri alım yapamazlar. Bu dönemi sonlandırmak ve hisse senetleri üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak yönetim kurulunun elinde.
Diğer yandan geri alım programı şirket için maddi anlamda ciddi külfet oluşturuyor. Şirket kaynaklarının verimsiz kullanılmasına neden oluyor. Sadece atıl nakitlerini bu yöntem ile değerlendirmek makul olabilir. Geri alım için ayrılacak kaynak büyüme ve verimlilik artışı amacında kullanılması gerekir.
Yüksek borç yapısı sayesinde nakit üretemeyen şirketin geri alım yapma politikası hisse tüccarlığı ile açıklanabilir. Yeni program ile olası paylarını geri satın alma amacı payların iptal edilerek sermayenin azaltılması olmalıdır. Böylece şirket kaynakları içeride kalarak güçlü mali yapıya ulaşılmış olur.
Güven verme ve prestij için geri alım programı açıklanmış olsa Hay Süt ve HYS nin durumu bu derece berbat olmazdı. Alacaklarına karşılık ortaklık oranı artan Hayvancılık işi için, bilançomuzda çok küçük bir yer kaplıyor demek zaten büyümenin özeti niteliğindedir.
Büyütemiyorsan neden ortaklığını arttırdın? Nasıl bir akıl tutulması acaba.
Kaç yıldır zerre büyümeyen Hay Süt sayesinde HYS nin geleceği de aydınlık görünmemektedir. Bu durum vizyoner idareci eksikliğini ortaya koymaktadır. Maalesef şirketin üzerine kâbus gibi çökmüş olanlar bu gerçekleri görmezden gelenlerdir.
En hayali anlayış ise kasadaki 8 milyon TL nakit ile Anadolu da dağınık vaziyetteki sağlık kuruluşlarını Lokman Hekim çatısı altında toplama durumu oluşturuyor. Medicalpark ın Ankara nın göbeğinden hastane alması ile bu işlerin faaliyet raporuna yazmakla olmadığı anlaşılmalı. Başkentin en büyük sağlık sunucusu havaları anlamsız ve sönmeye hazır balon olduğu kavranmalıdır.
Ak yatırım analisti birikmiş ve gecikmiş talep beklentisi gibi laflarla tabiri caizse goy goy yapıyor. Öncelikle şirket toplantılarında, Ak Yatırım öneri listesinde olan Medicalpark ile oluşan piyasa değeri farkının nedenini sor. İlk çeyrekte 12 milyon TL kar beklesen ne olur beklemesen ne olur eyyyy analist.
Şirketine sahip çıkmayan, haksızlığa karşı durmayan, yatırımcısını korumayan 8 girişimcinin ortaya koyduğu performans ile bayrağı daha ciddi kuruluşlara devretmesi gerekir. Çünkü tarihsel olarak ortalamaların altında olan değerlemelere karşı şirketin tüm unsurları ile beraber seyirci kalınmaktadır.
https://i.resimyukle.xyz/PxAOHW.jpg
Geri alım programının amacı yatırımcıyı korumak olduğunu düşünmüyorum. Bedelsiz sermaye artışı ile hissedarları yanıltıkları satış fiyatı altında hisse almak olduğunu düşünüyorum. Hisselerinde yapılan karşılıklı işlemler ile yapılan suni baskıya karşı sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Belli ki çıkar ilişkileri söz konusu. Artık İyi niyetli insanlar olduklarını düşünmüyorum.
Yarın bayram 15 liraya kadar hisse alırım deyip 11 liradan hisselerini satıp küçük yatırımcıyı yanıltanların işleri en iyi bilen kişi patron satuşıyla küçük yatırımcıya yanlış yol gösterenlerin küçük yatırımcıdan elde etttiği karı allah yedirmeyi nasip etmesin.aldığınız ahlar tez zamanda çıksın haram olsun Mazlumun bedduasından sakınınız. Çünkü onun duasıyla Allah arasında perde yoktur Hz.Muhammed
Samimiyetsizlik ve iki yüzlülük hisse paylarında yapılan katliam ve zulmü görmezden gelip terör devletinin yaptıklarını eleştirmek ile eşdeğerdir. Para ve güce tapanların ortak noktası. Vadedilmiş topraklar değil vadedilmiş hisseler. Ağızlarında Allah kalplerinde mühür,vicdan bunun neresinde. En iyi müslüman kendilerini görenlerin yaşattıkları bunlar, gerisini düşünün artık.