İyi günler arkadaşlar öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim az çok bilgilenmeye çalışıyorum size sormak istediğim elimde kalan bir miktar paraya Halkbank mi yoksa isctr mi almaliyim yardımcı olurmusunuz
Printable View
İyi günler arkadaşlar öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim az çok bilgilenmeye çalışıyorum size sormak istediğim elimde kalan bir miktar paraya Halkbank mi yoksa isctr mi almaliyim yardımcı olurmusunuz
Ikiye bolmek daha mantikli olmaz mi banka alacaksan? Bankalarin hepsi diplerde.
http://share.matriksdata.com/Images/...1013540394.png
Bayram öncesi son gün. Dövizde gerileme, borsada kapanışa doğru yükseliş olması gerekir. Bu daha çok vobda alınan pozlara göre şekillenecek. Hareketsiz günler sayısı artarak devam ediyor, edebilir mahsuru yok.
Dolarda 6,83 üstü ucuz, altı pahalı deniyor, bunu kısmen teyit ettiğim için dolar almadım henüz, 6,83 üstü önemli. Bugün gece kapanış nasıl olacak göreceğiz. Trendin devamı için önemli, aksi takdirde 6,2 lere gidebilir. &,83 üstünde kapanış gelirse trene bizde atlarız. %10-15 hisse ile yola devam şimdilik.
3-6 Haziran tatil, nasil bayram oncesi son gun oluyor?
Dövizi yazarken 6,804 olmuş. ama bu sırada usd/zar %1,5 yukarıda, ilginç şeyler oluyor, anlam vermek zor. Usd zar tepede ama düzeltme yapmış tekrar gidecek gibi bir hali var. Bende bu korkudan biraz döviz aldım, normalde 6,830 üstünden alınmalı burası tehlikeli daha çok satış gelebilir.
ard yazılım dün bugün aldım, aygaz bilanco kötü gelmiş çok düşmüş diye aldım, polho zaten 2-3 gündür takip ediyordum 2,70 den sattım 2,59 dan az aldım. bu ard yazılım defter değerinin 10 katından işlem görüyor, 20 katından işlem görsün diye aldım. :) madem çöpler moda. ard yazılım kesinlikle kumar cinsinden bir şey, topiğini açıp bakmayın bile.
https://www.borsaistanbul.com/urunle...-tatil-gunleri
Resmi Tatil Günleri
19 Mayıs 2019, Pazar Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı
3 Haziran 2019, Pazartesi Ramazan Bayramı Arefesi (Yarım Gün Tatil)
4-5-6 Haziran 2019, Salı-Çarşamba-Perşembe Ramazan Bayramı
15 Temmuz 2019, Pazartesi Demokrasi ve Milli Birlik Günü
Pee, defaultta 2019'u gosteriyormus meger.
23 Mayıs 2020, Cumartesi Ramazan Bayramı Arefesi (Yarım Gün Tatil)
24-25-26 Mayıs 2020, Pazar-Pazartesi-Salı Ramazan Bayramı
Onlar ayin gorulmesine gore yapiyor, son gunlere kadar kesin degil de... oldugum yerde bayram yok.
Asil dusunulmesi gereken konu ulkenin borsasi resmi tatil gunleri diye sitesine koyup 2019'a linkliyor.
http://share.matriksdata.com/Images/...1058408103.png
Katardan içinde dolar olmayan 15 milyar dolar karşılığı yada tl karşılığı SWAP anlaşması yapılmış, bu işlem sadece ikili ticaret için kullanılıyor. İngiltere ve Japonyadan haber yok. Haber gelirse kur 6,5 haber gelmezse veya gelme süresi uzarsa kur 7.
Malasef dolar düşse de çıksa da para olarak kaldığı sürece sorun yok, senet gibi değil. İngiliz sterlini 346 yıl önce çıktığında 1 sterlin 12 ons değerindeymiş. 346 yılda sterlin %95 değer kaybetmiş. TL ise sadece 15-20 senede %75 değer kaybetmiş.
Bu swap görüşmeleri yada swap cümlesi sizce de çok sulandırılmadı mı.
Dolar konusunda alinan kapital kontrolleri konusunda kararsizim. Dolarin stabil olmamasi hem borsa ici iyi degil, hem de insanlar icin iyi degil. Ama bu adamlar vaktinde Bank of England'i iflas ettirmis. Baska nasil basa cikilir bilemiyrum su asamada.
Doların sahibi dolara ulaşabiliyor, sorun diğer dünya ülkelerinde, onlar ulaşamıyor. dün ne olduğu önemli değil bugün rus parası dolara karşı %1,5 değer kaybetti. 1 günde. Diğer bir konu ise ikili tepe yaptı, herkes 6 lirayı hedef gösteriyor ve dolar bolluğu nedeni ile doların değerlenme ihtimalini kimse düşünmüyor.
https://www.resmin.net/images/2020/0...6b9866d5e5.png
Bankacılık endeksinde döviz bazında bakmayı geçtim (o inanılmaz batık) tl bazında da 2013 ten beri büyük sıkıntı var.
