Şirketi kötülersem sizin için muteber olacağım sanırım.
Printable View
Şirketi kötülersem sizin için muteber olacağım sanırım.
.
Çalıştırdığı personelin maaşında gözü olan(verirken içi giden) güççük durgut bayram ikramiyenizi kesmiş sanırım.geçmiş yazılarımı eksik okumazsan görürsün ben bu güççügünen 15-20 yıldır dans ediyorum ve şükür stratejimiz sayesinde kazandık ama her zaman kaymağını o yedi.Şimdiki kazancın onda biri de yoktu.Boşuna dememişler borsada hisse alınmaz patrona ortak olunur ve o da adamsa para yatırılır diye.Ben bunun kağıdında en az 4 kurum ve 4 ayrı isme ait hesapların portföy bütününü yönetiyorum ve hakımız olanı almadan gitmeyeceğiz.Borsada şu könjektörde bu ve gsdde den ucuz ve geleceği de en az 3-5 yıl iyi olan şirket sayısı 10-20 tane ancak vardır.Biz bekleyeceğiz operasyon müdürü ve siz ekip elemanlarına hisse çıktıkça eline verip sattıkça elinden alacak ve meydanı size bırakmayacağız.Hadi mesajımızı ilet güççük patronuna.
Sana birşey demiyorum kendince bir hikaye yazıyorsun fakat sözlerinde ölçülü ol,
Ben yatırımcıyım ve ekmek yediğim yere kötü söz söylememek düsturumdur.
Hakkını arayan birisin, benim de haklarıma riayet eder, benim üzerimden örnek vermezsen daha şık olur
Endeks tarafında İşaret fişeğinin bugün veya yarın geleceğini düşünüyorum. Sektörün belirleyici 5 makro veri yükseliş olacağı yönünde bunun sert olacağını düşünüyorum. Bu da GSDHO fiyatına güzel yansıyacaktır.
Petrol düşüyor ama future artıyor gemi kiralarında garip
Petrol ana belirleyici değil. Geçen seneki rallide petrol kaç dolarlardaydı. Ayrıca petrol savaş nedeniyle çok yükselmeden de vadeliler 29000 dolarlar civarındaydı.
https://twitter.com/jhannisdahl/stat...u5Mlj3bCJAvkyA
Son düşüşte galiba Çin kaynaklı bir şeyler var. Son üç senede benzer bir şekilde bu tarihlere yakın, az veya çok bir düzeltme olmuş.
https://twitter.com/ed_fin/status/15...m5l6CrBdeULiZw
Bugun Artık F/K Olarak Bankalardanda ucuzsun GSD
işc fk 3.21 Akbank 3.45 Yapikredi 3.54 Garan 4.05
Yatirimci şu piyasada ucuz hisseye hasret kalacakken GSD FK 2.42 kahkahkah
Zoraki istemeye istemeye 3.36 kapadin di mi GSD.. Piyasa gelmeye baslayacak tahtana artik baktin asagida emirler var dusursen mal kaptiracann ama dusurmekte istiyosun dusuremiyorsunnn birazda sen kudur eyyy GSD..
(Tamamen hayali dusuncelerim kendi kendime konusmalarimdir.)
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Borsada ucuzluk is yapmaz.... ilgi ve trend .....
Aynen
Gozde 1 fk lar...
Gelecek onemli ..
Buyume onemli
Bunlari yspabilen yada yaptigina inandirabilen gidiyor
Hektas 55 fk da bu 2 .4 fk da
Hektasa gore kagit su an 150 olmali [emoji849][emoji849]
Ben 5 e raziyim bu sene gorsek yeter
Ama en azindan endeksin 2300 oldugu yerde bir 4 olmaliydi onu da olamadi..
Demek piyasa inanmiyor
Temettu de vermoyor mu kucuk turgut
Iyi bir temettu aciklasa e az %50 gider burdan haziran sonuna kadar ..
Neyse glyho ve gsdho iki kuzenin kagidi 2023 sonuna kadar tutacagim..150
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim demem o ki ARTIK ucuz olanlar iş yapacak.. bu piyasada BEDAVA hisse kalamaz artik...
Aşırı yükselen demir çelik fiyatları maliyetleri artan yeni gemi siparişlerini muhtemelen durma noktasına getirmiştir,görece genç sayılabilecek filoya sahip Gsdho avantajlı konumda,2 yeni sipariş de önceden bağlanmıştır.Navlun fiyatlarının uzunca süre arada dalgalansa da yüksek seyretmesi normalidir.
