1 aydır kimse yazmamış,
Printable View
1 aydır kimse yazmamış,
ALIM FIRSATIMI YOKSA? kaçısmı lazım?
aşağıda 11.46 , 11.24 ve 11.16 var.. ama aylık diyor ki nerden alırsan al ben seni üzmem.. yakın takip listesınde..
Bir zamanlar (15 yıl önce) 49 kuruştan 150bin tane işfinim vardı. 3 liralardayken satmıştım. Veeee sattım gitti dediklerimden. Anı olarak 2 tane bıraktım portföyde. Nostalji yapayım dedim. Not: Kaliteli şirkettir, şu piyasada bana göre ucuz kaldı. Asla Yatırım Tavsiyesi Değildir. Zarar edebilirsiniz.
buralar yakında kalabalıklaşır
Madem kar edip ky ile paylaşmayacaksın neden halka arz oldun?
2022/4 - 900Milyon TL kâr.
2023/4 - 1.7Milyar TL kâr.
Leasing verileri:
2023 Ocak ayı= 907Milyon TL.
2023 Aralık ayı= 2Milyar TL.
2024 Ocak ayı= 1.6Milyar TL.
Faktoring verileri:
2023 Ocak ayı= 767Milyon TL.
2023 Aralık ayı= 953Milyon TL.
2024 Ocak ayı= 1.4Milyar TL.
Kâr yedeklerinin (dağıtılabilir nakit temettünün) sermayenin 2.5 katı kadar birikmiş olması, 12 aylıkta 1 Milyar 767 Milyon TL.
Sektörü canlı tutacak etmenler:
Faizlerin yükselme eğiliminde olması. Sermaye yetersizliği olan küçük ve orta ölçekli şirketlerin krediye ulaşma ihtiyaçları. Önümüzdeki dönemde çek kırdırma ihtiyacının ortaya çıkması beklentisi.
Şirketi canlı tutacak etmenler:
Ucuz rasyo. Mevcut konjuktöre uygun faaliyet alanı. İş Holding iştirak birleşmesi. 2024/4 bilançosunda enflasyon muhasebesine girerek leasing tarafında makine, ekipman, teçhizat, kiralanabilir araçlara ve bu araçların park alanı arsalarına yeniden değerleme yapacak olması. Faktoring tarafında tapusu kendinde olan bina ve ofislere yeniden değerleme yapacak olması.
Kâr 'eğer' yukarıda belirttiğim oranda yükseliş kaydederse, sene sonunda ortalama 3.5Milyar kâr görebiliriz en az. Bu kâr, bugünkü 10.20 fiyatına göre şirketin PD/DD'ini 0.6, F/K'ını 2.0 yapar. Sektörün ortalama 2.0 ile fiyatladığını öngörsek, (ki ben daha yüksek PD/DD olabilir diye düşünüyorum) sene sonunda 3.5 kat prim potansiyeli oluşabilir.
İş Holding birleşmesi (örneğin) Mayıs ayında ilan olsa ve İş Bankası'nın 100.kuruluş yılında, Ağustos ayında birleşme gerçekleşse, piyasadaki makarnacılara hamburgerciye 15-18Milyar talep geldiğini düşünecek olursak, halka arzda prim beklentisi de oluşabilir.
Siteye yabancı değilim hatta epeyce eski yim ancak yeni üye olduğum için bu benim ilk gönderim oldu. Selamlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Hayırlı olsun üyeliğiniz hisse net büyük bir ailedir bir okuldur tecrübedir sabirdir yoldur... Yolun açık olsun ....
En sıradan hisse 4-10 kat gitmiş.
Pandemiden itibaren Thy ~30 kat yaklaşık , koç~ 12 kat gitmiş.
Qnbfl ~25 kat yükselmiş.
3,5 kat nedir? 35 mi yazacaktın.
Ky taşıttılar hisseleri pandemiden beri.
