halka azr 42.5, ofiste suan 50 lira. bu msjni screenshot yap ve bekle. suan dususte oldugu icin, dusene vurmak kolay oluyo. bekleyecez.hatta bende ss aldim, hatirlatacam, cevabin simdiden merak konusu😊
Printable View
Ömrümüz yeterse göreceğiz . Sallamak diye bir şey yok ortada gerçekler var, bundan yaklaşık 15 Ay önce 42.5 Tl den sallanmış, itiimiş yıkılmış her ne derseniz deyin külliyatıyla zarar, ben o zamanda dedim yine diyorum bir şeyden alırken kazanırsınız en baştan kaybedilen bir emtia benim için yok hükmündedir. Tl mi 15 ay önce yastık altında Tl olarak tutsam yine daha karlı olurdum.
Beyler ben öngörümü detaylıca açıkladım ve ona göre zamanı geldiğinde 80 90 TL olacağını yazdım sizde varsa öngörünüz açıklayınız boş muhabbetle zaman kaybı yapmayın
senin icin ne hukum ifade ettigi, bizler icin bi anlam ifade etmiyor. senin gibiler tlde kalacak, dolar euro artmasi parayi eritecek, %10 kusurluk enflasyon zararinida kapatamayacaksiniz, sadece risk alamadiginkz seylere sallayacaksiniz. bizde % 70 80 lik karimizi alip cikacaz. sonra bu nasil ulke bu nasil devlet diye feryat figan edersiniz. neyse bos muhabbete gerek yok. vade sonu gorusuruz. hatta gorusmeyede gerek yok😊
Aytekin Bey şahsınıza bir durum olarak algılamayın lütfen, yazıyorum ki bu sayfa biraz hareketlensin heyecan gelsin PMVR 3 projesine. ben o bölgede oturuyorum makro-akyapı iş ortaklığının haricinde daire alabilmek hayali ile o bölgede olan diğer projeleri de takip ediyorum.
Sadece satış ofisinde peşin paraya 750-800 binlere satılan daireyi kim gelecek sertifika ile 1.440.000,00 TL peşin paraya alacak onu merak ediyorum :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bu projede de pis kokular var anlaşılan yazılanlara göre halka arzında...Ve şu anki durumda...
valla senin sallamaların da bize bişey ifade etmiyor .. hissenin durumu arz tarihinden itibaren - %25 tekrar eski haline gelmesi için %32 yükselmesi gerek. bu bile belirsiz bir tarih.. hadi diyelim bu yılın sonunda olsun , arz tarihinden itibaren 1.5 yıllık faiz getirisini de ekleseniz arz fiyatında bile %30 a yakın zarar oluşuyor .. daha ilgili tarihte dövize yatırımdan bahsetmiyoruz bile.
adam açıklamış işte kardeşim nasıl bir haya gücü bu parayı 3 e katlayacaz diye .. bu gazla bence elinizdekilerden de olursunuz.
Haklısınız, 3+1 175 metrekare için yazmıştım
sallamakmi?? asil sizinkiler sallamak. bunu anlamak bu kadar zor degil, cok yuksek IQ da gerekmiyor, bak anlatayim tane tane: kapa bildirilen durum ne; 48 liradan ev satisi var ( girip bakabilirsin) sen bunu 33den alsan, zaten proje bitiminde en az 48 liradan satarsin( ki mumkun degil hala bu fiyat olsun) ne yapar % 45 karla evi satmis oldun. 2 yil icinde. hesap kitap ortada. asil soru, elinde hisse olmayan insanlarin, bu forumu neden bu kadar cok takip edip yorum yapmalari, kotulemeleri.aslinda bu da iyi birsey, demekki dogru yoldayiz. hadi kal saglicakla
Tekelinizde mi baslik?
Burdan beklentiniz korler sagirlar birbirini agirlar mantigi mi ?
Yatirim konusunda insanlar belirli donemlerde inceleme yapar fikrini paylasir , firsat varsa paylasir. Yanlis bisey goruyorsa gene paylasir.
Burada elinizdeki mal oldugu icin hayal satmaniz size kalmis bisey ama beklentisini yazan karsit gorusler icin saldirgan tavir takinmak yakisik almaz.
Isterseniz 10 katina satmak isteyin bizlik bir durum yok , ama gorunen o ki projede asiri fiyatlama var.
Mevcut piyasa kosullari da aleyhinizde isliyor.
