usdtry 6.3169
Printable View
usdtry 6.3169
Paranın pul olacağı noktaya doğru hızla gidiliyor.
Abd den canlı aktarayım size:
Okulların çoğu kapatıldı. Marketler boşaltılmaya devam ediyor. Bazı eyaletlerde işten çıkarmalar, ücretsiz izinler, düşen vardiyeler başlamış durumda. İnsanlar panikten kafayı sıyırmış durumda. Şu anda güncel vaka sayısı 1300 lerde ki çok daha fazlası tespit edilmemiş durumda. İyi tek bir haber yok (Fed'in gerekirse tuvalet kağıdını bile para yapar basarım demesinden başka)
sn. rxpu bu yazida degil ama enflasyon ve stagflasyon riskine deginmissiniz dunya ekonomileri icin.
öncelikle parasal genislemenin etkisi olmaz diyemeyiz. sadece abd'nin kabatslak 3 trilyon usd ve arti diger ulkelerin aciga cikardiklari nakitler ozellikle finansal piyasalar uzerinde onemli etkileri olacaktir, ki bunu en kisa surede gorecegiz.
buna karsin enflasyon ve stagflasyon yaratacagi endiselerinize iki noktada katilmiyorum.
birincisi zaten bir miktar enflasyon yaratmak ve ekonomiyi canlandirmak keske mumkun olsa ama zor, staglasyon olgusuna ise emtialar boyle yerde oldugu surece mumkun gozukmuyor.
ikincisi ise para hedef olarak sistem icinde eriyor, tuketime kaymiyor. su anda bir cok finansal aktor ozellikle ve basta petrol olmak uzere aldiklari pozisyondan, hedge islemlerinden, 50 cesit turevsel islemden ciddi zarar yazdi bunun hasarinin tespiti ve bu pompalanan paranin emişini gormek lazim. pozitif etki yaratacaktir. ama tuketimden bagimsiz kalan para, bir canlanma ve enflasyona yol acmayacaktir. dedigim gibi keske acsa ve tek derdimiz %3-4 (avrupa icin) enflasyon olsa.
ama asil problem virus panigi ! bu baska bir sey. butun bu hikayeden virusu cikarin geriye bir sey kalmayacaktir. ama buda cozulecek gibi durmuyor.
butun para birimleri bana gore artik çöptür. ama bu parasal sistem devam edecekse dolar tek guvenli limandir.
Çok haklısınız. Şu anda hiçbir hisseye ucuz pahalı yakıştırması yapılamaz. Belki bir daha bu seviyelere hiç düşmeyecek bazı hisseler, ama belki de bu düştüğü yerler bile görüp görebilecekleri en yüksek nokta olacak anılacak. Virüsden kaynaklanan belirsizlik ve tehdit gün gibi ortada duruyor
Virüse yönelik aşının insanlar üzerindeki deneme çalışmalarına bir iki hafta içinde başlanacakmış. Bu durumda bile, ilacın halka sunumu 1-1.5 yılı bulur demiş uzmanlar
http://www.cnbc.com/amp/2020/03/12/h...few-weeks.html
"hisse ucuzmuş neye gore?" sorusu temel ve gerçek bir soru...dalga geçmek falan değil. fiyat kazanc oranı, defter değeri vs gibi sağlıklı zaman olculerini getirmeyin ortaya... Çünkü bu dönemde mantıklı değil...Elinizde mallanyakalanfiysaniz ya bekleyeceksiniz ya da piyasada bulduğunuz ilk fiyata satacaksiniz..
gayrimenkulün de bu dönemde hisse senedi den farkı yok..bu daire geçen yıl şu fiyata idi diyemezsiniz...ya piyasadaki fiyata satacak ya da bu krizin geçmesini oturup bekleyeceksiniz..
Dolar tl ye nazar boncuğu bakacağım cumartesi Alaçatı pazarında. Böyle tarihi bir çöküş gününde %2 pirim dahi yapamadı. ABD endexleri en son böyle düşüşü 1987 de görmüş. Ben canlı gördüm 8-9 yıl evvel tombul parmak vakasında ama hemen Bir kaç dakika içinde toparlamıştı o zaman. Şimdi toparlaması en az 1 yıl sürecek bence. Bayır aşağı camel trophye devam eder uzun süre. Arada mal yedirmek için yukarı hareketlerde olacaktır tabi. 6 bindi 30 bine gitti meret borsa. Şirketler 1 trilyon dolar üstüne çıktı, balon olurda bu kadarda olmazdı yani ve güüüümmmmm.
