....https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fec2dda53d.jpg
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
....https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fec2dda53d.jpg
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
endeks e bakınca çoğu hisseler 50 bin ile 60 bin arası fiyattalar,yine çoğu halka arzdan kat kat alt fiyattlar, oyuzden endeksin 97 bin olduğuna bakıp da hala yuksek diye düsünmeyin, yani endeks çok çok büyük birşey olursa ancak 90 bin altına iner ki oda %90 hisselerin 50 bin endeks altına inmesi demektir, buda bir 10 yıl geriye gitmek demek, herne kadar olsada ben ekonomi kotude olsa o kadar da kotu değil, seçimde tayyip olur veya başkası olur hic farketmez tekrar toparlar,ancak rekorlara da kosmaz tabiki, %70 hisseler çok ani ve hızla düştü, çoğunda patron sattı kote edip de, sebebi de belli dolar borcu yüzünden,hisselerini düşüğe satıp dolar aldi,almasa şirket batardı, esnaf arasında da olur bu tip işler, mesela ödemesi varsa bir esnafın,günü gelmeye yakin toparlayamadiysa parayı, elindeki mali maliyetine veya hatta dahada ucuza satıp borcunu kapatır, gidip faizle para çekmez.ben secim arefesinde kadar 95 bin.ile 105 bin bantinda gidip geleceğini düşünüyorum, secim de ikdidar kaybedersede yıkılmaz kazanırsa da.fiyatlandi zaten, unutmayinki yabancılar çıkmadı, felaket tellâllarına bakmayın yabancı payı hala%64 üzerinde , adamların onu kesildi dolar yükselince çünkü, dolara yerli saldırdı ve yükseltti, hatta ben hükümetin bilerek isteyerek buna dur demediği ni düşünüyorum, yabancı çıkıp gidemesin diye, yabancının parası çıksa su ortamda %75 eridi cunki,doları bozdurup borsaya girdiklerinde dolar 300 lira idi simdi 460, %50 artmış,buradan 100 dolar alsa çıkıp i 65 dolar alabiliyor, birde aldıkları hisse en az %50 düştü, 65 in yarısıda 32,5 dolar eder, adam çıkamaz buna göre bakınca zaten, çıkmadı da, bu bence hükümetin bilerek isteyerek yaptığı bir durumdu, zaten çok da umursamadılar hükümeti yönetenler. O yüzden secim arefesi mi.olur secim sonundami olur, birçok hisse hızla yükselir diyorum ben.
Bedelli onaylanma veya onaylanmama tarihi ne zaman olur. Yorum yapacak kimse var mı? Bedelliye girmek istemeyenler onaylanmadan önce hisseden çıkmak zorunda di mi
Onaylandığı zaman bir tarih verilir. Sizin o tarihte hisse sayısı oranında hesabınızda paranız olursa katılmış olursunuz. Para olmazsa katılmazsınız. Hissenin o zaman ki fiyatı ne ise istediğiniz zamanda hisselerinizi satarsınız.Yani onaylanmadan çıkmak zorunda değilsiniz.
Lenovo A6020a41 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
***CEMAS* *NIBAS* *IEYHO*** NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
***CEMAS******NIBAS******IEYHO*** NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Bedelli Sermaye Artırımına İlişkin SPK Başvurusu
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
İlgili Şirketler CEMAS, IEYHO
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 31.05.2018
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 100.000.000
Mevcut Sermaye (TL) 27.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 54.000.000
Bedelli Sermaye Artırımı (Rüçhan hakkı kullandırılarak)
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı (TL) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi Rüçhan ISIN Kodu Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
NIBAS, TRENNBS00013 27.000.000 27.000.000 100,00000 1 NIBAS, TRENNBS00013 Hamiline
Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
TOPLAM 27.000.000 27.000.000,000 100,00000
Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama -
Para Birimi TRY
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
SPK Başvuru Tarihi 18.06.2018
Ek Açıklamalar
Şirketimiz tarafından 31/05/2018 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında Yönetim Kurulumuz tarafından 27.000.000 TL olan Şirketimizin çıkarılmış sermayesinin 100.000.000 Türk Lirası kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 27.000.000 TL nakit sermaye artırımı yapılması yoluyla, %100 oranında artırılarak 54.000.000 TL'ye yükseltilmesi için Sermaye Piyasası Kurulu ve sair kurum ve kuruluşlar nezdinde gerekli tüm işlemlerin yapılmasına karar verildiği duyurulmuştur. Bu kapsamda, ekteki izahname taslağının onaylanması için 18/06/2018 tarihi itibarıyla SPK'ya başvuru yapılmıştır.(Dün yapılan duyurunun SPK başvuru tarihi yazılarak tekrarlanmasıdır.)
