her an açıklanabilir
Printable View
Yukarıya doğru ivmelenmişti, patron ortak satışı yaparak bu ivmelenmenin önünü kestı. Bravo patron çok iyi yaptınız. Tebrikler.
Şirkette, üretim ve satışlar devam etmektedir. Şirketler için kısıtlamalar yok zaten. Bugün mail attım. Verilen cevap aşağıdadır.
Yaşar Aydın Kuleli
15:22 (3 saat önce)
Sayın Çağla hanım;
Bugün itibariyle kamuya açıklanan ortak satışları ne kadardır ve ne kadarı kalmıştır. Sodyum sülfat ve potasyum sülfat yatırımları ne zaman bitecektir. Gereğini rica ederim. Saygılarımla.
Yaşar Aydın Kuleli
Makina Mühendisi
Alkim Kimya A.Ş. ortağı
Çağla Koçel
18:55 (9 dakika önce)
Alıcı: ben
Sayın Yaşar Kuleli, öncelikle şirketimize göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Potasyum sülfat yatırımımızın Temmuz 2021’de bitmesi hedefleniyor.
Sodyum sülfat kapasite artışı yatırımız ile ilgili ayrıntılı KAP açıklaması linki aşağıda bulunmaktadır.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/913339
Sermaye Piyasası Kurulu Özel Durumlar Tebliği Madde 12 kapsamında Sermaye yapısı ve yönetim kontrolüne ilişkin değişiklikler kapsamında idari sorumluluğu olan kişilerin bildirim yapmaları zorunludur. Bu kapsamda ortağımız 5 Mayıs 2021 tarihinde hisse satışı gerçekleştirmiş ve bildirimini yapmıştır. Yönetim Kurulu üyemizin hisse satışı tamamen kendisinin tasarrufudur. Şirketimizin faaliyetleri ile ilgisi kesinlikle yoktur.
Sağlıklı günler dileriz.
Çayırhan'daki mevcut üretim kapasitemiz 210.000 ton/yıl idi. Burada yapılacak 180.000 tonluk artış ile 390.000 ton/yıl sodyum sülfat üretimi planlanmıştır. Pandemi ortamında öncelik Tesis'in çalışmasına verilmiştir ve bu konuda üretim faaliyetlerimiz başarıyla sürmektedir.
Yatırım çalışmalarımız da başlamış olup iki basamaklı olarak yürütülmesi planlanmaktadır.
İlk basamakta mevcut ünitelere yapılacak ekler, ilaveler ve revizyonlarla 180.000 tonluk kapasaite artışının yarısı sağlanacaktır. Tesis 2021 yılı ortalarında 300.000 ton/yıl kapasiteye ulaşacaktır. Bunu takiben devam edecek yatırımla da 90.000 ton daha artırılarak Alkim Çayırhan Tesislerinin toplam kapasitesi 390.000 ton/yıl'a ulaşacaktır.
İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında söz konusu kapasite artış yatırımımız aksatılamadan sürdürülmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
teşekkürler sn yak, firma çalışsın üretsin ve kar etsin yeterli ... satanlar satar, birileride alır ...
aslolan Alkimin total SS rezervi ki mta rakamına göre 800 mil. ton... yıllık ortalama 600 bin ton üretimle yaklaşık 130 yıl yapar,
PS ve Alka kağıt ile ilerki zamanlarda karlılık mutlaka çok daha iyi noktalara gelecektir, temettü veren döviz pozisyonu 174 mil. tl olan, bir çok sektörün hammaddesini üreten nadir firmalardan ... yastık altında dursun...
tahta yapıcının kötü olduğunu düşünmüyorum sorun patronlarda... 19.2 hareketini hatırlayın. tahta yapıcı hisseyı bayağı hareketlendirmişti ama patronlar deli gibi mal sattılar malum... yüksek karlar 2022 ile beraber gelecktir fiyatların uygun yerlere gelmesi ek alımlara vesiledir ...