Neron sağ olsaydı, lir çalardı şimdi.
https://youtu.be/vw0s0bi2i14
New York Belediye Başkanı Bill De Blasio, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kentte acil durum ilan etti.
Yeni trendtte Altin,borsalar ve coinler out sağlık ve sağlık ürünleri in.
TL dolar karşısında Yiğit'ce bir duruş sergiliyor..Bu başlığı açarken 6,08 İdi kur...Şu an 6,32 ...Yüzde dört civarında bir artış...
Dow a yüzde -10 yaptıran virüs (bu kadar düşüşü ben görmemiştim) yarın bisti halı gibi sabunsuz silker.
Bazı arkadaşlar kıyaslamaya doyamadiklari menkul kıymet borsalarında göre dolar kurundaki bu artış hiç sayılır...
Dolar tl 2008 Ağustos ayı gördüğü zirveyi bu ay içinde görebilir mi yaşayıp göreceğiz.
2 sene önce 6.50 üstünden alanlar ve bekleyenler hala zararda bekliyor.
Bir rahip ile çöken finansal piyasamız global kriz ile iyi durmaya devam ediyor..?
Maşallah diyelim, demek ki hakikatten dengelenmişiz.:notr:
After-hours piyasada Abd hisse senetlerinin birçoğu -%5 ler civarında.Haftanın son günü çok şeye gebe
Dunyada Turkiyenin ekonomisi kadar kirilgan olani varmi? bogazimiza kadar borcumuz var ve bunu yeni borcla ceviriyoruz. Eurobond larinin faizi en yuksek olanlardan biriyiz. Bir cok gidayi ve eti ihtal ediyoruz 100% disa bagimli olmasakta bagimlilik orani her sene artiyor.
Ic borclarin cevirim oranina bakinca tsunami daha net gozukuyor. Ama buna ragmen dolar 6.31
Bunun hicbir mantikli aciklamasi yok. Ben anlamiyorum. Normal sartlar altinda dolarin 7-8 leri delip gecmesi gerekirdi. Nedir TL yi bu kadar guclu kilan? Heleki virus salgini butun dunyayi sarmisken TL ye olan bu guvenin sebebi nedir ben anlamiyorum arkadas?
Bitcoin son 24 saatte %46,4 değer kaybı ile 4150 dolara düşmüş durumda, 7 mart 2020'de 9100 dolar idi.
Altın keza düşüşte, 1557 dolar. 6 mart 2020'de 1674 dolar idi.
Dünya ekonomisine bir cisim çarptı ancak bu korona virüs değil, bu virüs finansçıların kral çıplak demesini sağladı.
Avrupa Birliği tarafından başlatılan gönüllü program kapsamında Yunan adalarında zor koşullar altında yaşayan mültecilere evlerine dönmeleri için kişi başı 2 bin euro edilmesi gündemde.
Dolar: 6,3139
Çok önce dile getirdiğim gibi Abd nüfusunun yapısından dolayı, bu virüs çok ama çok tehlikeli ülke için. Adım başı obez, yaşlı, diyabetik veya tansiyon hastası birisini bulursunuz burada. Gerçekten çok fazla sayıları. Yaklaşık rakamları vereyim size,
100 milyon diyabetik
70 milyon tansiyon hastası
70 milyon üzeri obez
50 milyon 65 yaş ve üzeri insan.
Tabi bunlardan bir çoğu bu dört kriterden birden fazlasına aynı anda sahip. Şimdi bu örneği güçlendirecek virüs bağlantılı başka bir örnek vereceğim, konunun ne kadar ciddi olduğunu anlatabilmek adına. Abd de vakanın ilk görüldüğü yerlerden birisi olan bakım evindeki 127 kişiden ne yazık ki 26sı (çok yüksek bir rakam) öldü. 65 kişi ise hastanede hala tedavi altında daha iyileşip çıkan olmadı. Geri kalanı ise ev hapsinde test sonuçlarını bekliyorlar. Demem o ki Abd deki paniğin korkunun en ciddi sebeplerinden birisi işte bu tablo. İlaç ile ilgili çok ama çok iyimser olmama (1/3ay) rağmen 18 aydan önce neredeyse imkansız demeye devam ediyor araştırmalar.
http://www.latimes.com/california/st...ad%3f_amp=true
Eğer bu Corona virüsü komplocularin dedigi gibi kasıtlı ve amaçlı uretilen bir bela ise her gün verilen Corona bazlı ölüm sayıları sizi etkilemesin. Zaten her yıl grip ve pnomoni çok daha büyük sayılarla ölüm nedeni insanların..
