çok başarılı olmuş tebrikler
altan almak da nasip ederler inşallah
başarılar
Printable View
çok başarılı olmuş tebrikler
altan almak da nasip ederler inşallah
başarılar
Teşekkürler dostum.
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dostum umarım siz de kazanırsınız.Ben, bilançoya bakarak, Durdonun daha yükseklerde olabileceğini düşünüyorum. Fakat ortak satışından huylandım..Siz bana bakmayın.belki de kuşkularımda yanılıyorumdur. Sadece bu forumdakiler ciddi bir tavsiyem olacak nacizane; Burada yazılan her seyi ,özellikle spekler kelime kelime okuyor. Sizlerin elinde ne kadar olduklarını sayıyorlar. Miktarı yüksek buldukça bunları da almak için çalışacaklardır. Sabrınızı sınayacak ve sattırmaya çalışacaklardır.Bu sebeple elinizdeki lotlari her zaman çok az olarak belirtin.Ciddiye alınmayacak kadar az belirtin ki, sizlerin elindekilere göz koymasın ac gözlü spekler.
Şirket ortaklarından birinin,firmanın göstergeleri bu kadar iyiyken ve ileriye dönük beklentiler bu kadar yuksekken neden hisse satışına gittiğini anlamaya çalışıyorum. Bunun bir kaç nedeni olabilir: Ülkemizde ermeni asıllı vatandaşlarımız yıllarca ülkenin ticari hayatını yahudi vatandaşlarımızla beraber kontrol ettiğini biliyoruz. Bunlar ticareti bizden iyi bilirler.Peki neden hisse satışına gider bu ortak? Ya firmanın geleceğini aydınlık gormuyordur, ya paraya sıkışmış nakit için satıyordur, ya da bir oyunun parçasıdır.Hisse ile ilgili bir süre sonra büyük bir hareket planlayan sprklerin hisse toplama amacına ortak olmuştur.Yeteri kadar hisse toplayamayan spek ,yapacağı operasyonun elinde patlayacağını bilir.Bakalim hangi tahmin gerçekleşecek, bunu zaman gösterecek.
Dolar neden yükseldi? İşte yanıtı...
Güne 5.33- 5.34 civarında başlalayan Dolar/TL, öğleden sonra ABD'nin güçlü büyüme verisi ve Türkiye'nin ABD'nin S-400 füzelerini satın almaması karşılığında önerdiği Patriot teklifini reddettiği haberi ile 5.40 TL'ye merdiven dayadı. Euro Bölgesi'nde imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksinin (PMI) küresel ticaret ve Brexit endişeleriyle yaklaşık altı yılın en sert düşüşünü kaydetmesi de piyasayı olumsuz etkiledi.
Dolar neden yükseldi? İşte yanıtı...
GİRİŞ 02.03.2019 08:49 GÜNCELLEME 02.03.2019 08:51
Şubat ayında volatilitenin düştüğü Dolar/TL Mart ayının ilk işlem gününde yüzde 1'i aşkın değer kaybetti. Dolar ABD'de büyüme verisinin yüzde 2.6 ile güçlü gelmesi ve ardından Türkiye'nin ABD'nin S-400 füzelerini satın almaması karşılığında ABD'nin önerdiği Patriot füzelerinin satın alınması teklifini reddettiği haberi ile 5.40'a merdiven dayadı. Bloomberg'in haberine göre, ABD yönetimi Türkiye'ye S-400'lerden vazgeçmesi karşılığında görüşmelerin devam ettiği Patriot füze sistemlerinden birini 2019 sonuna kadar teslim etmeyi teklif etti. Ankara ise teklifi reddetti.
BORSA DA GERİLEDİ
Bu hafta boyunca 5.30 civarında dalgalanan kur akşam saatlerinde ABD'de güçlü gelen büyüme verisinin de etkisiyle 5.34'e yükseldi. Dolar/TL bu sabaha 5.33 - 5.34 civarında başladı, öğleden sonra yükselişini hızlandırarak 5.39'a kadar yükseldi. Euro 6.08'den 6.12'ye, sepet kur 5.71'den 5.75'e yükseldi. Lira bugün gelişen ülke para birimleri arasında dolara karşı en çok değer kaybeden para birimi oldu. Borsa İstanbul da yüzde 1.45 kayıpla 103 bin 18 puana geriledi.
