Asgari ücret ile emekli maaşlarındaki artış oranı AKP nin anketlerdeki oy oranına endeksli...
Düşerse veya istenilen orana çıkmazsa maaşlar daha fazla artar.
Allah vere ki Kılıçtar asgari ücret 10 bin olmalı vs. demese...:)
1-heyy japonya hey , nasıl öve öve bitiirelmiyordu ...Gece gündüz para basıyorlardı enflasyon yok- devalasyon yok ohh ne super hayat ... Resimizin o şarkıda dediği gibi nerden nereye ...
2-İsrail başına büyük bela almış , İranlılarla sürekli dalga geçip duruyorlardı , Rusya-Ukranya savaşında İran dronlarının süper etkili olduğu anlaşılıyor... Bir bakmışsın Kafkasyada ,İran , ani bir askeri operasyonla Azerbaycan ve Ermenistan'a girebilir...Bahane hazır buralar Rus-İran savaşından önce benim topraklarımdı ,asıl amaç Azerbaycandaki İsrail askeri unsurlarından duyulan rahatsızlık...
3-ABD ve tayfası Altın'ı faiz yalanıyla çok güzel bir şekilde short poziyon manyağı yaptı.İstediğn kadar para basarak tüm dünyadaki
zenginliklerin üzerine çökmek gerçekten çok super bir imkan ve asla -kata bundan vazgeçmezler ,gerekirse hır -savaş çıkartırlar.
4-emekli maaşı için vatandaşın beklentisi 10 tl ( 3 sıfır atılmış hali)
BOSPO nerelerde yaaaa :drunk:
Erdoğan:Enflasyon sebebiyle özellikle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız
Yassa reyiz...
Iste reyiz dedigin boyle olur...
Syg,
YAYLA GIDA var benim bildigim
Yayla GIDA ne Uretiyor?
Şirket bakliyat, hububat, tahil, kinoa, chia vb. süper gıdalar, kurutulmuş mantar, kurutulmuş domates vb. doğal gıdalar ve gıda ürünlerinin tedariki, elenmesi, kırılması, boylanması ve işlenmesi ile paketli/paketsiz üretimiyle yurt içi ve yurt dışında satışlarını sürdürmektedir.
Kodu YYLGD sanirim...
Benim de dikkatimi ceken bir sirket..
Profil fotosu bu sekilde :
http://share.matriksdata.com/shareMa...10191649500335
Syg,
Tarişte 10 gün önce 27 te le olan üzüm pekmezi bugün 50 te le ye satılıyor..
Yüzde kaç diye hesaplamadım !!!!
Ayda 2-3 defa zam geliyor herşeye....
Işin cılkı çıktı.
Emekli olduğumda 5 te le olan 12 li tuvalet kağıdı bugün 69 te le....aynı market , aynı marka...
Maaşım 4 mislinden az arttı bu süre içinde.....
Yani maaşıma göre 20 te le olması gerekiyordu..
Neyseki yiyecek içecek çok pahalandı da tuvalet kağıdına fazla ihtiyaç olmuyor !!!![emoji2959][emoji2959][emoji2959][emoji35][emoji35][emoji35][emoji35]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fahiş zam yapanları nereye şikayet ediyorduk..
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
her alışverişimde artık akakçe uygulamasını kullanıyorum hangi ürünü alacaksam önce oraya bakıyorum omega 3 alacaktım trendyol da 200 lira civarıydı akakçe beni ptt avm ye yönlendirdi 145 liraya aldım esnaf vatandaşın neyin pahalı neyin ucuz olduğunu algılama yeteneğinin azaldığının farkında kafalarına göre zammı yapıştırıyorlar
Allah kolaylik versin herkese...
Kahrolsun Gidivanizm
ülkem insanı harap bitap düştü.
yokluk ve zorluk içinde yaşamaya çalışıyor.
fakirlikle boğuşuyor.
bazı yüzsüzler fışkırtıyorrrr.
devlet insan için var.
insan odak noktası olmalı.
ne yazık ki bu yok..
bazı yüzsüzler buna fışkıriyeaahhh diyerek alkış tutuyor.
%80 fakirlik çekerken.
%20 zengin insanın refahını pazarlamaya çalışanlar
olsa olsa iktidarın yalakası olur.
Yakinlarda bir firin var..
Yumurta ve daha cok sutu oradan aliyoruz..
2 ekmek 3 litre sut 2 simit artik 120-150 gibi her firina gittiginde...
Bu nedir arkadas??
