https://s16.directupload.net/images/190424/nic4u4gf.jpg
Printable View
Son çeyrek 96 milyon du ciro fiyatlarda düşme olmadi tahminim yine 85 95 arası bir ciro gelir satış sıkıntısı yok şirket in net kar ise kur atışını da gozetirsek cironun %15 i oranında gelse 90*15= 13.5 milyon tl yapar sadece tahmin bnmkisi
Benim tahmini kar beklentim ciro 80 __85 milyon faliyet kârı 10 milyon
Geçen yıl 5 milyondu inşallah sizin dediğiniz gibi olur ytdr
SM-G532F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borcun yok doların var kasanda daha ne dikime düşüyorsun
Spek çok sever böyle endex düşüşlerini hemen vurur aşağı sabır bakalim
Vursun vursun. Temettü öncesi nakite geçtiklerimizi fazlasıyla yerine koyalım . Bilanço beklentim 11-12 milyon arasında olacağıdır. Herkese sabırlar dilerim.
Bu düşüş bilanço beklentisinin tahmin edildiği gibi olmadığını ya da tuzak olduğunu çağırıştırıyor. 3.94 base idi temettü sonrası ama şu an %3 daha aşağı salındı.
bilanço tarihi nedir sn puma_532
En geç 30 nisan bilanco tarihi
Bugün seans sonrası da gelebilir. 3.80 e hatta 3.75 e kadar gaplı kapanış bekliyorum
Alkim kimyanın 2015 yılından beri genel kurulda Alkim Kağıdı satmak için yönetim kuruluna yetki vermesini nasıl yorumluyorsunuz?
Satacak olsa 4 yıldır satardı bu iki hisse de kaybedilen zaman a gerçekten yazık ins iyi bilanco gelirde bi sıçrama yapar
Bilanço düşüşü başladı.
Alka çıkarken nazlıdır ama düşerken gözünü karartır
3.20 de bekliyorum
Yazdıklarım hayal ürünüdür y.t.d.
3.2 ye gelmesi bize yarar
Ya düşen kirilim onayı na geldi ya da gerçekten düşmeye
Dolar ilk çeyrek %7 ikinci çeyrek içinde de %6 artı da şuan 2018 ilk çeyrek 68 milyon ciro dolar 3.94 ikinci çeyrek 83 milyon ciro dolar 4.56 3 çeyrek 104 milyon ciro dolar 6.00 son çeyrek 95 milyon ciro dolar 5.26 idi 2019 ilk çeyrek sonu dolar 5.62 satış sıkıntısı olmayan bi şirket te bu rakamlar aslında cironun 90 milyon olacağını gösteriyor kasa da da 30 milyon dolar cins inden para vardı 30*%7= 2 milyon kur kari yazar ciro da ki karlılık oranı %10 olsa 9 milyon+2 milyon=11 milyon karlılık oranı %15 olursa da 13 milyon+2 milyon=15 milyon yapar şahsi dusuncemdir
Ciro karlılık oranlarına bakarsak 2018 ilk çeyrek 68 mil *%8=5.4 milyon ikinci çeyrek 83 milyon-6 milyon(kur kari)=77 milyon*%10=7.7+6=13.7 milyon 3.çeyrek 104 mil-6 mil( kur kari)=98 milyon*%19=19 milyon+6 milyon =25 milyon dolar artışı olduğu durumlarda alka olumlu etkilenerek %10 ile %20 arası ciro/net karlılık var tahminim 11 milyon dan az kar gelmemeli
Şirketin hiç bir dönemin de kısa vadeli borç bu kadar az olmamış dolar artışında döviz cinsinden çekilen kredilerde zarar yazıyor idi bu durum bu çeyreğe has giderleri azaltabilir bu da karlılık oranını artırabilir tabi şirket 1 ocakta gidip kredi çekmediyse
Son iki çeyrek maliyetler 77 milyon ve 82 milyon bu çeyrek maliyetlerin dolar in kasım ayından yilbasina kadar düşüşünü düşünürsek ve hammaddenin bu dönemde alındığını düşünürsek 75 +-3 milyon civarı olabilir sadece tahmindir varsayimdir
11 milyon kar hisseyi blki uçurmaz ama bi 4.20 4.30 lara çeker ins
Sayın sabır geçen yıl 3 aylık kar 5 milyondu dediğiniz gibi 11 milyon gelse en dusuk çok güzel olur 3 aylık 5 milyon kârı yıl sonu 47 milyona çıkardı ytdr
Evet çok güzel olur ancak bizim spek denen adam adam değil çeyrek bazda bakmıyor hisseye yıllık bazda bakıyor 25 milyon lük 3.çeyrek karının getirisi bile 2 hafta sürmedi aşağı verdi hemen normal bir hisse olsa o lar ile 6 7 lere giderdi
Koca türk traktör 8 milyon kar ermis alka 10 milyon yazsa bile çok iyi ytdr
Temettüden önce ben de çıkmış bulunmaktayım. Bu hisse buralarda olmamalı. Yazık yani ekmek bekleyen insanlara. Temettü vermekle iş bitmiyor bi de hisseyi taşımak lazım. Ha şirket satılacak ha alacak davası sonuçlanıp kasaya para girecek derken 2 yıl elimizde tuttuk. Çok yazanlar çizenler ikili rakamlara gelecek diyenler oldu. Hayat tecrübesi edindik. Elinde olan arkadaşlara allah hayırlı bol kazançlar versin. Bu sefer ben de dışarıda bekliyorum. Acele etmemeyi temkinli davranmayı da tecrübe ettik. Giderse kazananlara bereketli olsun, düşerse alırız ya da farklı hisseler bakarız.