Umarim 300 liralari gorursunuz .. bol sans
baslik kimsenin tekelinde degil, sadece ahlaki olan seyi belirtip. elinde kagit yoksa efendice yorumlari takip edersin, varsa gorusum belirtirsin, kagidi karalayamazsin, ahlaki olan budur. yoksa biri cikip gercekleri soyler, sonra zorunuza gider.seninde dedigin gibi senlik bi durum yok o yuzden kenardan takip et bence. bol sans
boş konuşuyorsunuz , soyledıklerınızı kendınıze uygulasanız bu tartısmalar cıkmaz..
bırılerı beklentısını yazınca yok kagıdı karalıyorsunuz gıbı sacma sapan argumanlarla ahlak dersı vermeye calısıyorsunuz.
çok yazacagım yoktu ama artık inadına yazıcam.. burda gelip kagıt pazarla sonra ahlak dersı ver ..
yazılanlara bakılınca sızın zorunuza gıtmıs gıbı duruyor dıger arkadasların yazdıgı yazılar.. üfür üfür ipe diz ..
bu kagıdın 80-90 tl olmasına imkan yok yakın zamanda.. tl belki asırı değersizleşirse ancak dediğiniz rakamlara gider.. başka türlü proje bitmiş yok şu olmuş filan şeylerle millete gaz vermekle olmuyor..
kaldı ki elinizde hisse oldugu bile meçhul ..
bu forumda daha once defalarca benzer ornegı goruldu , hisselerin kurum elemanları tarafından pazarlanıp sonra ugranılmadıgı onlarca konu var .
belki de sadece kagıt pazarlıyorsunuz .. misal profilinizi açıp baktım , sadece bu konuda 8-9 tane yazınız var başka da forumda bir tane bile farklı konuya girip yazı yazmamıssınız. Duhul 26-04-2017 yanı nısan ayında foruma uye olmussunuz .. belli ki tam bir tetikçi hesabısınız..
nerden bilsin buraya gelen gariba.. gelmiş biri 2-3 yıl sonra 3 katına cıkacak dıye ufurup duruyor..
yukarda rakam vermıssınız , 48 tl den satıs yapıldı dıye .. pekı ya bugun bır satıs yapılsa 32 tl den aynı hesabı yenıden yapacak mısınız ? 2-3 yıl sonra teslım edılecegı soylenen bır projeden mevcut faizler %17 seviyesinde geziyorken zaten bankada tuttan %34 kazanırsın ..
Hakikaten çok ilginç ama bu yorumcu sadece bu kağıda özgü yazılar yazan bir eleman.Ya bu firmalar bu kadar mı sıkıntı da ,parayla yazar mı çalıştırılıyor çok ilginç.Yok hakikaten yatırımcı ise benim bunca yıldır takipçisi olduğum hissenet de tek kağıda yoğunlaşmayı becerebilmiş mucize gibi bir yatırımcı.
Millete kakaladılar. Ben dahil.Halada veriyorlar.su olacak bu olacak yalan.Fiyat 32 lira.Almayanida döverler.yok bu olacak, deve hendeği atlayacak.kus olup uçacağız.Yalan yalan yalan.
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bunun benzerleri de ankara kanalı arsalarını satmaya çalışıyor başka başlıkta. aynı şekilde ne saçmalıyorsunuz diye yazanlara direk saldırı küfür kıyamet, "sen bizim elimizdekini ucuza almaya çalışıyorsun" vs.
halbuki kendileri ittirecek birini arıyorlar :kmk: tabi gökçek bunlara kitlemiş zamanında yüksekten :kahkah:
Sayin dostum proje bitisi aralik 2019 olarak planlanmakla beraber borsada son islem tarihi olarak nisan 2020 olarak belirlenmiştir. Yani yaklasik 20 aylik bir omru var.
80-90 lira hayallerini ve proje yalan ortada ev falan yok vs gibi sacmaliklari bir kenara birakacak olursak projenin suan iskontolu ve ucuz oldugu yadsinamaz bir gercektir.
Benim dusunceme gore Bu durumun en buyuk sebebi sertifikanin kredi kullanimina konu olamamasindan kaynaklanmaktadir.
Eger konut kredisi ile satis yapilabilseydi fiyat su an satis ofisine yakin rakamlarda olacakti. Ancak zaten bu projenin amacida faizsiz yatirim imkani sunulmasiydi.
Projenin en basindan beri cok ciddi eksiklerle yola cikildigini bu sayfadan paylastim velakin kor topal ilerlemeye devam ediyor.
