Sırf nasuh mahruki yi pasifize etmek adına dünyanın en iyi arama kurtarma ekibi AKUT u bitirenlerin ne bu dğnyada ne varsa öbür dünyada yatacak yerleri yok. Umarım torunlarınızla sınanırsınız.
Printable View
Sırf nasuh mahruki yi pasifize etmek adına dünyanın en iyi arama kurtarma ekibi AKUT u bitirenlerin ne bu dğnyada ne varsa öbür dünyada yatacak yerleri yok. Umarım torunlarınızla sınanırsınız.
Sen beni baya baya tanımışsın tokatlı abi, itiraf edeyim en dipten lönk yazıldıydım verdiler di, sonra kapattılar dükkanı baktılar olucak gibi değil işlemi iptal edelim dediler heralde, neyse sağlık olsun borsada fırsatlar hiç bitmez alırız bunun acısını elbette bi gün
Evet. Bu işin bileni, üstadı
Nasuhtu.
Kendilerinden olmadığı için yok etti bu iblisler..
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
insallah dostum .hepberaber gorecegiz insallah.hele bir psikolojisini yenebilelimde.cocuklari eve nasil sokacam derdim o. zor durum.ikinci olmayaydi...gerci iki diyoruz 6 ustu artcikari bile yok sayiyoruz artik.alt komsuyu gordum cocuklari ben o eve asla girmem diyormud
ptesi alınan mallarda satış yasağı gelmişti onların ödemesi ne oldu acaba bugün mü yapılması lazımdı yoksa haftaya çarşambaya mı kaldı..bugünse temerrüte düşen çok olmuştur..
2 gün önceden alınmış
t+0 günü hesabında hissesi olmayan satamadığı ve t+0 sa parası olmayan alamadığı için o günün takası bugündü ama
işlemler Tık para ve hisse ile yapıldığından sorun yaratmadı bu gün hesaplara geçti.
dün alınan işlemlerin ödemesi ve hesaplara geçmesi 15/2/2023 te gerçekleşecek.
cok cok saolunuz sizleri cok seviyorum.sadece bu baslikdan 3 arkadasim evlerinin kapilarini actilar.ustelik tel ile gorussek bile yuzyuze hic gorusmuyor olmamiza ragmen.insanimizi seviyorum.burada edindigim dostlarimi ve tum forumdaslari seviyorum.
Çok merak ediyorum, 10 bin yıkılan binanın mütehitleri, kontrolöeleri, firma sahipleri ile ilgili ne yapılıyor, antalya hava limanı dış hatlar açık değil mi?
Haaaa müteahitler bu ülkenin kalkınma lokomotifleriydi değilmi unutmuşum pardon.
Deprem sırasında kapı eşikleri durulmaması gereken tehlikeli yerler arasında bulunuyor. Ayrıca, balkon, merdiven boşluğu ve asansörlerin de deprem sırasında kesinlikle kullanılmaması gerekiyor.
Yanlış öğretilmiş bize kapı eşikleri en tehlikeli yerler. Üçgen olabilecek yerlere comeliniz böyle bir durumdaRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benzer durumdayiz yine endeks yine güzel çıkış yapmış o zaman ki gibi cuma kapanışı baz alsak %20 düşüş bayağı savurur endeksi yine tabi o zamanki ekonomik kirilganligimiz ile şimdiki kirilganligimiz ve iki depremin yıkıcı etkileri nede bakmak lazım.
Bu arada birşey dikkatimi çekiyor neyi elestirdilerse Allah aynısını başlarına veriyor.
Bu olağan üstü süreçte short olanlar inşallah batarlar üstüne bir horoz adak edeceğim fulll batmanız dileğiyle gün görmeyesiniz
Bir de bir deprem uzmanının söylediği birşey çok dikkatimi çekti. Bina öldürmez zemin öldürür fikri yerleşti bende. Ovalık yerlerde zemin sivilasmasi diye birşey var olduğundan bina yıkılır fakat zemin jayaliksa ne bileyim dağ eteklerinde falansa kesinlikle yıkılmaz dedi. Örnek söyledi düzce Konuralp yuzyillaedi yıkılmayan yerler var dedi. İttirsen yıkılacak bina fotoları gösterdi. Ama aşağılarda ki ovalarda olanlar yeni de olsa yıkılıyor dedi. İkinci örnek Şili depremi dedi. Şili de ova yok dedi and daglari üzerinde kurulmuş bir ülke dedi. 9.5 depremi yaşadılar ve 14 dakika sürdü dedi. 7.7 nin 500 kat siddetlisi dedi ama yıkım bizdeki gibi olmadı dedi. Nedeni kayalık dedi.
