Stock market news live updates: Stocks sink after report says Biden will propose capital gains tax on the wealthy.
Printable View
Stock market news live updates: Stocks sink after report says Biden will propose capital gains tax on the wealthy.
Bizim haber saat 23 'de.
İngiliz Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskılarını "soykırım" olarak tanıdı -AA
LONDRA (AA) - İngiltere Parlamentosu, Çin'in Uygur Türklerine yönelik baskı ve uygulamalarını soykırım olarak tanıyarak, hükümeti Pekin'e yönelik baskıyı artırmaya çağırdı.
Avam Kamarasındaki oturumun ardından milletvekilleri, "Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde kitlesel insan hakları ihlalleri ve insanlığa karşı suçları" kınayan bir karar aldı.
Kararda, Çin'in yaptıkları soykırım olarak tanınırken, hükümete, Uygur Türklerini hedef alan eylemlerin durdurulması için harekete geçme ve Pekin'e yönelik baskıyı artırma çağrısı yapıldı.
İktidardaki Muhafazakar Parti'den Nusrat Ghani tarafından sunulan önergenin bağlayıcılığı bulunmuyor. Çin'e karşı adım atma konusunda hükümet, kendi kararlarını almaya devam edebilecek.
- "Sincan bölgesindeki ihlallerin büyüklüğünü kimse inkar edemez"
Karara ilişkin değerlendirmede bulunan Milletvekili Yasmin Qureshi, "Bugünkü oylama, bir dönüm noktası olmalı. Sincan bölgesindeki ihlallerin büyüklüğünü kimse inkar edemez." dedi.
İngiltere'nin Asya'dan Sorumlu Devlet Bakanı Nigel Adams, parlamentoda yaptığı konuşmada, hükümetin, Sincan'daki insan hakları ihlallerini soykırım olarak tanıyacak herhangi bir kararın "yetkili" mahkemelerce alınması gerektiği yönündeki tutumunu yineledi.
- "Soykırımla mücadele yolumuz, Çin tarafından kontrol edilemez"
Önergenin sahibi Ghani ise şunları kaydetti:
"Soykırım terimini asla kötüye kullanmamalıyız ancak gerçekleştirildiğinde ise kullanmaktan kaçınmamalıyız. Hükümetler, soykırım kararının yalnızca yetkili mahkemelerce verilebileceğinde ısrar ediyor. Ancak mahkemeye giden her yol, Çin tarafından kapatıldı. Hükümetimizin elleri kelepçeli, Birleşmiş Milletler tarafından felç edildi. Kontrolü geri almalıyız. Soykırımla mücadele yolumuz, Çin tarafından kontrol edilemez."
İngiltere'de hükümet, Çin'in Uygur Türklerine karşı "endüstriyel ölçekte" insan hakları ihlalleri gerçekleştirdiğini belirtse de yaşananları soykırım olarak tanımaktan kaçınıyor.
İngiliz hükümeti, daha önce bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulayıp, Uygur Türklerinin zorla çalıştırılmasıyla elde edilen ürünlerin ticaretini durdurmuştu.
İngiltere'den önce ABD Dışişleri Bakanlığı, Belçika, Kanada ve Hollanda Parlamentoları da Çin'in Uygur Türklerine yönelik uygulamalarını soykırım olarak tanımıştı.
- Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları
Çin'de son yıllarda Uygur Türklerinin kimlik ve kültürlerine yönelik ihlaller uluslararası kamuoyunca eleştiriliyor.
Pekin'in "mesleki eğitim merkezleri" olarak adlandırdığı, uluslararası kamuoyunun ise "yeniden eğitim kampları" diye tanımladığı yerlerde, Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre en az 1 milyon Uygur Türkü kendi rızası dışında tutuluyor.
Pekin yönetimi, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde kaç kamp bulunduğuna, buralarda kaç kişinin olduğuna ve söz konusu kişilerden ne kadarının sosyal hayata döndüğüne ilişkin bilgi vermiyor.
BM ve diğer uluslararası örgütler, kampların incelemeye açılması çağrılarını yinelerken Çin, kendi belirlediği birkaç kampın az sayıda yabancı diplomat ve basın mensubu tarafından kısmen görülmesine izin verdi.