Projenin sahtekarlik oldugunu iddia eden kisilerin one surdugu hicbir somut arguman bulunmamaktadir. Ev almayi planlayan biri icin fiyatin dusmesi aslinda sevindirici olmali ama kesinlikle arz fiyatinin altina dusurulmemeliydi bu ciddi bir guven kaybi olusturdu ve yatirimciyi urkuttu.
Ben aylik 4 bin tlye yakin alim yapmaktayim. Proje sonuna dogru alimlarimi arttiracagim. 3. Havalimaninin acilmasiyla bolgeye ciddi goc olacaktir ve yansimalarini gorecegiz.Sonlara dogru toplu alimlarin gelecegini ve en kotu 50 liralar civari kapatacagini dusunuyorum. Istedigim fiyata gelirse satarim ev isine girmem. Hala emeklilik fonlari ve vakif yatirimda yuksek miktarda sertifika var bu bir handikap ancak dedigim gibi finalde ev alma dusuncesi olan ve faizle isi olmayan kisiler icin bu sertifika su an benzeri olmayan bir firsattir.
Saygilarimla
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gercekten bu kagidi takip edenlerin yarisi beyin ozurlu. BU KAGIDA YATIRIM YAPTIM, BU FORUMDAKI YAZILARI GORUNCEDE UYE OLUP SADECE KENDI ALDIGIM KAGIDA YORUMLAR YAZIYORUM, BANANE DIGER KAGITLARDAN, HERKESI KENDINIZ GIBI AHLAKSIZMI SANIYOSUNUZ.gercekten kafayi yemissiniz. ki zaten bende ayni seyi sizler icin dusunuyorum, elinde kagit olmayan adamlar karaliyorsa, kesin diger firmalarin adami ya da bi rant pesinde kosan insanlarsiniz. kademe analizlerini takip edin bakalim kimler alip kimler satiyor, niye artmiyor. sadece bos konusun ancak, birseyden anladiginizda yok.bu arada elimde 7000 kusur var, maliyetide 37e kadar dusurdum. mailini ver ss atayim. zorla insanlari kendi seviyenize indiriyorsunuz ya
ki zaten burda insanlarin al sat demesiyle kagida etkimi olur saniyorsunuz. gunluk hacimler 8 9 bin lotu buluyor cogu zaman. bi cogunuzun maasi 6 bin bile degildir, alsaniz en fazla ayda 300 400 tane alirsiniz, neyi kafasini yasiyorsunuz. illa bel altimi vuralim.
alismissiniz tabi faiz yemeye, haksiz para kazanmaya, helal yollari anlayamiyorsunuz. helal oldugunu dusundygum icin yatirim yapti. %1 olsun helal olsun.git sen parani bankaya yatir, aklin ermez helal islerine. bu zihniyetteki bir insana bir daha cvp vermem zaten, kal saglicakla.
yav kes , saçma sapan konuşma .. millete saldırınca iyiydi ama ? cevabı yiyince faizci zihniyet diyerek güya aşağılayan biri bize burda finans tavsiyesi ve dersi vermeye kalkıyor..
haddini bil , isteyen istediğini yazar.. helali haramı senden öğrenecek değilim . senin yaşın kadar benim kuran hatmetmişliğim var .
helal yol olduğu için mi hisse pazarlıyosun , tetikçilik yapıyorsun ?
sayın cafer76 ,
umarım beklentileriniz doğru çıkar ve yatırımınızdan karlı şekilde ayrılırsınız veya evinize kavuşursunuz.
amacımız hangi yatırım olursa olsun durumunu anlayıp fırsat varsa yatırım yapmak , yoksa neden boyle oldugunu anlamak.
acıkcası bu gibi projelerde değerlendirmeyi yaparken daha once arkadaslar acıkladı ; kira getirisine göre proje maliyetini değerlendirmek gerçek değerin neresinde oldugunu bizlere az da olsa gösterir diye düşünüyorum.
12000 lota alınan bir 2+1 dairenin arz fiyatına göre 42 tl den hesaplarsak 640.000 TL yapıyor .. ilgili bölgede kiralar ne seviyede bilmiyorum ama 1000 tl desek yatırımı 42 yılda çıkarır (vergi vb giderler hariç) 1500 olsa ort kira 35 yıl .. ki bence bir emlak yatırımı için yüksek bir oran olduğunu düşünüyorum ..
piyasa da benzer görüşe sahip demek ki arzdan beri fiyat düşüyor..
mevcut durumu incelesek ; 32,8 TL ile 12000 adetlik bir daire 396 000 tl yapıyor..
