https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...7a196e463a.jpg
Printable View
Malum çıkılıyor ? Anlayan biri yazar mı
Mal çıkılıyor mu
Bir arkadaşım var fena zararda lotu çok elinde insanlar kendilerine zarar vermeden bu patron alım yapsa çok yaktılar bu hissenin 175 olması gerekiyorken 146 göstermeleri yazıklar olsun 5 paralık hisseler /10 yukarı gitti
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Artık sabah oldu güneşin doğmasını kim engelleyebilir ki?
Sözün bittiği yere geldik
Bundan sonra hep yüzünüz gülsün inşallah.
Temeli işe yaramadı bakalım Teknik işe yarayacak mı?
umut edecek bir tarafı kalmadı bunun geçmiş olsun...bunlara da yazıklar olsun
Şahsi fikirlerim;
1-Tahta sahibi 8-10 tane aracı kurumdan al-sat yapıyor. Dün aldığı kurumdan bugün satıyor.
2-Hacimsiz bir şekilde her gün kağıdı baskılıyor.
3-Muhtemelen malı olanlara lanet olsun deyip sattırmaya çalışıyor.
4-Şirketin karlılığında görebildiğimiz kadarıyla bir sıkıntı yok.
5-Döviz borcu var mı? Evet var. Ama bu baskı dolar 3.38 seviyesindeyken de kağıtta vardı. Döviz düşse de değişen bir şey olacağını sanmıyorum. Ayrıca şirket satışlarını dolar üzerinden yapıyor diye biliyorum.
6-Mevcut FK 7.46 seviyesinde. Geçen seneki son çeyrek zararı gibi bir zarar oluşmazsa ve aynı karlılık bu son çeyrekte de devam ederse? yıl sonunda 4.66 FK seviyesine gelir. Bunu 10 FK dan fiyata uyarladığınızda ederi 3.11 fiyata gelir.
7-Bütün bu söylediklerim işin matematiği ama bu kağıt yıldız pazar kağıdı değil.
8-Yani tahta yapıcısı kimse, keyfi kendi pozisyonu neyse, canı nasıl isterse öyle olacaktır.
9-Dilerse 1.20 lere kadar verir. Dilerse buradan alır 1 haftada 3 lira yapar.
10-Para ihtiyacınıza aldığınız pozisyona, sabrınıza göre sonuç değişir.
11-He bu arada ucuz diye hisse arayan gruplardan biri gelir tahtayı yapalım derse ikisinin savaşını izleriz.
12-Bu arada sövüp durmanın dövünmenin bir faydası yok.
13-Bence elinde sonunda ederini bulacak ama bu 3 ay sonra mı olur 1 sene sonra mı bilemiyorum.
Bakalım ne yapacak bekleyip göreceğiz. Herkese bol kazançlar.
Dediginize cogunlukla katiliyorum..sadece bu kadar keyfi hareket edemez tahta sahibi de olsa..yaptigi hareketin altinda mutlaka somut gerekce olmali ki pesine milleti suruklesin..mesela bugunlerde saglam bilancoya ragmen asagi basabilmesinin temel sebebi yuksek kur farki gideri ve kurun tarihi zirvelerde olmasi..kur simdi 3.5x seviyelerinde olsaydi bu bilancoyla fiyati buralarda tutamazdi..bir baba gelir cizerdi malini kaptirirdi..su fx olayini kafalarini tasa vura vura ogrenecekler..zaten hukumet de nihayet bu konuda onlemini almak uzere..bu arada sirket doviz fakiri iken eminim patronu sahsi olarak dolar icinde yuzuyordur..bunlarda kurumsallik ve etik anlayisi cok zayif oldugu icin akillarinca kendilerink boyle hedge ediyorlardir..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Şirketin kur riski var buna katılıyorum. Satışlarının dolar üzerinden olmasının kur riskini ne kadar tolere edeceği benimde en çok merak ettiğim konu ve bunu son çeyrek bilançoda göreceğiz. Şirketi ben yönetsem bende bu vadeli/fx işlemleriyle kur riskini sıfırlarım. Sonuçta zaten ben yaptığım işten para kazanıyorum niye kur riskiyle karımı riske atayım.
2. çeyrek bilanço geldiği günün ertesinde kağıt 1.94 açmıştı ve güzel bilançoydu. 2. gün 1.69 'u gösterdi. O günden bu güne düşüş kanalında istikrarlı bir şekilde düştü. 3. çeyrek bilanço da iyi geldi. Yani 2. çeyrek ile 3. çeyrek arası neden düşer. Kurda değişiklik yok işler iyi 11.09.2017 de dolar 3.38 ama düşüş trendini hiç bozmadı. Bu durumda ve bu verilerle 2.çeyrek 3. çeyrek arası kağıdın primlenmesi gerekirdi.
