COVID-19 sonrası kuruluşların %70'i siber güvenlik harcamalarını arttrıyor
70% of Organizations to Increase Cybersecurity Spending Following COVID-19 Pandemic
https://www.securitymagazine.com/art...id-19-pandemic
Printable View
COVID-19 sonrası kuruluşların %70'i siber güvenlik harcamalarını arttrıyor
70% of Organizations to Increase Cybersecurity Spending Following COVID-19 Pandemic
https://www.securitymagazine.com/art...id-19-pandemic
2020 ağustos ayı ... hisse 24,5 lerde hala.. bu kadar geçen yıllara rağmen , bu kadar düşük fiyatlanmasında yaşlının parmağı yoksa bende bi şey bilmiyorum
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...387c8d9f2e.jpg
Fiyat grafiğinde fibo yükselen kanal %61,8 desteğindeyiz. Sağlam görünüyor bakalım. Her bilanço döneminde böyle bir süre bezdiriyor. Fazla takılmamak gerek. Buralarda biraz oyalayacağını düşünüyorum. Ama yavaştan da yukarı yönlü hareketler yapmalı. Temelde beklentileri yüksek bir hissedeyiz. Bilanço beklentileri yılsonu odaklı olduğu için ara dönemler düştükçe toplamak için fırsat olabilir.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi olamaz.....
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hey spek ,sana covid 19 digitalleşme siber güvenlik sen fiyatı burda tutmaya devam mı edeceksin?
Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru:
Didem Duru, yapmış olduğu açıklamada, uzaktan çalışma sistemleriyle farklı mekanlardan bağlantı sağlamanın ekstra siber tehditlere açık olunduğu anlamına geldiğini belirterek, gelecekte siber güvenliğin ekstra önem kazanacağını ifade etti.
https://www.bloomberght.com/cisco-di...anacak-2262139
Sayın Forza, geniş çaplı bakış açısı ile yaptığınız yorumlarla bizleri tekrar bilgilendirmeye başladığınız için teşekkürler.
ilgili yazıdaki Privileged Task Automation (PTA) adlı ürün an itibari ile Single Connect altında bulunan bir modül, Single Monitor değil.
Kafa karışıklığı olması gayet normal, çünkü isim ve isimlendirme konusu Kron'da tam bir muamma. Buraya yatırımcı ilişkilerinden gelen(mavi kısımlar), sizin de mesajlarınızın olduğu bazı alıntıları ekleyeceğim.
1- Keşfetmeye çalıştığımız efsanevi(!) ürün ile ilgili olanlar:
" Yenel, operatörlerin büyük veriyi analiz etmelerini sağlayan, gerçek zaman network analiziyle ilgili ürünlerinin ABD pazarını altüst edici bir araç olabileceğini söylüyor." şeklinde bahsettiği ürün ise CG Logger ve Single Flow ürünleri ve bunlar üzerindeki yeni geliştirmelerdir. Network paket analizi ve loglamasında çok yüksek performans ve çok yüksek ölçeklenebilirlik için müşteri ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilen CG Logger ürününde yapılan yeni geliştirmeler ile birlikte Single Flow isimli yeni geliştirilen ve uygulama seviyesinde network paket analizi ve manipulasyonunu kolay kullanımlı bir arayüzden yapabilme esnekliği getiren ürün birlikte kasdedilmektedir. Ekim 2017
Single Flow ürünümüz henüz satışı yapılmış bir ürün değildir. Şu anda yurtdışında aktif olarak devam eden PoC (Proof of Concept) faaliyetlerimiz bulunmaktadır. Bu PoC'lerin sonucuna göre satış stratejimiz belirlenecektir. Ocak 2018
4) Sn Lütfi Yenel'in uluslararası arenada yüksek performans göstereceğini (kendisi daha abartılı kelimeler kullanmayı tercih etmişti) beklediği ürünün durumu ve satış performansı nedir?