Bunlar luks mal degil bir sey degil
Bunlar temel gida maddesi...
Bu insanlar nasil beslenecekler? diye sormadan edemiyorum..
Ortamdan son derece rahatsizim.
Huzursuzum...
Syg,
Dolar 20 gündür yerinden kıpırdamıyor,
Ne düşüyor ne çıkıyor,mükemmel bir istikrar sağladık
Ne güzel bir şeymiş bu böyle.
Doları hayatımızdan çıkarttık valla.
Bu arada olan altın onsa oluyor, dibe doğru gidiyor mübarek.
KKM ile dolar 15-16 ya düşerse 80 milyar dolarlık büyüklükte, vadesi geldiğinde herkesten en az 15 milyar dolarlık ek dolar talebi olabilir.
O nedenle Hükümetin en son isteyeceği şey olur.
Doları satarak sabit tutma geçmişte defalarca denendi ve sonuç hep aynı oldu.
Bir kez daha deneniyor.
Ancak bu kez KKM olduğundan vade dönüşleri çığrında çıkmış dolar talebi ve fiyatı ile hükümetlerin başa çıkması mümkün mü?
O halde böyle bir durumda, kriz içindeki hükümet (kendi bakışları ile) oy veren vatandaşların mı yanında olur yoksa faizci parasını dolara endekslemiş olanların mı?
Bunun çözümü ne olabilir onu da (yüzde 10 TL faiz peşinde koşarken) şimdiden düşünmek lazım?
KKM vade sonrasında böylesinde bir güçlü talep oluşursa Hükümet ne yapar?
İstediğiniz kadar dolar alın da doları 50-100 liraya çıkarın mı der?
Hiç zannetmem.
O halde ne yapar?
Yayla gıda var mesela.
https://www.yaylaagro.com/markalarimiz/iri-danem
Kur sabit ama zamlar tam gaz ya zamlar gerçek değil yakında büyük ucuzluk olacak enflasyon düşecek ya da kurun seviyesi yalan
Kkm den dolara kacisi engellemek icin yeni bi urun çıkaracaklar ama ney icinde yuksek getiri olacak ama adi faiz olmayacak:kmk: 1.4trilyon büyüklüge ulasmıs para bir yere aktarılacak ama nereye ummetin keskin zekali bilim adamları bir sey bulmuşlardır kesin bakalım ne çıkacak bende merak ediyorum .
Ekonomi tarihimizde daha önceki hükümetler kriz zamanlarında hazine bonosu gibi yurt içi borçlarını İhlas Finans örneği gibi uzun vadeye yayarak ödediler mi?
Kkm meselesi ilizyon , doviz dustu , sizin alacaginiz faiz aslinda yarin itibariya %14 yillik , doviz artmayacaksa %24 veren bankaya koy daha iyi
Seçim sonrası gelen hükümet (kontrollü) dalgalı kur politikasından vazgeçip doları sağlıklı fiyatlamaların yapılabilmesi için enflasyon oranında düzeltirse;
çok büyük boyuta ulaşan KKM alacakları için para basıp ödediğinde çok daha büyük bir enflasyon ve devalüasyona neden olmaz mı?
Bu kez KKM den gelecek paranın tekrar dolara gitmemesi için YAPILABİLECEK OLAN ŞEY NEDİR?
Kremlin çizgisindeki önde gelen gazetelerden Komsomolskaya Pravda, "Rusya, gaz için Avrupa'ya geçiş yolu buldu. Erdoğan, Putin ile doğalgaz santrali konusunda anlaştığını söyledi" başlığı ile geniş bir haber analiz yayınladı.
Oleg Adamoviç imzalı yazıda, "Almanya, Rusya'dan sadece ucuz gaz almakla kalmıyor, aynı zamanda komşulara gaz pompalamaktan da iyi para kazanıyordu. Artık gaz aracısı rolü Ankara'ya geçmiştir. Rusya ve Türkiye, Karadeniz'i güvenilir bir şekilde kontrol ettiklerini ve hiçbir düşman denizaltısının gaz boru hattına ulaşamayacağını garanti ediyor. Her halükarda kimsenin Türkiye'ye giden boruları sabote etmeye cüret etmesi pek mümkün değil" denildi.
https://www.odatv4.com/siyaset/ve-anlasma-tamam-254820
Yani, seçime kadar dolar yatay mı olacak? :):)
Yarinki indirimden sonra bakalım dolar tepki verecekmi gecen ay nerdeyse hic tepki vermedi.