benimde,pazartesi kol eçük kesip vericem,
Printable View
İkisi de aynı sektörde, deva gidiyor, üstelik bizimkisi her ilacı dağıtıyor da ona neden eşlik etmiyor, hatta ilaççı bile olmayan bir eczacıya eşlik ediyor diyordum.... deva bilançosu açıkladı herşeyi...tek umudum citi alışları...bakalım...pasta paylaşabilecek olan var mı?
İyi hafta sonları, umarım pzt 300 üzeri bir karla başlarız...benim tahminim lakin 170 -200 civarı..
diğer tahminleri de görmek isterim:))
Deva'dan müthiş kar ! Üç aylık 168 milyon.Geçen yıl zannedersem 64 milyon idi.Şirketin 12 aylık (yıllık kar'ı) 286 milyon olmuştu. Şirket önümüzdeki 6 aylıkta ,geçen senenin kar'ını geçecek gibi görünüyor.P.tesi tavan ile açılır...Eczacı ve Selec de büyük bir ihtimalle yüksek kar açıklayacaklar gibi...Bizim kağıt da iyi bir çıkış yapar artık...Satmak isteyenlere benden tavsiye 3 aylık bilançoyu beklemeleri.Tabi ki bu benim tahminin ...
Blanço ne zaman gelecek bilen varmı
Biz sattıktan sonra🥀
Bende biraz sattim. Bilanço iyi gelse de bunlar kanemici neyse zarari versin giderizz
Günaydın.Deva tahtasında bayram var gönüllerince olsun.Bizde Ecz.ilac iyi bilanço getirsin diye dua edelim.(döviz artışı ve Corona dolayisiyle tıbbi malzeme satışı nedeni ile hele gecenseneki 3 aylığa göre katbekat gelmesi lazım) o zaman Selec e yeşil ışık yanar...Nede olsa kendi değerini bilemeyen su zor günlerde kasasında 1 milyar tutan firma.Ustelik krizde tezgahı açık olan krizden sonrada cirosu katlanacak bir firma...Birçok kağıt 15/20 aralığına demir atmisken 7 lerde durmaya çalışan bilançosu onlardanda güzel bir firma... KISMET.,
Şirket kar etse neye yarar. Yatırımcı dostu değiller. Şu dönemde bu kadar düşecek ne var. Nereden alırsan al zarar yazıyorsun. Ayıptır.
Merakım sukı 3gun 4gun tavan giden kağıtlar bundan iyimi? Bence değil...Her akşamın bir sabahı vardır diyelim.
Deva'nın müthiş kar'ından sonra Eczacı ve Selec'de de iyi bir kar bekliyorum.Yılsonuna kadar çıkış sürer diye düşünüyorum.Tabi ki sadece tahmin...
Pazartesi iyi olur umarım,ikinci 6 ay ilac zammı tahmini olan varmi
Belki tekrar olacak ama...Önümüzdeki 6 aylıkta borsa da işlem gören hisselerin büyük bir bölümü ( % 95-97 arası ) bilançoları kötü gelecek.Gıda ve ilaç firmaları hatta bazı bir kaç firma daha kar getirecek.Bizimkisi ilaç sektöründe olduğu için 6 aylığı gayet güzel gelecek.Bana göre 9 aylık ve 1 yıllık bilançoları da iyi gelecek.Uzun lafın kısası kazanacak bir kaç hisseden birisi Selec olacak.Ne yazık ki,önümüzdeki aylarda dünyadaki bir çok ülkede ekonomik sorun yaşanacak.Fakat, Türkiye'de çok daha kötü bir kriz ile karşı karşıya gelebiliriz.Umarım yanılırım.Ancak; tabi ki 2021'den sonra ülkemizde sorunlar çözülmeye başlanacak ve ancak 2022 yılında ,2020 yılının başını yakalayacağız.Tabi ki tahmin..
