Abi en son bedelli yaptıktan sonra 2008 kriziydi
Şimdi bedelli yapması sa 2018 krizi diyebilir miyiz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Abi en son bedelli yaptıktan sonra 2008 kriziydi
Şimdi bedelli yapması sa 2018 krizi diyebilir miyiz
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Banka kabuk değiştirmeli . Yönetici kadrosu yıllardır çok zayıf . Maalesef kalifiye eleman az bankada . Yukardan aşağı .
4.10 dan beri çeyrek dolara banka var diye diye alıyorsun. %15 içerde sana uyarak alanlar.
Stoplos zaten geçti sanki bir kendini avutma içindesin umarım sana uyarak alan fazla insan olmamıştır!
- Yatırım yapmanın önceliği para kazanmaktır %15 düşen bir bankada mecburi yatırımcı olmak karlı bir yatırım değildir.
ve dediğim gibi lafımın arkasındayım 2018 yılı banka karları olağan dışı düşük gelecek.
Deutsche Bank,
#AKBNK HF 11,50 TL'den 9,20 TL'ye indirdi, tavsiyesi 'al'
#GARAN HF 12,20 TL'den 10,30 TL'ye indirdi, tavsiyesi 'al'
#HALKB HF 15,00 TL'den 8,30 TL'ye indirdi, tavsiyesi 'tut'
#VAKBN HF 7,10 TL'den 5,90 TL'ye indirdi, tavsiyesi 'tut'
#YKBNK HF 3,2 TL'den 2,6 TL'ye indirdi, tavsiyesi 'tut'
#ISCTR HF 8,08 TL'den 6,80 TL'ye indirdi, tavsiyesi 'tut'
Deutsche Bank, takip ettiği Türk bankaları için hedefi fiyatları ortalama yüzde 22 düşürdü.
Iyi, 2.60 gorurumuz var. biraz da overshoot edip tavsiye yukseltirler, 2.80 den mali dagitirlar.
Dün 10M lot açık var yine
breh breh breh..:28::28:
arkadaşım en yüsek tavs,iye verdiğim yer bu noktanın %7 üstüdür.
ve maliyetim senin dediğin gibi %15 yukarda olmuş seni kırmayayım orası da alımları keseceğim yer olsun.
yani 2.73 altı her yer alım yeridir bizde ykb da
sen 2020 bekleye dur biz alıyoruz
ve aldığımmal ciddi orana ulaşsın aracılar içinde koyarız ekran görüntüsünü sıkıntı yok.
Bu arada bana uyarak alanlar gibi bir tabir hoş değil.
Ben burada yatırım tavsiyesimi veriyorum
yarım dolara ykb al demek tavsiye niteliğinde ise bu kağıdı 3 usd den pazarlayan yabancıyı kodese gömsünler.
Sana uyarak dedim evet doğru nikinin yanındaki yeşilliklere aldanarak yatırım yapan yönlenen o kadar saftirik adamlar var ki
SAftirik demeyelim saf ve temiz kalpli diyelim sayılarını duysan şaşırırsın emin ol ve ağzından çıkan her cümleyi bence 2 kere tartmalısın itibarın yüksek olduğu için dikkate alınıyorsun.
alınıyorsak sabırlı olacaksın
tanımıyorsanız akinonyayı tanışırız
forumlarda paylaştıklarımızdan yola çıkalım
yakın zamanda Vestel de bu forumda oyunu bozduk diye mi 1.8 tl ortalamadan 8.5 tl gördü
carrefourda oyunu bozduk diyemi millet geldi sataştı 15 tl den 60 tl gördü
tekfende 1 usd altı her yer alım yeri dedik 4 usd den verdik ki yazılar arşive gitmemiş olabilir
şirketin %1 ni tek kalem alıp foruma yapıştırdığımız yer 3.88 tl idi
çokda uzağa gitmeyelim burda ki gundawe de orda idi.
bunlardan para kazanan saftirik kardeşlerim bana gelip komisyonmu ödediler
veya ben bunlardan bir gelirmi eldetmiş oldum tarihi diplerinde yazarak
ben yazacağım yeri bilirim yok öyle milletin elindekini üç kuruşa beş köfte fiyatına almak 0.47 usd de ykb yazıyorum diye neden rahatsız oldunuz??
