Ooo Grandmaster gelmiş hoş gelmiş [emoji4]
46 yı geçsin sonra ver elini 110 ; ) yoksa 80 mi, kaç hocam hedef?
Bir de bakıyorum grafikler hep tl, enflasyon muhasebeli yeni grafikler istiyoruz [emoji41]
Printable View
Ooo Grandmaster gelmiş hoş gelmiş [emoji4]
46 yı geçsin sonra ver elini 110 ; ) yoksa 80 mi, kaç hocam hedef?
Bir de bakıyorum grafikler hep tl, enflasyon muhasebeli yeni grafikler istiyoruz [emoji41]
Ardyz nin ucuz fiyatlanmasina patron etkisi diyebiliriz. Benim hesaplamalarimda ve beklentilerimde her zaman bu konu dahildir ve bu sebeple hiç bir zaman diger yazilimlarin rasyolarina ulaşmasini beklemedim. Bu etki zaman icinde kalkarsa iste o zaman yuksek rasyolarla degerleme baslayabilir.
Temel analiz sadece bilanco ve beklenti anilizi degil, fiyati etkileyen tum unsurlarin bir bütün olarak degerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan durumdur.
Benim bakış açım bu şekilde.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kapanış yorum pls? Teknik analizci ortaklar..
sayfaya son grafiğimde--- EMLAK KONUT OLSUN https://i.hizliresim.com/olkx9td.png
Gıcık bir yerde kapattı, işlem hacminin de bu çıkışı desteklemesi gerekiyor. Bana çıkış inandırıcı gelmedi. Umarım devamı gelir diyelim.
Bilançoyu gönderseler belki de rahatlayacak hisse.
adamı resmen deli ediyor bu hisse. ben de bundan sonra aşağıdan alıp yukardan vereceğim. her gün en az 150 bin lot ile oynayacağım. bugün oynasaydım en az 250 bin kazanırdım. bundan sonra ben de onlar gibi yapacağım. hissede yapışıp kalmak bana haram artık
45 tl yi gördük..geldik 43.70 kapattık.. Eşleşmede neden hep kapanış altında eşleşir anlamadım..Bari 44 üzeri kapat yahu Tüm bilişimler uçtu.. düştükleri yere yaklaştılar neredeyse.. Biz hala patinaja devam.. Burada güçlü 500 bin lot ve üzeri alm yapan bir kurum yok.. Belli başlı kurumlar bugün 150-200 bin lot alıyor ertesi gün satıyor..Bugünün iyi tarafı Bank of da satacak mal kalmaması. Eğer sattığı 1.3 milyon lotu geri alırsa iş değişir tabii o zaman 45 üzerine rahat atar hisse..Bu hareketli zamanda bir kap gelse ne güzel olurdu
Düzenli Uyumsuzluklarda hisse yükselen trendde ise çizgiler tepelerden, alçalan trendde ise çizgiler diplerden çizgiler. Ana grafik ve indikatörlerde her ikisinde de. Gizli uyumsuzluklarda ise tam tersi. Ben gizli uyumsuzlukları pek ciddiye almam.
Temel analizle hisse seçerim. Seçtiğim hisseye giriş ve çıkış zamanlarını ise teknik analizle belirlerim.
Bugğn de bir sat al yapalım dedik 44.50 ye verdiğimiz malı 45 den yerine koyduk..ayaküstü sabah sabah 30 bin tl zarar yazdık.. Bne hala bank of u bekliyorum.. 1.5 milyon lot mal alması lazım.. O kadar mal sattı..İşte o zaman ARDYZ turbo ya bağlar..50 nin üzerine atar burada tek sıkıntı bilanço beklentisi..Umarız 500 milyon tl kar gelirde daha fazla sıkıntı olmaz
47.48 ilk hedefi geçerse önü açık.
ne kadar çok engeli var önünün açılması için..sanki mayın tarlasında ilerliyor :))
Benim ne istediğimi sorarsan hemen 100 olsun istierim tabiiki..olması gereken fiatını
Bilanço zamanı yaklaşmişken ciro ve net kar tahminlerimizi yapalim.
Ciro:1.22 mlr tl
Enf.muh.siz net kar: 700 mln tl
Enf.muh dahil bet kar : 500 mln tl
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ciro:1100 milyar TL
Net Kar:650 milyon TL
Enf Muh Net Kar:500 milyon TL
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
%6 yaptı,geri verdi.,,azı istemeyen çoğu da bulamaz demişler.:)
Bi tahmin de benden gelsin bakalım. Ciro 1200, net kar 700-750, enf Muh net kar 550-600.
Bu arada bilanço bugün ise durum kötü.
ciro: 1.280
kar 480
fiatın bilanço ile ilgisi yok..yeterli talep yok.. Bofa nın robotu gelene gidene veriyor alıyor..insanı çileden çıkarıyor.. Yine 46.70 lerden şu rezil kapanışa bak..sinirlerimiz harap oldu..
