Kazanınca sevinmeyelim, kaybedince üzülmeyelim.
Kazandığımızda bir kahraman olmuyoruz, kaybettiğimizde ise bu bizi kusurlu bir insan yapmaz.
Başka türlü bu piyasada hayat sürmek zordur.
Printable View
Kazanınca sevinmeyelim, kaybedince üzülmeyelim.
Kazandığımızda bir kahraman olmuyoruz, kaybettiğimizde ise bu bizi kusurlu bir insan yapmaz.
Başka türlü bu piyasada hayat sürmek zordur.
Trend şimdilik yukarıya doğru, 143.000 - 143.750 aralığında yataylaşma var.
Alınabilecek al - sat sinyalleri bu sınırlar dolayısıyla riskli olacaktır.
Düşünce al, yükselince sat yaparak savaşmak gerekiyor.
142.000 Görülebilir.
142.000 Altına düşmediğimiz takdirde nefes alıp ikmal yaptık anlamına gelebilir.
Şimdilik gün içi trend aşağıya dönüyor diyebiliriz.
Yükselince satış, düşünce alış kollamak suretiyle hareket etmekteyiz. İşimiz bu.
Her hareketi yakalamak zor olsa da günde bir hareket yakalamak bile yeter.
143.250 de short açtım, şimdi long kolluyorum.
Satışlar çok kısa zamanda 750 puan kadar oluyor.
142.800 Seviyesinden de SAT sinyali geldi, fakat öğlen saatine giriyoruz, işlem hacmi iyice azalıyor ve genelde beklemeye geçiliyor bu saatte.
Fiyat düşüyor, ama alış kolluyoruz, olayından; fiyat yükseliyor, ama satış kolluyoruz moda geçtik.
Bugün boğa oturuyor, ayı şekerleme yapıyor. Yarın ikisi de kalkar.
142.750 - 143.250 Bandı söz konusu.
Bant aralığı dolayısıyla gelen sinyaller risk taşıyor.
Biraz müzik.
https://www.youtube.com/watch?v=wxE4pzvROcQ
Ayı 142.700 çitini dağtmak için saldırdı, fakat buna başka ayılar katılmadılar.
Eğer katılmış olsalardı en az 142.250 seviyesi görülürdü.
Bu ayı tekrar denemez bunu sanıyorum.
Ayının güçsüz ve yalnız olduğunu anlayan boğa için fırsat olabilir, bakalım o buna ne diyecek?
Boğa 142.900 seviyesini aşıp inisiyatifi ele alarak güç gösteri yapabilir.
142.750 Aşağıya kırılınca satış gelmedi, demek ki asıl satış 142.250 aşağıya kırılınca gelecek.
Bu da şimdilik uzak bir ihtimal gözüküyor.
Boğada da pek iş yok.
Eğer risk gerçekleşir 142.250 aşağıya kırılırsa piyasaya ayılar dolacağından düştü diye alış yapmak tehlikeli olabilir. 141.500 seviyesine kadar beklemek gerekebilir.
Trend yukarıya doğru aşağıya reaksiyon olabilir.
Kontratın ne yapabildiğini, ne yapamadığını anladığımızda işimiz kolaylaşır.
144.500 Seviyesine verilirse 144.000 seviyesinin test edilebileceğini düşünmekteyim.
144.500 Kademesinden işlem gördük, fakat ilave satış gelmedi, ayılar iştahsız.
Bir miktar düzeltme yaşadık, ancak agresif satış görmedik. 145.000 Seviyesi tekrar test edilebilir, ya da test edilmeye çalışılabilir. Bu köklü bir hareketi çağrıştırmıyor.
Piyasa haftanın son günü olması nedeniyle kararsızlık gösterebilir.
144.000 Seviyesine gerileme riski benim teknik çalışmam içerisinde ortadan kalkmadı.
destek YADA Stop olarak belirlesek nasıl olur ....
https://i.hizliresim.com/Oov9Bz.png
145.000 Seviyesine acemi bir saldırı ile 144.000 seviyesine bilinçli bir gerileme senaryoları var.
Niyetler böyle.
Olayı çözemeyenler için bekle ve gör diyorum.
Bu trading işinde para kazanabilmek için düşünce alıp yükselince satacaksın. Sanırım bunu herkes duymuştur.
Birçok parametre var, hacim bunlardan biri. Momentum da var.
Volatilite, geleneksel piyasa paternleri falan.
Parayı bilgi ve bilgiyi kullanma gücü kazandırıyor.
Herkese başarılı, bol kazançlı bir hafta dilerim.
Biz ticaret olsun istiyoruz, fakat piyasa kontratı kilitledi. Belli bir seviyeden vade kapatmak isteniyor.
Sürekli alış ve satış kollamak gerekiyor. Sistemler buna göre tertiplenmeli.
Fiyat 146.350 seviyesine gerilediğinde alış düşünmeye başladım, 146.000 seviyesi alış yeri görünüyor (gelir mi, bakmak lazım).
Daha aşağıya gelinirse gün içi trendi aşağıya çevirmeye yol açabilir.
146.500 Üzerinde bir yerden satış düşünürüm, düşünmeye başlamak ile satış yapmak arasında biraz zamana ihtiyacım olur.
Bu zaman tabloda belirlenir, bazen hareket acele etmemeyi gerektirebilir.
Yukarıya devam edileceğine dair görüş birliği yok, 146.750 desteği aşağıya kırılır ve ilave satış gelirse kısa pozlar biraz iş yapacaktır.
146.250 Altına düşüş beklemiyorum. Kahin değilim, ancak gözlemim böyle diyelim.
O halde 146.250 - 147.000 bandına çalışıyor olabiliriz.