dikkate alınacağız tabii dikkate alındığımı bildiğim için yazıyorum burada ve bundan önce akinolu izi olan her tahtada
hamdolsun yıkmadılar şimdiye kadar bundan sonrada yıkamazlar
sabrı olan takılır takılmaz
gidip beş para etmez masa sandalye şirketlere girmiyoruz
Türkiye nin en büyük bankasında pozizyon almışız sen halen üç beş lot alçak burdaki gariban 1.5 sene beklyecek iki sene bekleyecektesin nerden biliyorsun iki sene sürüneceğini ??
sende bende burdayız görüşürük.
KORKMAYN BU KADAR MİLLET UCUZ MAL ALACAK DİYE.hepimize yeter:
akinoluları sen tanımıyor olmıyabilirsin ama tanıyan tanır hisseder ensesinde.
bu kağıt gibi sermayesi büyük şirket için demiyorum ama
tahta yapıcı için nimetiz nimet kaç kişi bu tarz havalarda piyasaya para sokar.
yıllarca şirketi sırtlanır.
bizim 8 tl de ttrak ta gördüğümüzü adam 80 tl bedel ödedi .
o sekiz tl yi biz temettüden alırken total karı dehlerken uyardık diye sopa yiyecektik.
neyse ben buraya yatırdığım parayı temettüden geri alacağım isterse tahtayı yapmasın diyorum.
Koskoca yapı kredi bankasında birine aldanıp kağıt aldım demek de trajikomik olmuş .
Hadi bakalım zaman var bekleyelim görelim Mevlam ne eylerse güzel eyler.
Tekfeni canlı canlı izledik, gördük ve şahit olduk. İnşaallah yapı da Tekfen gibi güzel değerlemeler yapar.
tekfen yükselirken borsa yükseliyordu. şu an ekonomi ve borsa iyi değil.
bir de herkesin bekleme süresi aynı olmaz. 2 hafta bekleyemeyen var. 2-3 yıl bekleyebilecek, parayı batık sayabilecek olan da.
tartışmayı uzatmaya da gerek yok.
O dönemde Tekfen tarzı kazanç her hissede olmadı . 2009 dönüşünde ne alırsan yükseldi ama 2016-2017 öyle olmadı . Ayrıca ky nın izleyemeyeceği bu tarz büyük hisselerde yükseliş beklemek Yada öngörmek çok kolay değil . Bakınız her kademeden Halkbank sahipleri var 12 lirayı ucuz görenler %100 zararda . Hem batmasın hem reel faiz üstünde getirisi olsun, hemde speği beni evden aramasın diyeceğimiz kaç senet var .
Gözünüz aydın beklediğiniz haber geldi...
https://www.sondakika.com/haber/habe...en-4-10970836/
Hiçte öyle olmadı aslında ters hareket yapti.
benim ilk maliyetimde 5.5 tl idi son maliyet 3.54 idi
ama öyle olsun evet tartışmayı uzatmaya gerek yok
sadece tekfen demişken ykb 2.75 tl iken ( BÖLÜNMÜŞ HALİ ) tekfen 4 tl idi.
tekfen 15 tl borsanın düşmüş haliyle birde 2 tl temettü verdi yani 17 tl.
ykb NEDEN ŞUAN 2.30 TL
borsa zamanlamadır doğru zamanda doğru yerde olursan kazanırsın.
inşallah doğru zamanda doğru yerdeyizdir.
aşağı doğru maliyet yapmaktansa yukarı doğru maliyet yapmamiz dileğiyle.
eflasyonist ortamda banka hisselerinin hali ne olur?
soru bu olmalı.
2020 de başlayacaz denmedi miydi??
Bu arada ilgilenen var mı bilmiyorum ama bedelli tamamlanmış satılamayan 9M lot rüçhan kalmış
Yani 4 milyar rüçhanda 9 milyon..
Bedelli başarılı bir şekilde tamamlandı demektir bu..
