valla ben şimdiye dek patron satışı olup yukselen hisse görmedim...sorarlar adama patronlar niye satar...belli ki halka arz var işte....
Printable View
valla ben şimdiye dek patron satışı olup yukselen hisse görmedim...sorarlar adama patronlar niye satar...belli ki halka arz var işte....
bir kez daha patron satış haberi gelirse, kağıda olan inancımı komple kaybedeceğim...
İnancınızı kaybetmeyiniz.
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çekerler yukarı elbette nasıl olsa sığ...şöyle yüklüce alıcı görsünler 100 bin gibi falan 10 kademe basmazlarsa ben bu borsayı hiç bilmiyorum...
4.70-75 arası 240 bin lot alınmış oranları alış %97
Bazı arkadaşlar yaptıkları yorumlarda cevaplarını da veriyorlar ama yine de soruyorlar. Tahtanın sığ olduğu herkesin malumu, bu sığ tahtada bu satışları yapanlar belli ancak alanlar belli değil. Ne hikmetse satmak isteyen tek kademeden istediği kadar satıp çıkabiliyor ve buna hiç şaşırmıyoruz sonra da patronun sattığı hisse adam olmaz diyoruz.
Bugün de biri sattı ve birisi de bu satışı karşıladı. Açıklama gelince yine aynı terane döner, patronlar satıyor kaçınnnnnnnnnnn.
Siz hiç patronun salak, KY'nin akıllı olduğunu gördünüz mü, adı üstünde akıllı olan patron oluyor, olmayan da KY.
Sığ tahtaların sağlığı için derinliğe ihtiyaç var, derinlik için de patronların satışına. Dikkat edin bugün 4.70'den 200 küsür bin lot el değiştirdi ve buna hiç kimse şaşırmıyor. Hem de bu sığ tahtada.
Borsada bir hisse ne kadar iyi olursa olsun eğer speği yoksa veya derinlik oluşturacak, büyüklerin, fonların veya yabancıların alım yapacağı kadar tahtada kademeler boş ise o hisseyi hareket ettirecek tek kuvvet, o hissenin patronlarıdır. Bu şirketin 3 sahibi de oturup tahtalarını yönlendirecek tipte insanlar değil. O zaman geriye ne kalıyor, ya herkes bu derinliği sağlamak için hisselerine kıyacaklar ya da borsa dışından müşteri bulacaklar.
Yapılan açıklamalar net, şirket sahipleri her iki yöntemi de deneyeceklerini yaptıkları KAP açıklaması ve borsa satışlarıyla ortaya koydular. Bunu anlamak için kafa yormaya gerek var mı? Bir hisseyi ve hareketlerini anlamak için empati yapmamız lazım, patronlar ne yapmaya çalışıyor? E bu da açık olduğuna göre, bu hisse GYO'lar içinde en iskontolu hisselerden biri olduğuna göre siz iş dünyasının duayenleri olarak çözüm aramaz mıydınız? İşte adamlar da arıyorlar. Bugün ICBC neden 231 bin lotu tek kademelerden aldı diye soralım kendimize cevabını da buluruz.
Valla 4.70-75 arasında 350 bin alış 30 bin satış yedi.Ama nasıl oluyor anlamıyorum gün sonunda satış da o kademeden yapılmış.msgyo ve ozgyo patron satarken tavan tavana giderken bu neden aşağı oluyor.Bakın msgyo patron satıyodu karşılayan da yoktu ama ky çokça alınca yükseliyor bu hissede bişeyler dönüyor icbc,oyak hatta deuche alıyorsa bir şeyler olabilir diyorum.
ben dün oyaktan 4,63 ten 102 bin lot satış yzdım şeker karşıladı...siz neyin kafasını yaşıyorsunuz...0,49 kuruş temettüyü begenmedinizmi...sen diceksin niye sattın elimde fazlası ile var kredideki malımı kapadım sadece malum oyak kurumunda teminatı yok gibi ...mecburiyetten sattık...borusan 13 lira 0,52 kurus temettü var...geçenlerde akıllının biri diyorki %45 getiri artması lazım mevcut kira getirilerine bi baksın %98 doluluk var dolar ve euro artısını iyi hesaplasın 70 milyona yakın kar yazıcak....