4- Single Monitor isimli ürünümüzle yurt içinde önemli satış başarıları elde edilmeye başlanmıştır. Yurt dışında 2020 itibariyle yoğun satış ve pazarlama faaliyetlerine başlanacaktır. Güz-2019
An itibari ile Single Flow diye bir ürünümüz mevcut değil. Kasım ayında ise, ilgili sorunuzu, Single Monitorle ilişkilendirmiş. Single Monitor, bu yaz TESID tarafından yenilikçi ürün ödülü verilen ürünümüz.
2- Single Control ile ilgili olanlar
Single Control ürünümüzün hedeflediği pazar su anda emerging (gelişmekte olan bir pazar) ve Gartner tarafından da bu alan yakın zamanda "Enterprise Security Bus" olarak isimlendirildi.
Şu anda bu ürünü daha çok Türkiye'deki friendly-user'lar ile işlevsel olarak esnek ve sahada kendini ispatlamış hale getirmek istiyoruz. Temmuz 2018
An itibari ile Single Control diye isimlendirilen bir ürünümüz de mevcut değil
Görüldüğü gibi isim konusu tam oturmamış. Bence isimden çok, fonksiyon üzerinde duruluyor. Bunda, ürünlerin birbiri ile çok girift, içiçe olmasının da rol aldığını düşünüyorum. İsim konusundaki karmaşa aslında bırakın ürünleri, şirketin isminde bile ortaya çıkıyor. Güya Krontech ismi Ironsphere olarak değişti ama mesela Krontech sayfası hala aktif bir şekilde kullanılıyor, Gartner'da yakın zamana kadar Krontech, Single Connect ve Ironsphere diye 3 farklı isimlendirme vardı. Bir çok müşteri Krontech ismini kullanıyor.
Çok ilginç olabilecek bir şey daha söyleyeyim: Bir kaç sene öncesine kadar en önemli ürünümüzün ismi de Single Connect değildi :)
Diğer taraftan, PTA'daki lider özelliğimiz, 2 sene önce sorulduğunda yatırımcı ilişkileri tarafından ifade edilmişti.
Bahsi gecen konu Gartner'in Londra IAM etkinliğinde, PAM üreticileri arasında en iyi PTA (privileged task automation - yani bizdeki adıyla Single Command) modülüne sahip iki üreticiden birisinin Krontech olarak belirtilmesi ile ilgilidir. 2018 Yaz ayı
Elemanlar çalışıyor ve ürünlere yeni özellikler ekliyorlar, yeni modüller eklenmesi aslında yeni bir ürün gibi de algılanabilir. Önceki 2 sene boyunca bulut destekli ürün oluşturma çalışmalarının sonuçlarını da şu an görüyoruz.
Amazon, Azure ve GoogleClouds gibi cloud yani bulut bilişim ortamlarını desteklemek ve bu yıl içerisinde pazara sürmek hedefiyle çalışmalarımıza başlamış durumdayız. Yaz-2018
Bu alan çok rekabetçi bir alan. Biz neden satışlar artmıyor diyoruz oturduğumuz yerden ama kendini yenileyemeyen koca koca şirketler batıyor, bu alanda iş yapmak kolay değil, haklarını da vermek lazım. Bununla ilgili bugün-yarın bir yazı yazmayı düşünüyorum, ilginç şeyler var.
Yatırım tavsiyesi değildir
Mükemmel bir inceleme ve özet Sn.Usta. Teşekkür ederim. Söylediğiniz gibi Kron'un ürünleri ile ilgili bilgi sahibi olmak mümkün olmuyor. Bunun bir sebebi ürünlerin birbiriyle giriftliği olduğu gibi bir sebebi de şirketin ürün ve pazarlamaya yönelik olarak sürekli değişikliğe gitmesi olabilir. Dediğiniz gibi şirketin ismine kadar bir karambol konusu.
Forumda değerlendirme yapmama sebebim ise elimde hisse olmamasıdır. Elimde hisse yokken olumlu ya da olumsuz yorum yapmayı çok etik bulmuyorum. Uzun vadede satmayı düşünmediğim hisselerimi henüz ağırlık azaltma fiyatıma bile gelmemişken ve aslında uzun sayılabilecek borsa tecrübeme rağmen elden çıkarıp sonrasında ise hızlı yükselişten dolayı alım yapamamıştım.