Hayırlı olsun..
En yüksek sermayeli banka olduk..
Bu tahta 1-2 sene dir takibimde..Bir türlü gidemedi kafasına mal yedi durdu.
Bende bedelli olabilir mi diye düşünmeye başladım idi..
Ve nitekim geldi..
Daha evvelde yazdım..Banka bedellisinden korkmam..Girerim de..
Malı double yaptık beklemeye çekildik biraz..
Giderse yine alırız..
Banka hissesinde sorun olmaz giderken yolda da alınır.
Patron hisseleri ile karıştırmayın bunu..
enflasyonist ortamlarda benim 90 lardan da hatırladığım borsa da bir metaa dır dan hareketle yükselir..
venezüella mesela borsası 30.000 kat falan gitti..:)
ama yine de tam emin olamam..
Nikinin yanındaki yeşilleri kazanırken ben de oradaydım 3 sayfa aralıksız küfür yazılan tekfen topigine aynı buradaki gibi ver mali ben taşırım tarzı yazardı.
Ben onu takip edip oraya gitmemiştim buraya da onu takip edip gelmedim kafa benzer çalışıyor demek ki.
Ama burada onu görmek de iyi kötü bir karar aldık benzer düşünenler varmış deme sebebidir elbette.
Ha şu konuda haklısınız, buradaki insanların %95 i malı alacak, o hafta %10 3 ay sonra %50 yapacak sonra al diyene teşekkür etmeden yoluna bakacak. Hem de bunu sokma akılla başkasının al sat dediği ile yapacak. Böyle olmayınca da bana sen aldırdın sen sayttırdın diye sağa sola salça olacak. Doğrudur malesef insanımız böyle herkes kendi kararını alsın alamayan da cezasını çeksin.
Ykb tahtasında tahta yapıcı olduğunuzu varsayın
sizi bu tahtada kaç lot ykbnk alan oyuncu malı rahatsız etmez
kaç lot alan malı rahatsız eder ve derinliği ve sermayesine göre büyük maldır size göre
sizin hareket şeklinize engel mal kaç lot olur ????
cevap veren olursa sevinirim.
nosfecağri anlaşılmayan şey aslında ben tekfeni ve diğer kağıtları
gelip yazdığımda yürümedi hepsi bir sene ile dört sene arasında yürüdüler hatta aldığım her tahta düştü
sadece ben daha iyi bir taşıyıcı olduğumu düşünüyorum
tekfen topiğinde ara ara yazıyordum sadece yoğun yazdığım mal alır taşırım her kademeden dediğim yerler tahta yapıcının artık işi afedersniz o... vurduğu yerlerde oldu. yoksa yazmayacaktım çünkü taşıdığım mal sermayesine göre ciddi bir mal di.
Burda böyle bir durum yok tekfende karıncaysak burda pirenin biti diyelim.
ykb topiğinde dede yeni değilim
1999 dan beri topiğin müdayimiyim.
bir kaç gün üstte yazınca heralde göze battık.
bunu tahta yapıcı hak ediyor artık.
yani yeni geldiğimiz bir durum yok.
onların anladığı dilde oynamayı al satı çok iyi yaparım ama boş iler benim vaktim yok o işlere.
onlar için herkes oyuncu olmalı.
burası bir kurs ve stress atma sahasi benim için.
derinlik ve sermayeler borsada milletin gözünde çok büyütülüyor bence
her bri lot yeri ve zamanı geldiğinde değerlidir
önemli olan doğru zamanda doğru yerde olabilmek.
100m
Kalan rüçhanın 10m'nunu banka kendi almak zorunda kaldıysa ve rüçhan süresince deuz 40m sattıysa, bunu iki katı olan değer esneme miktaıdır.