Sonuç olarak oturacağın evi zemin haritasına göre seçmek en doğrusu dedi. Bu depremlerde yıkılan yerler hep ova dedi Hatay mesela eski zeytinlikler falanmis.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bear Bull abi şu ortalık sakinleşirse yer bilimciler jeoloji mühendisleri deprem uzmanları bu depremi araştırır. Burada garıp şeyler var gibi özellikle bazı bölgelerde.
Çok geçmiş olsun...ne acılar, ne dramlar yaşanıyor...ben de hataylı, ama ist de yaşayan bir arkadaşıma wp dan yazdım...aramaya bile çekiniyorum.
Maraş'daki merkezdeki ana caddenin adı da trabzon caddesiymiş...böyle duygusal bağlar var, coğrafi olarak uzak olsalar bile, bu toplumsal travma ancak çok yeni ve sert tedbirler devreye alınarak atlatılabilir. İnş. bu büyük felaket, toplumsal bir uyanışa vesile olur.
Ben senin tanımadığın halde, ne yazdığımı anlayamadığın halde hakaret ettiğin kişiyim.
O nedenle şerefini sorgularım.
Cevap yazmadan hakaret edip kaçsaydın şeref yok derdik.
Önüne gelene hakaret etmek bedava değil, cevabını yazacağım, anlamadığın yerleri de hem senin için hem de başkaları da anlamamış olabilir diye tekrar açıklayacağım.
Tanımadığı kişilere hakaret edenler edep ahlak öğrenmiş olurlar başkaları da borsanın işleyişini öğrenmiş olurlar.
Burası meşgul olmaz, açıklamalarım faydalı olur, sen rahat ol.
Zaten benin mesajımı yanlış anladığına dair tepki gösterenler olmuş. Sen anlamamışsın,
Buna rağmen ben sana hiç hakarette bulunmadım.
Şeref haysiyet sahibiymişsin.
Eğer edep ahlak sahibiysen de özür dilersin.
Bu senin insanlığına kalmış.
Senin hakaretin beni ve yazdıklarımı küçültmez.
Seni de özür dilemek küçültmez.
Özür dilemezsen de benim için önemli olmaz.
Şimdi anlamadığın yeri diğer mesajımda yazıyorum.
16 yıldır ıphone kullanıyorum ilk defa vpn kullandım Twitter’a girmek için sebep olan cahil alçak hırsız ahlaksızların canı cehenneme
ekşiye de sıra gelmiş hissenete ne zaman gelir acaba..?
Eksiye de girilmiyor yatacak yerleri yok daha önce söylemiştim. Daha ne diyeyim yahu?
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn. Yavuz abim çok ama çok geçmiş olsun. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.
Borsanın kapanma olayına gelince baştan açmak çok büyük bir hataydı. Çok insanın canını yaktılar. Deprem bölgesindeki yatırımcılar canıyla uğraşırken acaba borsayı mı düşünecekti? Bırak onları çoğumuzun parayı düşünecek hâli kaldı mı? Biz de biliyoruz borsanın düşeceğini, istersem şort açabilirdim, istersem hisseleri satıp aşağıdan alabilirdim ama elim gitmedi, vicdanım böyle bir günde para kazanmaya el vermedi. Ben şorttan para kazanırken biri kaybedecekti. O kişi bir depremzede veya akrabası olabilirdi. Benim mantığım kabul etmedi.
hiç çekinme ara derim.
dün 5 arkadaş 250 kişiye (deprem bölgesi 10 şehir her ilçeden karışık) aradık.
200 e yakınına telefonla ulaşabildik 50 tanesinin telefonu kullanılamıyordu (inşallah sadece sarjları yoktur) diğer türlüsünü düşünmek istemiyorum.
istedikleri sadece su ekmek ve barınacak yerdi, para pul borsa düşmüş çıkmış umurlarında değildi,
hepsi yakınlarının ve komşularının başında enkaz bekliyorlardı.
bir kaç tanesi ise köy evi -bağ evi-dağ evi gibi güvenli yerlere yer değiştirmişlerdi.
hallerini hatırlarını sormak nasıl olduğunu merak ettim demek bile insanları mutlu ediyor.
dualarımız sizinle yardım edebileceğimiz bir şey var mı demek bile yeterli.