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 İzahname .pdf
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/689490
BIST
(19/06/2018 - 16:56:50)
yükselde bedelliye girelim hep bana hep bana olmaz
Bedelli sermaye artırımı olunca, Rıza'nın şirketleri arasında sermayesi düzgün tek şirket Nibas olacak. kasasına 27. m girecek ve şirkert grup değiştirecek.Kısa vadede, sermaye artırımından son kağıt kendini 1.00 üzerine atar. kısa ve orta vadede bu kağıt gelecek vaat ediyor.ytd
Mart ayındakı hareketı yaparsa once 1.80 ler ordan 1.20 ler ordan tekrar 2.50 ler ned3n olmasın.ustelık ne kadar yukardan bolunurse sırkete o kadar ıyı olur
Su sn tavsn bozması da mal toplama gıbı sankı.ytd.
Niğde aksaray da olan Tuz gölüne doğalgaz depolama alanı yapılacak,,beton,çimento demir her şey lazım.
Bedelliye onay ne zaman çıkar belirsiz, bedelliye katılım sağlayabilmesi için bedelli öncesinde fiyatı yüksek tutması lazım ki bedelliye katılım olsun.
Ama şöyle de düşünebiliriz, % 10 yönetimde, şu an ki piyasa değerine göre patrona bedelli için lazım olan para yaklaşık 2,7 milyon lira, çok bir para değil, yükseliş için bedelli sonrasını da planlıyor olabilirler, deli sorular kafamda.
Fiyat, çok da yükselirse herkes satar çıkar, bedelliye girmez, deli sorular.
bu sefer 074 u dener artık rızza... ytd
Bilen bir arkadaş cevaplayabilir mi, bedelliye katılmak istemezsek, patron elimizdeki hisseleri bir liradan almak zorunda değil mi, teşekkürler.
Bedelli onaylandı mıki? Konuya hakim biri var mı arkadaşlar bize bir anlatıverin sevabına. ..
Bedelli henüz onaylanmadı
Rızza faktorunden dolayı bedellinin onaylanmama ihtimali daha yuksek. Ytd
Sayın realiter sizin yorumlarınızı, dikkate alıyorum ve bekliyorum,
***CEMAS* *NIBAS* *IEYHO*** NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***CEMAS******NIBAS******IEYHO*** NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler [IEYHO, CEMAS]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Yozgat Yerköy OSB'de yapılacak taban alanı 5.854 m2 olan prefabrike yapı için, Şirketimiz ile Dönsa Tekstil San.ve Tic.Ltd. Şti.
arasında 2.200.000TL+KDV tutarındaki sözleşme 16.07.2018 tarihinde imzalanmıştır. İşin yapım süresi yaklaşık 13 haftadır.
Saygılarımızla,
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/696397
BIST
(17/07/2018 - 16:41:00)
babaları bizim bir kuruşumuz kimseye geçmesin. kimseninde bize geçmesin demiş. bu ülkede ahlaktan ve dürüstlükten bahseden ne kadar insan varsa güven vermiyor. hatalı bulaştık. en yakın zamanda uzaklaşmak dileğiyle
Yönetim Kurulu ve Genel Müdüre Ödenen Toplam Ücret ve Faydalar
01.Oca. - 31.Mar.18 01.Oca. - 31.Mar.17
Ücret 233.751 163.442
233.751 163.442
Kilit Yönetici Personele Ödenen Toplam Ücret vb Faydalar
01.Oca. - 31.Mar.18 01.Oca. - 31.Mar.18
Çalışanlara Sağlanan Kısa Vadeli Faydalar 59.068 40.912
59.068 40.912
%100 bedelli sermaye artırımı. Bu nasıl iş...
Yarın için ne olur bi öngörüsü olan varmı arkadaşlar
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Param yok bedelli ye katılmasam ne gibi bi durum olur? Şimdiye kadar hiç böyle bir durumla karşılaşmadım aydinlatirsaniz sevinirim...
bedelli ne olur bilmem ama gördüğüm genel itibarı ile bedelli sonrası yükseliş rıza bu ne yapacağını kimse kestiremez ihlgm de bedelli beklentısı 2 lıradan 1,15 lere dustu sonra bedellı ruchan devamında 2,30 lara yukselıs olmustu..inşallah biz küçük yatırımcılar için iyi olur herkese bol kazançlar.
Günaydın beyler
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar süreç hakkında bilgisi olan var mı, kap haberlerinda bulamadım. Bedelliye katılmayı düşünüyorum, hangi tarihler arasında hesabımda para bulunması lazım, yeniler ne zaman piyasaya çıkacak.
Rızzanın bedellilerinde olay , ky nin cebine el atmaktan baska birşey degil. Ytd
***CEMAS* *NIBAS* *IEYHO*** NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
***CEMAS******NIBAS******IEYHO*** NİĞBAŞ NİĞDE BETON SANAYİ VE TİCARET A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Bedelli Sermaye Artırımına İlişkin Rüçhan Hakkı Kullanım Tarihleri
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Evet
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
İlgili Şirketler CEMAS, IEYHO
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 31.05.2018
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 100.000.000
Mevcut Sermaye (TL) 27.000.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 54.000.000
Bedelli Sermaye Artırımı (Rüçhan hakkı kullandırılarak)
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı (TL) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi Rüçhan ISIN Kodu Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
NIBAS, TRENNBS00013 27.000.000 27.000.000 100,00000 1 NIBAS, TRENNBS00013 Hamiline
Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
TOPLAM 27.000.000 27.000.000,000 100,00000
Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama -
Rüçhan Hakkı Kullanımı Başlangıç Tarihi 23.07.2018
Rüçhan Hakkı Kullanımı Bitiş Tarihi 06.08.2018
Para Birimi TRY
Bildirilmesi Gereken Diğer Hususlar
SPK Başvuru Tarihi 18.06.2018
SPK Başvuru Sonucu Onay
SPK Onay Tarihi 19.07.2018
Artırılan Sermayeyi Temsil Eden Payların Niteliği Kaydi Pay
Ödeme Tarihi 25.07.2018 * Sermaye artırımı varsa yeni payların, payları Borsa‘da işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına girececeği, sermaye azaltımı varsa hesaplarından çıkacağı tarih.