Gözde girişim sermayesi ve değerlendirme dışı. Hektaş ve Gsdho’nun ikisinin de fiyatlaması sıkıntı. Gsdho holding iskontosu vs nedeniyle minimum 4-5 F/K olmalı, Hektaş da yatırım yapıyor vs denilerek (Gsdho’nun aldığı gemiler piyasa tarafından yatırım olarak düşünülmüyor nedense) maksimum 15-20 F/K olmalı. Endeksin son dönemde ortalaması 7 F/K civarı. Prospektif olarak endeksin F/K’sı 5.5-6 gibi. Kar patlaması olmayacaksa (mevcut enflasyonist ortamda kar patlamaları gelebilir) ya endeks daha yüksekten fiyatlanacak ya da endeksin fazla yolu yok. Endeksin fazla yolu olmasa bile bankalar, gyo’lar ve bazı holdinglerin çok yolu var. Bir noktadan sonra olay, sanayi şirketlerini sat bunları ala dönebilir mesela.
Yavaş yavaş geliyor gelmekte olan uyardığım gibi trade etmeye çalışanlar çok üzülecek. Endeksin düzeltmesinin önümüzdeki hafta son bulup dönemsel yükselişe geçmesini bekliyorum ve bu sene daha agresif olacak bu yükseliş bunun sebebleri ise geçmiş senelere oranla daha yüksek katalizörlerin oluşu. Olası süprizler de bekliyorum bu feci iskontonun yanında.
Bu kağıt neredeyse 5yildir elimde eskiden TEB yatırım filan inceliyordu artık kimse yaklaşıyor. Hikayesinde yok aile yönetim kurulu üyesi temettü gerek kalmadan kral gibi geçiniyor. Milyonluk aylıkları var muhtemelen
Yönetim kurulu üyelerinin maaşı normal yönetim kurulu üyeleri için aylık 5bin TL, bağımsızlar için 10bin TL. (Genel kurul tutanağında madde 8.) Holding bünyesinde başka yerlerden de muhtemelen gelirleri vardır ama yöneticilerin milyonluk gelir elde etmesi için yeterli cirosu olan bir holding değil burası. (Gsd Holdingin 2021 yılında genel yönetim gideri bile toplamda 60 milyon TL.)
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...79cc7da7912e53
Temettü politikası ise 2015 yılına ait genel kurulda 2016’dan itibaren aşağıdaki gibi değişti. (Yatırımcı ilişkilerinin sıkça sorulan sorularında var.) Son temettüyü de 2015 karından ödedi zaten. Genel kurulda tekrardan bir değişiklik olmazsa temettü ihtimali yok diye düşünüyorum. Bu arada bize lazım olan temettüden ziyade agresif hisse geri alımı bence. Geçmişte Gsdho yönetimi, sermayenin %20’si kadar hisse geri alımı yaptı ve bunun yarısını güzel bir karla sonradan sattı diye biliyorum. Bence yine benzer ortam var.
“GSD Holding A.Ş.'nin kar dağıtım politikası "iştirak ve bağlı ortaklıklarımızın büyüme planları, yatırım faaliyetleri ve mevcut finansman yapıları göz önüne alınarak, karların bünyede tutulması yoluyla büyümenin finansmanı için, karların olağanüstü yedeklerde biriktirilerek, Sermaye Piyasası Kurulu'nun bedelsiz sermaye artırımlarına ilişkin düzenlemelerindeki kıstaslar karşılanabildiği ölçüde, iç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımlarında pay olarak dağıtılması" şeklinde belirlenmiştir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri VII-128.1 sayılı Pay Tebliği’nin 16. maddesinin 8. Fıkrası uyarınca, sermaye artırımının yapılmasına ilişkin yasal zorunluluklar saklı kalmak üzere; payları borsada işlem gören ortaklıkların dönem karı hariç iç kaynaklarının sermayeye eklenmesi talebi ile kurula yapacağı sermaye artırımı başvurularından, sermaye artırım kararının kamuya açıklanmasından önceki otuz gün içinde borsada oluşan ağırlıklı ortalama fiyatların ortalaması dikkate alınarak yapılacak hesaplama sonucunda payın düzeltilmiş borsa fiyatının 2 TL’nin altına düşmesine sebep olacak başvurular Kurulca işleme alınmamaktadır.”
Evet haklısınız ben İş yatırım sitesinden bakmıştım, orada gözükmüyor. O zaman temettü de verebilir. İnşallah dediğiniz gibi olur.
https://www.kap.org.tr/tr/ek-indir/4...7213e5e4e9767f
https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=GSDHO
Sn. meteor78 ;Gsdho gemileri bilançoda dolar bazında maliyetten amortisman düşülmüş haliyle değerleniyor,oysa son yıllarda dolar bazında 2-3 kat artan demirçelik fiyatları yeni gemi yapım maliyetlerini de yükseltti,hiç araştırdınız mı benzer özellikteki gemilerin şimdiki fiyatları dolar bazli ne oldu?
