https://youtu.be/hI2_LfQr63U
Burdan az geri alıp az bakabildim.Paynetten bahsederken bi ara masaya vurdu Sayın Ceo 😅
Printable View
https://youtu.be/hI2_LfQr63U
Burdan az geri alıp az bakabildim.Paynetten bahsederken bi ara masaya vurdu Sayın Ceo 😅
Masaya daha sağlam vurabilirdi :)
O zaman 14500 kapatabilirdik 😆
Paynet bu sene 12-13 milyar lira hacim yapar demiş.
12-13 milyar lira hacimde ciro 300-350 milyon arasında olur sanırım. Net kar da en az 30-35 milyon civarı Paynet için.
Her sene %100 büyüyen ve bu sene 30-35 milyon arası net kar elde edecek olan bir fintech şirketi en az 20-25 çarpanla satılır. Yani 700-900 milyon arası bir paraya.
Yeni alacak olan kişinin katacağı sinerji ve ekstra büyüme hariç.
Bence Paynet satışına dikkat çekmek için çıktı programa. Söylediklerinin çoğu Paynet ile ilgili.
Hayırlısı olsun bakalım.
Hergün aynı dümen.. iş yatırım gruba yukarıdan mal veriyor sonra grup aldıklarını aşağıdan iş e geri veriyor
Böyle bir oyun olduğunu sanmıyorum. Daha önce de çok yazdım bu tahtada , tahtanın gidişatını etkileyebilecek boyutta bir tahtacı yok. Olması da zor. Eğer Perea işin içinde yoksa , kimse bu tahtada tahtayı ele geçirecek kadar güç sahibi olamaz.
Perea'da 16.3 milyon lot mal oldukça kimse buna cesaret edemez. Kaldı ki burada yazıp çizen bir sürü insanız. Ellerinde milyonlarca lot olduğunu bildiğim ve şahsen tanıdığım onlarca insan var. O yüzden bu işin kasıtlı olduğunu sanmıyorum.
İş yatırım ay başında 100-150 bin lot civarı mal aldı 13-13.30 arası. Muhtemelen onları veriyor.
CEO'nun konuşmasını her zaman hisse fiyatını yükseltir. Bu gerçeği bilenler CEO konuşurken satar. CEO çok somut birşey söylerse diye de millet alır. CEO konuşmasını bitirdiğinde elle tutulur bir bilgi vermedi ise , alıcıların hızı kesilir ve satıcılar çoğalır.
Olan yine bu bence. Aslında CEO çok da soyut konuşmamış anladığım kadarıyla. Paynet için yurt dışına açılma konusu hakkında da birşeyler söylemiş ama Paynetin satışı hakkında çok konuşmamış.
Payneti satıyoruz , yoğun ilgi var , düşündüğümüz fiyatın da üstünde teklifler var gibi birşeyler söyleseydi tabi alıcıların hızı kesilmezdi ama sadece ciro şu olacak bu olacak , hedefleri tutturacağız falan gibi yuvarlak cümleler kurunca alışların devamı gelmedi.
Bence asıl ilginç olan , eskiden CEO bloomberge çıkmadan 1-2 gün önce sosyal medyada yada internet sayfasında bu ilan edilidi ve biz de bilirdik hangi gün hangi saatde çıkacak diye. Ama bu sefer çok aniden çıktı haber vermeden. Bu garip geldi bana.
Bu programa çıkması hayırlara vesile olur inşaallah. Sanki Paynet ile ilgili bir dikkat çekme programı gibi oldu. Yani Paynet şöyle büyüyor böyle büyüyor , yurt dışına da açılabilir neden olmasın gibi bazı marketing kokan açıklamalar.
İnşaallah daha somut haberler gelir yakında Paynet hakkında. O zaman görelim bakalım tahtada cirit atan kalıyor mu.
Bu arada program aniden olmamış , bir çok sosyal medya hesabından dün programın haberi verilmiş.
Demek hepimizin gözünden kaçmış. İnstagram , facebook , linked in , hepsinden anons edilmiş dün .
Dolar bazlı zirvemiz güncel kur itibarı ile yaklaşık 42 lira.
Biz 14 lirayız.
Takibimdeki bende olmayan bütün kağıtlar güzel gitti.Bu saatten sonra neyin bezdirmesi neyin baskısı olacak ki?Tabi özel bir çaba harcayan birileri varsa, boşa kürek çekiyorlar.
Bu saatten sonra alacağım başka hisse kalmamış.
Hayırlısı olsun.
Ytd.
en az 5-6 aracı kurumu kullanarak yapıyorlar bu işi..
İyi ki işlemleri göremiyorum.En azından daha az tepki gösteriyorum.
Birde başka hisse takibini bırakabilirsem bu iş tamamdır.Ama çok zor bu ikinci kısmı.Takip edip bu neden gitmiyor kısmını aşmak kolay olmuyor bazen :)
Çünkü gideceği yolun eskisi kadar olmasa bile gene iyi bir mesafede olduğunu düşünüyorum.
Bedelsiz sonrası gene güzel yükselişler yapan hisseler olur ya.Sanki Arena da bu eksik kaldı.