1000 TL kira getirisi elde edecek olsak 33 yıl
1500 TL kira getirisine göre 22 yıl yapıyor ..
bu rakamlardan 22 yıl olanı makul ama 1500 tl fiyat ortalaması kısmı biraz mechul sehrin bu kadar dışında..
bir yatırımın alırken cazip olması esasında ele alacak olursak , kira getiri carpanı 10-15 yıl arası olan bence yatırıma değer bir yatırım olabilir.. 10 yıl olsa tatında yenmez ne var ne yok almak için güzel fırsat diyebilirim.
10 carpanı ile ilerlesek ;
1000 tl kira * 12 ay * 10 yıl = 120.000 TL / 12000 lot = 10 TL hisse bası fiyat çok cazip diyebilirim..
1500 tl kira * 12 ay * 10 yıl = 180.000 TL / 12000 lot = 15 TL hisse başı cazip diyebilirim..
15 carpanı ile ilerlesek ;
1000 tl kira * 12 ay * 15 yıl = 180.000 TL / 12000 lot = 15 TL hisse bası fiyat cazip diyebilirim..
1500 tl kira * 12 ay * 15 yıl = 270.000 TL / 12000 lot = 22,5 TL hisse başı cazip üst sınırında diyebilirim..
bunun haricinde piyasanın mevcut likit sıkışıklığında bu rasyoların üstünde çok bir caziplik göremediğini ifade eden çok fazla yazı var geçmiş konularda.. ben de benzer bir görüşteyim.. fiyatlar düşme eğiliminde , ve bunun değiştiğini söyleyebilecek bir done yok elimizde..
tekrar söylüyorum umarım beklentileriniz dahilinde istediğiniz karla ayrılırsınız , inş yatırım için fırsat kollayan bizler yanılırız sizler uygun gördüğünüz bu fiyatlardan kazancla ayrılırsınız.
Bu evi verdiğiniz en iyi kriter 15 çarpanı ile 270.000’e almak bana da çok cazip geldi.
Sizin bu mantıktan gidersek örneğin Ataşehir’de piyasası net olan, 25.000 tl eksiğine versen anında satılacak dairenin cazip alımı nedir?
270.000 hedefiyle yola çıkarsak hiç bir yatırım yapamayız. Bu bir yatırım öngörüsü olamaz hayalcilik olur.
Yakın zamanda bir asliedim yapacağım 2. si içinde beklemedeyim, fiyat düşerse neden üzüleyim daireyi ucuza aldım diye üzülemem.
Toki ile yeni telefonda görüştüm bu bölgedeki ihale tecrubelerinin ortada olduklarını hiç bir şekilde piyasa değerinin altında satış yapılmayacağı bilgisini bildirdiler. Zaten böyle bir rezaleti göz isteselerde almazlar. Hisse makul fiyatda artık hissesi olanlarda elbet alışa geçecrktir.
33 seviyesine inmiş kağıdı 42.5 seviyesinde gibi yorumluyoruz.
caziplik görece bir kavramdır.. bana cazip olan şey bir başkasına cazip gelmeyebilir bu kısmı anlamamanız garip , neden derseniz piyasa yapısının kendisi buna göre şekillenir..
5x fiyatlı bir senet kimilerine cazip geldiği için alım yapılır, başkası aynı ürünü 4x cazip geldiği için ilgili kademede bekler , kimisi 2x i cazip bulurken kimisi x fiyatı bekler..
bu kısım tamamen sizin algı ve beklentilerinizle ilgili.. ataşehirde 25000 tl indirimli bir daire gibi bir ifade bana bişey ifade etmez..
kişisel görüşüm ataşehirde kira nedir , kaç yılda yatırım kendisini döndürüyor , 25000 eksik olması bu süreye ne kadar etki ediyor bilmiyorum.. bu değerlere bakarım.
bu demek değil ki aynı durum başkası için geçerli değil , misal sizin için 25000 tl indirim cazip olabilir, kişisel beklentiniz bu daireyi 25000 tl indirimli alıp 10-15 000 fazlasına satabileceğiniz üzerineyse aradaki fark size cazip gelebilir.
ama piyasada karşılığı olup olmadığını ancak işlmeleri yapmaya başladıgınızda görürsünüz. belki piyasa oyle bir durumdadır kı bazen 25000 tkl indirimli aldıgınız şeyi 50000 indirim de yapsanız satamazsınız. alıcı yoktur , piyasa daralmıştır .. şimdi bu durumda çıkıp da sokak ortasında ulan siz benim malımı ucuza almak için fırsat kolluyorsunuz adiler diye bağırmanın size bir faydası olmaz...