Mızrak bir gün çuvaldan çıkıp bir taraflarına girecek bunların.
Benim görüşüme göre, sektör ortalama PD/DD oranı 'eğer' 2.0 ile fiyatlarsa, aynı değere gelmek için 3.5 kat çıkıyor. Yok eğer 4.0 ile fiyatlarsa, 3.5x2 olur oran. PD/DD sektörde 4.0 olur mu bilemeyiz. Tahtada mal değişimi varmış gibi bir izlenim var bana göre. Diğer tarafı 2 haftadır ciddi mal çekiyor. Belki de mallar virmanlanınca olay ortaya çıkar. $ bazlı grafik çalışacaksa 0.26$ ikili dip var. Ancak bu kur ile o seviye çok acımasız olur. Olamaz mı? Ucuzun ucuzu var derler eskiler. Olasılık olarak mümkün. Son 2 sene Temmuz ayında fiyat kopuşu olmuş. Net denecek tel şey ucuz olduğu ve düştükçe ucuzladığı.
Bu ortamda....
Bu finasal koşullarda...
Tıpış tıpış yukarı gideceksin...
Nazlanmana gerek yok....
Sayın spek, gemi doldu da taşıyor...
Mızrak çuvala sığmıyor artık...
Daha ne kadar tutacaksın buralarda...
hem de tıpış tıpış gelceksin yeni zirvelerine...
---
ytd değildir. al sat tut tavsiyesi değildir.
16.04.2024 (yarın) faktoring ve leasing verileri açıklanacak. Sektöre alım talebi var ama İsfin bildiğimiz gibi baskı altında. Takozları üst üste koyup kendi malını aldığını düşünüyorum, tahta hala (bana göre) mal bekliyor. Tahtadan defolun gidin demekle olsaydı 100 kere satardı insanlar malını. O bant hareketinin dışına çıkarak fiyatlama yapması lazım ki evet trend oluşuyor denebilsin. Ben $ bazlı grafiği dikkate alıyorum. Fibo seviyelerine takılarak bakalım nereye gidecek. Aşağı mı yukarı mı.
16.04.2024 (dün) günü Şubat ayı verileri açıklandı.
Leasing verileri:
2023 Şubat: 726MilyonTL.
2024 Ocak: 1.677MilyonTL.
2024 Şubat: 1.512MilyonTL.
Faktoring verileri:
2023 Şubat: 668MilyonTL.
2024 Ocak: 1.449MilyonTL.
2024 Şubat: 1.372MilyonTL.
Veriler güçlü. Bunun devamını öngörmek yanlış olmayabilir.
Benim fiyatlamada dikkate aldıklarım:
Veriler güçlü. Tahtada mal taşıma maliyeti yüksek. Baskıya devam. Tahta hala mal bekliyor.
$ bazlı haftalık grafikte 0.35$ fibo seviyesinde güncel baskı var. Yine aynı grafikte son bar attığı iğne düşen trende değdi geri döndü. Yeni maliyet bölgesi oluşturulmaya çalışılıyor olabilir. Bakalım fiyatlama nasıl çalışacak.
Tahtalar parayla çalışır. Psikoloji üzerine kurulur.
Haberde 600 milyona yakın kar görünüyor 2019'da 9'lardan dönen bir kağıt yani bu seviyeler hikaye gibi geliyor artık bana şahsi görüşlerim kimseyi ırgalamaz lamaz
Ocak ve Şubat ayı verilerini dikkate aldığımda sermayesine yakın bir kâr gelebilir diye düşünmüştüm. Sanırım gerçekleşecek gibi. Sürdürülebilir kâr olduğu piyasa tarafından algılandığı zaman trend güçleniyor.
Haftalık grafikte düşenden onayını aldı ve güçlü son barı koyuyor. Macd ve RSI dönüşü pozitif görünüyor. Maliyetlenme bölgesi güncel fiyattan çok yukarıda ve aşağıda değil diye düşünüyorum. Tahta mal beklerken aylar boyunca baskı görmüştü.