Ben dedim %45 artması lazım diye
48 milyon kar var sadece kira geliri bu sene nasıl 70 olucak açıklada öğrenelim .Kur sabitlemesi yapmazsan kiracı bulamazsın..bir miktar kira geliri artabilir ama%45 değil
Kiracı bulamazsın
saygısızlığın alemi yok akıllının biri felan demişsin .iş öğren ilk önce %45 kira artışı nerde görülmüş bu kadar rekabet varken sektörde
Hayal aleminde arkadas
arkadas borusan pagyoyla aynı sektör mü...aynı sektör yatırım ortaklıgı sektöründe 100 bin tl lik mal alyorsun yıllık net 18 bin tl veren var...sırf temettu dikkate alınacaksa.. senin pagyo kaç tl veriyor 10 bin tl yaklaşık
1-Yıl sonu amazon türkiye giriş yapacagını ve sonra ALibaba da 2019 girecek haberleri varken pagyo %45 artış bende çözemedim
2-Klgyo 9 tl defteri patronu 3.8 satıyor Pagyo 10 tl defter 4.7 tl patronu satıyor Özakgyo defter 6 tl 2.4 tl hisse sattı patronu
3-Bu günkü hareket yygyo dün akşam geri alım açıklayıp bu gün hemen alım yapması stabil olan bir hisse de geri alım açıklayıp kimin hisseleri alım işlemi yapıldı ?
Özetle mevcut faiz oranı, moodys haberini dikkatli okumak lazım ayrıca Ato bşk avm için söyledikleri ortada
Borsaların iyi olduğu dönemlerde,temettüye dayalı gyo hisseler iyi performans sergilemiyor üstüne üstlük faizlerin 14 verdiği yerde zor.
Satılma hikayesi olmasa geçen senenin kopyası olur performans olarak
..o da hikaye gibi de bakalım hayırlısı.satış olacakmı kaçtan olacak olacaksa ;biraz yılan hikayesi gibi .
Yatırım tavsiyeside değildir
Ewet yggyo da acaba yönetimdekilerin eşinde çocuğunda vs olan hisselirimi geri aldı diye insanın aklına gelmiyor değil haklısın elfidaa
sen temettünü hesaplayamıyorsan ne işin var burda dostum... sektörv içinde en iyi kagıt bu 87 milyon sermayeye özkaynak oranı oldukça iyi..gerçi degerleme farkları bunlar ama bürüt 50 net 48 kar yazmış bi şirket son üç aylık artış kurdan kaç kurus olmuş 12/9 aylıktan 12 ye 3 aylık dilimi inceleyen geçen sene 42 milyon yazmış bu sene 50 ortalama
Yönetim Kurulumuz, döviz kurlarında meydana gelen yukarı yönlü hareketliliğin kiracılar üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri bertaraf etmek amacıyla; Sözleşme ve tavan kur uygulama koşullarını yerine getiren kiracılarımıza,
2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında geçerli olmak üzere Aylık Asgari ve Hasılat Kira bedellerinin hesaplanmasında 1 EURO = 3,00 TL ve 1 USD = 2,70 TL tavan kur uygulanmasına,
Kira ödemelerinin yapılması gerektiği her ayın 1'i ile 5'inci günleri arasında kurların yukarıda belirlenen kur rakamlarının altına düşmesi durumunda ise ödemenin yapılacağı güne ait Merkez Bankası Döviz Satış kurlarının esas alınmasına,
Karar verilmiştir.
Yönetim Kurulumuz, döviz kurlarında meydana gelen yukarı yönlü hareketliliğin kiracılar üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri bertaraf etmek amacıyla; Sözleşme ve tavan kur uygulama koşullarını yerine getiren kiracılarımıza,
2018 yılı Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında geçerli olmak üzere Aylık Asgari ve Hasılat Kira bedellerinin hesaplanmasında 1 EURO = 3,60 TL ve 1 USD = 3,10 TL tavan kur uygulanmasına,
Kira ödemelerinin yapılması gerektiği her ayın 1'i ile 5'inci günleri arasında kurların yukarıda belirlenen kur rakamlarının altına düşmesi durumunda ise ödemenin yapılacağı güne ait Merkez Bankası Döviz Satış kurlarının esas alınmasına,
Karar verilmiştir.
sana diyorum ki yo da senin pagyo 100 bin tl ye 10 bin veriyor 18 veren başka kagıt var...yatırım ortaklıgı sektöründe...