Üstadım kolay gelsin,
N'apıyosun sen burda? Bol kazançlar. Viop falan hiç anlamadığım konular. Gördüm bi selam vereyim dedim. Syg.
Normal şartlarda fiyatın aşağıya hareket etmesini beklerim.
Sabah açılışta piyasanın niyetini anladım. Ancak kontratın vade sonu dolayısıyla bir kilitlenme söz konusu.
Yeni kontrat başladığında negatif faktörler ön planda olacağa benziyor. Aslında genellikle tam tersi oluyor, yeni bir kontrat alımlar ile başlangıç yapıyor.
Gel de çık işin içinden. Bekle ve gör diyelim.
Biz gün içi işlemlere odaklanıyoruz zaten. Belli bir hızda oynarsan kazanma potansiyelini artırıyorsun. Arabayı hızlandırdığında kaza riski de artıyor.
Trafik canavarı olmayacaksın.
EURUSD paritesine de dikkat etmemiz gerekiyor, dolaylı olarak bize etkisi olacak gibi görünüyor.
Geçen ay para çıkışı oldu, bu aya da para çıkışı ile girildi.
Pivot seviyemiz 139.000 seviyesidir.
Bu çizgimizin altına gerilediğinde düşüş hız kazanacaktır.
Alış yerimiz 120.000 seviyesine yaklaştığımızda.
Özellikle pivotumuz aşağıya kırıldığında düşüşün büyük bir hız kazanacağını düşünüyorum.
Pivotumuz aşağıya kırılmazsa mesele yok, kırılırsa boğaların çekeceği çok.
Yukarıya önemli hareket beklemiyorum. Olursa 144.000 seviyesine kadar olabilir, orada yeniden satış beklentim olur.
140.000 Altına düştüğümüzde yeniden alış gelip gelmeyeceği önemli bir nokta olacak diye düşünmekteyim.
Eğer 140.000 altından alış gelmez ise büyük düşüş var.
Kısa pozda park ederek bütün seneyi dahi geçirebiliriz.
Piyasa 139.000 altına gerilediğinde buradaki düşüşün acayip hızlandığına şahit olacağız.
Hisse bazında durumunu koruyabilecek kağıtlar olacaktır, sektör bazında da yine böyle defansif sektörler olacaktır.
Önemli olan gün içi hareketler benim için. Ertesi güne dair beklenti de değerli olabilir.
Bir sonraki haftaya / aya ait düşünceler de oluşturulabilir.
Ancak bizim piyasa çok küçük. Belirleyici oyuncular olabilir.
Sürekli ve doğru değerlendirme yapmak lazım.
Aslanlar gökyüzünü ay ışığı aydınlatıyorsa avlanmaya çıkmıyorlar, enerjilerini boş yere tüketmiyorlar. Ancak karanlık hakimse avlanıyor, karanlıkta gizlenerek ani baskın imkanı bulabiliyorlar.
Herkese iyi bir hafta dilerim.
''Düşünce alış, yükselince satış'' prensibini unutmayalım.
Bunu çok duydunuz, fakat uygulayabilenler para kazanabiliyor.
USD/TL rallisi yaşamaktayız, bu biraz ani oldu.
Mesele nedir ve ralli ne kadar devam edecek sorusunun cevabını görmek lazım.
Teknik olarak 4.00 seviyesi test edilebilir.
Yabancı çıkıyor, çünkü Türkiye'de döviz satıp TL ile yatırım yapmak son derece tehlikelidir. Bunu fark ettiler.
Merkez bankası sıkı duruş, sağlam duruş gösterdiğini beyan ediyor, fakat gerçek böyle değil.
İşte sorun budur.
Sıkı duruş enflasyonun iki katı oranında faiz uygulamaktır.
Enflasyon %11 iken %22 faiz gerekiyor. Daha aşağısına inildikçe gevşiyor demektir.
Dünyada daha iyi alternatif olmadığından biraz gevşeklik kabul edilebiliyor, fakat biz olağanüstü gevşek ve olağanüstü riskte; kırılgan kalıyoruz.
Nihayet patladık.
145.000 Seviyesine kadar teknik yükseliş potansiyeli var gibi görünüyor.
Genel resimde 139.000 seviyesinin önemli olduğunu, bu seviyenin altına düşülecek olursa hız kazanacağını ve 120.000 seviyesine kadar geri çekilme yaşanabileceğini öngörmekteyim.
Herkes dikkatli olsun.
Bu uyarıyı daha önce birden çok sayıda yaptım.
Yüksek açılıp sonrasında eksiye gelen günlerin sayısı bir hayli fazla, dikkatli olmak lazım.
Piyasada faiz artırımı bekleniyor, faiz artırılana kadar yukarıya hareketler reaksiyon olarak kalır diye düşünüyorum.
Dövizdeki hareketin enflasyona yansıması iki ay kadar sonra oluyor. Bu da Mayıs ayı enflasyonunun yüksek çıkacağını gösteriyor. 03 Haziran'da açıklanacak.
Bundan sonra dövizin durumuna göre yaz ayları ve sonrasında enflasyonu daha fazla hesaba katacağız.
Enflasyonu dikkate alarak ürettiği ürüne zam yapamayan şirketler geride kalacak, çünkü rekabet çok sert.
Bu ortamda tekel durumundaki şirketler daha avantajlı.
Bir de Avrupa'ya ihracat yapabilen şirketler iyi olur.
139.000 Altında kalındıkça düşüşler hız kazanacaktır diye düşünmekteyim.
130.000 Çok sert bir şekilde aşağıya kırılabilir, burada önemli olan sert olacağı ihtimalidir.