270.000 tamamen basit bir hesap , yanlış anlaşılmasın.. ilgili bölge çok yeni , şuan orada kiralar ne seviyede bilmiyorum muadiller baz alınabilir aynı bölgede ..
kaldı ki bu tarz durumlarda sermaye yapınzı da önemli , elinizde 5 milyon cash varsa 270000 ila 350000 arasında sizin için pek bir fark olmayabilir algı açısından.. bu yuzden size fiyat daha önce cazip gelecektir..
daralan piyasada alıcı ve satıcı durumları ise negatif etki edeceği için , bol kaynaklı kişiler genelde zararın pskolojik yükünü çekmek zorunda olan taraftır. algıları yüzünden piyasadaki diğer kişilerden daha önce tav olurlar ve mal taşırlar..
kaynağı kıt olan kişiler ise daha temkinli davranmak zorundadır aksi takdirde hem ellerindeki maddi kaynağı hem de pskolojik güçlerini kaybederler.
umarım 2. asli edinimize en kısa sürede kavuşur , yatırımlarınızdan kar ile ayrılırsınız.
Cevabınız için teşekkürler.
Eğer uygun görürseniz size ticari bir teklifde bulunmak istiyorum. Bu yaklaşım tarzınızlar cazip bir yatırım yakalarsanız ve kasa durumunuz daha fazlasını almaya uygun olmaz ise hemen bana bildirin. Anında %5 fazlası ile ben de yatırım yapacağım. Siz ekstradan %5 kazanacaksınız ben de sizin araştırmanızdan faydalanmış olacağım.
Örneğin bu daireyi 270.000'e bulursanız anında 283.500'e sizden alacağım.
Malımı ucuza almaya çalışıyorsunuz gibi bir ithamım olmadı. Sadece yorumunuz gerçek dışı geldi bahsettiğiniz hesapla piyasası oturmuş her hangi bir yerde emlak alamazsınız. Sizin bu hesabınıza göre Türkiye'de bir adet bile cazip konut yok. Ataşehir'de 25.000 eksiğe daire bulsam şu an almam. Ama 75.000 eksiğe bulursam alırım. Ama sizn hesabınıza ve Ataşehir'deki kira gelirine göre 100-150 bin eksiğe almak cazip oluyor. Ben de bözyle bir cazibe karşısında ister istemez etkileniyorum :)
ben teşekkür ederim ,
itham size değildi , burada yazı yazarken insanların yapıştırdığı bir yafta var , neymiş birileri ellerindeki malı ucuza alacakmış gibi .. satmazsa kimsenin o malı alamayacağını es geçerek yazılan bu yazıların ciddiyetsizliğini belirtmek için o örneği verdim. sizlik bir durum değil yanlış anlaşılmasın.
konut fiyatlarındaki son 10 yıldaki şişkinlik aslında sizde belirtilen oranlardan cazip konut yok algısını oluşturdu.. para bollugunda şişen fiyatların önümüzdeki 5 yılda nerelere kadar düşeceğini gördüğünüzde benzer düşüncede olmayabilirsiniz. algılar dönemseldir..
nasıl ki 2000 li yıllarda koskoca TC 10 milyar dolar için krize girmiş , 2018 yılında ise 430 milyar dolar dış borca kadar borçlanabilmişse , 2000 li yıllardaki ev fiyatları ile şuanki ev fiyatlarını karşılaştırarak fiyatların ne seviyede oldugunu , bu şişkinliğin ne seviyelere kadar inebileceğini görebilirsiniz.
eğer 2018 yılı gelişen piyasalarda nakit krizini beklendiği ölçüde tetiklerse emin olun benim bahsettiğim 10- 15 çarpanın bile altında ev alma imkanları oluşacak..
nasıl ki bir gecede %7000 faiz verilebilen bir piyasa oluşabiliyorsa belirli dönemlerde 5-10 çarpanla bile ev alabilirsiniz.
neyse size gerçekçi gelmese de anlarım, beklenti meselesi .. bakalım önümüzdeki dönemde umarım ben yanılırım ve sizler piyasanın bol nakite sahip olduğu , emlak piyasasının yatırımcısına bol bol kazandırdığı bir dönem yaşarsınız.