Son Dakika: Fahrettin Altun duyurdu! Yerli ilaç onaylandı, satışı başlıyor
Son Dakika Haberi; Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanı Fahrettin Altun "Yerli bir ilaç firmamız tarafından Kovid-19 tedavisinde kullanılmak üzere üretilen ilaca satış iznini verdik" dedi.
maske ilaç vs vs bunları depolar satar,aslan payıda kimdeyse ,kaymagını yer,
Her hafta sonu gazlanma soyle olur boyle olur bu hafta tavan haftasi ilac bulunmis kim dagitacak? Bilanco iyi! Temettu verecek vs vs vs her hafta cuma gunu hesabiniza bakinca gordugunuz ise sadece eksilen yada ayni duran portfoy bakiyesi ondan dolayi artik yazmak cizmek bos is... bu haftada umutsuz olun olaki biraz artar en azindan seviniriz ... hep hayal kirikligi hep looser lik ytd
Bu kağıdın gitmesi için önce Eczacı ilaç in gitmesi lazım.yani böyle kişiliksiz bir tahtadayiz maalesef.
Bende dahil zugurt tesellisi yapiyoruz her hafta cacik olmuyor bu da biizm bahtsizligimizmis cokta sey etmemek lazim...
Burada yaptığım yorumlar temel analiz, bilgi,tecrübe ve konjontüre dayanıyor.Olabildiği ölçüde ,bana göre bilimsel.Ancak; ne yazık ki ,piyasası spek yönlendiriyor.Örneğin,hava yolları hisselerinin artması,çimento şirketlerinin ,turizm şirketlerinin, geçici olarak kapalı firmaların hisselerinin tavan yapması hatta milyonlarca borcu olmasına rağmen spor hisselerin yükselmesinin kesinlikle ve kesinlikle akıl ile bir alakası yoktur.Spek ,isterse batmış,kapanmış şirketi bile neredeyse (!) en yüksek fiyata çıkarabiliyor.Bütün bunlara rağmen yaptığımız yorumlar daha önce de söylediğimiz gibi,bilgi,tecrübe vb gibi şeylere dayanmaktadır.Yazıları bu bağlam da değerlendirmenizi tavsiye ederim...Bana göre borsanın en iyi kağıtlarından birisi Selec'tir.Eğer spek de bizim kağıda bulaşırsa daha çabuk istediğimiz noktalara geliriz...
dolar bazlı ğünlük grafiğ olursa daha iyi olur,sonuçta yabancılar at koşturuyor..
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeni ile birçok ülke aşı ve ilaç geliştirmeye çalışırken, dünyanın en iyi üniversiteleri arasında gösterilen Oxford Üniversitesi'nde Profesör John Bell yaptığı açıklamada, geçtiğimiz günlerde çalışmalara başladıkları korona virüs aşısında önemli yol kat ettiklerini duyurdu. Profesör John Bell, Covid-19 aşısını yaklaşık 320 kişi üzerinde denediklerini ve olumlu sonuçlar aldıklarını açıkladı. Aşının hazır olması halinde dağımı için İngiltere'nin en büyük ilaç firmalarından AstraZeneca ile anlaşma yaptıklarını ifade eden Profesör Bell, Haziran ortası itibariyle aşının piyasaya sürülmesi için çalışmalara devam ettiklerini bildirdi.
"Haziran ortasında güzel gelişmeler olacağını düşünüyorum"
Profesör John Bell, hedeflerinin Haziran ayı ortasına kadar Covid-19'a karşı tamamen önlem alınabilecek bir aşı üretmek olduğunu vurguladı. Bell, "Bu çalışma hala devam ediyor, kesin bir şey söylemek mümkün değil. Bu aşılar şu anda insan vücudunda olumlu bir şekilde sonuç veriyor. Yapılan çalışmalarla birlikte Haziran ortasında güzel gelişmeler olacağını düşünüyorum" dedi.
