Çok güzel bir çalışma olmuş ama nefessiz ve derinden konuşunca boşa gitmiş.
Naçizane tavsiyem biraz yavaş konuşun ve mikrofon kalitesini artırın.
13.48 desteği önemli..16.52direnci geçilmeli..haftalıkları malsız çulsuz izlemede
71 milyon halka acık hısse var .. 1.5 mılyon gıbı gunluk ıslem hacmı yapıyor..kademelerde dolu degılm ılgınc bır hısse..genıl pıyasa degerıne gıdermı? nerdeyse halka arz fıyatına gelmıs tl bazında
Bu hissenin nereye gideceği belli değil. A grubu yüzde yirmi imtiyazlı hisse var her lotun 5 oy hakkı var ve Alper Akyüz e ait. Yaklaşık yüzde 40 küsur da B grubu hissesi var ayrıca eşinin de Elif Akyüz yüzde yirmiden fazla B grubu hissesi var.
Son genel kurulda söylediği görünmeyen 3 milyon lotları daha var. Bedelsiz ile 6 milyon lota da çıkmış olabilir. Bilinmiyor.
Alper Akyüz sadece A grubu hissesi ile istediğini yapabilir o yüzden kurumsal yatırımcı gelmez. Küçük yatırımcıda günlük gelir, gider.
Yani işler Alper abinin keyfine, becerisine, iyi niyetine kalmış. Zaten bu durum risk olarak izah name de yazıyor.
Kansız Tankut fon yöneticisi olmuş.Milleti batırmaya doymamış kansız...
https://uzmanpara.milliyet.com.tr/ka...formu/3129930/
Dolandıracak yeni adaylar arıyor demek.
Bu nasıl oluyor ?
26.04.2024 te Sultanbeyli vergi dairesine 2023 yılı için 163.859.065 lira kar ettik diye beyanname veriyorlar.
10.05.2024 te kap a 2023 yılı için 136.670.384 lira zarar ettik diyorlar.
Bilen bir arkadaş açıklayabilir mi ?
Gelir tablosunda 324 milyon parasal kayıp diye bir kalem var... Enflasyon kaybı sanırım bu... Nasıl hesaplandiginı cozemedim. Zaten tabloları karşılaştırdığinizda veriler de farklı.. arsa bina gibi seyleriniz varsa artı çıkarıyorlar yoksa eksi... Muhasebem de hiç iyi değildi zaten... [emoji16][emoji16][emoji16] Diğer bir kağıdım da artı çıkarmışlar. Çıkmasa ayvayı yerdim burada da ekşi...
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Döviz varlığı artı olan şirketler döviz enflasyon kadar artmadığı için döviz zararı yazıyor. Döviz cinsi varlıklara bakın
Bu şirket de dönem varlıklar kaleminde bulunan nakit, finansal varlık ve Stok kalemleri döviz cinsinden. Öyle olunca enflasyon kadar artmayan döviz zararı olarak görülüyor. Zarar bundan. Yani kağıt üstünde kalan bir zarar, uzun vadede
2023 kur artışı yüzde 45 ,enflasyon yüzde 65 civarı. Yüzde 30 kur farkı var. Muhtemelen bu kur zararı nedeniyle zarar göründü.
Ciro lazım... 3 milyar değerli şirket 250 milyon ciro olmaz... Katlamalı gitmeli.. oandemi çıksa da yükselsin diye temenni de olmaz.
2023/9 bilanço da öz sermaye 800 görünüyor ya aslında şirketin öz sermaye 1.5 milyarmış, bunu kimse bilmiyormuş. kimsenin bilmediği bu varlık 1,2 milyara düşmüş 2023/4 bilanço da. hisse ondan çakılmış. sizin yaptığınız işin a...... k. tahta yapıcı..... Şaka değil bu yazı. 🤣
Ciro katlamalı gidecek gibi...
Covit zamanında bütün tanı kitleri üreten firmalar ciro da, kaarda tavan yaptılar çünkü devletin pazarlık yapma şansı yoktu.
Devlete iteleye bildikleri kadar itelediler.
O arada fırsat bu fırsat deyip angeni de halka kakaladılar.