Halk davası nedeniyle ise bu sıkıntı vay derim ne bankaymış tek banka tüm ülkenin bankacılık sisteminin içine etmiş.
Sanki daha büyük bir sorun var gibi bizim bilmediğimiz.
Endeksi çok rahat 200bin üzerine taşıyacak potansiyel var bankacılık endeksinde, çok garip.
Bu arada şimdiden tüm dostların Ramazan Bayramları mübarek olsun...
Guzel grafikler atiyorsun, sagol KD. Secimdekinin bile kat kat altina inmis. Ancak boyle dizginlenebiliyor demek.
http://share.matriksdata.com/Images/...1242515256.png
Iste acaba bu adamlarin end-game'i bu muydu? Copleri yukseltip bankalar ve sanayi ile sonradan gelenlere postalamak. Bence onceki plan boyle idi, ama sey isi bozdu. Simdi de double-down yapip hedef mi artiriyorlar acaba? Yoksa butun dunyadaki bankalar mi batik kalacak uzun sure.
Sizlerin de Ramazan Bayrami kutlu olsun MrSun dostum. 15 senede tutacak grafiklerin bakalim nasil olacak artik!
Dolar yada döviz korkumuz yok, aslında demirtaşın videosuna göre TL borsası 3 kat artsa son 10 yılda ki dolar karşılığı olmuyor. Sayın AGHA eleştirdi ama ben Demirtaş hocanın videosunun bir kaç kez izlenmesini isterim, tl borsa değeri için önemli.
Dolar yada döviz cinsinden alım gücü önemli. 1 yıl önce şirket bir araba aldı, 118 bin lira ödedik, arabayı iki katı km ye getirdim, antalya ereğli istanbul, baktım şimdi 160-170 bin lira yazıyorlar, değiştirecektim vazgeçtim. yani alım gücü çok hızlı kayboluyor.
malın değeri elbette önemli. bize göre son 1 ayda kabaca hesaplanan 500 milyon lot satışı, diğer küçük senetleri tutarak yaptılar, spot piyasadan çıkarak vadelide pozisyon aldılar, vadelide almak satmak daha basit. Bu 500 milyon lotu normal bir zamanda satamazlardı. Neredeyse 1 bankadaki toplam pozisyonlarına eşit. Yine bu 500 milyon lotun maliyeti sıfır olsa da bence satılmasına bir gerekçe değil. Ve satıyorsa muhtemelen almayacaktır. 1 ocak 22 mayıs bakmak lazım, toplam ne kadar banka satıldı.
Havacilarda ucuslarin acilmasi ile ufak bir hareket olabilir. Yabanci o kadar cakti cikti, yerliye de hikaye gerekiyor.
Dikkatli olmak lazim yanliz, atraksyonda cikamayan cok kotu 6 aylik bilancolar gelecek.
çöp sokalım bir yere, akbank az önce yeşil yaktı. :)
Haftalık grafik...
84500-106000 yatay bandının üst kısmına yakın işlemler görüyoruz.
ayrıca 50 haftalık ortalamaların olduğu yerdeyiz.
103356 seviyesinden geçen ortalama ile temas var.
bu ortalama üstünde 104300den geçen ortalama ve yatay alan üst bandı olan 106000 kısa vadede beklenebilir.
106000den kar satışı ihtimali mevcut.
bankalar yerinde saymaya devam ederken endekste bu seviyeleri görmek de detaylı bir incelemeyi hakediyor.
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...e3bc401a87.png
Bir kaç hisseye takla attırıyorlar. Geçen haftada yabancılar 400 milyon $ hisse satmışlar
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Enigma teşekkür ederiz. Artık konsalidasyon denilen şeyi yaşıyoruz sanırım, bankalar azalıyor, diğerleri artıyor, endeks aynı kalıyor. belkide doğrusu bu.
Bimaş turkcel ile 103 ünüstünde tutuyorlar.
Enigma ardyz dedin hareket etti, bir anda 33-28-32 gidip geliyor, Allahdan %10 var o olmasa %30-40 eksi artı dinlemez.
Bu senedin sırrı, sahipleri halka acarken 1 yıl satmama taahhüdü vermiş, ayrıca covit nedeni ile ilgi görüyor.
Yok yok onları kızıldağ abi için tutuyoruz.
ARDZY sattığım para ile az az EREĞLİ alıyorum.
Ben 5-6 bin lira kaybedebilirim, sorun yok, ona göre önlem aldım, kasko parası gibi. Ama bugün gece 24:00 de dolar 6,830 üstü kapatırsa kötü olur, 6,600 veya 6,200 yolları kapanır, 6,800 altında kaldığı sürece dolar için aşağı yönlü düşünmek gerekir.