bu şekilde olabilir virüs bahanesi ile. fırsattan istifade.
deprem olur yok olmadı öyle birşey milyonlarca bina yıkılmadı diyemezsin.
ama elinde nakit olan biri ucuza arsa konut alabilir .
ama deprem gerçeğini kabullenmemek gerizekalılıktır.
Printable View
Aşı enfekte olan taşıyan kişiye yapılamaz.Kedilerde köpeklerde bile herhangi bir hastalıgı geçiren kediye köpege aşı yapılmaz yapılamaz.Yapılırsa ölmeyecegi varsa ölür.Aşı ancak o virüs ile hiç tanışmamış kişilere yapılabilir.Ayrıca virüsler mutasyona ugrarlar aşı 1 yıl sonra hatta o sene içerisinde bile geçerliligini yitirecektir.İnsanın bagışıklık sistemi yenecektir eninde sonunda ve ayakta kalanlar kalacaktır.Dogal seleksiyon...Dünya dengesine dönecektir...
rusya tüm sınırları kapatıp,aşıyı deniyecek sanırım..
Bu tip yorumların sorunu dünyayı lineer , analitik düşünmesi. Halbuki dünya kaotik ilerler. Meteoroloji verileri gibi.
kesinlikle. ondan dolayi bir tur "din" diyorum bu yorumlara. nefret ettikleri seye , tanri yerine koyuyolar farkinda degiller.
herseyi hesaplayan herseyi bilen ne bir bati var ne bir abd. ama kesinlikle dogu milletlerine gore , pozisyonlarini cesitlemeli planlarla takviye ediyorlar. ondan dolayi , herseyin basi "aydinlanmacilik", siyasal islamci aglakligi degil.
Virüsün önü alınamayacak... aşı işi hikaye...
Eninde sonunda ingilizin ilk dediğine gelecek virüsü kendi haline bırakacaklar...
Bu yöntemlerle devletler bile batar...
geleceğe dönüş filminde geçmişe gidip işleri yoluna koymaya çalışıyorlardı ozamanın bilim kurgusuna göre.
şimdi geçmişimize gitsek mesela 5 sene öncesine. o 5 sene önceki hayatının aynı manzarasını görülemeyeceği anlaşıldı. zaman bile değişiyor kendi içinde geçmiş zaman diye birşey yok. zaman kendisini başka bir zamanın adını alıyor sadece ismi değişmekle kalmıyor. saat dakika gün vs. bunlar zadece bizim verdiğimiz birer isimler.
Yapmak istediğim şeyleri yapmak, yapmak istemediğim şeyleri yapmamak istiyorum, yalnız olduğum için normalde çok fazla engel olmaması lazım ama bir şekilde pişmanlıklar oluyor. Mesela markete yoğurt almaya gidip onun dışında bir sürü şey alıp gelinebiliyor.
Sabah Kaiser Söze diye bir şey aklıma geldi nereden geldiyse, sonra sanki bir filmde geçiyor diye düşündüm, K-Pax filmini hatırladım, meğer olağan şüpheliler filmindeymiş. Düşünceler vs nasıl aklımıza geliyor tam net değil. Sürekli bir informasyon bombardımanı var beyinler kirleniyor.
Akışına bırakmak gerekiyor ama iki kişi olduğundan itibaren akışına bırakılamıyor, bir şekilde olaylar gelişiyor.
İnsan kendi dışındaki şeyleri ucu da kendisine dokunmuyor ise daha objektif değerlendirebiliyor. Virüsün nedeni için doğal, yapma, abartılı, iblis işi, globalcilerin işi, ulusalcıların işi vs her tür ihtimal hala açık ama gerçek olan virüsden ölenler var.
5 dakikada pozitif test de güzel bir ürün olabilir ve hayatın akışını hızlandırabilir.
amaclanan zaten , yigilimi engellemek. olen olecek . virusun mutasyona ugramasini beklenecek. ilac asi bulundu ise ne ala. bulunmadiysa bagisiklik kazanilacak. yok olmadi olunecek. bir sekilde olunecegi gibi.
devletler sosyal yansimalarini absorbe edebilirse en az kayip verecek. sosyal yansimalari finanse edememek olumlere davetiye cikartmaktir. bana kalirsa ingiltere yanlis yolu tutturmustu. finanse gucu digerlerine gore az degil cunki. bundan dolayi kefen parasi, ihtiyat akcesi , kotu gun parasi onemli. onemliydi.
kore bir sekilde kotarmis bunu. mumkun oldugunca test. yerinde karantina. dedektif gibi bulastirdiklarini takip vs. bence en maliyetsiz cozum de bu.
DOW ŞU ANDA BURADA
ÇOKTA DÜŞMEMİŞ.
PAZARTESİ ÇIKABİLİRDE BU.
KİMBİLİR
https://www.ig.com/en/indices/market...nd-wall-street
https://i.hizliresim.com/ei4OoP.png
Erkin Şahinöz
@ErkinSahinoz
·
8d
Düzen değişiyor:)
Meksikalılar, ABD ile sınırın kapatılmasını istiyorlar.
:)))
İnsanoğlunun yanılgısı hep kendi ömrünü uzaltmaya yönelik çalışmalar yapmasından. Halbuki son salgınların kaynağı hep başka canlılar.