Bir de en önemli sebeplerden birisi sosyal medyadaki borsa fenomenlerinin Kron için al tavsiyeleri ve Kron'u Rtalb, Link, Reysaş, Hubvc gibi balon hisselere çevirme çabaları. Pandemi olmasaydı da 2019 bilançolarına göre oluşmasını beklediğim fiyat hareketleri oluştu aslında. 30-35 liralara bir yükseliş ve 25 liralarda bir dengelenme olası bir senaryoydu.
yıl 2020 ağustos 25 lira mı? zaten 2017 yılında 20 lirayı gördü hisse , yıllık 40 miyon değil 10-15 miyon arge pazarlama yapsa ( tekrar ediyorum arge ve pazarlama yapmasın demiyorum, tabi ki yapacak büyümek için ) fksı 10-15 olur... o zamanda 25 lira da ı kalır fiyat?
Kaldı ki , diyecekseniz şirket büyümek için kat be kat harcama yapıyor argeye ve pazarlamaya. ee o zaman fk neden buralarda hala? fknın da buranın 2-3 katı olmaı gerek..
Netaş Ceo su bak ne diyor spek efendi....
Özellikle pandemi döneminde siber güvenlik konusunun daha da fazla gündeme yerleşmesi ile birlikte bu alandaki hizmet çeşitliliğimizi artırdık. Mevcut siber istihbarat, pen test gibi servislerimize Fraud (dolandırıcılık) Yönetimini de ekleyerek, daha önce yer almadığımız sektörlerde de varlık gösterdik.* Kaynak: Netaş: 5G'ye hazırız
https://www.anadolugazete.com.tr/eko...riz-90068h.htm
yav ben yoruldum valla haber paylaşmaktab covid digitalleşme siber güvenlik haberleri ..
Spek efendi dikkat et bak yakında fon yöneticileri saldırmasın o elindeki hisselere :)
Bak Nidhi Chadda da ne diyor siber güvenlik için
Finans dünyasının en büyük 100 kadın yöneticisinden birisi olan Nidhi Chadda bu dönüşünüm kalıcı değişikliklere sebep olacağını belirtiyor
Finans dünyasının en tepedeki 100 kadın yöneticisinden birisi olan ve Kanada Bankası’nın eski küçük ve orta sermayeli şirketler portföy yöneticisi olan başarılı CEO, dijital sağlık platformları, arttırılmış gerçeklik, 3 boyutlu teknolojiler ve siber güvenlik alanlarındaki gelişimin altını çizerek bu alanların yeni dalga teknolojilerde en önde gelen pozisyonlarda yer aldıklarını belirtti.
https://www.finansgundem.com/haber/k...irecek/1512181
2019 Eylül-Ekim gibi de fiyat 9 liraydı Sn.lionnes. Sadece hisse fiyatı üzerinden yapılan analiz kişiyi yanılgıya götürür bence. Yine aynı şekilde sadece şirketin beklentileri üzerinden yapılan analiz de zarara sebep olur. Örneğin 20 liradan 8 liraya düşüşünü de incelemek gerekir bu durumda. Neredeyse hiçbiri gerçekleşmeyen onlarca beklenti vardı. Evet pandemiden dolayı siber güvenlik firmalarının satışlarının artması kuvvetli bir beklentidir. Ancak borsa fiyatlaması bu beklentinin gerçekleşme emarelerini görmek isteyecektir. Ayrıca borsa her zaman doğru mu fiyatlar hisseleri? O zaman da sosyal medyadaki borsa fenomenleri iyi hisse dedi diye fiyatı 5-10 hatta 20 katına çıkan hisseleri incelemek gerekir. Ayrıca ben olumlu 2019 yıllık bilançosuyla hisse fiyatının 9 liradan 30 liralara çıkmasının makul olmasından bahsetmiştim.
Pandemiyle yepyeni bir dönem başladı. Gerek özel şirketler gerekse de kamu kuruluşları için belki de önümüzdeki 10 yıllık süreçte gerçekleşecek olan dijitalleşme 1-2 yıl içinde mecburen gerçekleşecek. Bu konuya hızlı adapte olabilen bilişim şirketleri öne çıkacaktır.
