Piyasa dökülenleri havada kapıyor. Derinden bir araştırmak lazım neden?
Printable View
Piyasa dökülenleri havada kapıyor. Derinden bir araştırmak lazım neden?
https://i.hizliresim.com/7xMDFR.png
https://i.hizliresim.com/6NLwW3.png
dikkatlice karşılaştırın....en göze batan neler??
halka arz bitti...makyaj döküldü....
15 milyonluk elektrik satışından brüt kar 2 milyon...
halka arz sürecinde 80 milyona çıkan inşaat-taahhüt işleri son çeyrekte 5 milyon...
toplam brüt kardaki son çeyrekte keskin düşüş (maliyetlerin azımsanmayacak bir kısmı son çeyreğe kaydırılmış)
Hisse tavan açıyor değişik değişik tipler gene gelmiş hahahaha bir bilançocu eksikti ya gidin limon satın pazarda bak limon işinde çok para var ha :D hahahahaha
ben geldim, pilançoçu da gelmiş.. :)
kızdırmayın stonhand üstadı..
Abi yok twitterda bir tane ******** çıktı yok esen şöyle kötü böyle kötü ********in evladı milleti öyle bir gaza getirdi ki esen 31 Tl de bak dedim düştü yok bir daha çıkmaz, nasıl geçirdiler küçük yatırımcıya deyip durdu sonra esen 40 üstüne atınca puşt hesabı kitledi. Böyle kitapsızları spk ya şikayet edeceksin donuna kadar alacaklar aslında.
Burada da bir ara bende esen yok ama sizin iyiliğinizi düşünüyorum diyen bilançocular türedi sonra baktılar verdik odunu bunlara ekmek çıkmayacak topukladılar vallahi aldıkları nefes bu millete zarar bunların oksijen israfları.
Bunların değişik versiyonları diğer başlıklarda da var misal bir ara otkar da 400 üstüne çıksın satmayan ********dir tayfası türedi hisse 428 gördü ses yok puştlardan.
Hayır bilerekmi yapıyorlar hani bilerekse vallahi eyvallah bilerek yapan adamı çıkarı vardır ama bilinçsizse yeminle insanın süzme gerizekalı olması lazım.
Sessiz ve derinden
Kesinlikle YTD.
Begenmediginiz hisse BIST 100 de hey yavrum hey be
Kimse yok mu burada?
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Gizlendim
Kesinlikle YTD.
KAP *** ESENBOĞA ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş. *** NATEN,ESEN *** Maddi Duran Varlık Alımı
Güneş Enerji Santrali Alınması Hk. Güncelleme
Maddi Duran Varlık Alımı
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? : Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? : Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi : 13.03.2021
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? : Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Niteliği : Güneş Enerjisi Santrali
Alıma Konu Maddi Duran Varlığın Mevkii, Yüzölçümü : Antalya - Konya - Ankara - Eskişehir - Adana - Muğla
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Karar Tarihi : 12.03.2021
Alıma İlişkin Yönetim Kurulu Kararında Bağımsız Üyelerin Çoğunluğunun Onayı Var mı? : Evet
Toplam Alım Bedeli : İşlemler tamamlandığında açıklanacaktır
İşlem Bedelinin Ortaklığın Yönetim Kurulu Karar Tarihinden Önceki Altı Aylık Günlük Düzeltilmiş Ağır
lıklı Ortalama Fiyatların Aritmetik Ortalaması Baz Alınarak Hesaplanacak Şirket Değerine Olan Oranı
(%) : İşlemler tamamlandığında açıklanacaktır
Alım Bedelinin Ortaklık Ödenmiş Sermayesine Oranı (%) : İşlemler tamamlandığında açıklanacaktır
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Aktif Toplamına Oranı (%) : İşlemler tamamlandığında açıklanacaktır
Alım Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Finansal Tablosundaki Maddi Duran Varlıkların Net Değerine Oranı (%) : İşlemler tamamlandığında açıklanacaktır
İşlem Bedelinin Ortaklığın Kamuya Açıklanan Son Yıllık Finansal Tablolara Göre Oluşan Hasılat Tutarına Oranı (%) : İşlemler tamamlandığında açıklanacaktır
Alım Koşulları : İşlemler tamamlandığında açıklanacaktır
İşlemin Tamamlandığı/Tamamlanacağı Tarih : -
Alımın Amacı ve Ortaklığın Faaliyetlerine Etkileri : Olumlu etkilemesi beklenmektedir
Karşı Taraf : Kinesis Enerji Yatırımları A.Ş. ve Hasan İnaloğlu
Karşı Taraf SPK Düzenlemelerine Göre İlişkili Taraf mıdır? : Hayır (No)
Karşı Taraf İle Olan İlişkinin Niteliği : Ticari
Varsa İşleme İlişkin Sözleşme Tarihi : 2021-03-12
Önemli Niteliklteki İşlem Kapsamında Kullandırılacak Ayrılma Hakkı Fiyatı : Kullandırılmayacaktır.
