Tefaş'ta ve aracı kurumlarda fiyatlar/adetler güncellenmiş
Printable View
Virüs tartışmasını komplo teorileri ile lütfen burada paylaşmayın.
ıpv - 0,10
tdg -0,05
tta -2,07
tte -2,18
ıpj -0,12
Bu günü de artısız kapattık:)
Bu düzeltmede hsyfler dirençli görünüyor endekse relatif anlamda. Önümüzdeki 1-2 hafta hsyf biriktirmek için güzel bir dönem olacak umarım. Aralık'ta her yıl değil ama genelde noel vs. den dolayı yabancıların işlem miktarı ve hacim azalınca, volatilite de biraz azalırsa, daha sakin bir piyasa olursa, hisse seçici bazlı hareketler olursa, fon yatırımcıları olarak aralıkta 3-4 puan endeksten iyi performans göstereceğimizi düşünüyorum
Öncelikle geçmiş olsun, ciddi bir düşüş mü bekliyorsunuz, bu 11 aralık söylemleri, yasaklar filan, yoksa rutin yıl sonu beklentileri mi?Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cnn fear & greed index geçen sene bu günlerde 79 iken, şuan 88. Gerçekten ilginç.
https://money.cnn.com/data/fear-and-greed/
$afs ~ -1,8%
Rbh % - 2.40
Bugün eib de nnf de güncellenmedi ne mkkda ne hesabımda maalesef. nnf görebilen var mI ?
Acc beni şaşırtmadı.tek artı getiren hsyf fon olacak gibi.bi de yükselişlere uyum sağlasa.ama olmuyor
Eıb 0,0110
nnf: -%4.30
NNF -4.30 % düşüşte çıkışta, her gün endeksten bir puan tokat yiyor. vay arkadaş neydi ne oldu
Fil fonu 0,0492 getirmiş günlük.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Nnf hatalı fiyat yayınladı gün içinde düzeltilcektir dediler.
ıpb
-0,8259
Nnf: - %2.05
Tkf: -%2.85
EIB -0.29 olarak açıklandı. Garanti hesabım 0.011 artı göstermişti ilk başta...
Böylelikle fon portföyümde artı olan hiçbir fon olmayan bir gün oldu dün :)
dün sıkıntılıydı ama bu gün artı 1.45 açtık. asya tarafı da güzel. inşallah akşamımız da güzel kapanır diyelim
istabulun ıpb sevenler 2.değişkeni acd'ye de baksınlar bence.
üstadım, portföylerimizdeki altın, döviz ve yabancı menkul kıymet kontenjanını doldurabilmek adına bulduğunız ve yabancı fon anlamında tek alternatif olarak gördüğünüz gbc konusunda ne kadar haklı olduğunuzu az önce tefaşta getiri kontrolü yaparken bir kez daha anladım.
bir aylık fib eksi 11.60, gbc eksi 7.13
üç aylık fib eksi 4.80, gbc artı 0.65
altı aylık fib 15.44, gbc 24.20
yıllık fib 61.30, gbc 71.34
uzun lafın kısası, portföyümde altın ve dövizdeki hareketlerden yararlanırken üzerine bir miktar da yabancı hisse getirisiyle harika bir sos yapayım diye düşünebileceğimiz üçü bir arada kıvamında bir ürün oluyor gbc. tabiki de ısrarla altını üstünü fazlasıyla çizdiğiniz gibi uzun vadeli olması şartıyla. bol kazanç ve acil şifalar dileğiyle.
sn hayrani gbc şuan portföyü hedge için eurousd long pozisyon taşıyor. Ağırlık altın bile olsa bu durum altının düşüşünde euro lehine makas artı yönde ise düşüşü törpülüyor. ben bu yönlü hedge i yapabilmelerinden dolayı bile bu fonu portföyümde uzun yıllar taşırım. düştükçe ala ala portföyümde çok ciddi rakama ulaştı. fon yönetimi ile hem yazıştım hemde telefonla konuştum bana ciddi güven verdiler.
Önümüzdeki haftalarda ayni terane mi dönecek acaba. Pazartesi satış salı alış...
bende de yüzde on portföylük var. ayrı ayrı döviz, altın veya eurobond falan almaktansa bahsettiğim şekilde üçü bir arada kıvamında ve aktif te yönetilen bir fonu uzun vadeli olarak portföyümde bulundurmak, en mantıklısı olarak geliyor bana. kısa vadede dalga boyları artıyor ama durulma olduğunda tatmin edici getiriler mümkün oluyor. bol kazançlar dileğiyle.
kıymetli maden fonu GTZ sizce uut vadedermi ?
Altini fiziki almak yerine Fiba Altin Fonu almak da mantikli midir? Tefasta altini fiziki olarak sakladiklari goruluyor.
altın fonlarının genelinde çoğunlukla altına dayalı kira sertifikaları kullanılıyor. bu noktada fibanın üstüne altın fonu yok diyebiliriz. çünkü yüzde 96 97 civarı altın taşıyor. ancak her ne hikmetse normal altın getirisinden bir iki puan düşük getirebiliyorlar. bu da özellikle uzun vadede stopaj faktörü de devreye girdiğinden sıkıntı. mesela bir yıl fiba altın fonu tuttum ve yüz liram diyelim ki yüzde 50 artışla 150 lira oldu. satarken beş liram stopaja kesiliyor ve sanki altın yüzde 50 değil de, yüzde 45 değer kazanmış gibi satmış oluyorum. halbuki bunu yüzde bir banka makası ve binde 2 kambyo vergisiyle yapsam taş çatlasın 2 liram gider ve yüzde 48 kazanmış gibi satış yapmış olurum. bir de anlık işlem yapma avantajım var. aslında altın fonunun varsın kira sertifikası taşısın, gram altından en azından bir puan fazla getirmesi lazım ama olmuyor. bir iki ay gibi kısa vadelerde altın fonu, uzun vadede ise gram altın, bana daha mantıklı gibi geliyor.
piyasalar o kadar oynak ki fonların getirileri ve götürüleri de neredeyse hisse senedi gibi oldu.
altın %1.5 artı bugün birkaç gündür ciddi eksiydi.
borsa dün %3 üzeri düştü bugün %1.85 artı
Yani fon yatırımcılığını uzun vadeli düşünmeyenler günlük fiyat hareketlerini takip edenler için stresli olur bu gibi ortamlar.
Oysa ki fon yatırımı yapma amacım kendi adıma da bu oynaklıklardan soyutlanıp günlük değil enazından orta vadeli konuya bakabilmekti.
Bu kapsamda kendi adıma ben günlük bakmayı bırakacağım fonlarımın son fiyatlarına...