Ortakların anlaşmazlıkları 2014 teki iptal edilen satış sürecine kadar uzanıyor. Bildiğim kadrıyla son anda cihat kora satışı engelliyor. Arkın kora daki intikam duygusu buradan geliyor galiba
Dönem karı (zararı)
48.073.714
Esas faaliyet karı (zararı)
66.380.081
Kar güzel,hayırlı olsun...
hayirli olsun :)))
Forex beklentisi 59 milyondu. Beklenti altı galiba
Net Dönem Karı veya Zararı
2021/1.3 aylık 48.073.714 2020/12 aylık 199.189.141
Beklentinin aşağısında açıkladı. Hareketlerinden belliydi zaten.
Bilanço hayırlı olsun,patron/ortak satışlarının getirdiği strese rağmen sürdürülebilir kârlılık ve yeni yatırımin aktif hale gelme arefesinde olmamız portföyümde tutmam için yeterli
Şirketin en büyük düşmanı Arkın Kora dır. Benim anlamadığım en çok hissenin nasıl bunun elinde olduğudur.
Benim gördüğüm kadarıyla bilançoyu kur toparlamış. Çeyreklik bazda bakarsak hem hasılatı hem brüt kârı önceki çeyreğe göre düşmüş ancak buna rağmen esas faaliyet kârı yükselmiş. Sebebi esas faaliyetlerden diğer gelirler yani kur etkisi. Keza aynı etki finansman gelir/gider kaleminde de görünüyor. Çeyreklik olarak durum böyle fakat diğer yandan ise yıllık bazda artış kaydetmiş. Bunun geniş resimde olumlu olduğunu söyleyebiliriz.
Kâr piyasa beklentisinin bir tık altında gelmiş gibi duruyor ama kağıt nasıl hareketler yapacak bakalım. Bir de dikkatimi şu ''yapılmakta olan yatırımlar'' çekti ama ne olduğunu bilmiyorum. Bilen bir arkadaş aydınlatırsa sevinirim.
https://i.resmim.net/i/AL-1.png
Potasyum sülfat yatırımı
Çayırhan tesisinde yapılan 13 milyon Euro'luk potasyum sülfat yatırımı. Güncel kurdan kabaca 130 milyon TL desek, işin üçte ikisi bitmiş. Yıllık faaliyet raporuna göre Mayıs ayında bu tesisin faaliyete geçmesi gerekiyordu. Türkiye'de alanında tek... (2 sayfa geride bir ortağımız şirketin yatırımcı ilişkileriyle yaptığı yazışmayı paylaşmış. Orada Temmuz 2021 demişler. Pandemi dolayısıyla bir gecikme sanırım).
2,5 yılda kendini amorti edecek bir yatırım. İnşallah gelecek yıldan itibaren bilançoya katkısını güçlü şekilde görmeye başlarız (ve elbette temettülere de :) )
Bilanço piyasa beklentisi civarında gelmiş ama unutmayalım ki bu bilançonun içinde potasyum yatırımı için
dönem içinde yapılan 76.382.262.tl.lık yatırım harcaması var./ytd
Yurtdışı satışlarda deniz ticaretinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle satış tonajlarinda daralmaya neden olmuş sunumda belirtmişler
50 günlük ortalamasının altında kapatmasaydı iyiydi.
Geçen sene aynı döneme göre ufak bir artış var ama ahım şahım bir bilanço değil, öyle olunca da detaylı incelemeye değer bulmadım.:)
Zaten satan ortaktan dolayı soğudum hisseden, bu rakamın iki katı da gelseydi bu satışdan dolayı hisse gitmezdi zaten, satacaksa ucuzdan satsın.
Hayırlısı diyelim.
1.çeyrek bilançoları genelde zayıf geliyor. Son 10 yıllık istatistiklerin söylediği bu
Mesele 50 günlüğüne üstünde tutunmasıydı.
Amerikalı içine etti.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Doğru cümleler. Beklentinin (59) % 19 altında geldi, içerden bilgi alınmıştı o nedenle patinaj yapıyordu. Patron, buyursun satsın aşağılardan. Yapacak bir şey yok. Patron satışlarının uzun vadeye yayılmış olduğu hisselerden kaçacaksın. Alkim hissesi nedeniyle yatırmış olduğumuz kaynaklar diğer enstrümanlar karşısında erid. Yazık oldu zamana ve paraya. Saygılar.