Şirketin artıları eksilerine göre fazlayken fiyata yansımasını bilançolar ile gelecek haberler yön verecek gibi duruyor.
Arena Grup CEO'muz Serkan Çelik Bloomberg HT Piyasa Hattı programında Pelin Yantur'un sorularını yanıtladı.
https://youtu.be/8AS4T26A3Jc
22 Mart 2022
Yıl içinde farklı dallarda bomba haberler göreceğiz bence,
Başka dalda ortalık veya satın almalar
Ceo bence ser verdi sır vermedi
Sadece ışığı gösterdi devamı gelecektir
Öyle kolay kolay satmayacağım en az 3 4 yıl beraberiz seçim sonrasınıda göreceğiz Arena
geçen senede blomberg'e çıkmıştı o zamanlar arena 60 tl civarındaydı. fiyatımız pahalı değil gibisinden bir açıklama yaptı hisse o günden sonra hızla düştü inşAllah bu sene öyle olmaz..
Şirketin yerinde olsam bu adamı TV ye çıkarmam. Uğursuz adam..
İşkence teknikleri ile ilgili bilimsel bir çalışma mı var tahtada?
içimden bir his hsbc gelecek diyor
Bende sabır çok, vakit desen ölüm kalım olmadıkça o da çok kendileri düşünsün. buralarda bıraktıkları sürece her ay başında mal alarak elimdeki lot miktarı çoğalıyor eninde sonunda hak ettiği yere gelecektir.
Hahahahahahahhaah abi çok güzel özetledin.
Halbuki gidişat iyi idi son 1 haftadır.
Dün de CEO çıktı , hedefleri tutturacağız dedi ( hedefin de Arena için en az 600 milyon USD , Brightstar için 300-350 milyon USD olması lazım ) , Paynet 12-13 milyar işlem hacmine gidiyor dedi , Paynette yurt dışına yazılım ihracatı olabilir dedi , yıl içinde yeni bir satınalma yok ama yeni müşteriler , yeni iş bğlantıları olacak dedi , bu arada şimdilik bu sene için yeni şirket alımı yok dedi bence Payneti satarlarsa gelecek olan paranın en azından bir kısmı ile yeni satınalmalar olabilir gelecek sene.
Yani herşey bu kadar olumlu iken , en kötü geride kalmışken , bu sene yeni iş ilişkileri , Paynet satış haberi ve Brightstar birleşmesi sonucu rekor ciro , rekor EFK ve rekor net kar olacakken neden yatırımcı bu kadar ilgisiz bu hisseye çok anlam veremiyorum.
Aklıma tek gelen , bizim yatırımcı peşincidir , bilanço görmeden yada haber gelmeden pek girmez böyle işlere. Bu durumda biraz daha sabır edeceğiz.
Teknoloji şirketlerine bir müjde varmış ama nedir yakında anlarız. İşin içinde maliye bakanlığı da olduğuna göre vergisel bir düzenleme olabilir.
https://www.bloomberght.com/nebati-b...iz-var-2302320
Bir de böyle bir haber var. Teknolojiye yatırımlar artıyor. Yani direk etkisi olmasa da sektöre yatırım , ülkeye yatırım mutlaka bizi de etkiler.
https://www.bloomberght.com/turkiye-...irligi-2302311
Bi ara cep telefon imalatı yatırımı dillendiriliyordu türkiyede asparagas habermiydi
Seans başlayalı 2 saat oldu toplam işlem hacmi 49.000 lot. Yine seans sonunu bekliyor...
Hocam o haber en az 1,5 sene öncesinin haberi.
Bir ara Tecno ile ortak üretime girer mi diye konuşuldu dedikodusu çıktı. Buna yönelik çok da emare vardı ama sonra gerçekleşmedi bu iş.
Tecno tek başına üretime başladı , Arena da distribütörlüğünü yapıyor. Ya gerçekten böyle bir görüşmeler oldu ama anlaşmazlıkla sonuçlandı , yada bazı çıkan haberlerden dolayı böyle bir iş birliği olabilir izlenimi oluştu.
Sonuçta Arena cep telefonu üretim işinde yok ama dağıtım ve satış kısmında var. Brightstar alımından sonra , Arena Türkiyede en çok cep telefonu satan 2-3 şirketten biri pozisyonuna girdi.
Brightstar cirosu , 2020 itibari ile 342 milyon USD , Arena da 30-40 milyon USD olsa 2022 cep telefonu cirosu 400 milyon USD'ın üzerinde olabilir.
Zaten 2022 için 900 milyon USD ile 1 milyar USD arası ciro beklentim olduğunu burada çok yazdım.
2022 ortalama kurunu 14.50 alsak , bu sene 13-14 milyar TL arası bir ciromuz olacak Allah'ın izni ile.
Buradan ne kadar Brüt kar , ne kadar EFK , ne kadar net kar elde edeceğimizi daha önce çok kez yazdım. Gerçekleşmeler oldukça daha net anlarız.
Cidden satanlar niye satıyor?Özellikle fiyat az yükseliş eğilimine geçmeye çalışınca kâr yeterli mi diyorlar?