Yine de deuz ve citi paşapaşa 500m TL getirdiler, banka ekstradan 700m TL gibi az miktarı kasasına koydu.. diğer kısımlar kendinden çıkıyor
Bence lot miktari kadar onemli baska kriterler de alim sekli ve suresi. Mesela genelde kotu piyasada kademede 300-400 bin lot iyi piyasada 1-2 milyon lot oluyor. Genelde aktif degil pasife yazilirsaniz ve yapici degil de piyasa size verirse sorun yok. Ama kademeye 50bin ustu alis yazarsaniz kendi gelip veriyor, tartmak icin. Pasife 10bin yazar ve beklerseniz gozden kacmak bile mumkun ama bu sefer de gunluk ne kadar aldiginiz araci kurumlarda ortaya cikabilir. Kademeli gunlere dagilmis sekilde pasif alislarla mumkun oldugunca piyasa satislarini yapici ile karsilamaniz durumunda ara ataklarda ustte pasif alislarinizi toplayip size kiyak bile yapiyor PY. Yani bana kopekbaligi ile dislerini temizleyen kucuk baliklarin durumunu hatirlatiyor bu durum. Oyun planini etkilemez ve tahtayi bozacak ani hareketler yapmazsaniz isirmiyor hatta size de arada yiyecek veriyor.
hımmss haklısınız.
en iyisi pasiften nemalanmak
dediğiniz doğru çok acil UCUZ mal lazimsa tahta yapıcı dengesini bozup her kademeye vermesini sağlamalısınız süreç ve alım şekli önemli burda
tartmak onlar için 32 saniye
her zaman iki alo ile hatta şuan önlerine geliyordu alım listesi yeni düzenlemelerle önlerine düşüyor
süreç şu şekilde olursa ki bulamaz .
--- aloo akinolu menkul değerlerden biri mal almış kim oooo denyıo
--- efendim akinolu papuçu yarınmm ooo
--- aaaa öylemi ne iş yapar bu pauç kafa
--- efendim pauç kafa alır satmaz
--- alır alır sonra mal yok olur hesaptan bilmiyoruz o mal ne olur
---- nasıl bilmezsiniz gerzekmisiniz siz o kadar mal nereye gider
--- efendim bildiğimiz şey akinonya diye bir yere gider
--- hay****** lan akinonya diyemi bir yermi var
dermişim pehhh.
alisutçu ve kentuf güzel yazmış teşekkürler bea!
250 bin lotu aktif su piyasada dipten bile alsan aglatir gunlerce orayi gecirmez hayata kusersin. Cunku adam balik avliyor ve sen de oltayi yutuyorsun. Ama varsa 3-5 milyon alacak gucun o verdikce alirsin, bakarsin bir noktada pes edip zarari kabul edip doner alir servet yaparsin. Yine de Turkiye borsasinda ve ozellikle banka kagidinda bunu denemek icin deli olmak lazim.
en güzel denenecek tahta bence
2001 senesi idi Dışbank 2 fk ya geldi 4 fk dan almaya başladım 2.7 fk ben pert
dönüştü beş aktına verdim 20 katına gitti
ykb aşağıdan gideceği yerin beş katı yukarı gitme potansiyeli var uzun vadede
ama bizim yatırımcı şekline gelmez beklemek
ya dibi bulmak ister yada tepeyi alıp yatmadan yedirmezler ucuz kağıdı devir değişti.
makinelere karşı savaşıyorsun
piyasa deli gibi aşağı giderken bakmışsın tahta yukarı gidiyor
bende devir değişmemiş olsa 2020 ye kadar yatay aşadılardan al moduna girerdim.:cool:
……………………..
Abi 4 dolar tepesi. 50 cent de para goyduk etti mi 4.5.
Böl 1.94 e, 2.31 dolares. 31 i kalsın 2 dolar yeterli sen sağ ben selamet.
Daha almaya bile doğru dürüst başlamadım bu arada senin gibi kilo kilo da çekemiyoruz ki py için sivrisinek kadar bile dert olmayız. Piramitin tepesi 45 cent, aşağı gücüm yettiği kadar büyük bir piramit olacak bakalım Hayırlısı.
bu yabancımı yerlimi çözemedim ben
nerden aldın nereye veriyorsun
2.29 tl.gözlerim yaşardı başım kırıldı yavaş ver aloo.:wave:
vayybe 0.45 centten ykb çaktılar bize vay anam vayy :plc::vk::drunk: