KAZANCININ %62 GERİ VERDİ ..?
dün biraz daha alalım kısmet..
Printable View
KAZANCININ %62 GERİ VERDİ ..?
dün biraz daha alalım kısmet..
56uu3wwsuuwu3us52555www5w5s555555555w6ww65w555w555 5555ı6ııı55e(35wew55ssweuuuee2ewwwwss5wwws5wwwwwww wwwwa2ehxxx,[emoji1827],c
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
.3x,
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelli sermaye artışları süreçlerinde farklı psikoloji işliyor genelde;
Parası olmayıp bedelliye katılamayanların rüchan haklarını en ucuza alma çabası fiyata etki ediyor.
Şimdilik bedelli başvurusu, SPK nın onayı gibi durumlar öncelikle gözlenmeli
Güzel görüntüsü var kısa vadeli ve uzun vadede kazandırır
20 milyona yakın kar geldi :2019/2 çeyrege göre üzerine 5 milyon ::shh:
Bedelli ne zaman? 1 lot için ne kadar ödeyeceğiz? Teşekkür ederim
spk tarafından onay bekleniyor ..?
tahminim aralık bir veya ikinci haftası gelir ne karar veridi ise :
1 adet hisseye 1 adet rüçhan yatar ... 1 adet hisse 1.00 tl olduguna göre bedelli oranıda % 52.92 olduguna göre 0.53 kuruş hesabında olması gerekiyor:bol şanslar
2.15 bir türlü yakıp üzerine atmak istemiyor spek kardeş ::wu:
https://invst.ly/ohc31
yolumuz daha çok uzun :
Bilançolarda 56 milyon görünen şirket fabrikası ve diğer maddi duran çarlıklarının gerçek değeri konusunda bir fikri olan car mu? Şirketin gerçek değeri veya gerçek özsermaye gücü ne kadar acaba?
Draka Holding B.V.% 83.74
prkab elinde 1 milyon hisse var:
dolaşımda olan hisse sayısı 23 milyon 1 milyon çıkınca 22 milyon kalıyor..
tahminim bedelliye kadar hisse 2.80/3.00 olabilir düşüncesindeyim bölünme sonrası 1.50 altına gelmez diye düşünüyorum..
bunları tektu,daki şişkolarla karıştırma :wave:
ciro üzerinden isim hakkı almasalar kar çok daha iyi gelirdi ..
faizler %12 altına gelmez ise 2020 yılında bu haktan feragat edecekler..?
oda şayet ciro 2019/3 çeyrekteki kadar gelse 50 milyon üzerinde kar gelecektir..
Portekiz agasi girdi kagida spek efendi... Götürdün götürdün, yoksa elindeki hisseleri yavas yavas toplucakmis...haberin ola...
Yatirim tavsiyesi degildir, lutfen yalniz kendi mantiginizla hareket ediniz...
1990 da Ayakli borsadan tanirim kendisini... Bedelli bittikten sonra spegin cigerini sökecekmis :) 2 yilda topladigini 2 haftada ondan alirim dedi...
Yatirim tavsiyesi degildir, lutfen yalniz kendi mantiginizla hareket ediniz...