Umarım $ bazlı grafik artık çalışır ve beklendiğine değer bir seviyeye gelir. Sektör para kazanmaya devam ediyor.
İştirak birleşmesi haberleri ekstra spekülasyon sebebi olabilir güncel fiyat üzerinde.
Bakin arkadaslar bir arkadaşınız bir dostunuz olarak söylüyorum. Lütfen kulak verin. Borsa oyun yeri degildir. Yatırım yeridir. Onun icin lütfen butun servetinizi buraya yatırmayın. Ve ihtiyaciniz olmayan para ile yatırım yapin. Ben borsaya 33 yılımı verdim. Bir dost bir büyük olarak uyarıyorum. Bir çok arkadas 3 günde yada 3 ayda kazanmak istiyor. Olmaz arkadaslar olmaz. Sen kazanacaksında TRİLYON BAĞLAYAN ADAM’MI KAYBEDECEK.Burası kolay para kazanma yeri degil. Bunu aklınızdan çıkartın. Yıllarım geçti. Şimdiki aklım ve bilgim olsaydı ne yapardım biliyormusunuz. İhtiyacim olmayan küçük küçük paralar ile kaliteli ve cok pirim yapmamış sirketlere yatırım yapardım. Gidin kaliteli ve cok primlenmemis sirketlere ufak ufak alarak yatırım yapın. Bende şimdi bu şekilde yapıyorum. Tabi bütün hisselerde kazanmak mümkün olmuyor. O zaman ne yapacaksınız sepet yapacaksınız. Kaliteli ve gelecegi olan sektör hisselerine yatırım yapacaksınız.Sepetinizde hisseler olsun ve diger TL veya dolar altın gibi enstrümanlarda olsun. Kısacası büyük baronların yaptığı gibi her zaman satacak kadar malınız alacak kadarda paranız bulunsun. Bazı forumlarda bazen yazarım burda da bazen yazarım Benim bir sözüm var bu sözüm kulaginiza küpe olsun. "Birçok insan korkuda değerine, coşkuda ederine bakmaz" ya alır,yada satar. Sizlere demem o ki neyi ne kadardan aldığınıza dikkat edin. Ucuz olanı alın pahalı olanı satın. Hatırlayın Pandemi başladığında THY 12 TL diye hatırlıyorum ve ucuz oldugunu bircok insan biliyordu ama almaya cesaret edemedi. Yine iyi hatırlıyorum Türkiye nin en büyük bankalarından garanti bankası 8 TL'den 6.5 TL'ye düştü bedavanın bedavası idi kaç kişi aldı ve bekledi. Şimdi ne oldu THY 300 TL GARANTİ 85 TL Onun için yatırım yaptığım hisselerde paramın tamamı ile ettigim karı hisse olarak bırakır ana paramı cekerim ve gider faiz içermeyen enstrümanlarda NAKİT TL-ALTINDA TUTARIM. Borsa düşüş trendine girdiğinde elimde olmayan ve değerinin altına düşen kaliteli gelecek vadeden hisseleri alır beklerim bu döngüyü yıllardır bu şekilde sürdürüyorum. Bilen icin borsa DARPHANEDİR. Aç gözlü olmayın ve hırs yapmayın emin olun kazanırsınız.Okuyun araştırın öğrenin analiz yapın. Başkasından dinleyerek yatırım yapmayın. Bundan yıllar önce borsada belli başlı 3-5 cakal vardı . Şimdi binlerce çakal var. Emeğinize paranıza acımazlar. Birde şunu söylemek isterimki hangi hisseyi ucuzda alsanız aklınızda olan değere ne sürede ulaşacağını hiç bir zaman bilemeyiz.Onu patron, ve kaptan bilir,bizler sadece yolcuyuz.
Neyse alım yaptım daha fazla adetle İş finansal yerinde saymış hatta geride şuanda ytd.
