Altı üstü 2 lot aldım. Spek kızdı galiba.
Kimse yok ortalıkta millet yan tahtalara kaçmış.
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
ferden
Printable View
Altı üstü 2 lot aldım. Spek kızdı galiba.
Kimse yok ortalıkta millet yan tahtalara kaçmış.
Bu başlığı şu anda 1 kişi okumaktadır. (1 üye ve 0 ziyaretçi)
ferden
Nefesi bu kadarmış hemen ele verdiler
Finansmana daha maliyetli ulaşılacak, sahol net fazla durumda. Fonlarda biliyor bunu. Sattıklarını dönüp yerine koysalar iyi olur.
Bunu sen biliyorsun ben biliyorum enayi spek ve tahtacı bilmiyor.
15 doları 2 dolar olarak gösterebilmek için ilizyon yapıyorlar. İlizyonun gücünü izliyoruz.
He he 2.5 dolar da olur deditirecekler.
Bu şirket bir Astor etmiyorsa bir sasa etmiyorsa yansın bu tahta..
15 kardeşim 15 daha aşağı olmaz.
İş insanı çiftten kötü haber... Ali Sabancı ve eşi Vuslat Doğan Sabancı, dün akşam Yunanistan'ın Leros adası açıklarında kaza geçirdi. Botla kayalıklara çarpan karı-koca yaralandı. Ali Sabancı'nın durumu ağırmış, atlatır umarım.
Geçmiş olsun.
Acil şifalar dilerim...
Aşık olmak ile ilgili değil. Yatırımcı isen ucuz gördüğün yatırım aracına paranı yatırırsın ve gerçek değerine gelmesini beklersin. Tahtacı da debelensin. Mal toplayacağım diye. Çağdaş bir SPK olsaydı bu kadar mal ayağa düşmezdi.Birilerine bu kadar sınırsız özgürlük alanı verilmiş bir yerde bazen beklemekte fayda etmiyor. Bu hissede, çakılı hisse oranı çok yüksek sanırım. O yüzden endeks yükselişine ayak uydurmasına izin vermeyerek ''bezdirme stratejisi'' sürdürülüyor.
Sabancı holdingin orta vadeli planları neydi?
Banka hariç iştirak gelirlerininin net gelirler içindeki payınım yükseltilmesi.
Piyasada, Sabancı =Akbank algısı var
Bu sebeple bir holdingden daha çok banka gibi fiyatlanıyor.
6 aylık bilançoda malesef hedeflerden uzaklaşıldı. Gelirlerin yarısından fazlası Akbank oldu.
Bu bir başarısızlık.
Kordsa ve Amerika yatırımlarından beklenen gelirler elde edilemiyor. Umarım orada CarrefourSa'nın Kiler marketi alırken yediği kazığı yememişlerdir.
Enerjisa üretim ve çimentolar için bir kısmını tutmaya devam ediyorum
Ucuz bir holding ama borsada banka riski olmayan ucuz şirketler de var artık.
Evet, Salih karalayasın arkadaşın dediği gibi bu aşk değil.
Bu değerini bekleme inadı.
Bir kişi desin ki bu şirketin ederi de değeri de bu kadar .
Borsadan ve şirket fiyatlamasından anlayan herkesin ortak kanaati bu kağıt çok ucuz ve 3/5/10/15 dolar olmalı. Nedenleri detayları ile bol bol anlatıldı.
Lafın tamamı deliye söylenir.
Bekleyeceğiz….:)
borsa da hangi hissenin önce hareketlenip eder değerine ulaşacağına, hatta kat kat üstüne gideceğine bilemeyiz. trene binip beklemekten başka yapabileceğimiz bir şey yoktur. asıl olan eder değerinin altında hisseyi alabilmektir.
kural olarak, 40 yıllık borsa hayatımda 5 adet hisseden az hisse tutmadım. bundan birkaç sene önce sahol hissesini 1 dolarlarda görünce bu kuralı bozup, tüm portföyü sahol yapıp borsa hayatımı sonlandırdım. daha önce 5 dolar görülmüş, oraya geldiğinde belki yine 5 hisse ye dönebilirim, ama alınacak pek hisse de göremiyorum.
Enerjisa Üretim'in değerlemesi bilançoya girince piyasa değerinden fazla kâr bu sene olacak mı hep beraber göreceğiz.
Özellikle endeksin yükselmekte olduğu dönemlerde yönetilebilecek sayıda hisseyi yönetip, kar realizasyonlarını daha bir ana kağıt/hisse yönündeki hisselerde biriktirmeyi doğru buluyorum.Yani fon yöneticlerinin yaptığı gibi, portföy içindeki ağırlıklarla oynayarak.. Kolay bir şey değil ama kazandırıyor, siz de görüyorsunuz. Endeksin riskleri arttıkça, güçlü görünen senet tarafında ağırlıkları artırmak ve borsa dışı alternatiflerkarşısında değerlendirmek makul görünüyor.
Sahol şimdi tam bu kıvamdadır. Portföy içi ağırlığını artırmak için iyi bir dönem. Karşı görüşü de savunalım; belki bir süre sonra borsadaki ana akım ve para girişileri tersine dönecek, spekülatörlerin yönetttiği küçük kağıtlar küçük paraları cezbetmeye devam edecek, gerekçesi de bellidir, bu kadar çok sayısa hisseyi ayakta tutabilecek yatırımcı/fon yoktur, şu halde her şey olasılıklar dahilindedir..
5 senet seçip bunların portföy içindeki ağırlıkları ile oynamak en iyi strateji.
Ama hiçbiri %50 barajını geçmemeli.
1.5 ay önce saholun endeksin üstünde getirdiği bir dönem olmuştu.
20000 lot saholu yaptığım değişik sayesinde 27000 sahol yaptim.
Bu tabi bir örnek.
İş bankası iştiraklerini iş holdingde birleştirir ve bunu halka arz ederse 10 fk altında yapmaz,bu durumda 2.3 fk sahol ve 4.5 fk kchol komik kalır
Sahol yönetimini üretim tarafını harka açması lazım artık. İyice saçmaladılar.
Saholdan banka hisseleri ayrılsın, herkese 1 kusur lot Akbank ve yeni Sabancı hissesi versinler. Bu işin başka kurtarırı kalmadı. Bankadan betersin.
Alçaklığın, ********liğin bu kadarına pes doğrusu.
Sonunda ağzımı bozdurdular. Yuh olsun alçaklara.
Satıcılara bak satıcılara.
Ak
Bof
Yatırım finansman
Üç karaktersiz oyun oynuyor.
Temettü verimi yüksek holdingler
https://i.imgur.com/wxyqwpZ.jpeg
Sayın ferden , Bu borsada temettü verimliliği, f/k küçüklüğü gibi olumlu veriler sökmüyor.
7 milyonu geçen küçük yatırımcı, peş peşe uçurumdan atlatan Koyun sürüsü gibi çör çöp kağıtlara koşuyorlar,
Ne diyelim hayrını görsünler.
Ya bu enerji şirketlerinin patronları enayi yada bu işte terslik var 1 senede 15 e katlamış hissede daha yeni başlıyoruz diyen hustat lari da anlamak mümkün değil
https://youtu.be/ZssphnyHnVg?si=vbs7wM_0HCIr6iYm
Ben gene sana vurgunum ....
Yatırım tavsiyesi değildir
Sayın arpaci55, manipülatörlerin peşinde koşan ufaklık koyun sürüleri nerede otlar bu saatten sonra beni fazla ilgilendirmiyor. Yabancı ayağına atarsa ne alacakları belli, büyük bankalar ve holdingler. Ben o küçük tahtalardan milyon liralık alım emirleri giremem. Alım yapacağım yerler ve miktarlar belli. endekse göre sahol negatif ayrıştı, zamanı geldiğinde fazlasıyla telafi eder. Akbank'ı düş 60 milyara bedava sanayi holding. Ciddi nakit pozitif pozisyon taşıyorlar. Şapkadan tavşan çıkabilir. Acelem yok. Rahat olalım. Yerliler içerde değişik bir düzen kurdular filmin sonunda ponzi sistemi patlayabilir burası güvenli mekan.
Sabancı, Oyak hisselerini sevmem ama nedense bugün sabah biraz sahol alım yap diye iç ses kükredi, hayırlısı bakalım 🤨
Şartlar ve ortam çok değişti ama biz borsadaki şirketlerini toplam değerinin on milyar dolar olduğu günleri biliyoruz. 15 kat düştüğü günleri biliyoruz.
Bugüne kadar 100 den fazla şirketin battığı yok olduğu ya da kottan çıkarıldığını biliyoruz.
Çok güvendiğiniz ve çok kazandıran şirketin bir sabah tahtasının kapalı olduğu günleri biliyoruz. Olumsuzluklar saymakla bitmez. Dizlerimizi çok döğdük çok ağladık.
İşte onun için biz eskiler borsada kazanmaktan önce kaybetmemeyi esas almışımdır.
Fazla uzatmayayım spek ne yaparsa yapsın her şirket birgün gerçek değerini bulur.
Baktığınız tarihe göre farklı çıkarım yapmak mümkün.
04.03.2022 tarihinde 15.60 civarında almıştım.
Ayrıca sonra temettü de aldım.
Şu andaki fiyat ile kıyaslayınca fena sayılmaz.
Daha geriye gidersek daha farklı sonuç mümkün.