PAM pazarında da hızlı bir büyüme olabilir. Ironsphere ile Kron bence iyi konumlanmış durumda; pazarlama ve argeye yaptığı yatırımla pazardaki büyümeden payını alabilir. Uluslararası birçok platformda hakkında olumlu değerlendirmeler çıkması da bu görüşü destekliyor.
Ağlara uzaktan yetkilendirilmiş güvenli erişimin yanında yakında verimlilik de ön plana çıkacaktır. Ağ trafiğinin izlenmesi ve optimize edilmesi. Single Monitor burda öne çıkabilir. Bu konu henüz dillendirilmiyor ama dijitalleşmenin kaçınılmaz sonuçlarından bir tanesi de bu.
Bana göre şirketin önündeki en önemli belki de tek engel Netaş/ZTE ortaklığı. Netaş'ın kontrol hisselerini elinde tutuyor olması şirketin yurtdışı operasyonlarına büyük zarar verdiğini düşünüyorum. Batı ve Çin arasındaki gerek psikolojik gerekse ekonomik boyuttaki savaş şirketler boyutuna ulaşmış durumda, kısa vadede de bu savaş bitecek gibi durmuyor.
Netaş yüklendiği işlerde Kron ürünlerini zaten kullanmıyor. Ama ortaklık yapısında kontrolü elinde bulunduruyor gözüküyor. Yani şirkete hem iş vermiyor hem de Çin sahipliği sebebiyle Batı dünyasında yer edinmeye çalışan Kron'a kötü bir imaj veriyor.
Arge pazarlama konusundaki yaklaşımınız bana da mantıklı geliyor. Ama bu kalemlerin hakkı gerçekten veriliyorsa. Arge pazarlama istismara çok açık bir alan. Dikkatli olmak lazım. Bu konu yoruma açık.
Kron yeni bir döneme giriyor ve bence hazırlıklı giriyor. Ortaklık yapısındaki tezatı Lütfü Yenel'in çözmesi lazım. O da hallolursa daha güçlü yer edinebilir pazarda Kron.
Çok haklısınız Sn.Valentine. Onlarca proje var bu şekilde. İstanbul havaalanı, şehir hastaneleri, akıllı stadyumlar... Yabancı ürünlerin üzerine kendi çözümlerini yerleştirip onların satış ve pazarlamasını yapıyor Netaş. Bu şekilde satıştan daha fazla kar elde ediyor mudur bilmiyorum ama öyleyse bile Single Connect'in üzerine monte etseydi ürünlerini de hem ürün satışından hem de Kron'un ettiği kardan kazansaydı.
Sayın Orhan yıldırım bu cümlelerle zaten noktayı koymuş
We foresee significant growth in the cybersecurty market as companies go digital .İn the days to come , cybersecurity will become mandatory for every organization and we are preparing to capture that oppurtunity by ğroviding best of breed services and solutions
https://task-management.cioapplicati...8-mid-292.html
( sayın usta ya teşekürler tekrar bu önemli roportajı paylaştığı için.)
Netas , in sirkete verdigi zarari biz konusuyorsak ,Patron zaten farkindadir diye dusunuyorum.
Kron un yurudugu alanda Netas in ayri bir satis stratejisi ve ayri cozum ortakligi var.
Sizlerinde soyledigi gibi, Netas in ortaklik konusunda sorunu var.Zaten yonetimsel olarak iyi olsa kendi sirketlerini kar ettirirlerdi.Son bilanco kar etti herkes sasirdi :)
Kron ozelinde konusursak arge pazarlamaninda isin acigi su an bilanco kalemlerinde yuk gostermesi disinda bir numarasi yok.
10M arge yaptik diyince vay ..... Diyoruzda
Ne gelistirdiniz sorusunun cevabi yok.
Reklami yok yani. Urunlerin gelistirilmesinde kullaniliyor onda hemfikiriz.
Hizla acildigimiz guney amerika rusya uzak dogu pazarindan geri donusumlerin hizi kesildi.
Egri oturup dogru konusmak gerekirse , herkes satislarda sorun oldugunu biliyor.Birbirimizi yemeyelim.
Yurticini gecin , bizi kurtaracaksa yurtdisi satislar kurtaracak onuda biliyoruz.