Geçmişte de benzer paylaşımım olmuştu. 5 yıllık Handysize gemilerin değeri 25 milyon dolardan 30 milyon dolara doğru yola çıkmış. (Orta nokta olarak 27.5 milyon dolar denilebilir.) Bizim Ultramax gemilerin kirası Supramax (büyüklük olarak Handymax ile Panamax arasında kalıyor) gemilere göre %9.5 daha fazla. Mantıken değeri de Supramax’a göre %9.5 daha fazla denilebilir. Buna göre 5 yıllık Ultramax gemilerin değeri 35 milyon dolar civarında denilebilir.
https://www.ssyonline.com/free-chart...-ship-values/#
Gsdho’nun filosu oldukça yeni olduğundan yukarıdaki rakamları kullanacağım.
2 Ultramax gemi Gsd Shipping’e ait ve yaklaşık 70 milyon dolar eder denilebilir.
3 Handysize gemi Gsd Shipping’e ait ve yaklaşık 82.5 milyon dolar eder denilebilir.
1 Handysize gemi Gsdde’ye ait ve %68 ortaklığımıza göre yaklaşık 18.5 milyon dolar eder denilebilir.
1 Ultramax gemi Gsdde’ye ait ve %68 ortaklığımıza göre 23.5 milyon dolar eder denilebilir.
Toplamda 194.5 milyon dolar gibi bir rakam olur. En son bilançoda 120 milyon dolar olarak gösterilmişti galiba.
Gemilerin şöyle bir avantajı var, patron piyasa fiyatına rahatlıkla bu gemileri satıp nakde çevrilebilir. Türkiye’de çakılı yatırım olmadığı için de TL’nin değeri düştükçe yapılan yatırımın değerinin düşmesi gibi bir durum da yok. Mesela Silopi Elektrik son dönemdeki yüksek karlılığı ile oldukça önem kazandı ama yatırım yapılan dönemden bugüne TL’de büyük değer kaybı olması nedeniyle oldukça değer kaybetmişti. Eğer son zamanlardaki yüksek ptf’ler kalıcı olursa, kaybedilen bu değer kısmen veya tamamen geri kazanılabilir. Silopi’nin ilk çeyrekteki tahmini cirosu 62 milyon dolardı. MWh başına maliyeti 30-35 dolar civarı olsa 41-44 milyon dolar civarı favök getirmesi muhtemel. İkinci çeyrek itibariyle yüksek kar marjına sınırlama getirilse de ithal kaynakla elektrik üretiminin yüksek maliyetinden dolayı bu seneyi çok iyi bir favök ile kapatacak gibi. Bu da gelecek sene içinde Silopi’nin halka arz edilmesi için beni umutlandırıyor açıkçası.
https://twitter.com/brs_ylmz/status/...d9agX41piJ6qBw
Bu durumda edinim tarihindeki maliyete göre değil de gerçek güncel edere göre gemilerden gelmesi gereken özvarlık değeri 194,5/120=1,62 daha yukarıda,bilançoya yansımasa da..Silopide ise artan hasılat ve karlılık özellikle halka arz değerine mutlaka yansıyacaktır.GSD Shippimg de halka arz edilirse gerçek eder gösterilir.
Hep sabır dedim. Şükür beklediğimize değiyor yavaş yavaş. Geçmiş grafiklerin çok üzerine çıkacağını düşünmüyorum öncelikle fakat geçmiş grafiklerin yönünü takip edecektir. Trade ile oynamadım ya da küfür hakaret etmedim şimdiye kadar ekmeğime ve yapmam da. Meteor ve selim bey sizlere de teşekkürlerimi sunarım.
Artik ucuz hisse kalamaz dedik.. Ucuz olmasinin manasi yok ucuzluk iş yapmiyor dediler Gozde f/k 1 gitse o gider esas olan trent dediler... Once ne dedigimi anlayacaksinnn. Ben bu piyasada artik bedava hisse kalamaz dedim yani bedava hisseler trende girecek dedimmmm. Yoksa bi hisse 5 seende 2-3 F/K da kalir ama zamani elbet gelecektir biz o zaman artik geldi dedik.. noldu 3 paragraf anlamadan dinlemeden yazdilar.. Al Ornek verdiginiz gozdeye bakin 2 gundur. Bazisi hemen elestiri reflexi gosteriyor. Herkese bol sans..