Kayıt Tarihi 24.07.2018 * Borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih.
Ek Açıklamalar
- Şirketin mevcut pay sahiplerinin bedelli sermaye artırımı yoluyla çıkarılacak payları, sahip oldukları payları oranında ve nominal bedel üzerinden 23.07.2018 ile 06.08.2018 tarihleri arasında 15 gün süreyle alma hakkı bulunmaktadır.
- Yeni pay alma haklarının kullanımında, bir payın nominal değeri 1 Türk Lirası olup, 1 adet pay 1 Türk Lirası'ndan satışa arz edilecektir.
- Yeni pay alma haklarını kullanmak isteyen ortaklarımız yatırım hesaplarının bulunduğu aracı kurumlara başvurarak yeni pay alma bedellerini yatıracaklardır. Pay bedelleri QNB Finansbank A.Ş., Kadıköy Rıhtım Şubesi nezdinde münhasıran bu sermaye artırımında kullanılmak üzere açılan 1012-77165113 (IBAN: TR41 0011 1000 0000 0077 1651 13) no'lu "özel" hesaba aktarılmak üzere tam ve nakit olarak aracı kurumlar nezdindeki yatırım hesaplarına yatırılacaktır.
-İhraç edilecek paylar kaydileştirme esasları çerçevesinde MKK tarafından hak sahipleri bazında kayden izlenecek olup, payların fiziki teslimi yapılmayacaktır. Kaydi paylar hak kullanım süresi boyunca hak kullanımını takiben MKK düzenlemeleri çerçevesinde kayden teslim edilecektir.
- Bu sermaye artırımında yeni pay almak hakkını kullanmak istemeyen ortaklarımız bu haklarını yeni pay alma hakkı süresi içinde satabilirler.
- Yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan paylar "Borsa'da Satış" yöntemi kullanarak 2 iş günü süreyle BİAŞ'de nominal bedelin altında olmamak kaydıyla BİAŞ Birincil Piyasa'da oluşacak fiyattan halka arz edilecektir. Satışa sunulacak payların tamamının satışının 2 iş gününden önce tamamlanması durumunda satış sona erdirilecektir.
Saygılarımızla,
Eklenen Dökümanlar
EK: 1 SPK Üst Yazı_Onaylı İzahname_Satış Duyurusu.pdf
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/696879
BIST
(20/07/2018 - 16:20:56)
Asıl soru şu bu saatten sonra ne olacak...
FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nominal(1)+güncel değer toplami ÷2= den bakarsak 0.5 ye bile düsse alan kârlı..düşer mi bilemeyiz.Tersi olursa zaten karlisin.Önemli olan sabretmek
Uzun süredir nibaş topiğini takip etmiyordum, drstrade sizi tekrar okuyunca hatırladım, yorumlarınız benim için önemli, ben bedelliye katılacağım, karlı olacağını tahmin ediyorum, rıza nın kağıtları içinde en elle tutuluru bu, uzun vadede düşünmüyorum, ne yapacakları belli olmaz, en geç, bir iki ay içerisinde sermayesinin de iki katına çıkmasıyla, yukarı yönlü bir hareket bekliyorum, bana inanmayın, bilsem ben zengin olurdum.
0,5 dusse nasıl karlı oluyor. (1+097 )/2 Acıklarmısınız.. önce bedelliyi bitirecek,ardından 2-3 gun sonra bilancoda zarar acıklayacak diye dusunuyorumm.. bu grubun gecmişte yaptıgı bedellileri bi inceleyin derim.. bedelliye onay alacagı tek hissesi buydu , o da bunu yaptı.. ytd
Rüçhan fiyati hesaplanamamaktadir diyor.ruchan fiyatı ne olacak eski hisse kapandığı fiyattan mı açılacak.o zaman Rüçhan fiyati 0 mi oluyor.deli sorular.ytd
Yarın bölünüyor galiba neler olabilir
Kayseri ve Niğde, Akçansa'ya ait Ladik Çimento'nun satışı için Ünlü & Co'ya yetki verdi.
Sabancı Holding, Çimsa ve Ünlü&Co konu hakkında yorum yapmadı.
Çimsa'nın Mersin, Eskişehir, Kayseri, Niğde ve Afyonkarahisar olmak üzere 5 entegre çimento fabrikası bulunuyor.
Sabancı çimento fabrikalarını satıyor , rızza bedelli acıklıyor👏👏👏ytd