Maddi Duran Varlığın Değerinin Belirlenme Yöntemi : Pazarlık Yöntemi
Değerleme Raporu Düzenlendi mi? : Düzenlenmedi (Not Prepared)
Değerleme Raporu Düzenlenmediyse Nedeni : Düzenlenmektedir
Değerleme Raporu Düzenlendiyse Tarih ve Numarası : -
Değerleme Raporunu Hazırlayan Değerleme Kuruluşunun Unvanı : -
Değerleme Raporu Sonucu Bulunan Tutar : -
İşlem Değerleme Raporundaki Sonuçlara Uygun Gerçekleştirilmemişse/Gerçekleştirilmeyecekse Gerekçesi : -
Açıklamalar
Açıklama
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. güneşenerjisi alanındaki yatırımlarını artırma hedefi ve halka arz
taahhütleridoğrultusunda,şirketimizin%100 bağlı ortaklığı Margün Enerji ÜretimSanayi ve Ticaret A.Ş. ile Margün
EnerjiÜretimSanayi ve Ticaret A.Ş.'ninbağlı ortaklıkları Angora Elektrik Üretim A.Ş. ve Bosphorus YenilenebilirEnerji
A.Ş.,Lisanslı ve Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği çatısı altındageliştirilmiş ve kurulmuş olan, toplam 39 adet
güneşelektrik santralini satınalmak üzere, Kinesis EnerjiYatırımlarıA.Ş.ve Hasan İnaloğluile 01.01.2021 tarihinden
itibarentüm gelirler tarafımıza ait olacakşekilde 12.03.2021 tarihinde hisse devir sözleşmesi imzalanmıştıSöz konusu
satınalma işlemineistinaden, 3.000.000 Euro (Üç Milyon Euro) peşinat,Kinesis EnerjiYatırımlarıA.Ş.'yeödenmişti.Satışa
konugüneş elektrik santralleriKonya, Antalya, Ankara, Eskişehir, Adana ve Muğla illerinde işletmede olup,toplamkurulu
güçleri61,68 MWp'di.Bu santraller, ürettiklerielektriği, geçici kabul tarihinden itibaren 10yıl süre ile
13,3USDcent/kWhfiyatla 5346 ve 6094 sayılı kanunlar gereğincedevlet alımgarantisi altında satacaklardır. 2021 yılında
busantrallerdenyaklaşık102.150.000 kWh üretim ve 13.585.950 USD satış geliri ile yaklaşık 12.760.000USD net gelir
beklenmektedir.Satışakonu güneş elektrik santralleri Konya, Antalya, Ankara, Eskişehir, Adana illerinde işletmede
bulunan,toplam kurulu güçleri 41,51 MWp olan 38 adet santrallerin hisse devir işlemleri bugün itibarıyla
tamamlanmıştır.Muğlada yer alan 20.17 MWp 1 adet lisanslı santralin hisse devir işlemleri devam etmekte olup devir
işlemlerinintamamlanması ile KAP’ta açıklama yapılacaktır.Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.
-KAP-
Güzel haberlerin momentumu ile şirket büyümesine devam ediyor. Gelecek yenilenebilir enerjide....
Yatırım tavsiyesi değildir.