Çin makamları, BM yetkililerinin doğrudan bilgi almak amacıyla bölgede serbestçe inceleme yapma talebini ise geri çeviriyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
BM'ye göre "soykırım" tanımı uygun bir yargı organınca yapılmalı -AA
BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, "1915 olayları"na ilişkin, BM kurulmadan önceki olaylar hakkında yorumda bulunmadıklarını belirterek, "soykırım" tanımının uygun bir yargı organı tarafından yapılması gerektiğini söyledi.
Dujarric, günlük basın brifinginde, ABD'nin 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımayı planladığı ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in bu konudaki tutumunun ne olduğunun sorulması üzerine, "BM'nin kuruluşundan önce yaşanan olaylar için genel bir kural olarak yorum yapmıyoruz. Farklı olaylar ve durumlar için de söylediğimiz gibi BM'ye göre soykırım tanımı uygun bir yargı organınca yapılmalı." ifadesini kullandı.
Kaynak : Anadolu Ajansı
20 sene dir hükümet olan partinin bu süre içinde merkez bankasının kasasını en az 300 milyar dolar biriktirmesi gerekirdi şirketlere kanunla kesinlikle usd euro borçlanmıcaksin sadece devlet enerji için gaz petrol gibi şeyleri alırken borçlanabilir cari açikda açik ne açıkmış yahuu bunca yıldir 30 yil oldu hiçmi çöźum bulunmaz bunca zaman ne saçma bir düzen yüksek faiz yüksek kur degersiz tl sürekli alim gücü düşer enflasyon vs vs
ABD'nin etkili gazeteleri ve haber ajansları, çeşitli kaynaklara dayandırdıkları haberlerde Başkan Joe Biden'ın bu hafta sonu 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanacağını yazdı.
https://www.indyturk.com/node/348756...%C4%B1-ne-dedi
https://i.hizliresim.com/pborhk.png
u100 Yorumsuz
https://i.hizliresim.com/q60sz2.png
Vadeli Yorumsuz. Yatırım tavsiyesi değildir.
haber maber yok
Usd/try 8,3390 +0,0341 +0,41%
gau/try 478,822 +3,353 +0,71%
usd/zar 14,3093 +0,0118 +0,08%
eur/try 10,0284 +0,0501 +0,50%
BTC/TRY 402.000 -46672 -10,40%
Bitcoin 48.742,7 -5732,8 -10,52%
ETH/TRY 18.000,0 -2388,0 -11,71%
Ethereum 2.181,07 -294,66 -11,90%
IOTA 1,65138 -0,47347 -22,28%
Litecoin 222,110 -42,070 -15,92%
Bitcoin Cash 757,28 -169,42 -18,28%
bitcoinler e coyiler
bizim 2 milyar dolarla arnavutluğa oradanda artık nereye tüyen zat varya bitcoinlerin güvenilmez bi yatıırım olduğunu tüm dünyaya ilan etti. bitcoinlerin sonunuda bi Türk getirebilir. umarım dünyanın sonuyla ilgilenmez Türkler:)
https://youtu.be/4PCWB2duwN4
Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, 2 milyar dolar dolandırdıktan sonra kayıplara karıştı. Yaklaşık 391 bin kişinin mağdur olduğu olayda sisteme abone olan binlerce kişinin kimlik bilgilerinin de paylaşıldığı ortaya çıktı.
Böyle büyük bi pazarda spk nin aracı kurumlara yetki verip sistemi kontrol altına alması gerekirdi.. Bu olay hem 3 senedir kullandığım diğer Türk kripto para borsasıbtc türk ve paribuyu etkiler hem de ülkemizden bu tarafa son dönemde kaçan parayı keser.... Kripto paralarda yaşanan düşüşle bu olayın etkisi yok..bidenin vergi haber artış konuşması geniş bantta dalgalanan piyasada ciddi bi crashe sebebiyet verdi.. Theodex in sahibinin yaptığı olay ise yabancının gözünde bist dahil bize karşı bakışını bi kat daha şüpheli hale getirdi..
Dünyanın ünlü ve en çok dolandırıcısı Nijerya ve Türkiye’de.