yani cevher bulmuş gibi yazdığın için yazdım aziz kardeşim...pagyonun sanayi gibi üretim artırma gücü falan yok...zaten pekçok yatırımcı temettuye göre yatırım da yapmıyor ya neyse...sen kazan aziz kardeşim...
ben yada baskası degil mevzu 4 senedir istikrarlı bi şekilde temettü veren şirket ayrıca blok satış yada ortaklar arasından satış olabilir 3 gündür galip ve ekibiniz alımlarına benzeyen bi konsorsiyum i başında..aynı işlemleri özgyo da yaptılar 1,57 den alıp sahip olamadım hisseye ama mtamamen spekülatif orası ayrı ama burdaki hikaye çok farklı teselli edecek bi temettü oranı ve %40 lık bi getiri potansiyeli taşıyor..
Sn. Milagras, böyle üst perdeden bir üslupla ne yapmaya çalışıyorsunuz, anlamıyorum.
Burada yazdıklarınızdan çok daha fazlasını yazdım ama kimseye bir şeyler ispatlar tarzda bir üslup kullanmadım. Hisse senedi fiyatı 4 TL'nin civarında iken bile insanlara hisse uçacak demedim. Tam tersine 4'ün altına inme ihtimalini 3-4 kez yazdım ve işlem yapacaklara kademeli alım önerdim. Haklı da çıktım, hisse 3-4 ay boyunca 3.80-4.00 TL arasında işlem gördü.
Hissenin bir gün mutlaka yükseleceğini tahmin etmeme rağmen körü körüne pazarlamasını yapmadım. Türkiye'de yaşıyoruz, ülke riski var, emlak sektöründe kriz var, komşu AVM'ler açılıyor, bu kiralar üzerinde baskı yapabilir dedim. Aktifleştirilmiş 16-17 milyon tl gider var, buna dikkat etmek gerekir dedim.
Bu hissede operasyon yapıldığı çok açık, madem hissenin çok değerli olduğuna inanıyorsun, kimseye ispatlamana gerek yok, fikrini beyan edersin, ısrarlı olmazsın, karşı fikirlere güler geçersin, sepetini doldurur, hissenin yükselmesini beklersin.
Sizin tavrınız böyle olmaktan uzak, sanki sepeti yüksek maliyetle doldurmuşsunuz da, hisseyi satabilmek için yükselmesi yönünde reklam yapıyorsunuz. Umarım durumunuz böyle değildir.
Burada bütün arkadaşlara sesleniyorum. Borsadaki hareketler iki yönlüdür, aşağı ve yukarı. En yüksek de bile daha yükseği, en alçakta bile daha alçağı vardır. Birisi size hep tek bir yönü işaret ederek akıl fikir veriyorsa uzak durun. Aklı olan adam efendice fikrini yazar, ısrarcı olmaz.
yatırım tavsiyesidir.
Öngörünüz nedir? Elinde olanlar bu fiyatlardan bile tırsıyor. Bir yanda Patron satışları, bir yanda temettü, birleşme ve iskontolu oluşu. Hayırlısı olsun inşaallah...
Patron satışı kötü gibi sandıklarından. Temettü, satış ve iskontoluluk iyi. YTD
Burası terkedilmiş
valla biz buradayız terk ettigimiz falan yok, bu sene nasipse 4. temettü mü alacam...sadece fazla beklentimiz yok her sene böyle güzel temettü versin bize yeter...
Terkedilmiş derken kimse yazmıyor demek istedim.
Haftaya bakalım az kaldı. Cuma temettü tarihi belli olacak.
Bir haftadır benden baska yazan yok. 😁
Temettü gibi ama bakalım esas sebep ne.
Ya da baktılar hisse.net cik sessiz biraz hareket gelsin dediler. 😁
4.85 üzerinde kaldıkça olumlu..5.54 hedefte sonraki 7 beklenti olabilir.4.85 stop gibi
24 ünde gelecek temettü haberine göre Pazartesi 5.40 ve üzeri bi atak daha görebiliriz seneye de 6 ve üzeri fiyatlama bekliyorum temettü öncesi bu sene temettüye 5 ve üzeri fiyatlarla girmesini bekliyorum. Genel kuruldan bu sene için daha yüksek bi temettü oranı da çıkabilir. 0,50 krş ve üzeri seneye de 0,60 krş ve üzeri bekliyorum temettüyü ( Yatırım tavsiyesi değildir. sadece kişisel tahminden ibarettir.)
patron yine satıyor görünen 200 bin lot