İşin daha ilginç yanı ise bu salgın dolayısıyla insanların sağlıklarına, temixliklerine ve de ilişkilerine eskiden olmadığı kadar titizlik göstermeleriyle bu yıl grip ve pnomoni nedeniyle ölümler çok daha azalmış olabilir.
Turkiye CDS 496 olmus? ve dolari buralarda tutuyolar valla bravo....
Buradan ayrılmak için kişi başı yaklaşık 2 bin euro veriyorlar benim duyduğum kadarıyla. oradan da ayrılmaları 2bin euroymus şimdi buradan alırken 2 bin euroyu, (euro başı 6tl den) aldılarsa şimdi 7 TL. Oldu kâr 2 bin TL :) kâr cebe yakışır şimdi geri dönerler ;)
Hala iyi insanlar var, daha çivisi çıkmamış dünya'nın!
0.8,55 de bim'in kapısına dayandım, kalabalık kuyruk olmuş
alacaklarımı aldım kasaya geldim ödeme yaptım bir şeyi unutmuşum ne olur sıram baki kalsın alıp geleyim deyince
benden sonraki bayan kendi aldığı ürünü verdi, ben gider alırım diyerek
alış verişin dozunu kaçırmışım, dışarı çıktım yürüyemiyorum, 30 metrede bir soluklanıyorum
bir vaatandaş geldi hemşerim ne vardı bu kadar alış veriş yapacak nereye gidiyorsun
evimle mesafe 200 metre kadar, poşetin birisini alıp kapıya kadar yardım etti allah razı olsun.
Şimdi cidden kafamı karıştıran bir konu var.Corona hakkında verilen rakamlara bakınca insan korkuyor.Benim için kriter world prıncess gemisi.Çünkü tam anlamıyla denek bir populasyonda virüs ne yapıyor o gemiden anlayabiliriz.Tüm vakalar takip edildi.Toplam 3700 kişi vardı 2500 yolcu 1200 personel.Gemideki herkesin virüsle karşılaştığı mutlak,gemi içinde nereye kaçılabilir ki.Yolcularda hastalığa yakalanma oranı yüzde 20 personelde yüzde 5.Personel genç,yolcular yaşlı.Toplam 700 kişi enfekte oldu yani toplam nüfusun yüzde 20 si.Onlardan da 7 kişi öldü yani hastalananların yüzde 1 i öldü.Bu yüzde 1 çok yüksek bir oran gripte onbinde 1 falan ölüm.Her virüsle karşılaşan hastalanmıyor ikinci sonuç da bu.Ülkemizde ben en azından bir aydır virüs var diye düşünüyorum.Yüzlerce vaka olmalı.Ama yoğun bakımlarda çok da yoğunluk olmadı.Cidden anlıyamıyorum,ya italya çin iran falan bunlardan gelen görüntüler hastalığın seyri falan büyük bir oyun,ya da biz çok şanslıyız film bizde yeni başlıyor.Bir aya kalmaz anlarız olayı.
Hkm bey bence film bizde yeni başlıyor. Ben nasıl oldu bilmiyorum ama bence Türkiye'ye geç girdi. Bence bunun ilk sebebi cinler aşırı gezmeyi severler ama tamam bizede geliyorlar ama Çinliler emin olun İran'a İtalya'ya Fransa'ya veya ABD ye gittiği kadar ülkemize gelmiyor zaten bu yüzdendir ki virüs bize bizim insanimiz üzerinden Avrupa'dan girdi.
Sn kitapçı 2020 global krizi diyen onlarca ekonomist vardı.Bu virus üretilmiş bir virus bence,global krizi tetiklemeye ve bu büyük buhranı millete bir nedenle açıklamaya yarıyacak.Zaten ekonomi büyük buhrana gidiyordu.Aşısının da hazır olduğuna inanıyorum.Asıl mesele ne kadar telefat planlıyorlar ne kadar zamana kadar kaosu devam ettirecekler.Aşısı olmasa piyasaya salmazlardı, çünkü neticede kendi canları da söz konusu ,işi riske atmazlar bence.Ha bizler için en önemli nokta ilk aylarda gol yememek.Yoksa denildiği kadar tehlikeli ve aşısı uzun süre bulunmazsa yandı gülüm keten helva.Ama tekraren söylüyorum bunun belli bir tarihe kadar devam ettirilecek planlı bir kaos olma olasılığı çok yüksek.
ABD piyasaları 15 dakika tatil edildi. Tarihi günlere tanık oluyoruz.
Borsa yüzde 7 düşerse 15 dakika duruyor.
Hep halk mı düşünecek, biraz da zenginler düşünsün.
Hüseyin Günay'ın yazısından aldım.
Link verebilir misiniz....anlik nereden takip ediyorsunuz...parali miSM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.