Kriptoya en çok yatırım yapan ülkelerde bunlar.
Bundan sonraki soygun daha büyük olur.
Hangi sektör olacaksa ona yatırım yapmak lazım.
Dana bank, sanal süt, sanal hisse, sanal para
Sanal emlak zaten favori.her daim milli şans oyunları.
Fakir halkı yemlemek kolay.
İhtiyaçlar çalışarak kazanılacak gibi değil.
Ya uzun yıllar faiz yükünde boğulacan.
Ya da bu sermayeyi kediye yükleyecen
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen hafta haftalık bazda para girişi olmuştu
fakat önemli tutarda değildi.
Bu hafta ise 4 günde para çıkışı var
yine önemli tutarda değil
Kişisel bakışım şu
kasım ayından itibaren çok önemli para girişi oldu
bu para girişi elbet her hafta devam etmedi
fakat başlangiçta giren para büyük olduğu için
yükseliş önemli yerler geldi
şimdi ise çok önemli para çıkışı oldu
üstüne halka arzlar var.
yanı önemli oranda para girişi oluncaya kadar
yükselişler tepki olarak kalıyor
Bir önemli konuda işlem haçmı yarı yarıya düştü
para girişi ile beraber işlem haçmi de önemli oranda artmalı
https://i.resmim.net/TTiZ7.png
Para ne işe yaramış
özetini yapalım
kasım ayı ilk hafta
görevden alma ve berat henüz gitmemiş
841 milyon ile önemli bir başlangiç endeks 58 puan artmış
ikinci hafta Berat gitmiş ve bayram havası 1,947 m ile çok çok önemli bir hafta
ve endeks 99 puan artmış
sene sonuna kadar iki hafta para çıkışı var
onlarda endeksi düşürememiş
haftalık bazda artış olmamış gibi yatay kalmışız
yanı giren para çok büyük olduğu için iki haftalık hafif satışlar
düşüş getirmemiş
sonra ocak ayı ilk haftasına kadar para girmiş ve yükseliş devam etmiş
Ocak ayı ikinci haftadan meşhür görevden almaya kadar
1,783 milyar para çıkışı olmuş.
Burada bir parantez acalım
berat gitmese de borsa çıkacak idi
ilk hafta para hareketi bunu söyler
ocak ayından sonrakı zamanda çıkan parada
Ağbal alınmasa da borsa düşecek idi
Benim nezdimde bu net.
sonra meşhur hafta para çıkışı tavan yapmış
Özetle Paraya göre durum şu
Kasım başındakine benzer haftalık bazda para girmez ve hacım de artmaz ise
Yükselişler ve az para girişleri
anca tepki işine yarar.
Yine kişisel olarak
endeks 100 de düşen kanal 1.380 bölgesinde
onun üstüne atıncaya kadar
oluşan hareket tepkidir.
https://i.resmim.net/TiILo.png
Hem devletleri hiçe say büyük teknoloji devletler sınırsız para basamayacak değişim başlıyor, devrim başlıyor diye yaygara kopart parani ne yaptigi belirsiz borsalara ,adamlara gonder, sonra devlet niye müdahale etmiyor diye söylen. Madem devletlerin parasını kabul etmiyorsun git derdini marco pasaya anlat. Teknolojisine hayran olanlar yapilanlari devrim sananlar hani devrimdi coinler. Şimdi sosyal medyadaki blockchain teknolojisini savunanlar devlet coin borsalarına düzenleme getirsin diyor diğer yarısıda soğuk cüzdan demeye başladı. Merkeziyetsiz paraymis al sana merkeziyetçi olmayan para.
Bir anımı anlatayım. Çarşı merkezde arka sokaklarda bir dükkanım vardı. O sokakta genelde yardım dernekleri ve yardım vakıfları var. Bağış toplamak için afişler asılmış ve elemanlar vardı. Yok Afrika’ya kuyu açıyorlarmış yok fakire kurban kesiyorlarmış bir sürü şey. Benim dükkanımı da bu derneklerden birinin temsilcisi tutmuştu. Adam tam bir üçkağıtçıydı.