Profesör Bell, "İngiltere'nin önemli bir firması AstraZeneca ile irtibat halindeyiz. Aşı tam anlamıyla hazır olduğunda geçmişe dönük düşüncelerle veya nasıl dağıtım yapılacağı konusunda düşünmek istemiyoruz. Geleceğe yönelerek ülkelerin bu aşıya bir an önce temin edebilecek duruma gelmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Yunus Dalgıç
dolar bazlı grafiği olsaydı daha iyi analiz ederdik..
İlk çeyrekte virüsün etkisini görür müyüz sizce? Türkiye'de ilk vaka 10 Mart tarihinde görüldü. Tedbirler ve insanların işi ciddiye alması da 20 Marttan sonra başladı.
Deva Holding faaliyet raporunda Türkiye'de ilk çeyrekte geçen seneye göre ilaç satışının kutu bazında %7 arttığı yazılmış. İlaç zammından dolayı ciro daha fazla artar.
Ben hem eczacı hem de tıbbi malzeme işinde çalışanlarla konuşup hem de mantık doğrultusunda bir yorum yaptım. Farklı düşünüyor iseniz kendi yorumunuzu yaparsınız. Alıntıladığınız yorumda salgının bitmesi ile olumlu etkileneceğini de söylemişim. Çünkü virüsten dolayı hastanelere gidenlerin sayısı çok düştü. Aynı görüşüm devam ediyor.
dolar bazlı destek 1civarları,yeni zirve bakalım yapıcakmı
Ben yazdığımda 8 in üzerinde durmuyor
Durmak istemiyor dedim
Hisse cuma saticili 7.23 kapattı.
Geçen hafta 8.30 un uzerini test etti.
Yaklaşık 1 TL oynadı
Sirketi kimse kötü demiyor
Güzel şirket mı evet ama her şeyin bir bedeli var.bir araba alacaksın en şahanesinden kaç para eder sorarsın bayiye başka şehirlerde kaça satılır sorarsın en uygunu bulur alırsın.
Kalkıp da 200.000 TL lik arabayı 400.000 TL veremezsin.
Borsada ise verirsin neden sürü psikolojisi
Herkes diyordu bilmem ne kadar alıcı var tavanda alayım mı diye soruyor.
Sonra ah vah etme
Neyse konuyu anladınız diyerek
Bu hafta selec ne olur?
İnceleyelim
Cuma sert satış yedi neden?
1.ky bilanco güzel gelecek dedi atladı
Spek de 3 lerden aldığı selec i 8 lerden boşalttı
2.spek bilançosunu zaten bilir beklenti bitti deyip satıp geçti
3.ky yi korkutup kaçırmak istedi
4.bilanco gerçekten istenen şekilde değil ve bunu bilen spek fırsat bu fırsat verip çıktı
5.spk deva da bazılarına ceza yazdı belki de aynı kişiler selec e bulaştı.ve aldıklarını verip tuyduler
6.bana soracak olursanız artık 6.80 lere kadar gelirse orta vadeli alım yapılabilir.su anda malda olanlar için satma fırsatı kaçtı.buradan da mal vermek mantıklı değil.
Olurda sürpriz bir bilanço gelirse daha evvel dediğim 9./9.5 orta vadeli hedefim vardı oraya test edebilir bu hafta belki de.
7.ben gözlemlediğim şeyleri yazdım.kimseye al sat tut tavsiye edemem.
Ytd
Korona sebebiyle özellikle ikinci çeyrekte SELEC'in satışlarının düşmüş olabileceğini düşünüyorum..
Sebebi bir sürü sokağa çıkma yasağı oldu bu süreçte eczaneler kapalı kaldı.
İnsanlar virüs korkusuyla diğer rahatsızlıkları için minimum hastaneye gitti falan...
İlk 3 aylık bilançoda bunun hafif etkisini görebiliriz, bilanço bi gelsin bakalım..
rsi yukarı kırdı,akşama haber düşer ğibi
Allah razı olsun Deva dan.Gerisi hikaye.
Deva nın önü açık.. Selec de nasiplenir inşaallah.. oran fifti fifti... böyle gider.. 20 lira deva, selec ????SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
toplu olmasa idi bu kadar basamazdı,bıyıklı,,