33 yıllık borsa hayatimda bunun kadar karakter yoksunu bir hissem olmadı,olmayacak ta. Bir grup hisseyi 64 lere kadar gotürdü verdi milletin eline cekimdi kenara. Bunun speki de yok. Ortalik pruspusu gibi gelene gidene veriyor. Bilancoda 700 de kar gelse bir tavan bile yapmaz eminim. Bilanco sonrasi satip cikarım yeter artık. Bunun yuzunden cok hisse kacirdim
100 BİN LOT MAL ALAN YOK.. kİMSEDE NAKİT YOK.. tÜM KAĞITLAR AYNI.. PİYASA SUNİ OLARAK YÜKSELTİLİYOR.. bİRGÜN BANKALAR BİRGÜN THY..DİĞER YAN KAĞITLARA VERİYORLAR..
Bilançoyu da çok uzattılar,,gelse de herkes işine baksa.
Bence bilanço az çok belli..Bu fiatların bilanço ile ilgisi yok.. Alıcı da yok biraz sıkılıp veren var.. Burada eskiden gördüğümüz 500-600 bin lotluk alışlar yok.. Diğer kağıtlarda aynı..şimdi moda enerjilerde ..oradanda sıkılıp tekrar gelirler buralara
bilanço ile birlikte geleceğe yönelik farklı bir fiyatlamaya geçileceğini düşünüyorum. 2024 de 2023 cirosunun en az iki katı geleceği ifade edildiği için hedef fiyat net bir şekilde yapılabilecek. Ben artık olması gereken f/k yi değil şirketin geçmiş f/k larini baz alacam. 2024 fiyatı için minimum 9-10, normal 12-13, maks 16-17 f/k ya göre hedef fiyat belirleyecem. 12-13 f/k ya göre yüzde 70-80 getiri potansiyeli olursa pozisyonumu korur ver düşüşlerde alım yaparım. Sizlerin stratejisi nasıl olacak?
Yani seneye 1 milyar üstü kar geleceğini, önümüzdeki 2025 te de karını en az yüzde 50 artıracağını hissetmek benim pozisyonumu korumam için yeterli. Benim hiç bir zaman uçuk kaçık beklentim olmadı.
Bence beklenti bitti,önümüzdeki yılları fiyatladı,uzun bir süre geniş bantta 35-65 aralığında hareket edebileceğini düşünüyorum.
Hissenin hareketleri bana bu izlenimi verdi.
Normal bir senaryoda yıl sonu 75 TL civarı bekliyorum. İyi bir senaryoda 90-95 civarı, kötü bir senaryoda ise 60 civarı
Bence bilanço ile bir sorun yok.. Bilançosu kötü gelen şirketler eğer spek varsa gidiyor..Hissemiz maalesef sahipsiz.. Ne patron nede fonlar hisseye sahip çıkmıyor..Şirketler olumlu geleceğe dönük arada bir proje plan açıklıyor.. Bunlar hisseyi diri tutar..Ancak patron ilgilenmiyor gibi..işlem hacmi son derece düşük..Bu günlerde geçer elbet..
Haftalık ne yapmış,,,41.10-46.72,,,%13,,,,bu sığlıkta herkes haftalık %1-2 ye güvercin takla atıyor:)
Merkez parayı çekiyor,para girişleri azalıyor,speklerin elleri bağlanmış durumda,,bu yüzden aşağı yukarı hareket ettirmek zorunda.
Ardyz TL Aylık grafigimiz..
Muhtemelen aylık kapanis mumunu doji ile (42-43 araliginda) yapma niyetindeler..
Benim için 1.30$ (Anlık kur ile 42.3x) üzerinde kapanis kafi.43.4x/5x üzerinde yaparsa ay kapanisini ballı kaymak olur.
Eger bu şekilde bir kapanis olursa mumlari yorumlarsak Mart ayı sert bir satış kırmızı mum.Eger dusundugum gibi olursa Nisan ayı doji ile dengeleme ve Mayıs ayı hareketin yönünü tayin edecegi karar zamani olabilir.Umarim 500 milyonun altında kalmayacak bir kâr ve geleceğe pozitif bakmamizi sağlayacak güçlü bir bilanço açıklarlar.. https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...2b9d87c9df.jpg
Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
2024 de 2.3 milyarlık kara nasıl ulaşılacak, 4 ay oldu daha kap yok. EDS gelirleri ile kapatacak hali yok. 800 milyonluk var şimdilik. Ne zaman iş alınacak da tahsilat yapılacak
analiz toplantısında 2024 yılı için kar rakamını 1.5 milyar olarak tahmin etmişlerdi..