Bilançoya daha var.Haber akışıda olmadığı için tekniğe mi çalışalım dediler.
Bilişim endeksi -%0.72
İndeks +%2.82
Az ayak uydurayım dedi bizimkiside, kafasına vurdular hemen
Ayak sürüyorlar biraz daha bekleyin tam dolduralim🤣
Batuhan
Genel kurul ve temettü kararı hiç bu kadar gecikmezdi. Neden bunu şimdiye kadar göndermediler anlamış değilim.
Temettü için 3 ihtimal var
1- Çok borcumuz var deyip hiç vermeyebilirler
2- Geçen seneki gibi dağıtılabilir karın %25'ini verebilirler ( hisse başı 16-17 kuruş brüt )
3- 2 sene önceki gibi dağıtılabilir karın %40'ını verebilirler ( hisse başı 26-27 kuruş brüt )
Diğer bir ihtimal ise alışılagelmişin dışında geçen sene karının %70-80'ini verebilirler , hatta geçmiş dönem karlarından da ilave edip çok daha yükseğini verebilirler nasıl olsa Paynetten para gelecek diye ama bu çok çok düşük bir ihtimal.
Bence %90 ihtimalle dağıtılabilir karın %40'nı verecekler. Yani 3 nolu ihtimal olacak.
Ama geçen sene Mart ayının sonunda genel kurulu bile yapmışlardı. Şimdi mart sonuna geldik daha ortada genel kurul tarihi bile yok.
Valla hocam , ingilizce tabiri ile Multinational şirketlerin sağı solu belli olmaz. Bunlar çok uluslu şirket oldukları için iş yapma biçimleri çok farklıdır. Her ne Kadar Redinghton Hintli diye bilsek de , Redingthon'ın sayfasına girdiğinizde , aslında ortada şirketin belli bir sahibinin olmadığını görürsünüz.
Redinghtonun %40'ı yabancı yatırımcı portföyünde , %16'sı fon , finansal kurumlar ve sigorta şirketlerinde , %4'ü Hintli kurumsal şirketlerde , %11'i Hintli şahıs yatırımcılarında , %29'u yabancı kurumsal şirketlerde , yabancı şahıs yatırımcılarda , yabancı şirket çalışanlarında gibi çok dağınık bir yapı görürsünüz.
Bunlar da içinde bir çok parçaya ayrılır. Mesela yatırım fonlarında dediği kısım da kim bilir kaç yatırım fonunun elinde.
Yani demem o ki bu tür şirketlerde patron yoktur ve karar alma yetkisi tamamen Board of Directors denen bizdeki yönetim kurulu benzeri bir heyettedir.
Bu heyet de çok ulustan adamlardan oluşur ve tamamen rasyonel olarak şirketin çıkarı ne ise o yönde karar alırlar.
Bu yüzden şimdi çıkıp yok canım arenayı komple satmazlar da diyemem , satarlar da diyemem. İyi para veren olursa her iştiraklerini satarlar. Bunlar için dünya üzerinde karlılık önemlidir. Gerektiğinde karsız pazardan çıkıp karlı pazara girebilirler.
Şimdi diyebilirsiniz ki , satacak adam Brightstarı neden alsın . Biz lokal olarak olaya baktığımız için haklı bir soru ama adamlar olaya global bakıyor , biri çıkıp arenaya 300-400 milyon USD veririz satar mısınız dese yok biz orada daha yeni şirket aldık satmayız diyeceklerini sanmam. Yani belki 300-400 milyon doları beğenmezler ona birşey deiyemem ama ederinden fazlasını veren olursa her yeri satarlar.
Fakat bu genel kurulun gecikmesinin bununla alakalı olduğunu sanmam. Bakalım elbet açıklıyacaklar bir tarih. Belki de hakikaten sebepsiz yere geç kalmışlardır. Bilmiyorum. Ama sanki birşeyin netleşmesini bekliyorlar. Nedir bu bilmiyorum , temettü oranına mı karar veremediler , yoksa genel kurul onayına sunmaları gereken bir karar alacaklar da onun netleşmesini mi bekliyorlar , bu tarafını bilmiyorum. Ama ortada çok da normal olmayan bir gecikme var. Belki de hakikaten hiç gerekçesi olmadan gecikiyorlardır. Meşguldük o yüzden YK toplanıp GK kararı alamadık da diyebilirler.
Bekleyelim görelim hocam.
Emirhan Bey çok teşekkürler paylaşımınız için.
Stop çalıştırmaya çalışıyorlar gene.
Hep aynı hikayeyi okuyoruz tahtada.
Birazdan az bir lotla biri devre kestirir sonra dökülenleri almaya çalışırlar.
Ytd.
Hsbc dayı bitiremedi bunları.
Gerçi arada pasörlük var mı onuda bilmiyoruz.
Peki Emirhan bey şöyle bir şey olabilirmi - sadece düşünce/ya da olmasını istediğim
Genel kurul toplantısı için paynet satış görüşmeleri ve tamamlanmasını sonunda da satıştan gelen paranın tamamı olmasada dörtte üç gibi bir tutarının TEMETTÜ dağıtılması gibi birşey.