bugun 14000 kusur lotluk %4.4 luk artis iyi oldu bence.yavas yavas hakettigi yerine gelir ins. ilgilenen arkadaslara takas analizini atiyorum, forumda eski attigim analiz mevcut, dagilimlari karsilastirabilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/8z2mzW.png
Ne oldu zıp zıp lar sesiniz çıkmıyor hiç nerede o çok bilmişler 14000 lot ile yüzde 4 kazandırdı daha önce yanılmıyorsam 145 yada 146 sayfada Bi analizde bulunmuştum çok bilmişler hayal kuruyorsun. Dediler 145 yada 146 sayfadaki analizine bakabilirsiniz 5 yada 6 ay sonra dediğim fiyatları göreceksiniz
144 sayfada analizim
senın de bugun sesın cıkmıyor ? bız de soralım o zaman..
%2,5 çıkmış borsada neden bu kağıt - %3,5 düştü çok talep olduğu için mi ? yada inşaattaki usta hastalandı bugün de bir gün gecikme olduğu için mi ?
yapmayın arkadaslar , koyun ortaya sayısal veriler konusalım .. suan 2+1 bir daire 400.000 tl civarı .. hadi 12000 lotu tek seferde aldın diyelim %3-4 arası artışa neden oldun aynı gün etti sana 415000 tl .. 2+1 daire ..
bakalım fiyat nereye yönelecek .. bol kazanclar..
Bir yerde hava limanı var diye oturulmaz, hava limanına rağmen oturulur.
(ha uçak gürültüsü seven birileri varsa onu bilemem)
Bu konuda tartışılan kağıtla zerre alakam yoktur. Sadece, epeydir emlak yatırımıyla uğraşan biri olarak, yukarıdaki küçük detaya dikkat çekmek istedim.
Muhtemelen bu konudaki ilk ve son mesajım.
Saygılar.
Havalimani bittiginde 225 bin kisi calisacakmis. Oradaki adam baska nerede oturacak. En yakin yerlesim birimi basaksehir. Ayrica yesilkoy gibi degil arada yine 20-30km mesafe vardir en az.
Uçuk rakamlar. :)
Asli edim 21 olmus. Sanirim yavas yavas hareketlenmeler olacak. Cok uzun bir suredir ilk defa aylikta artiya gecti fiyat olarak. fonlar ne zamana kadar tasiyacak bekletip gorelim ellerinde yuklu mal var
Pardon pardon, şöyle bir sil baştan yapalım, zira az önce haritadan gördüğüm kadarıyla park mavera 3'ün konumunun 3. havalimanı ile alakası bile yok.
Ciddi derecede uzakmış. :)
Gördüğüm kadarıyla en yakın yerleşim birimi başakşehir değil.
Arnavutköy ilçesine ve civar semtlerine bazen işim düşüyor.
3. havalimanına başakşehirden çok daha yakın bir ilçe, ve bünyesinde sıradan apartmanlardan toki kiptaş vb sitelerine kadar birçok konut seçeneği mevcut.
Bu şekilde havalimanına çok yakın binlerce ev seçeneği varken, çok alakasız bir semtteki bir projeyi havalimanı ile ilişkilendirmek bana çok saçma bir pazarlama oyunu gibi geldi.
Gebzedeki veya silivrideki bir evi pazarlarken "mecidiyeköye çok yakın" demek gibi bir şey. :)
Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Zira bu konuda birkaç gün önceye kadar bilgim sıfırdı. Şimdi araştırdıkça burada söylenen (ve mantığımla uyuşmayan) şeylere şaşırıyorum.
valla biz de anlatmaya çalışıyoruz ama üfürmeler yüzünden araya kaynıyor..
şimdi de emeklilik fonlarına umut bağlanmaya başlandı.. emeklilik fonlarının görevi yukardan malı alıp firmaya paranın aktarılmasıydı ve nitekim bu görevi sonlandı.. yıl sonuna dogru o kontratları satmaya baslarsa zararına emeklılık fonları seyreyleyın gumburtuyu .. bu da ihtimal dahilinde yani..
hayırlısı olsun .. dusunceler ıkı taraflı da olmalı .. hep olumlu veya hep olumsuz senaryo bızı yanıltır.. ıkısı de akılda bulunmalı ama desteklı olmalı..
bol kazanclar cumleten..