Bu hisse ile ilgili söyleyeceğim birkaç şey var bu hisseyi 2 yıl tuttum 2.43 den miydi bedellisine girdim bedellisi de 1 TL den değildi halka arz gibiydi aldığım gune lanet ediyorum Mudanya kıyılarında ozvarligini gizleyerek 3vardiye 500 kişiyle gece gündüz çalışır 1milyar üzerinde ciro yapar 100milyon kar çıkartır onuda yönetim ve pazarlama giderleriyle 10 milyona düşürür yani dünyanın neresinde yüzde 1 karla bu buyukukte yatırımı yıllar yılı tutan bir şirket var ama esası vergiden ve yatırımcıya vereceği temettuden kaçmaktır italyan sirketi olduğundan sahtekardir dolayısı ile asla muhatap olunmaz zamanında sikayete ve incelemeye de konu olmuş inanılmaz bir sahtekarlık la bir de paraya ihtiyacı varmış gibi utanmadan bedelli yapar bunun bedellisine girene acırım ben 2.43 den aldım o zaman 2.8 lerde idi sonra hepsini 1.9 dan sattım hayatımda en zarar ettiğim şirket budur lanet olsun burada dentici laz levo vardı bunun speki pislik adam burada körfez geciste imzalar atıldı içerden duydum 6 li 7 li rakamları konuşuyorlar falan yazdı şimdi burada ise başka isimle ben olsam derhal aikayet ederim spk ya bu şey olmasa da şikayet ederim burası kâr paylaşmaz sadece sizden alır bunu bilin derim
Bilancoyu baktım 9 ayda 1milyar satış 19 milyon net kar bu kar neden 19 milyon bedelli yapacak mış 1 TL den bu sefer 52 milyon alacakmış dövizden kaynaklanan gideri karşılamak için mış mış parayı tuvalete at sifonlu çek aynı şey önceki sermaye artışı ile aynı nedeni copy paste yapmışlar böyle ********ler bu şirket iş hacmi dolayisi ile korunuyor ama burada at oynatmasina müsaade edilmesi yazıktır
degerli kardeşim dün biraz açıklama yaptım : bedelli konusunda tekrar bir açıklama yapmak gerekiyor diger konularda çok haklısın
burdan 52 milyon degil 75 milyon toplayacak ..?
diyelimki dolaşımda olan 22 milyon ky elinde ben bu kadar oldugunuda zanetmiyorum:
bu 75 miyon gelecek olan paranın sadece ortalama 11 milyonu ky çıkacak geri kalan 64 milyon darka ve prkab,dan konacak ..
yada rüçhanları almayıp açık piyasada satacaklar ..
yatırımcı her zaman kar etmez zarar ettigi şirketlerde olur :bol şanslar
%52 demeliydim bu konuda haklısınız , sorun aslında bu kendileride para ödeyecek diye insan doğal olarak düşünüyor ama onlar sağ ceplerinden sol cebine koyarken ky net olarak parayı ödüyor ruchani zamanında satamazsa çok düştüğü içinde kullanmaktan başka şansı kalmıyor şimdi bu hisse ile ilgili bilgisi olmayan arkadaşları insanlık namına uyarmak için yazıyorum döviz işlemleri için para topluyorsan o zaman zarar yaz neden zarar yazmayip para topluyorsun rica ederim bu kadar uckagit inanılmaz ve herkesin gözüne baka baka oluyor , ben 1.7 ve 1.8 lerden 2 başlarına kadar sürekli al sat la zararı çıkardım çoğunu ama gerçek değeri 8 lira olan bir şirketi 2 lirada tutan fabrika ve arsa yi yıllardır aynı fiyatta gösterip ky yi soyan bu şirket e yazıklar olsun
Sayın sulzer size katılmıyorum bu hissede şans yok zarar kesin zira yönetim kesinlikle milleti soymak için var
bu yıl şirketlerin çogu bedelli sermaye artırımına gitti ..?
sadece bir örnek vereyim mesala BUCIM
yedek akçe 2018/12 325 milyon nakit var şuan ise 400 milyon üzerinde..?
şirket bedelli sermaye artırımı yaptı %70
cemts%58 ortagı bucım
roda limanı %50 si
bursa beton ve birkaç çimento iştiraki var ..
yani kıssaca bir holding durumunda ve hissenin %90 toplu ve son açıklamalarına göre %5 üzerinde olanların %70 sermaye 105 milyon burdada bir şeytanca iş yapılıyor bedelli ile ky elindeki mallar alınmak isteniyor kıssaca..borsa tam bir kumarhane oldu yatırım olarak gözükmüyor kim kimi öperse yaş 65 oldu neler gördüm neleronun için boşver herkes bildigi gibi yapsın bol şanslar:
cemts fiatı 6.74 tl den işlem görüyor %58 yaklaşık 390 milyon bucım iştirakine kalıyor..