Tabiki yüksek fiyattan alan için tatmin etmeyebilir.
Şunun için yazıyorum başka bir amacım yok.
Sadece zamanlama ve fiyat ile sabır çok önemli bunu herkes biliyor diyenler olacak elbette ama realite bu ister kabul edelim ister etmeyelim.
Yy.tv.degikdir.
Sagliklar
Benim maliyet 9 lira altı. Ölü fiyattan almıştım. Enflasyon köklü şirketlerin ozkaynakları eritti bitirdi. Bu defter değeri hikaye, bunun arsası, makinası, binası, pazar payı nerelere gitti, şirket daha nerelerde işlem görüyor ona bakmak lazım. Hiçbir faaliyeti olmayan GYO sirketleri bile değerleme karları ile en az 10 kat yaparken sadece enflasyon kaynaklı. Favök üreten şirketlerin varlık değer artışlarının bunun altında değerlenmesi akıl işi değil. Sabancı'nın ikiz kuleleri bile kaç milyar dolar ediyor. Enerji üretim tarafına yapılan yatırımın haddi hesabı yok. Akbank'ı düşünce gerisi hisse başı nerdeyse 1 dolar. Göreceli piyasa fiyatlamasına bakıldığında ciddi kan kaybı var. Sürekli geriye düşüyoruz.
Ne diyorlar yüksek piyasa değerlemesi olan şirketlerin yatırımcıları bizim şirketin değeri normal veya ucuz sıkıntı sizde. Bizde sıkıntı yok sıkıntı momentum peşinde koşanlarda.
Sonuç:
Sahol ün 100 milyon dolara sattığı SASA 16 milyar dolar olmuş yani 160 kat atmış,
20 milyar dolar olması gereken dünya devi sahol 4 milyar dolar.
Evet ben de 9 tl den aldım hatta buradaki bazı arkadaşlar 8 olacak bekleseydin demişlerdi ve olmuştu da.
Yani o gün bu gün 6 kat arttı
Sahol değil de SASA alsaymışım şu anda Miami'de tatilde olurdum:)
Demek ki temel analiz bilmek çok işe yaramıyor. Sürünün peşinden gideceksin.
Şincan organize sanayideki altı üstü bir trafo imalat Atölyesi 5 milyar dolar olmuşsa söz biter. Yok öyle bizimki gerçek Değeri sizinki ucuz kalmış Edebiyatı sökmez. Ver bana100 milyon daha iyisini kurayım sana.
çok bilenlerin çok yanıldığı Anlaşılıyor. :)
Bu sabacılar salak mı neden 50 milyon dolar veripte rüzgar ve güneş santrali üretimine girmiyorlar. Yurtdışı bağlantıları da var. Ya bunların kafası çalışmıyor ya diğerleri çok akıllı.
Sasa gibi birçok şirket sayabiliriz bu fiyatlama in yanlış olduğunu herkes biliyor patronu benim şirket pahalı bu fiyat etmez diyor.
Peki bizim yatirimci buna ne cevap veriyor senin şirketinden haberin yok faaliyet raporlarıni oku.
Durum böyle olunca sasa gibi şirketleri SABANCİ ile kıyaslamayın anlamı yoktur.
Yy.tv.degikdir
Sagliklar
Sabanci Abd de güneş santrali kuruyor ;)
https://www.gazeteduvar.com.tr/saban...-haber-1584368
250 milyon $ lik yatirim.
:)
Bu konuda haklısınız.
Enerjisa üretim yaklaşık 1000 megawatt rüzgar turbin yatırımı yapacak
Aynı şekilde isteseler portföye çok rahat 1000 megawatt güneş ekleyebilirler.
Neden panel ve türbin uretimine girmesinler ki?
Türkiye'nin en büyük özel enerji şirketi.. Dagitimdan üretime..
Güneş paneli imalatına girecek olsalar .
A dan Z ye herşeyi tek çatı altında toplamış olurlar
Bu arada Türbin tedarikçisi belli olmuş..
https://www.enerjigunlugu.net/enerji...lar-54048h.htm
Sadece bu yatırımın sahole düşen payı 600 milyon $.
Piyasa degeri 4 milyar $ olan bir holding tek bir iştiraki 1.2 milyar dolar yatırım yapıyor.
Brissa kapasite arttırımı kararı aldı
Çimentolar zaten yurtdışı alımlar ile Global çimento şirketi oldular.
Amerika'daki yatırımlar hiç değerlemede yok
Bankalar ve sigortalar para basmaya başladı.
Carrefour bile yıllar sonra ilk kez yıllık bazda diğer perakende marketlerden daha fazla ciro artışı sağladı.
Teknosa sektörde 1 numara.
Sahibi olduğu gayrimenkuller nerede? Sadece ikiz kuleler kaç milyar $ eder?