1 kişi ben çıktım ama arkadaşlarım enkaz altında yardım gönderin dedi, adresi net olarak alıp elimizden geldiğince sosyal medyada ilgili yerlere gönderdik paylaştık.
Allah hepsine yardımcı olsun.
Bear bull ve abka borsa acilinca dusmez diye dusunuyorlar diye anladim.. bakalim neler olacak..
SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Millet tweertrda p.tesi ve salı işlemlerinde iptal edilsin yazıyor. %99 u dünkü borcasi baslarinda ise it ye destek cikiyorum ayağına takipçi peşinde koşan uzman geçinenler var. Millet sanıyor p.tesi salı islemleride iptal edilince haftaya borsa cuma fiyatlarından işlem görecek. Yine büyük kısmı o fiyatlarda işlem görürse satıp kurtulacak hesapta. Bugünkü iptal büyük bir fiyasko. Kimlere yarayacak Çarşamba girecegiz. Bugün bir dejavu oldu. Herkesin aklında olacak. Çarşambaya kadar, haberler, kayıp sayıları ve ekonomiye etkileri gün gün ortaya çıkacak ve psikolojik olrak bence çok sayida satici birikecek. Umarım serbest marka açılış olmaz. Yapmazlar heralde. Çok olumlu kararlar ve gelişmeler olursa belki biraz yumusatabilor ortalık.
Ayrıca aklıma geliyor, eğer varlık fonu vb. Kullanarak geri alım yapacağız destek atacağız gibi açıklamalar yapılırsa eminim bu seferde, orada millet aç susuz canıyla uğraşırken borsacilari kurtarmak için su kadar para harcıyor paralar borsacilarin satacaklari hisselere gidecek söylentileri ortalığı iyice kizistitir. Borsaya bu kadar müdahale ederek büyük bir risk aldılar. Oysaki yükseliş yönünde alınan kararlar yerine ortada bir yönetim sergilenseydi şimdi bu düşüşler olağan karsilanirdi. En büyük yanlışlardan biride zirvelerde borsayı guzellemeleri oldu. Yukarı giderken herşey süt limandi.
varlık fonu işi sakat bence olmaz...
varlık fonu yokluk içinde...
adamlar tcelli bile borçla aldılar...
en mantıklısı geri alım yapacak şirketlere belli imtiyazlar tanımak...
mesela kurumlar vergisinden indirim veya bir takım imtiyazlar gibi...
şirketlerin bir çoğu nominal olarak güzel karlar açıkladı...
alabilecek nakitleride var...
1,5 milyarlık genel borsa alımıyla bile iki gün önce nasıl yükseldi gördünüz...
1 hafta içinde bunları düşünüp karar verirler...
hiçbişey yapmazlarsa bence çarşamba yine taban açar...
bir aksiyon almaları şart...
Vadeli 474 alım yazıp bırakacağım
Sabah ilk 10dk.da gelirse
Borsa bi kapanma daha yaşar.
Sonrası 440..
En son 410..
Çarşamba,perşembe cuma akşam
Sermaye biter.. Üstüne ilave isterler
SM-A315F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gecmis olsun dileklerin icin tesekkur ederim. rabbim sizlerden 1000 lerce kez razi olsun
Çarşamba yine eksi 7ile açılacaksa bugünü iptal etmelerinin ne amlamı kalır. 7 gün sonraya ertelemiş oluyosun zararı sadece. Pozitif bişeyler olmalı mutlaka, yada herkes düşecek diyorsa tersi olması lazım, bakalım göreceğiz.
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Maraş'ta o sabah arkadaşımla whatsapp'tan görüştüm, 2. depremde bağlantı koptu. Çok sonra tekrar görüştüm.
Depremde 'Maraş'ın yarısı gitti 'dedi. Eski Maraş dedikleri yerler.
Enkazda kalanları ve diğer yaşanan acıları anlatmıyorum, herkes bilgi sahibi. Arkadaşım da çok sayıda yakınını kaybetti.
Maraş'ın kalan yarısı o binalara nasıl girecek, o evlerde nasıl kalacak? Böyle büyük depremden sonra...
Kalanlar köylere ve diğer şehirlerdeki yakınlarının yanına göç etmeye başlamışlar. Kendi araçlarıyla ya da hangi aradı bulurlarsa.
Bunlara ne lazım şimdi?
Para lazım para!
Kıyafet lazım değil.
Bu örneği tüm deprem bölgesinde düşünün.
Şimdi onların içinden borsacılara gelelim.
Borsacıların yarısının parası tamamen borsadadır.