Yarın bilanco günü ins 10 milyon gelir hammade maliyetleri yüksek değil ise en az 10 gelir hayırlısı bakalım
Sansin kazancin bol olsun arkadasim.
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kardeşim , 4.55 iken bilançoya girmeden sattım. 3.94 'e kar payı vermiş şekilde düştü. Geçmiş tecrübelerimiz gereği, daha da düşecek ve elimizdeki nakit ile başka yerden (gs, Bjk) fulledeğimizi burdan yerine koyacağız. Hedefim 3.50 ye kadar beklemek , gelmezse en kötü yukarı giderken 3.94 den fite fit yerine koyarım;) bol şans
Sevgili sabır , sanki yoğun ve hacimsiz baskıdan ve son birkaç günlük düşüşten gelecek olan bilançoyu fiyatlıyor diye düşünüyorum. Genelde hep böyle yapıyor. Az az hergün düşüyor. Bilanço gelince sonraki günlerde sert sert düşüyor. Bakalım umarım tuzaktır bu defa ve yukarı döner artık.
Kısa vadeli finansal borçları dolar cinsi banka kredileriydi tamamını ödedi sıfırladı,sadece 4,1 milyon tl cinsi faizsiz özel kredi borcu kaldı.Diger kısa vadeli borçları ise yine dolar cinsi ticari borçlar,2/3 i ocak-şubat vadeliydi,dönemde dolar yatayda kaldı kur zararı olmadı,ticari borç olduğundan bildiğim faiz gideri de yok,kalan 1/3 kısmı haziran vadeli kur farkı zararı olsada önemsiz..sonuçta finansman gideri 1 milyonu bile geçmez.
Şirket pırıl pırıl,pazar sorunu yok,yıllarca da olmayacak,kapasiteyi artırması gerekiyor,kapasite kullanım oranı normalde %93-94,bu dönem belki %100e yaklaşmıştır.Patronlara sözüm yok adam gibi adamlar,şeffah ve de karlarını cömertçe paylaşıyorlar.Krizlerden bile olumsuz etkilenmeyen şirket bence endişesiz güvenli yatırım.
Şuan hissenin bulundugu seviye teknik olarak çok önemli 5.18 ve 4.58 den dönüş aldığı iki tepe esas alınarak çizilen grafikte temettü öncesi bu düşeni kırıp temettü sonrası da 4.70 e gitmisti 4 40 düşen onay bölgesi ve hisse şuan 4 43 seviyesinde iyi bilanco yükselis onay ini alır ilk hedef 4.12 ikinci hedef 4.30 olur kötü bilanco ilk destek 3.65 ana destek 3.35 tahminim 90 milyon ciro var net karlılık ins en kötü %10 olur kur kari ile de 10 milyon u geceriz
4.12 ve 4 30 derken temettüsuz fiyat temettülu 4 62 4.80 diğer bir ifadeyle
95 __ 100 milyon ciro yüzde 10 net kar 9.milyon 500 bin 2 milyon döviz kârı 11.500 net kar tahmini bekliyorum yatırım tavsiyesi degildir hayal urünüdür
patron hissesi sığ hacimli
Hayirli olsun
SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
6.700 altı milyon 700 bin kar 94 milyon ciro
Maliyetleri çok şişirmişler son çeyrek bile bu kadar değildi maliyetler yine başka bahara kaldı uçma kaçma artik
94 milyon ciroya karşı yüzde 10 kar yapsa 9 milyon kar yapardı