O yuzden yemisim Netasida Netasin verdigi iside , biz İronsphere ne yapiyor ona bakalim.
Ytd.
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hızı kesik zaten dolar bazlı satışların , ancak....
1-covid19 ile gelen digitalleşme ( Sayın Orhan Yıldırımda diyor önümüzde süreçte siber güvenlik sektöründe önemli derecede büyüme bekleniyor diye, bizde bu fırsattan yararlanacağız demesi)
2-Artık Yıllık harcanan 40 miyon tl arge ve pazarlama ( bunun 2 katı zaten covid19 sebebiyle kendiliğinde bedava gelecek ilerde... )
3-Gartner , Forrester ve Kupinge cole de en iyi şirketler arasında Kronun gösterilmesi
4- Dövizin çıkması ( Satışların neredeyse yarısı döviz ile, döviz bazlı satışlar artmasa bile , otomatik olarak tl olarak artacak olması)
sıkıyorsa bundan sonra artmasın satışlar ... :)
Sn.lionnes, ilk ceyrekteki dedim ikinci ceyrektede, simdide diyorum su ortamda ironsphere satis yapamiyorsa , tum satis ekibini, yonetimi kapinin onune koyun.
Su ortamda satis yapamayacaksan ne zaman yapacaksiniz.
Musluman mahallesinde salyangoz satmiyorsunuz sonucta.
Amerikanin gobeginde dunyaya siber guvenlik yazilimi satiyorsunuz ki milyar dolarlik pazar icinde.Sunuda beceremeyeceklerse birakmalari en dogrusu.
Ytd.
Günümüzde bilişim teknolojileri, hayatın her noktasına giderek daha fazla girmeye başladı. Toplumların dijital dönüşümü ile daha da hız kazanan bu süreçte, iletişim teknolojileri ve siber güvenliğin önemi arttı.
20 ağustosta youtube canlı yayın var, bu izlenir :)
https://www.dijitalgundem.net/salgin...onrasinda-tse/
Bu da Kobilere tavsiyeler yav herkes siber güvenlik, digitalleşme diyor hadi sıran sende Kron...
İşletmeler veri analizine ve siber güvenliğe odaklanmalı"
Ozan Diren de dijitalleşmenin kurumsal kaynak yönetiminden siber saldırılara uzanan çok geniş kapsamlı bir konu olduğunu dile getirdi.
Diren, "Günümüzde dijitalleşme, kağıt kalemle yapılan işleri bilgisayarla yapmanın çok ötesine geçti. Artık sadece yazar kasa kullanılan değil, müşterinin yazar kasasıyla iletişime geçen sistemlerin olduğu bir çağdayız. Dolayısıyla KOBİ'lerin faaliyet gösterdikleri alanın gereklilikleri doğrultusunda dönüşüme uyum sağlamaları gerekiyor. Bu süreçte işletmeler, özellikle veri analizi ve siber güvenlik konusuna odaklanmalılar." değerlendirmesinde bulundu.
https://www.haberler.com/dijital-lid...506320-haberi/
Kron yıllık satışalarının yüzde 70 ini arge ve pazarlamaya harcıyor fksı 36
smart yıllık satışlarının yüzde 35 inin arge ve pazarlamaya harcıyor... fksı 30
kafein yıllık satışkarının yüzde 0,08 ini arge ve pazarlamaya harcıyor fkı 20
fonet yıllık satışlarının yüzde 10 unu arge ve pazarlamaya harcıyor fksı 20
ardyz yıllık satışalrının yüzde 5 ini arge ve pazarlamaya harcıyor fksı 19
vee
cyberark yıllık satışlarının yüzde 65 ini arge ve pazarlamaya harcıyor fks 120
Kron yıllık satışalarının yüzde 70 ini arge ve pazarlamaya harcıyor fksı 36
Şimdi , kron en yüksek yazlılımlar arasın olan arge ve pazarlamayı yani smart kadar harcama yapsa fksı ne olur?
Şu an ki fiyata göre Kronun , Fksı 17 olur.... O halde diğer yazılımlar gibi 17 fknında 25-30 olması gerek...