Diğer canlıların sağlığını düşünmediği müddetçe doğa ve içindeki canlılar bir şekilde intikamını alır, alıyorda.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkes virusu oyle ya da boyle gecirecek. Virus henuz insan bedenine alismis degil. Kediler en az bu virusume hayatlarinda bir kez yakalaniyorlar ama oldurmuyor. Virus hayvana ihtiyac duyuyor yasamak icin ama henuz insani tanimiyor ve zaman icinde insan virus birbirlerine alisacaklar.
İstanbulda 10 gündür sokaklar boş, insanlar evlere kapanmış durumda bu virüsün yayılımını önemli oranda düşürecek gibi. Diğer şehirler nasıl?
Vaka sayısında ankara-konya -istanbul şeklinde bir sıralama görünüyor. Konya umreciler neticesinde bu kadar vakaya ulaşmış
İnsanların işin ciddiyetini anlamış olmaları gerekiyor. Şimdi gerçek rakamları açıklasalar iyi olur bence.
Trump başedememiş olabilir Çin de küçümsenecek bir ülke de değil kabul fakat trump ile Amerikayı ayırmak gerek. Şu an dünyada AMERİKA ile başa çıkacak bir ülke yok realite bu.
Bu virüsün ardından taşlar yerinden oynayacak her yönden siyasi,ekonomik,sosyo-kültürel ve hatta dinsel inançlar yönüyle. Bu süreç vücudun kanserli bölgeleri atması gibi dünyada da ne kadar kanserli yapı varsa içinden atacaktır. İnsanlık için dönüm noktalarından biri olacak ve bence büyük değişimlere neden olacak.
Çin de amerika da büyük yaralar alacak ama biri tamamen ortadan kalkacak. Dikkat edin trump ın ağzından 'ÇİN VİRÜSÜ' lafı eksik olmadı.
Abi senin üç harfililer seni kandırıyor bence. Onlar bu işi çözer. Onlara bi kötülük mü ettin sana tiyoyu şimdiye kadar vermeleri gerekirdi ama vermiyorlar. Bende akşamları bazen transa geçip bunları çağırıyorum gelip bana bişeyler anlatsınlar diye ama yok gelmiyolar ya beni beğenmiyorlar yada bizim veletler çok gürültü yapıyorlar ondan gelmiyorlar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ocak şubat ayı çinden 5000 turist gelmiş. İrandan 90 bin.. Bizim umrecileri, dışa gidip dönenleri saymıyorum bile..
Bu aşıyı yapanlardan bir kaçı gönderilir başka labaratuvara orada da üretim yapilir.
Yeter ki etkin bir tedavi ya da aşı bulunsun.
G008 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence hepimiz bu grip olayını atlatacağız ve bağışıklık kazancağız kaç kaç nereye kadar .......Belki çoğumuz farkında bile değilizdir bağışıklık kazanmışızdır.Bazı insanlarda semtomlar çok hafif oluyormuş hafif ateş bir kaç öksürük işte önemli olan şeker hastaları , tansiyon , kronik solunum yetmezliği , kanser hastaları onlar risk grubundalar onların oranı da % 4 ....... yakalananların % 96 sı bağışıklık kazanıyor alın size grafik 19 mart itibariyle araştırma çinde yapılmış....
Ek 24562
Bana göre Allah insanı kendine eğlence olsun diye yarattı, diğerleri de kıskandı. Olayın özü bence bu.
İnsan harika bir varlık dışarıdan sevilmemesi normal.
Pretty Woman filminde Richard Geer ile lüks bir mağazaya gidiyorlar, şef görevli Richard Geer'e yağcılık yapıyor, o da bana değil deyip Julia Roberts'ı gösteriyor.
Tabi iblis için bunu idrak etmek zor.
Bu insan sayısı az olsa iyi olurdu muhabbeti son dönemde çıktı, o da ilginç
Italya da 101 yaşındaki erkek hasta iyileşmiş....Devamı inşaallah giderek artar...
SON DAKİKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Rusya, koronavirüsü tedavi edecek ilacı geliştirdiğini duyurdu
Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA), yeni tip koronavirüsü tedavi edecek ilacın geliştirildiğini duyurdu.
Ajansın basın dairesinden yapılan açıklamada, FMBA'nın yeni tip koronavirüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttığı belirtildi.
Açıklamada, "Rusya FMBA'ya ait 'Farmzashchita' Araştırma ve Üretim Merkezi, Çin’in ve Fransa’nın deneyimlerini göz önünde bulundurarak, sıtmaya karşı kullanılan Meflokin ilacının bazında koronavirüs enfeksiyonunun tedavi şemasını geliştirdi" ifadelerine yer verildi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/r...uyurdu-1729985
Viral hastalıkların aşısı yok gerek de yok. Aşı denen şey, virüsün en son giydiği elbiseye iyi niyetli bir müdahale. Bu sene de geçen sene giydiği kıyafetle gelebilir bende ona uygun giyineyim gibi bir şey. Dönemsellik (mevsim etkisi) ve doğal bağışıklık bu sürecin rutin yol haritası.
Bunlar basit ama önemli gerçekler fakat şu anda tüm bunlar önemsiz. Şu an önemli olan şey viral bir hastalık ile tüm dünyanın getirildiği ve getirileceği nokta. Sanırım amaçladıkları şey toplumların itaat güdülerinin arttırılması, bireyselleştirilmesi ve otoritelere muhalefet etme reflekslerinin törpülenmesi.
Bu fikrime ister katılın, ister karşı çıkın ama lütfen bir yerlere bir şeyler yazın. Belki bu sayede ileri ki on yıllarda birileri bunları okur da geleceklerine bir şeyler ekleme imkanları olur.
Esen kalın