Dostlar Naten ve Esen haberleri kol kola geliyor, ayirt etmek zor oluyor. Gelecege donelik gunes yatirimlari Naten mi Esen üzerinden mi olacak? Yani Naten mi Esen mi biriktirilmeli
Sent from my SM-N770F using Tapatalk
Esenciler nerede? Yoksa çalı arkasında mı gizleniyorlar? Ya da satıp gittiler de 50 liradan mı kapış kapış alacaklar?
Sessizlik her zaman iyidir.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar yarın ki genel kuruldan nasıl bir sürpriz sonuc çıkarda hisseye ekstra ivme kazandırır?
SM-A307FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
## Orjinal Link: [https://www.kap.org.tr/Bildirim/928660] (https://www.kap.org.tr/Bildirim/928660) ## Dosyalar: [] (#)
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2021-04-15
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi -
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. ve Margün Enerji Üretim Sanayi ve
Ticaret A.Ş.'nin 15.04.2021 tarihli&-nbsp;Yönetim Kurulu
toplantılarında,&-nbsp;Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin
halka&-nbsp;açılmasına ve bu kapsamda Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye
Piyasası Kanunu ve&-nbsp;ilgili mevzuat&-nbsp;hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ön izin başvurusunda bulunulmasına karar verilmiştir.
Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı
olan&-nbsp;Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 310.000.000&-nbsp;adet
nominal paya karşılık 310.000.000 TL nakden ödenmiş sermayesi bulunmaktadır.
Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.&-nbsp;(http://www.margunelektrik.com.tr/">www.margunelektrik.com.tr) &-nbsp;03.12.2014
tarihinde kurulmuştur. Şirket, başta güneş enerjisi olmak üzere, yenilenebilir&-nbsp;enerji
kaynaklarından elektrik elde etmek için yurt dışında proje geliştirme, EPC, işletme - bakım, elektrik enerjisi üretimi ve üretilen
elektrik enerjisinin satışı konusunda faaliyet göstermektedir.
Şirket, 2019 yılının son çeyreğinde, Nevşehir, Yozgat, Bilecik
ve Afyon'da 22,35 MWp gücünde güneş elektrik santrali satın alımı
gerçekleştirmiş, 2020 yılının son&-nbsp;çeyreğinde ise Afyon ilinde 12,27
MWp&-nbsp;güneş&-nbsp;elektrik santrali alımı ile&-nbsp;Ankara ilinde toplam 10,29
MWp gücünde güneş&-nbsp;elektrik santrali alımı yapmıştır. Şirket 2021
yılına gelindiğinde Ankara ilinde kurulu olan 11,44
MWp&-nbsp;güneş&-nbsp;elektrik santrali alımı ve en son olarak da 12.03.2021
tarihinde&-nbsp;Konya, Antalya, Ankara, Eskişehir, Adana ve Muğla illerinde
61,68 MWp&-nbsp;güneş&-nbsp;elektrik santrali alımı yaparak&-nbsp;mevcut
kapasitesini 118,03 MWp gücüne çıkarmıştır.&-nbsp;Toplam yıllık elektrik üretim miktarının&-nbsp;yaklaşık 190.096.750 kW/h olması beklenmektedir. Yenilenebilir enerji&-nbsp;sektöründe faaliyet gösteren şirketimizin; yurt içi ve yurt dışı güneş elektrik&-nbsp;santrali proje geliştirme ve müteahhitlik hizmetleri haricinde, yalnızca güneş elektrik&-nbsp;santrali yatırımlarından yaklaşık 25.282.868 USD yıllık toplam satış geliri ve 23.580.000&-nbsp;USD net gelir elde etmesi öngörülmektedir.
Elektrik satışlarının tamamı, 5346 ve&-nbsp;6094 sayılı
kanunlarla belirlenmiş Yenilenebilir Enerji Destekleme Mekanizması
(YEKDEM) &-nbsp;kapsamında, devlet alım garantisi ile 13,3 USDcent/kWh fiyat ile
gerçekleşmekte&-nbsp;ve bu alım garantisi santrallerin geçici kabul tarihinden
itibaren 10 yıl süre&-nbsp;ile devam etmektedir.