Şimdi angen ve diğerleri aslına dönmeye başlayınca yok kur farkı, yok enflasyon muhasebesi, yok şu dur, bu dur diye bahane üretiyorlar.
Son yazdığımın senesi devriyesi neredeyse geldi.
Genel kuruldan bir haber var mı?
Neredeyse senenin ortasına geldik.
mrhb angen lot sayısı düşük f/k oranı 000 YANİ ÇOK DÜŞÜK)ucuz anlamında zaten 1 yıl içinde en yüksek 21,12 görmüş en düşükte 10,31 görmüş toplanacak bir hisse .1 ay içinde garanti 3m lot bofa 445k lot almıs dedigim gibi elimden geldikçe topluyorum .
gelde toplama .....Ek 30495
bugun kapanısa yakın hareketlendı hıc yapmadagı bır şey 11 hızlı gecılmelı..yarın onuda yapar
gedik bugun kapanısa yakın cok mal sattı cok mal sattı dedıgımde angen için çok lot kademelrdeki lotları toplasan mahalle bakkalında daha fazla cıkar ..çok sığ ama son 15 gunde ıyı toplamaya çalısmışlar takasları incelediğimde hatta gecenlerde gonderdıgı kapta yenı makınalar için kredileri daha buyuk bir rakam çıkartmışlar onaylanmış .bence bunlar korku bezdirmek hısse için 1 yılın dibi zaten 4 gun önce filan görüldü oradan bir tepki ile 10,52 lere kadar cıkıp tutunamayıp 10,37lerde kapanış yaptı.şöyle desenki 150 k lot alayım bakmışın %6 yaptırmışşın şöyle 75klot satayım desen %-4 yaptırmıssın haberın olmaz böyle kademe yoksunu bir his ..işin özeti anlaşılan gözleri doymamış daha toplayamadılar ...ani sert çıkışlar bekliyorum kendimce bunu da not allım bügün 9,94 kapattı....
[QUOTE=west_77;7035097] elimden geldikçe topluyorum .
gelde toplama .
Hocam biraz daha gayret edin mümkünse, bizde size güvendik bu abi topluyor, vardır bir bildiği diye.
dünde inceledim bugunde makina almak için kredileri genişliyor misal 150 veriyorsa teşvik limit arttırımı oluyor 1: yılda 2 defa temettü vermiş ..ha sadece bu yıl boş geçmiş diye şirkette bir şey yok olabilir bu yıl ılk çeyrekte ne firmalar zarar açıkladı..öenemli olan zaten 1,devletin desteklemesi 2:,yurtdışında ortaklık olması 3:,kredi limitlerinin daha da büyümesi 4:,1 yılın en dip hisse fiyatı 5:,100k lot alsan %+4 5 yapar hatta tavana bile gider saniyede 6,75k lot satmaya kalksan kademe bulamassın %-6 yapatırırsın buda en ky için bile gecerli
6:hisseler dağınık değil toplu 7:illa turkıye için degil yurtdışı baglantılı ortak araştırma tesisleri var sağlık için 8ben çok uzun vadeci değilim kısa vadede misal belli beni mutlu eden kar gördümmu satarım aynı sı egpro içinde geçerli biriktiyorum bekliyorum ..... bbunlar benım kendi arastırmalarım kendi hayal dünyam kimseyi bağlamaz kimseyede elektrik vermedim..... saygılarmla.
Yedinci aya girdik sayılır ama hala genel kurul yapmadılar.
Genel kurul yapma gibi bir mecburiyet ve zaman sınırı yok mu?
Acaba niye genel kurul yapmıyorlar sıkıntı nedir?
Geçen genel kurulda kapıda polis arabası, içeride bir sürü koruma vardı.
Şirketin içinde bir sıkıntı var ama nedir bilemedim.
angen cok ıyısın kapalı havada bile bugun kucukte olsa artıda kaldın hayret tosbaga senden daha hızlı yıllar oldu yurumeyı bırak emeklemeyıde ogrenemedınmı belkı yarın ogrenırsın....
aa angen bırden ayaklandı ama bırden kalktıgı ıcın bası dondu bıraz gerıye geldı ılerkı gunlerden ılerı gıdıp gerıye gelmesı ıcın bır sebeb olmayacak herhalde..az kaldı atese odun atacaklar ates parlasın dıye....