Kron şu an zaten cyberark kadar satış / arge ve pazarlama oranı olarak harcama yapıyorsa fksı neden burda spek ? yaşlı ve sen paraya doymadınız mı hala?
Ironsphere, dünyaca ünlü analiz şirketi Forrester tarafından ,dünyanın sayılı erişim güvenliği şirketleri arasında gösterildi
Kron'un siber güvenlik alanında Gartner Raporu'ndaki ilk Türk şirket olması
Kron, KuppingerCole tarafından dünyanın lider markaları arasında gösterildi
Tüm bu raporlar ve de covid19 ile gelen digitalleşmeye ek olarak hükümetin 237 sayfalık bilgi güvenliği rehberi..
Sayın Orhan Yıldırımın sektör ile ilgili söyledikelri..
(We foresee significant growth in the cybersecurty market as companies go digital .İn the days to come , cybersecurity will become mandatory for every organization and we are preparing to capture that oppurtunity by ğroviding best of breed services and solutions)
Ve de yıllık 40 miyon tl arge ve pazarlama...
Ve de, şu an görünen fknın 36 , görünmeyen fknın ise 10-17 arasında olduğu...
Ve de , döviz arttsa bile satışların neredeyse yarısı ihracat( belki bu sene yurtdışı , yurtiçini geçebilir öyle bir ihtimal de var ) dolayısıyla kurun yükselmesinden pozitif etkilenmesi...
Ben beklerim yaşım genç daha :)
2019 faailyet raporu
''Şirketimiz yüksek brüt karlılığına sahip olduğu için büyüme, net karlılığımızı
artırmanın en etkin yolu olmaktadır. Bu nedenle büyüme, finansal
hedeflerimiz içerisinde ilk önceliğimizdir ve önümüzdeki yıllarda da bu
önemini devam ettirecektir.''
Benim burdan anladığım, bundan sonraki yıllarda öncelik satışların büyümesi ve de Brüt karın büyümesi ... yani net kar ve faaiiylet karı önümüzdeki birkaç senelik süreçte Lüfi Yenel tarafında pek önemsenmiyor..
''Kendimize koyduğumuz bizi zorlayacak, çok çalışmamızı gerektiren iki
hedefimiz var. Bunlar; önümüzdeki 5 yıl içerisinde PAM üreticileri içerisinde
dünyada ilk 5 firmadan birisi olmak ve gelirlerimizin %80'inini yurt dışı
müşterilerden elde etmek.''
''Bizim içinde olduğumuz
yetkili hesap yönetimi (PAM) piyasası ise 2.7 milyar dolar civarında olacak.
Bu pazarın yarısı ise Kuzey Amerika'da oluşacak. Doğal olarak ülkemizdeki
pazarda da hızlı bir büyüme bekliyoruz ve bu pazardan da önemli bir pay
almayı hedefliyoruz. ''
Yurtiçi aynı kalsa bile ( Lütfi Yenel, yurtiçinde hızlı büyüme bekliyoruz diyor ) hu hedef göre 5 sene sonra 180 miyon satış hesaplanıyor
aynı şekilde yurtiçi satışlar artarsa , yukardaki yüze80 orana göre , Lütfi Yenel hedefi yıllık 300 milyon satış hesaplanabilir..
HAA spek bey tabi bunlar hepsi covid19 öncesi yazılmış faaliyet raporu,
covid 19 sonrası belki bunları 2 ye çarpmak gerek :)
Bundan sonra spek bey vadem 5 sene benim sana kolay gelsin :)
Sn.lionnes ayni seyleri neden iki kez uc kez yaziyorsunuz? Yanlis anlamayinda bir donem sonra okumadan asagi kaydiriyorum ben sahsen.
Dost tavsiyesi olarak yorumlarsaniz sevinirim.
Ytd.
Kron satışlarında sıkıntı olduğu doğru olabilir. Ben bunu netaş/ZTE ortaklığına bağlıyorum. Yoksa ürünlerin kalitesi uluslararası saygın yayınlarda kendine yer bulmasından belli oluyor.