VERİLER OLUMSUZ GELİYOR
Piyasayı etkileyen diğer verilere bakıldığında ise Çin'de dün açıklanan imalat PMI rakamları düşüşünü Şubat'ta da sürdürürken Caixin PMI endeksi 54,3 ile beklentilerden iyi geldi. Ancak dünyanın en büyük 2. ekonomisindeki yavaşlama işaretleri devam ediyor. Euro Bölgesi'nde ekonomi son çeyrekte ciddi yavaşlama gösterirken imalat PMI Şubat'ta 49,3 ile Temmuz 2013'ten sonraki en düşük seviyeye indi. ABD'de kişisel gelir ve harcamalar Ocak'ta beklentilerin altında kaldı ve hane halkının harcamalarını sınırlandırması ile enflasyon üzerinde de düşürücü baskı oluşabileceği ön görülüyor. Altın ise son 10 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından gelen kar satışları ve dolar tarafındaki toparlanma ile bu hafta düşüş yaşadı ve bugün de 1,304$ seviyesine gerileyerek 14 Şubat sonrası en düşük seviyeye geriledi.
KAYNAK: HABERTÜRK
http://ekonomi.haber7.com/ekonomi/ha...aniti/?detay=2
ilginç perşembe cuma yaklaşık 200 bin lot işlem oluşmuş tolga bey 50 bin sattım dedi burda da yazan bir arkadaş özelden mesaj attı yaklaşık 20 bin lotu vardı sattım dedi bide benim aldırdıgım arkadaşım bu kadar yeter dedi 8 bin lot onda vardı toplam 78 bin lot sadece benim bildigim satış yemiş iki günde birde patron satıyor muhabbeti vardı hissenın taban yemesi lazım mış...:)
https://i.hizliresim.com/7aZBvY.jpg
3 aylık pasta
https://i.hizliresim.com/YQRdbZ.jpg
3 aylık takas,
geçerli olan takastır.
Ellerine saglik sn.cefaks...
Bu tarz sıh bi tahtada bahsi geçen yüksek lotların satılabilmesi ne kadar mümkün yani öyle olsa bile kağıdın düşmemesi tam askine 7 üstüne atması gerekirdi pyasanın düşmesiyle alakası yok tahtacı ya mal verilecek hemde öyle lotlar kağıt düşecek bu durum bana pek inandırıcı gelmiyor bahsi geçen lotların yarısı bile verilmiş olsa bu kağıt gene yukarıda olurdu inandırıcılığı olmayan şeyler var
Dostum ,kimseye yalan borcum yok.Kimin alıp sattığını bilemem. Çocuklar için actigim farklı hesaplardan çıkış yaptim iki günde. Tahta sığ, hemen satamıyorsunuz. Bir Iki yıl beklemeyi düşünüyordum, fakat ortak satışından ürktüm .Farklı kağıtlara gireceğim. Durdo konusunda yanılabilirim.size bol kazançlar diliyorum.
Dostum yanlıs anlasılma olmasın demek ıstedıgım demekkı bu kağıtta tahtacı yok çünkü çok değişik bi durum kafam çok karışık o tarz lotlar bu kağıtta satılıyor ve kağıt değer kaybedıyor normalde gene dıyorum tahtacı mal aldımı gitmesi gerekir burda bi toaflık var bu kağıdın toplandıgı anlamına gelmez bir şey var ama ne
Aynen dostum ne olduğunu anlamak güç. Yakında anlarız ne yapmak istediklerini. Belki de adam sıkışmıştır. Ya da bir hazırlığın parçasıdır, olumlu ya da olumsuz bir oyun ,tabi ki biz ky ler için...
Sonra bu kâğıtta tahtacı olmadığını düşünmüyorum.Bizim gibi ky lerin birkaç hesabı varsa ,onları onlarca farklı hesaptan alış veya çıkışları vardır.Ayni spek gün içinde satış yazarak fiyatı düşürüp daha alttan alabilir.Aciga satış yapsa biz ne yapabiliriz ki sanki. Kuzu kuzu bakariz ya da biz de satarız. Bence spekler bu sığ kâğıtta bir hesap yapıyorsa bu uzun vadede olur ve kağıtları toplamadan yapamaz. Ne zaman günlük hacimler 2, 3 milyon koylara çıkarsa o zaman anlayacağız bunu.
benim bildigim durdo da kredili işlem yapılamıyor
kredili işlemde teminat gösterilemiyor
benim kurumda böyle hepsinde de aynıysa
açıga satış da olmuyabilir
Daha önce burada kredili işlemler yasağı konmuştu dostum.Onceki kap bildirimlerinde var.
