tabi tum bunlar tahmini,yatirim tavsiyesi falan degil...
isyatirimbu yilki kar hedefi 260mio tl civarinda yanlis bilmiyorsam...
sevgiler
Printable View
tabi tum bunlar tahmini,yatirim tavsiyesi falan degil...
isyatirimbu yilki kar hedefi 260mio tl civarinda yanlis bilmiyorsam...
sevgiler
Sayın gva nın yazdıkları benim mantıgımla aynı hesaplamalarda tam tutmasada benzer yalniz bir iki onemli nokta daha var soylenmesi gereken
1. Eksper degerleri satis degerlerine bence bir gyo icin cok onemli. Son yapilan satislarin eksper degerlerinin ustunde olmasida guzel.
2. Gyolarin sektor ortalamasi fk lari defter degeri ve piyasa degeri ve isgyonun suanki durumu.
3.ben isgyonun yonetiminin suan icin yaptiklarini cok begeniyorum ben yonetsem bende hemen hemen ayni taktikle yonetirdim tebrikler. Ozellikle kira geliri olarak tuttugumuz yerlerin nakite cevirilmesi cok dogru bir davranis ayakta alkislanicak hareketler benim gorusumce.
4. Bunlari yazdikta peki fiyatlar niye buralarda diyeceklere de yada oyle dusunenlerede sunu soyliyim zaten fiyati buralarda olmasa ben burada olmazdim.
5. Teslimi yakin cok sayida konutumuz var ve bunlarin suan satislarinda inceledigimizde bir sorun gozukmuyor hatta bence bircok sirketten cok daha iyi durumdayiz yeni projeler icin ama acele etmemek gerekli bence.
Sirket ıyi yönetiliyor hatta yaptıkları icraatlar iyi fiyatlaniyor .1.44 alis 2 seansta 1.41 alisa döndü. Müthiş ıyi yonetiliyor sirket .değerine deger katiyor
Portföyümüzde yer alan taşınmazlardan İstanbul
Esenyurt'ta bulunan hipermarket binasının satışına ilişkin tapu devir işlemleri tamamlanmış olup, 140.000.000 TL tutarındaki
KDV dahil satış bedelinin tamamı tahsil edilmiştir.
Noluyo yahu
Neler dönüyor
Anasının ağlattınız kağıdın
1.40 oldu mu
tahmini gun ici yapan bir abiyi 1,5 moi-2 moi arasi optuler
Sirket tasfiye karari alsa emin olun daha çok kazanırsınız.sirketin yaşaması hissedara zulüm.ana hissedar isbankasi memnun durumdan tabi.yonetim onda
1.41 alışlarım gelmiş.....Teşekkür spek.. Ak, garanti, finansman aynı kişi, kapanışta 1 milyon daha alış girilince, alışta da ML görünce spek durakladı....Devam etmedi.
https://i.hizliresim.com/mkmQA4.png
Yani? Yarın nasıl olur?
Sabah heveslendik yine osmanlı şamarını yedik
Zirvesi 1.50 ler...en fazla 1.60 olur gibi...asla y.t.d..
Bu kadar para başka hisseye gelse tavanlar...sanirim borcu cokkk...ozaman bilanço neden karda...ac gozluluk olsa gerek bu...bu patronlardan kurtulmak lazım..sorumsuzca hareket ediyorlar...halka karşı sorumlusunuz...madem acildiniz...para kazandırmak zorundasınız...yoksa şirketlerin ömrü fazla olmuyor maalesef...asla y.t.d..
Tam 1 sene elimdeydi bu kağıt, 1,80 e almıştim, 2 defa temettü aldım, 1 sene sonunda bana 13.000 hissede temettüler dahil 195 TL kâr bıraktı, kısa yılın kârı. Tüm kurumlar hedef üstüne hedef veriyorlardı. Zor kağıt.
Çaktırmıyorsunuz, ama çok şeyden haberiniz var, tahminim en çok hisse sizde var, daha da düşşün milletin malını bedavaya alıyım diyorsunuz içinizden, Allah daha çok versin. Bimiyenler için söyliyimML alımda görününce, ak yatırım (spek)bir duraksadı sonra satışa ara verdi, hissedeki spek baskısı kalıcı yabancı alımını tetikleyebilir, benim algım bu yönde.
https://i.hizliresim.com/lWl9QX.png
Hisseyi bir aydır izliyorum yakınen,açılışta piramit satıyorsa, alışta muhakkak 1.40 v3 1.39 da alışları var, spekle uyumlu çalışıyor, bir gün daha zorlu geçeçecek demektir, alışlar yığılı, spek takımı satışa boşuna bir şey yazmamış, nasılsa almıyacak. Finansman, pramit, finans, aynı tayfa.
https://i.hizliresim.com/RPMBja.png
Finansman, piramit satışta da alışta da hep başa düşüyor, bizim bist hep büuüğü kolluyor.