Kirasını düzenli olarak vermediği gibi verdikten sonra helallik istiyordu. Tamam hakkım helal olsun da bu parayı okuyan çocuğa gönderiyorum. Bir hafta idare edebiliriz ama lütfen bir haftayı geçirme derdim.
Sonra adam kaçıp gitti. Kirasını ödemediği gibi telefonlarımızı da engelledi. Ben de o derneğin merkezini internetten buldum onları aradım. Aradan bir gün bile geçmeden bir şahıs beni aradı. Ben sponsor olarak liranızı ödeyeceğim dedi. Yeşil sarıklı bir sakallı bir adam geldi ve o borcu ödedi.
Bence bu yardım adı altında yürürken faaliyetleri devletin takip etmesi lazım. Burada büyük vurgunlar olduğunu düşünüyorum.
İstanbul'da evini satıp tüm parasını kripto paraya yatıran 50 yaşındaki emlakçı adam, tabancasıyla başına tek el ateş ederek intihar etti...NTV
https://www.ntv.com.tr/turkiye/kript...JkeIiRNf5lUSaA
Antalya'da kripto para uzmanı ölü bulundu
Antalya'da yaşayan İran vatandaşı, kaldığı apartın odasında ölü bulundu. Kalp rahatsızlığı olduğu belirtilen kişinin, gayrimenkul ve sanal para üzerine danışmanlık yaptığı öğrenildi.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/antal...M0GGHIkIuVQ6rw
arkadaşlar ev kirasıni kriptoya yatırdım 20 gün önce şuan param eridi 2 bin 500 TL ne yapacam bilmiyorum ev s veahibi evden atacak Allah rızası için herkes ne atarsa ne olur Muhammed hakkı için ya kafayı yiyecem çocuklarımla sokakta kalacam Allah rizasi için. ZiraatTR39 0001 0016 9069 2504 6550 01 :vk:
https://tr.investing.com/crypto/bitcoin
Parayı takip etmeyen devlet devlet olamaz.
Bizde saldım çayıra
Dolandırıcılar keyfi alemde olur.
Allah rızası için yardım edinKredi batağına saplandımAile düzenim bozuldu.Çaresiz kalmasam yazmazdım.Hayatımdan endiße ediyorum.Nolur sesimi duyun.AKBANK TR05 0004 6000 5988 8000 0035 02
Bunlarda vicdani vurgun peşinde veya makara yapıyorlar.
Yeni vurgun uzay yolculuğu fikri bence gayet makul.
Uzay yolu km başına satılabilir.
Uzayda arsa satışlarımız başlamıştır.
Havanı da al gel
THODEX de soğuk cüzdan işe yaramamış mı?
eğer coinlerin varsa ve bunun şifrelerini soğuk cüzdan ile saklıyorsan problem olmazmış.
ABD uzun vadeli sermaye piyasa kazançlarından aldığı vergiyi %23 den %43 e çıkarıyor buda bize yarar mı.
Oradaki maden çok önemli özellikle bulduğumuz altın madeni. Kutuplarda da altın madeni Bulduk çok ciddi miktarda bunu çıkarıp dünya çapında söz sahibi olmamızı istemeyen dış güçler bize hamleler yapıyoruz. Kuzey kutbundaki madeni güneş enerjisi sistemi ile buzulu eriterek çıkaracağız. Böyle bir iddiayı peynir ekmek gibi yerler.
İşin dalgası bir tarafa, nurtopu gibi bir küresel krizin başındayız sanki.
Coinlere ciddi miktarda para koyan ticaret kesimi, esnaf ve vatandaş servetlerinin çok önemli bir kısmını kaybetmiş durumda.
Günlükte % 10-25 gibi görünen düşüşler yanıltmasın. Düşüş dün gece geç saatlerde başlamış. Dün geceden bu yana % 40'tan fazla düşen coinler var.
Bu da düşüşün küresel boyutta bir tetikleyici olabileceğini gösteriyor..
Türkiye'ye gelince. dün geceden bu yana meydana gelen düşüş bile bizim coin yatırımcılarının servetlerinde ciddi bir erimeye neden olmuştur.
Allah sonumuzu hayır etsin inşallah...