Beklentiler o kadar abartıldı ki herkes iyi olmayan kar da başına ne gelebileceğini biliyor ve çok kötü olmayan bir kar bile hisseyi haketmediği yere düşürebilir bu anlık olabilir fakat düşmek kolaydır toparlaması zor.
Sonuçta bu hisse 4 ay da yüzde 200 pirim yapmış enflasyonun 20 olduğu ülkede daha ne istenebilirki çokunuda çokunu.
2.70tl- 7.50tl
Sn para sende durdo varmi şuan ...
ben de yok ben yukarı da sattıktan sonra başka hisselerdeyim fakat burada ki yatırımciların kaybetmesini istemediğim için yazdım şu an satmak yanlışta olabilir bu fiyattan sönra kimseye sat denemez çünkü 20 milyon gelecek kar hisseyi yukarı taşır 14 gelecek kar aşağı bence en iyisi buradan bekleyip görmek.Kötü karı görüp satarım demekte olmaz satmaya yetişilemez.6 Kötü kar da kırılırsa 5 görülür.Sanmayın ki ben almak için fırsat koluyorum ben zaten 1 ay için de borsadan çıkarım çünkü buralar çok sıkıntılı olacak.Hisse almayı da düşünmüyorum.Hele pirimli asla.
İşlem haçmine göre düşüş fazla gerçekten...:(
Yeni hafta yeni umutlar
31 Mart Yerel Seçim anketimize bakmadan ve katılmadan geçmeyin derim...
Çok ilginç sonuçlar var....
http://www.hisse.net/topluluk/showth...46#post3222246
saygılar/başarılar
Bir sanayi firmasının maximum ulaşacağı piyasa değeri yıllık cirosu kadardır, bu benim görüşümdür, BORCUNUDA HESABA KATARAK DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPILABİLİR..Öz sermayenin güçlü oluşu durumu değiştirir.
çalıştığım kurum tacirler 0,25 kredisi var. bu kağıt ne olursa olsun o kadar da dedik 7 civarı satılması gerekirdi. teknik gayet netti. hee hadi süper bi bilanço gelirse ne olacaktı diyorsunuz o zaman da demiştim ki varsın süper bi bilanço gelsin biz gerekirse 8 hatta 9 dan mutlaka yetişir alırdık. şimdi ne oldu millet kısıldı kağıtta. zaten çok sığ. yüklü satmaya kalksan panik olacak. inşallah bundan sonraki bilançoları daha iyi gelirde bizde tekrar gireriz.
hadi ilk 7 civarında dolaşırken satılmadı kar istendiği gibi gelmedi saldı 6 ya kadar. tahtacı o kadar iyi niyetli ki kağıdı gene 7 ye taşıdı. gene satış fırsatı verdi. hala da satmadıysan artık beklemekten başka çare yok. ya ikili dip yapar 6 da tekrar sıçrar. zaten orayı da kırarsa 5 küsürlere salar. bunlar benim öngörüm. ille de böyle olacak diye bişey yok ama seçimlerde bu kadar yaklaşmışken kimse topa girmek istemiyor. tüm kağıtlarda herkes karı gördü mü çakıyor.
o kedi buraya gelecekkkkkk
bu arada keko oce çıkmış telefonda yazarken doce olacaktı aracı kurum diğeri sektör fk larını heryerde buabilirsin herkese bol kazançlar
rabıta sende mi benim gibi 7 lerde verenlerdesin araba jantın kaç inç bakbaklım buda benden olsun bakalım ne olacak
Vah gariban durdo düşenin dostu olmaz ama ben seni seviyorum korkma...:cool:
yazacak bir şey kalmadı lanet olsun
Bu gün ben satmadım
almadım
bekliyorum
anlamaya çalışıyorum
anlamadım
vedalaşamayıyoruz