Kısmetsiz nasipsiz kağıt. Daha ne olacak be abi.
daha ne kadar süründüreceksin
Ülkede tek organize baskılı bir kısmı temettüden hediye hisselerin borsa paylarının yarı fiyatlara organize el değişimi ülkede ilk ve tek sanıyorlarsa izlenmiyor bilinmiyor drvammm vurguna
Beni takaslardaki izlenimim, Spek geçen ay kendi yabancı takasındaki satışları ile hissede baskı kurmuş, emrindeki emekli ve banka fonlarını satışlarını düşük fiyatlarda karşılamış, en büyük alıcılar, garanti, iş, finasman, ak, speğin ta kendisi. Diğerlerinden emin değilim.
https://i.hizliresim.com/r2r8Jz.png
sorun amacinne oldugu bu kadar spek baskisi var diyorsaniz..
bilemiyorum isbankasi bu kadar Hakim ortak iken , o istemeden pek birsey olmaz gibi,yada ciddi buyuklukte bir nakit ile spekulasyon olabilir sanki..
buradada ortaya spek in kendisi isbankasi olur kanimca.. tamamen temettu verimliligi uzerine kurulmus gibi..
hissenin yaklasik % 5 i onemli bir yatirimcinin elinde bu biliniyor... burasi da tasiyor goruntusunde..
piramit gibi 1-2 kademe trade etmeye calisanlar var gozuken,o da gomlekci goruntusunde... gucu bu yani +- 1000 / 2000 tl para yapmaya calisiyor...
finansman tarafi buyuk yerli yatirimcidir diye dusunuyorum.. ozetle hisse de cokozel bir ahber akisi olmaz ise 2018 martta kadar bu fiyatlarda oyalanir, temettu alinir hedefi,hisse fiyatinin yukari gitmesinden daha fazla hedeflenmis goruntusu var..
anladigim,bu iyi piyasalar icin degil, daha cok kotu piyasalarda mantikli gibi..
ancak gece dendigi gibi, eger ki 7,5 temettu ve bedelsiz surdurulebilirse, bir tl nin usd karsinda present valuesi korunursa.. kira getirisi icin bir mulk yerine Istanbul icin, gmenkul alacagima bunu da bir nevi konut/isyeri yatirimi gozuyle bakiyorum noktasindayim...
elimde % 5 in ustnde verimliligi olmayan gmenkul kira yatirimcilari icin ayni sey sonucta,riski gmankulculer farkli sepetlere dagitmak isterlerse, uygun gozukuyor.. lakin fiyatin yukari yapmasi konusu soru isareti... kisa vedeciler icin cokuygun degil bana gore, endeks kiyaslamasi yapanlar icinde oyle ...
elindeki faal portfoy,kira getirisi yaratanlar anlaminda , defter degerini , elimdeki menkul degeri olarak dusunuyorum, son satislarla 3.2mia tl ler gibi sene sonu degerlemeleri sonrasi.. arsa ve suren projlerin buyuklugunu ise kabaca borcu kapar diye dusunurum... 0,40 defter degeri bu yillik temettu verimi karsinda makul,olasi kotu senaryo da ise tasfiye degeri gozuyle bakilirsa koruyan bir faktor ..
sevgiler
Ule bu nasıl senettir. Güzel haber geliyor hiç tık yok.
Sayın GVA iş bankası alıyor, ama kasım sonu-aralık sonu arası, bilançolar güzelleşşin diye, geçen sene bir ayda yüzde 10 yapmış bu sürede, geri kalan zaman hacmin çoğu fiktif, günlükçülerin ve speğin kontrolunda, İ. Tarman bolu çimento toplarken 5 sene senet sürünmüştü, bakınız agyo, toplamayı bırakınca senetler normal değerlerine yükseliyor, bu senet de çok süründü, belki 2-3 sene daha sürünür bu gidişle. Bu parazitler uzaklaşmadıkça. Benim üzüntüm iş bankası yönetimi bu parazitleri uzun süre karışmıyor.
Bugün de milleti depresyona soktu ********ler
sinir hastası olacağım. böyle bir kağıt yok dünyada. ABV.
Bakınız bolu çimento uzun süre sürünüyordu, bir lira civarında, ne zaman ismail tarmanın alımları bitti, kapta yüzde 20 payını açıkladı
2014 te hisse 6 liraları gördü. Alım yaparken ama hisse değeri bir türlü yükselmiyordu.
https://i.hizliresim.com/1g5VNN.png
İstedigini yapsin istedigi kadar kassin 100 fkli kagitlar tavan oluyor zarardaki sirketler 1 e 5 gidiyor iste goruyoruz :) birgun oyle buyuk bir fon gelirki sirketi toptan alir gider sirketi o zaman bizim spekte gozuyasli bakakalir sıkıntı yok mumkunse taban yaptir ya hadi gorelim yavrum :) rasyolar ortada sirketin durumu ortada kas bakalım ne kadar kasıcan evlat :)
Yatırımcı hissede öyle bezmiş, sindirilmiş bile, strateji 250 bin lot aldı, ardından 100bin lot, peşinden alım nerdeyse yok. Muhtemelen kurumsal alıcı.
https://i.hizliresim.com/Jl1l3q.png
Çoook gerdi fakat endeksteki olumlu bir havaya gazla dayanamaz
Helede hisse ile ilgili olumlu bir habere hiç dayanamaz
Paramın yüzde 5 lik kısmı ile bugün alım yaptım. Hedefim 2.5 belki 3 de veririm. İyi kazançlar.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Spek alışları yığınla doldurmuş, boşuna yazmamıştır. 1.40-1.39 alım için güzel yerler kanaatimce. Spek kağıda hiç destek atmadı, bir aydır, tam tersine baskılıyor.
https://i.hizliresim.com/ZE4qLk.png
Yatırım notu haberi aktı.