Zamanında iyi kaçmışım :)
Neyse kısmette varsa kazanırız bir kaç kuruş.Hissenin aşağıdan çok yukarıya gitme ihtimali daha yüksek diğer hisseleri yakalaması için en az %100 prim yapması gerekir sadece 3 ayda yapar mı?mantıklı yapabilir potansiyeli olduğu için alım yaptım ytd.
Bravo. 20 mesaj daha yazarsan daha etkili olur.
Neden rahatsız olayım. Ben çok defa yazılınca anlayabiliyorum o yüzden dedim. Aynı konuyu daha çok yazman lazım ki anlaşılabilsin. Elindeki 200k mal için değer kaybı diyorsun diğerinde 30m mal var o anlamıyor demek ki.
Şuan için pozitifim İş finansal da neyse o kısmet diyelim ytd.İlk hedef 12 aylık zirvesi 14,73 ytd.
Ayrıca bu hisse için 1 dolar hedefi bile azdır en kötüde 1 dolar hedef mantıklı olandır ytd.
Diğer hisseler x2 x3 yapar bilinmez lakin faktoring sektörü geride kalıyor diğer sektörlere göre ytd.
İyi kapattı seansı düşüş yaşamasın yeterli.İş finansal tahminim yarında yükselişine devamı mantıklı olandır ytd.İş finansalın grafikte düşüş yaşayacak seviyesi kalmamış maşallah 10 civarlarına kadar düşüşü yaşamış hisse ytd.
Az bir şey almıştım maliyeti 10,61 çektim sonra baktım dengesiz davranıyor düşüş yaşaması sinir bozucudur ucuz hissede biletini kesip göndermiştim daha toparlamadı toparlaması için son zirvesi 14,73 kırması gerekecek işte o zaman trendine girmiş olacak yolunun uzun olma ihtimali yüksek takası iyi durumda 2023 yılı 23 kasım ayında zirve yapmış yarım sene yapar üstüne enflasyonu koyun hissede bekleyenlerin paraları erimiş pula dönmüş durumda ytd.
Bugün azda olsa primli kapatması olumlu düşüş yaşamasın yeterlidir ytd.Trade fırsatı vermesin daha olumlu olur İş finansal ytd.
Haftalık Macd takibini ben 3 ayarda yaptığım için hemen hemen diplerin neresi olabileceği öngörülebilirdi. O dipten kalkış sonrası 13 bölgesine tutunma çabası gerçek oldu. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey, 9 ayarda Macd daha yeni çakışıyor. Aylık grafikteki filamanın çalışmasını beklemek uçuk bir düşünce değil gibi. Bu akşam gelen bilanço da 517 Milyon net kâr gayet güzel.
Mart ayı sektör verilerini bekleyeceğiz. Bilanço üzerine bir kuvvetli aylık veri daha açıklandığı vakit piyasa algısı da düzelir sanıyorum.
Beğendim 1, çeyrek karını yola devam ytd.
Haftalık,aylık ve 3 aylık takas iyi durumda mal toplamışlar bu kadar mal boşa toplanmaz en kötü zaman kaybı olacağını düşünüyorum İş finansal hissesinde zaten çarpanları uygun hisse kısmet diyelim sabır ytd.
Sektörde Şeker finansal kiralama temel analizde en iyisi denilebilir.
Diğerleri arasında büyük fark yok hemen hemen aynı denilebilir .
Neyse yarın iyi seans kapanışı beklemek mantıklı olandır İş finansal da ytd.
Faktoring sektörü sigorta sektörünün ve bankacılık sektörünün gerisinde kalması normal durum değil zamanla aradaki farkın kapanacağını düşünüyorum.Merkez bankası politika faizini düşüremez hatta faiz artırımı daha yüksek ihtimal ytd.Hala bankalar enflasyonun altında 32 günlük mevduat faizi veriyor ytd.