Böyle bir durumda ne yapacaklar. Telefonlar çalışıyordu, (11,30 civarı ben arkadaşımla görüştüm.)
Aracı kurumu arayıp ''İlk gördüğün alıcıya ver!'' emrini girecekler.
Siz de aynı durumda aynı şeyi yaparsınız.
Yatırımcıların yüzde 10'u o bölgeden.
Ama o gün gelen satış emirlerinin en az yarısı o bölgeden gelmiştir. (Bunu teyit eden mesaj vardı forumda önceki sayfalarda.)
Kalan kısmı da kredili olanlar ve ödemesi olanlardan gelmiştir.
Tecrübeniz az olsa da o gün borsada açılış bu şekilde oldu, gelen emirler bunlar. Bunu bilmeseniz de anlamanız lazım.
İleride benzer bir olay olursa yine her şey benzer gerçekleşir.
Ben bu yüzden böyle durumlarda satış yapmaya short açmaya gelmem.
3 günde 1 lot satış yapmadım, hisselerim olduğu gibi duruyor.
Ben borsacıyım, bu borsadan bu ülkeden ekmek yedim.
Lazım olduğumda orada dururum.
Ben kıyafet kolilemekle uğraşamam o gün.
Herkes kendi işini yapacak diye anlatıp duruyorum. Burada da aynı şey geçerli.
Otorite borsa açık kalsın diye karar vermiş, doğru yanlış o ayrı konu.
O sabah yazılan alış emirleri işte bu yukarıda yazdığım gruplardan gelen satışı karşılamış oldu.
Onların elindeki hisse yerine onlara nakit sağlamış olduk. Amaç budur veya değildir ama sonuç budur.
Piyasa kapansa ya da taban olsa satış yapamayacaklar.
Tekrar yazıyorum, böyle durumlarda tecrübeli kişiler makul fiyatlara alış yazsınlar.
Benim fikrim bu, beğenirsiniz beğenmezsiniz, inanırsınız inanmazsınız o size kalmış.
İsteyen satış yapsın, isteyen short açsın, beni ilgilendirmez. Sıkışık olan satsın tabi.
O gün kazandığım parayı da Maraş'taki arkadaşa bugün yolladım.
Dünkü işlemlerde az zarar ettim, bugün zaten iptal oldu.
(Depo şartında elindeki malı satabilirsin ya da vioptan satarsın malı)
Başka kanallardan da yardım yolladım.
Daha da yollayacağız, ülke büyük sıkıntıya girdi.
Her söylediğimin belgesi whatsap yazışmaları var.
Bu yardım kısmını mecburen yazıyorum, anlatamıyorum. Hakarete maruz kalıyorum, anlatamayınca.
Haftaya tedbir, paket lazım.
Gelse de gelmese de alış yönünde olacağım yine piyasada.
Böyle bir durumda isteyen short açabilir tabi ama açana acımam.
Mal alıp oturacam demiyorum, piyasa daha düşecekse de çarpışarak geri çekilirim.
Olayı küçümsediğim ya da duyarsız kaldığım yok.
Bölgede görevlendirilen doktor arkadaşlarım var. Diğerleri de yardım faaliyetleriyle uğraşıyorlar.
Borsa da yıkılırsa enkaz altında kalan çok olur, o bölgenin insanı da tüm ülke de zarar görmüş olur.
Tek başıma piyasayı tutacak halim yok ama ateşe su taşıyan karınca misali yönümüz belli olsun diye bu dönem hep alış yönünde olacağım.
.........
Bir mesaj daha gördüm. Örnek olarak mecburen yazacağım.
99 depreminden sonra piyasa 2. tabandan topladı.. Sadece yüzde 20'ye yakın düştü.
Çbs Pirintaş, Bolu Çimento tavan açıldı. Pirintaş iyi bilanço vardı, arkadaşım ilk emir tavana alışla başladı, başka emir yoktu.
2.seans Bolu dışında bazı çimentolar da tepki vermeye başladılar.
Sonra seansın ortasında Ereğli tabanları aldılar. Olay biti gitti. Onu aldılar bunu aldılar. Borsa oradan 3 katına kadar çıktı
İyi akşamlar
Yoğun günlerdeyiz.
Eve geldik
Tweetere girilmiyor.
Bunu nasıl aşarız.
Googleye soracaktım.
Fakat buraya sormak daha iyi dedim.
Biraz teknoloji cahiline anlatır gibi yazar olursa,
Şimfiden çok teşekkür ederim
SM-G991B cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.