2.çeyrekte dünyanın birçok yerinde kısıtlamalar ve sokağa çıkma yasakları vardı. 3. çeyrek itibariyle sektörde canlılığın yeniden başlayacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 2 çeyrek bence Kron için büyük bir sınav olacak. Sektör ciddi büyüyecek. Böyle bir ortamda da satışlarını artıramazsa o zaman önemli bir sıkıntı olduğunu kabul etmek gerekebilir.
Gartner, forrester, kuppinger cole, covid19 ile gelen digitalleşme, Orhan Yıldırımının açıklamları ,dovizin yükselmesi (satışların neredeyse yarısı döviz ile) , biliyorum bunları tekrar tekrar yazıyorum ancak bundan sonra da büyüme gelmezse, Sayın Yıldız Tozu nun dediği gibi dükkanı kapatıp gitsinler valla..
Ek olarak Netaş ve alcatel 2 çeyrek çok güzel bilanço açıkladılar onlarda da kısıtlama vardı.. bunu neye bağlıyorsunuz sayın VaLeNTİNe
Netas, ZTE'nin Alcatel de ana ortak Fransız Alcatel'in taşeronluğunu yapıyorlar ve çoğunlukla taahhüt işleriyle uğraşıyorlar. Bu şirketlerin bilançolarında dönemsellik çok fazla oluyor. Bir dönem bakıyorsunuz zarar ediyor sonra kâr ediyorlar. Alcatel çok büyük işler aldı son zamanlarda detaylı incelemedim ama onların geri dönüşleri başlamış olabilir. Netaş'ın ise ne olduğu belli değil. ZTE'nin ne yapacağını kestirmek çok güç. 6 aylıktaki kârı vergi gelirinden gelmiş.
Korona ilk çeyrek etkisini göstermeye başladı, 2.çeyrekte ise ekonomik etkisi zirveye çıktı. Bilişim firmalarında sektörde konumlanmalarına göre olumlu etkilenen de oldu olumsuz etkilenen de. 3.çeyrekte ekonomik toparlanmanın gerçeleşmesiyle yine olumlu etkilenecekler de vardır olumsuz etkilenecekler de. Cyberark'ın bilançosuna da bir göz attım. Orda da 2.çeyrekte hafif bir düşüş olmuş.
Siber güvenlik eskiden gerek kamu gerek özel kuruluşlarda bir zorunluluk değildi ama dijitalleşmeyle artık zorunlu hale geldi. Bir çok şirketten erteledikleri yatırımları yeniden gündeme almalarını ve birçok şirketin yatırım programına network güvenliği ve verimliliğini almasını bekliyorum.
Bence önümüzdeki 2 çeyrek görülmeye değer.
https://covid19bilgisantrali.ttgv.or...a32624a4f6.pdf
#Pandemisonrası önümüzdeki bir buçuk yıl içinde gerçekleşme olasılığı en yüksek küresel riskler nelerdir?
347 kıdemli risk analisti ile yapılan anket çalışmasının sonuçlarına göre hazırlanan infografik #Covid19sonrası Uyum #bilgisantrali'nde yayında!
@wef
https://bit.ly/2MGWmtJ
EN yüksek risk siber saldırılar veri sahtekarlığı
https://twitter.com/T_T_G_V/status/1295330674119970816
GÜNÜN SONU... Rezillik..
https://i.hizliresim.com/K24lXD.png
neyse yaa sabır...
GÜNÜN SONU..
https://i.hizliresim.com/3dXZp8.png
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...27c50b68ea.jpg
Biraz daha sabır. Dedik ya tatlı bir dönüş olacak inşallah.
Yazdıklarım ve çizdiklerim asla ve asla yatırım tavsiyesi olamaz
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kurucumuz ve Yönetim Kurulu Başkanımız Ismet Koyun Bloomberg HT Finansal Teknoloji programında Sefer Yüksel'in konuğu olacak. Dijitalleşen dünyada siber güvenliğin önemi, şirketlerin ve bireylerin dijitalleşen yeni düzende yapması gerekenleri....
19.08.2020 | 13: 30, canlı
https://www.linkedin.com/feed/update...8227358461952/
It Is High Time to Invest in Advanced Threat Detection, Now More Than Ever
https://ironsphere.com/2020/08/it-is...ore-than-ever/