Sana bir özür borcum var dostum,
Seans acilmadan yazayim dedim.
Kora Holding normalde satıs haberini ,
satisi yaptigi gün degilde , ertesi gün seans acilmadan önce yollardi ki milletin morali bozulsun
busefer erken yolladi seans sonunda megerse bunun sebebide ertesi gün aksami bilanconun kapa yollanmasi imis
Kap acildiginda, son 5 bildirimde söyle bir görüntü çıkacaktı ,
adam sabah hisse satmis haberi düsmüs aksam bilanco aciklanmis görüntüsü olmasin diye ,
hos sanki simdi durum cok mu farkli bir gün önce hisse sat ertesi gün bilanco gelsin .
Yazacak çok sey varda stalklayanim çok,
Kendini düşünen patron görüntüsü hiç bir zaman kimseye faydası olmaz. Patronlar devamlı borsada işlem görmeyen lotları borsaya kote ettiler halka açıklık oranını neredeyse % 60 çıkardılar. Hisse hantallaştı ve çok fazla dağıtık durumuna geldi. Bu da patronların imtiyazlı hisselere sahip olmalarının bir sonucudur. Geçenlerde bilgilenme için bilgisine güvendiğim bir kişinin videosunu izlerken halka açıklık oranı % 40 ın üzerinde olan hisselerden kaçınılmalıdır diyordu. Patronlar kritik zamanlarda hisse satabilir ama zaman zaman da hisse alım programı yaparak hissesine destek vermelidir. Saygılar.
ky soyulması gereken güzel bir kaynak... ttraktör dünyanın karını açıkladı ne oldu 258 tl den 204 tl ye düştü... otokar 24 mil dan 110 mil kara yükseldi hisse 465 ten 334 düştü...
ky yazık gerçekten tepeden eline verdikleri hisseleri çok daha dipten tekrar kendilerinden istiyorlar
EM oranimiz % lerden binlere düsmüsken ,
bunlarda çıkar iki tane bot koyar ykk ve BOF
bir asagi bir yukari hareket ettirirler
Adam gibi fonlar olmus olsaydi yaptirirlarmiydi bu hareketleri, kacirttik hepsini
simdi piyasada ekmek yiyenlerin en büyük korkusu endeksin yerli yatirimcinin
üzerine yıkılmasi ,
Estağfurullah dostum, sen biraz fazla güveniyorsun bu Kora'lara sadece.
Hissesini satan patron benim için iyi niyetli değil hele ki bilançoda 1 gün önce 200 bin tane apar topar satması, hep bunu irdeledim.
Son 1 haftalık hareketler durumu ortaya koyuyor, öbür konuyu da suistimal etmezler umarım. Boşver, insan sürekli yeni şeyler öğreniyor.
Artık olay satması da değil, göze batacak şekilde ne zamandır satıyor. En az 1 senedir.
O ortaklar ne işe yarıyor. Çözüm, ortağımızın satışı bizi bağlamaz. Sanarsın farklı tahta da satılıyor.
Ya karşılıklı çıkar söz konusu ya da herkes salmış.
En basit temettü payından belli bir % ayrırırsın. Satıldığı zaman alırsın.
Bunu da çoğunluk olumlu karşılar ama dediğim gibi ya karşılık çıkar söz konusu ya da herkes salmış.
Milleti paniklettiler, 16,62 ye kadar sonra da topluyacaklar. Endeks burda durursa sorun yok ama endeks aşağıya salarsa kötü niyetli patron ve tahta yapıcı çok daha aşağılardan ky nin satışlarını beklerler. Biz ky ler onlar için bir geçim kaynağıyız kısaca. Şimdi bekleyelim Temmuz ayını ve 2. çeyrek karını. Tabii ortaklar tahtayı rahat bırakacaklar mı. Saygılar
aynen çok doğru, insan hissesine güveniyorsa sembolikte olsa bir geri alım açıklar hisseye patrona güven duyulur, bkz sasa, jantsa bryat gibi hisselerde patron geri alım başlattı hisseler altın çağlarını yaşıyorlar... Alkimde hisse azıcık kafasını kaldırmaya dursun... maazAllah