Son düzeltmeden sonra Mayıs ve Haziran’da Supramax endeksinin Mart’ın sonlarındaki gibi 30000 dolar civarında olması, bankacılık ve Silopi tarafında muhtemelen geçen senenin çok üstünde olan yüksek karlılığın devam etmesi ve çok iyi gelmesi beklenen birinci çeyrek bilanço ile Voltran’ı oluştururuz inşallah.
https://twitter.com/joeriwestland/st...m5imvXyvD2us7w
Not: Ultramax gemiler için günlük kira ücreti, dünün Supramax endeks değerine göre 27207*1.095=29791 dolar. Günlük maliyet ise 10-12 bin dolar arası. Yani hali hazırda inanılmaz yüksek bir kar marjı zaten var ama fazla mal göz çıkarmaz. 🤑
Patron istemedikten sonra fiyata yansımıyor....
Bugün de düşmek için holdingleri bahane buldu. Dohol sağol kchol günlerdir uçarken bu zahmet edip biraz tepki verdi. Düşerken ama ayak uyduruyor onunla ilgili bir sıkıntımız yok...PD/dd =0,57 ve fk = 2,54 bunu şirketinizin duvarına aşın lutfen. Bu gurur sizin!!! Holdinglerin en ucuzu sanirim
Yani ne diceksinki bunlara...gereksiz yere bastılar aşağı , kaptirdilar lotlari, şimdi her türlü adiligi yapıyorlar. Bilanço, navlun, döviz , endex herşey olumlu. Gitmemesi için tek neden var . (Kanlarının bozuk olmasi). Elinizden geleni yapin kansız herifler...
Selam arkadaşlar, hisseye yeni girmeyi düşünüyorum holdingin faliyet alanlarını iştiraklerni ve 1 milyarın üstünde yatırım yaptigi soyleniyor bunlarin neler oldugunu bilen var mi?
Bence yatırımcı sunumu sorularınız için yeterli olur.
https://www.gsdholding.com.tr/assets...1%20-%20TR.pdf
Gselman kardeşim inşallah malın vardır kağıtta.
Sizinde görmeniz dileğiyle.
Gsd Holding 2022 1.çeyrek taslak çalışmam.
2021 yılı denizcilik hasılatı 563 mn TL, giderler 217mn TL idi. Brüt kâr 346 mn, Net denizcilik kârı 348 mn TL olarak gerçekleşmişti.
Bankacılık ve faktöring net kârı ise 90 mn TL olmuştu.
Denizcilik hasılatı 2022 1.çeyrek için 220mn TL
olursa giderler de 70 mn TL olursa 150mn TL civarında denizcilik kârı olacaktır. Bu şartlarda yıl devam eder ise 600mn TL yıllık denizcilik kârı beklerim.
Banka ve faktoring için 120mn TL yıllık kâr olursa toplam 720mn TL esas faaliyet kârı olur.
Navlun fiyatlarındaki olası artışlar, 2023 yılında filoya eklenecek olan 2 adet handysize kuru yük gemisi de değerlendirildiğinde halen 7 olan gemi sayısı 9 olacak olup kârlılıkta önemli katkı oluşturabilir.
Şirketin döviz kurunun %10 artması halinde kârlılığın 141 mn TL artacağına dair beklentisini hesaplamaya katmadım. Ayrıca havacılık şirketinin satışı olmuştu bunun gibi sürdürülemez şekilde kârlılığa katkı sağlayan hususları değerlendirmiyorum. Şirketin holding olması ve farklı sektörlerde faaliyetleri sebebiyle öngörülemeyecek durumlar olabilir. Tamamen amatör bir çalışmadır. Yatırım tavsiyesi içermez.
Uzun süredir ana mottomuz sabır oldu. Fakat biz sabrederken dünyadaki denizcilik firmaları pandemi dibinden usd bazlı 5 kat getiri sundu. Bizimki pandemiden beri "tl" bazlı anca 4 kat getiri. Usd bazlı ise dişe dokunur bir getiri sunmamış. Zor bir borsamız var. Yurtdışına açılmak şart. Dünyada yükselen bir sektör olduğunda bir daha kenardan böyle izlemek istemem açıkçası.
1. çeyrekte Silopi’nin bir tık altında elektrik üretimi yapmış Çan 2 termik santrali için favök artışı beklendiği gibi çok yüksek. İthal kaynak (doğalgaz ve kömür) fiyatlarındaki inanılmaz artıştan sonra artık yerli kaynak kullanan santraller altın değerinde. (Yapılan düzenleme ile yerli kömür santralleri için 1200 TL tavan fiyat getirilmesi nedeniyle 1. çeyrek sonrası favök bu kadar olmaz ama yine de geçen seneye göre inanılmaz yüksek olacak.)
https://twitter.com/fintables/status...Z-TDCaLxkzUGpA