TCMB bu yıl Temmuz'da 425 baz puan, Eylül'de 325 baz puan Ekim'de 250 baz ve Aralık’ta 200 baz puan olmak üzere toplam 1200 baz puan indirimine gitti.
Printable View
TCMB bu yıl Temmuz'da 425 baz puan, Eylül'de 325 baz puan Ekim'de 250 baz ve Aralık’ta 200 baz puan olmak üzere toplam 1200 baz puan indirimine gitti.
meb e bak ya çocuğun notlarını devamsızlığını öğrenmek istiyorsan her ay 2,5tl ye sana mesaj atarım mesajı atmış
Son dakika: Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14’ten yüzde 12’ye indirilmesine karar verdi. Böylece Merkez Bankası faizleri beklentilerin üzerinde indirmiş oldu.
Merkez Bankası politika faizini yüzde 14’ten yüzde 12’ye indirerek 200 baz puan indirime gitti. Reuters’ın anketine katılan 20 finansal kurumdan sadece üç tanesi bankanın böyle bir indirim yapacağı tahmininde bulunmuştu.
tüh 200 yaptı :)
200 ün üstü bozardı çünkü tahvil faizi 12..
Tahvil piyasası kurudukça faizlerin bir önemi kalmıyor..
Bundan sonra 1 0.50 şeklinde 2 faiz indirimi daha gelirse de yavaş yavaş bekle gör kısmına girmek üzereyiz..
Şimdi oyun yerleri borsa..
Özellikle turk patronların kağıtları dipten yüzde 100 yaptı (hoş 2 sene evvelki fiyatlarının yakınında bile değiller ama)
Bankalara fazla yanaşamıyorlar.Yabancı yoğun orada..
Yabancı yoğun hisselerde 2 senedir yağmur satış vardı..
Petkm thy tuprs...
Buralarda malı karşılayanlar in ve tabi bankalardaki yabancının tavrı yılbaşından sonra iyicene belli olur..
Sürprizli bir yıl sonu olma ihtimali yüksek..
https://www.hisse.net/topluluk/showt...24#post3963824
link açılmıyor ama ben halkb topiğinde okudum
Faizden para kazanmak iyice öldü artık..dolara devam:one:
akşama 108 civarı bi kapanış bekliyorum:)
faiz indirdikçe dolar düşüyor.iktisat kitaplarını da çöpe atacağız anlaşılan.burası Türkiye burda her şey olur.
Ahmet Davutoğlu da 'GELECEK PARTİSİ' isimli ve 'yeşil çınar temalı' logolu partisi için İçişleri Bakanlığına başvurusunu yapmış az önce...
Hayırlı uğurlu olsun...:)
5.7749 vurdu çekti.
Merkez bankası , Hazine ve tüm kamu bankaları ile devlet de artık dövizde ciddi anlamda aktif bir oyuncu.
Bu kısa vadede kur için kararlılık sağlıyor olsa da aslında hiç iyi bir şey değil.
Zira merkez bankası kesinlikle bir piyasa oyuncusu olmamalı.
Nedeni şu: piyasa oyuncuları her zaman kazanamaz.
Ancak merkez bankası kaybetme opsiyonu olmayan bir kurum. Zira o kaybederse herkes kaybetmiş olacak.
12 Aralık Perşembe 14:35 YURTİÇİ YERLEŞİKLERİN DÖVİZ MEVDUATLARI 6 ARALIK HAFTASINDA 715 MİLYON DOLAR ARTTI
Yabancılar için ciddi sermaye kısıtlamaları var o nedenle bu şekilde devam ederse atamayabilirler.
Devlet büyümeden fedakarlık ederek bu kapıyı kapattı.
Devlet bu kapıyı şu anda açmadan büyümeyi arttırmaya çalışıyor.
Ama bunu başaramama ihtimali çok yüksek.
İşte durum o raddeye geldiğinde devletin vereceği karar çok önemli.
Kapıyı açacak mı? Yoksa kapıyı kapalı tutup düşük büyümeye razı mı olacak?