Ben şahsi dusuncelerim gereği yalanla iş yapmıyorum yapan biri goruncede yüzüne vuruyorum bu şirkete karşı tutumum bu tabii sonuçta herkes kendi bilecek haklısınız şimdi penguen gıda diye bir şirket var bunun aynisin tipkisi oyunları bilançoda yapmış maalesef kâfir dedigimiz adamların dürüstlüğüne(kendi iclerinde birbirlerine karşı) ulaşamadik bol hayırlı kazançlar .
bu kadar büyük fabrika yatırımı ve sadece %2 lik karlar hiç inandırıcı değil.
Sektörün kazanç ortalaması da bu rakamların çok üstündedir.
Her yol milyarı aşan ciro ana kar yok. Akıllara zarar. Bu durum karın yancı şirketlere aktarılma olasılığını düşündürüyor
Ayrıca şirketin koskoca fabrikasını ve bütün maddi duran varlıklarını bilançolarda 56 milyon göstermede pek iyi niyetli değil. Biraz iskontolu olabilir ana makul güncel değerine yakın bir değerde bilançoya geçirilerek yatırımcılardan şirket gerçek özsermaye gücünü saklamamaları gerekir.
Bütün oyun planında bedelliye milleti katmak için yukarı çeker sonra düşürür 3 TL ye kadar çekip 2.4lardan bedelli yaptı sonra 1.7 e düşürdü yoksa 1.55 miydi öyle bir şey bunu unutmayın :-)
agır abi olarak takılıyor spek kardeş haydi kır şu 2.40 tl de yol uzun daha maraton koşacagız ::wave:
herhalde benden başka kimse ler yok galiba ıssız çölde ..?
https://invst.ly/opc5e
Şirketimizin; 4 Ekim 2019 tarihli Yönetim kurulu kararı ile alınan bedelli sermaye artırım kararına ilişkin 11 Ekim 2019 tarihinde Sermaye Piyasası Kuruluna yapılan başvurusu onaylanmış olup, ilgili onay 21 Kasım 2019 tarihli SPK bülteninde yayınlanmıştır. Linki aşağıda yer almaktadır.
https://www.spk.gov.tr/Bulten/Goster?year=2019&no=62
Onaylı izahname teslim alındığında bilahare paylaşılacaktır.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş.
Karar çıktı kısmetse yarın bölünecek öyle okudum haberi bölünsün aranıza gireceğim.
Bedelliye katılmaktansa bölündüğünde hisseye girmek hep tercihimdir.
Merhaba 2400 lotum vardı 2400 ruçhan vermişler 0,54 ten satılabilir gözüküyor. 1 tl den 2400 tl verirsem 2400 lotum olucak, 1 tl +0.54 tl -2,03...0,49 tl karım olacak galiba
evet dediğim gibi galiba açıklamada da öyle yazıyor 1 rühan 1 lot KRSAN da olduğu gibi ruçhan satışa sunulduğu zaman %40 primlenmişti yani ruçhan hakkı+ 1 tl ödeyerek 1 lot sahibi oluyorsunuz.
eğer böyleyse o zaman herkesin bedelli olmadan önce PRKAB a saldırması lazımdı!
siz ne düşünüyorsunuz?
Kolay gelsin
bedellisi %50 olduğu için 1 tlye 1200 lot alacaksınSM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
[QUOTE=sarraf;3932863]Merhaba 2400 lotum vardı 2400 ruçhan vermişler 0,54 ten satılabilir gözüküyor. 1 tl den 2400 tl verirsem 2400 lotum olucak, 1 tl +0.54 tl -2,03...0,49 tl karım olacak galiba
evet dediğim gibi galiba açıklamada da öyle yazıyor 1 rühan 1 lot KRSAN da olduğu gibi ruçhan satışa sunulduğu zaman %40 primlenmişti yani ruçhan hakkı+ 1 tl ödeyerek 1 lot sahibi oluyorsunuz.
eğer böyleyse o zaman herkesin bedelli olmadan önce PRKAB a saldırması lazımdı!
Yanlış hesap yapıyorsun.2400 lota 0.53 den 1272 tl yatıracaksın ve 1272 lot alacaksın.Toplam 3672 lotun olacak.Rüçhan almanında şu an pek bir farkı yok ,normal hisseden.