2020 yılında&-nbsp;Margün
Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., yurt dışı proje geliştirme ve müteahhitlik&-nbsp;faaliyetleri
kapsamında 2 farklı proje için İtalya'da toplam 61 MWp
Güneş Elektrik Santrali proje geliştirilmesi ve kurulumu amacıyla&-nbsp;anahtar
teslim esaslı&-nbsp;KDV dahil&-nbsp;65.431.000 Avro toplam
bedelli&-nbsp;sözleşme imzalamıştır. Şirket bundan sonraki süreçte de gerek yurt içi yatırımları gerekse yurt dışında proje geliştirme, EPC ve işletme-bakım hizmetleri ile hem kendisi hem müşterileri adına gerçekleştireceği güneş enerjisi santrali yatırımları için faaliyetlerini sürdürecektir.
Kamuoyuna ve yatırımcılarımıza saygılarımızla duyurulur.
Esen yüzdeyüz iştiraki margün enerjinin halka arz kararını almış.pozitif etki
Kumarhanenin tam ortasına düşmüşüz de haberimiz yok
Tavan olacak derken seans sonu taban olursa şaşırmaması lâzım hiç kimsenin
ESEN ve OTOKAR'da bu fiyatları gören ve hisseleri olanlar da senin için o **** lı ifadeleri kullaniyorlar midir acaba ? Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kafayı yedi. İyice spek hissesi oldu. Yazıklar olsun. Kimse 9'lardan geldi demesin. 46 da gördü. Birileri bilerek baskılıyor hisseyi
G3221 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Esen'in teknik olarak görüntüsü pek hoş durmuyor.4s zaman diliminde oluşmuş boyun çizgisi 29.10 seviyesinde olan bir obo formasyonu mevcut.Persembe ve Cuma kapanista bu seviyenin altında kapanislar geldi.Obonun hedefi 25 civarları..
Amacim kimseyi korkutmak degil gordugumu dogru bir şekilde yorumlamak.Benim de hala elimde bulundurduğum bir hisse ama hisseyi elinde bulunduran tahtacının niyeti pek güzel gözükmüyor.Her iyi haberi satış firsati olarak değerlendirdi son zamanlarda..
Hisseyle alakalı önümüzde 2 haber var beklenti olarak.Birtanesi henuz aciklanmayan bilancosu diğeri 24-27 Mayis haftaları yapılacak enerji ihaleleri.Teknik olarak 29.10 unun altında kapanislar devam ederse sıkıntılı.Kendi adıma bu belirttiğim haberleri görüp 29.10 seviyesini de yakından izleyerek duruma göre hareket etme kararı aldım.Asagi kırılan obo görüntüsü de umarım tuzaktır..
Sayet bu görüntü tuzaksa 29.10 unun uzerinde hissenin ilk hedefi 33.x seviyeleri olacaktır..
Hisseyi elinde bulunduranlara hayirli kazançlar dilerim..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...61c428d2f5.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Esen 29.10 seviyesinin aşağısında kapanislarla birlikte obo formasyonu çalıştı.En düşük 26.10 seviyesine kadar geldiği görülmektedir.Bugunku hacimli hareketi dönüş sinyali olabilir.Asagida hala 25.x hedefi riski olsa da bu kadar olumlu haber akışına bunu yapamayabilir tahtaci bey ama tabiki piyasada hersey mümkün..
Kısa vade 33.x hedefi için grafikteki onemli direnc ve destek seviyeleri belirtilmiştir.Dusus bitti diyebilmemiz icin 29.10 üzerinde kapanislar gerekmektedir.
İyi seyirler..
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
Grafik..https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...011388db67.jpg
Grafikte onemli seviyelerden 29.98 degerini atlamışım.O da olacak..
Bu akşam saat 21.15 de yeni bir kap haberi gelmiş. Duran varlık satın alımı ile ilgili. Yatırım tavsiyesi değildir.
NATEN'e yazdığımı buraya da yazayım.
Yahu ne karı. Adam 632 mnTL değerleme karı yazmış. Yani hayali kar. Diğer enerji şirketlerinin bilançolarında bu diğer gelirler içerisinde gösterilir ve kara etki etmez. Nakit akışına bakarsanız görürsünüz. Normal sartlarda külliyen zarar bu bilanço. Adam burada hayali karlar üretip Margün'ü de güzel pazarlamaya çalışıyor.
Redmi 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/rq623jr.png
hangisi esen hangisi naten