Bu sorunun cevabı= devletin sorunun yanıtını verdiği tarihteki döviz kuru
Yurtiçi yerleşiklerin döviz mevduatları 6 aralık haftasında 715 milyon dolar arttı
Ama hem bakan hem de cb iyi oynuyor dövizi olanların üstüne...
https://twitter.com/tashecon/status/1205087156844351489
ahaha sen daha dur yıl kapanışı var önümüzdeki iki haftayı merak ediyorum.
Bu eski veri. En son tarihli Bddk raporunda (9 Aralık) 900 milyon dolar kadar düşüş var.
6 Aralık 2019 , Gerçek kişi : 139.174 milyar $ Toplam: 221.11 milyar $
9 Aralık 2019 , Gerçek kişi : 138.953 milyar $ Toplam: 220.24 milyar $
NOT: Ancak düşüşün büyük kısmı tahmin edileceği gibi kamu ve kurumsal mevduatlardan kaynaklı)
uzun süreden sonra dün atmden çektiğim tüm paralar sıfır 50lik geldi ilk sahibi bendim denk geldimi sizede?
Banknotlar (emisyon olarak tanımlanıyor) kaydi para tabanının çok ufak bir kısmı (Türkiye'de %10-15, dünyada ise sanırım %3-4) . O nedenle geniş para arzını etkileyecek bir hareketi orada görmek pek mümkün olmaz.
Banknot merkez bankası kontrolünün dışına çıktığı için de genelde parasal bir genişleme yapılacakolsa dahi bu kamunun zayıf bir kontrole sahip olduğu banknot ile değil çok daha büyük bir hacme sahip kaydi para tabanı üzerinden yapılır.
Ama eskidiklerinde banknotların periyodik olarak yenilenmesi de gerekli. O nedenle bankamatiklerde yeni basım paralar görmek mümkün.
CDS 304 düzeyinde
yetmez 0 faüz isterük
tek adam ibb başkanına sen kimsin demeyi ima etti
ülkede krallık varda haberimiz niye yok
yalova kaymakamından sonra ibb başkanınıda takmıyorlar
şahsım ve gerikalanlar
bu arada cehape zihniyetinden hala davacıyım
uzun yıllar önce valiye bu ülkede demokraside adalet de yok dedigi için
göz altına alınan babam geldi aklıma
Teşekkürler. Diğer kaynakları da inceledim.
Tuttuğum çeteleye göre ABD satışları 30 eylülde başlıyor. O zamandan bu yana halkbank yabancı takas azalması 65 milyon dolar mertebesinde yani yabancı oranını küsüratta etkiler. ( bist'in tümünde yabancının sahip olduğu hisse toplamı 31,5 milyar dolar civarında)
30 eylül yabancı oranı %65,46, şu an %60,53. Yabancıların olmadığı hisselerin yükselişi, yabancı oranını düşürüyor haliyle.
Ara ara borsadaki yabancı durumunu yazdım buradaki amacım borsanın yönü aşağıya ya da yukarıya belirleme değil. Doların yönünü kestirebilme.
Dolar fiyatını ABD'lilerin tutumunun belirleyeceğini düşünüyorum. Düz mantık eğer ABD li yatırımcı satıyor ise yaptırımlar gelebilir. Bu da haliyle TL'yi olumsuz etkileyebilir.
Brunson ağustos kur krizinden aylar önce yine ABD liler çıldırmış gibi satıyordu (hatta satıcının abd nin en büyük fonu black rock olduğu bloomberg veri terminalinde görülüyordu, me**ll ly*ch adlı aracı kurum vasıtasıyla satıyordu). Sonra neler oldu gördük.
Şu sıra ABD'li yabancının sattığını yatırım finansmandan işlem yapan "yabancı" herif lakaplı biri alıyordur belki. Borsayı belki yukarı taşıyacaktır. Borsa yatırımcısı olumlu ya da olumsuzluk çıkarmasın.