Milleti bezdirip malları alır ve bir haber açıklayıp götürürlerse hiç şaşırmam açıkçası, etik olmadıkları aşikar. Şirket en son pay alım satımında 1.95.196 lar dan hisse alımı yaptı. Bu fiyatı edip etmediğini kendileri biliyordur diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Zaten sahipleri etik ve kurumsal olarak seffaf olsalar bu sirketin piyasa degeri bugunku rasyolarla en az 150 milyon TL idi..cunku bu sirket yillik en az 15 milyon duzenli kar uretebilir ve piyasa P/E ortalamasi 10 desek en az 150 milyon ederi var..ustelik faaliyet karinin %60 ini finansman giderine verse de bunu soyluyorum..kur riskini duzgun yonetse yillik 25 milyon kar ve 250 milyon TL ederi olan bir sirket haline de gelebilir..sirf hirs inat ve cahillikle kendi sirketlerine yazik ediyorlar..ytdegildir
tekrar baktım bilançosuna. 16-17 milyon dolar açlık döviz pozisyonu var. yurtdışı satışları 4-5 milyon dolar. ne kadar bu baskıyı emebilir, pek değil. ticari alacaklar epey yüksek, bilhassa geçen yıl sonuna göre. alacak devir hızını da bilmek lazım. önemli. şirketin ana ortaklık öz kaynağına bakınca hatırı sayılır borcu var. bilhassa uzun vadeli. şirketin gelecekteki performansları önemli. eğer böyle giderse borçlarını çevirebilir ve azaltabilir. kısa ve uzun vadeli borçlarda bir yükselme var ki bu biraz düşündürücü. aslında 100 milyon ciroda 30 milyon kar iyi bir karlılık oranı. bu tablo karşısında iskontolu olması ve gelecekte pozitif performans sergileme ihtimali dikkate alınarak, yapılacak değerlendirme sonrası alınabilir.
Şunu şirket sahiplerinin kafasına kazımak lazım..kur riski almayın kendi işinize odaklanın..bu coğrafyada bu hukumet başta olduğu sürece kur ve enflasyon asla kalıcı olarak düşmeyecek..patronların artık bu gerçeği kabullenip ona göre aksiyon almaları lazım..hadi patronlar cahil peki bu CFO lar ne işe yarar onu da anlamak elde değil..%4-5 dolar faizini görünce ucuz zannediyorlar galiba:)..böyle basiretsizlik olmaz..ytdeğildir
Her türlü olumsuz sözleri hak etmek için olağanüstü çaba sarf ediyor.
Patron bozuntusu da işbirlikçi öyle anlaşılmaktadır
Patron önce şirketini iyi yönetsin..profesyonel olsun..ama bunlar specle ortak olup gömlekçilik yapıyorlar..sonra niye borsa yeterince gelişmiyor para girmiyor diyoruz..30 yıldır aynı..ytdeğildir
Şu anda TEB mal çıkıyor. TEB 2. çeyrek bilanço açılışı sonrası seans açılışında yüklü mal almıştı. O gün 1.87 ortalama ile yanlış hatırlamıyorsam 900.000 lot civarı mal almıştı. Eğer bu tahta sahibini rahatsız eden yabancı birinin alımıysa tahta sahibi bu yüzden baskı kurmuş olabilir.
YTD.
Naçizane tavsiyem bu şirkette para kazanmak için, uzun vadeli hedef koyup mesela 100 milyon 150 milyon veya kur riskini kontrol altına alırsa 250 milyon Tl..bu arada şirket şu an. 63 milyon a geriledi- hedef değeri tespit edip sabırla beklemek ve sürekli ekrana bakmamak göz ucuyla takip etmek..ytdeğildir
kademeli olarak eski yerine dusurecek gibi görünüyor, satılan malları karsılayan da yok gibi... destek filan hak getire zaten 1,30 ları da gördü
200 haftalık MAV 1.33..orayı gösterebilir..ytdeğildir
bu kağıtta kaç tane ky var da bunlardan mal toplamak için basıyorlar.. farklı bir durum var aşikar...
ya arkadaşlar şirket on numara performans gösteriyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz. özkaynağın kadar borcun var nerdeyse. kur baskısını ve ondan gelecek kaybı söylemiyorum bile. bu hareketler gayet normal. kaldı ki endeks kırmızı şu an. 40 ın altını ikinci denemesinde 32 e kadar gidebilir. orda güçlü bir destek var.
Bu şirketin ederi burası diyorsunuz yani öyle mi?? Piyasa değeri :62.5 milyon TL..tabi ki volatilite olacak ama şirket zaten hiç performe edemiyor..sorun orda..bugun endeksin kırmızı olması ile ilgili değil....yani ederi ile piyasa değeri arasındaki makas çok açılmış..3.88 kura rağmen öyle söyleyim..ytdeğildir
Geçen yılın en son çeyreğinde usd %17.29 - Euro %10.59 değer kazanmış. Buna karşılık finansal giderlerde 9.5 milyon artış olmuş. Şu anki kurların ikisi de 30.09.2017 tarihine göre yaklaşık %9.5 değer kazanmış gözüküyor. Bu da benim hesabıma göre yaklaşık 6.000.000 TL değerinde ekstra finansal gider demek. Şirket dönem başından bu yana çeyrek başına yaklaşık 7-8 milyon arası vergi öncesi kar açıklıyor. Yıl sonunda kurlar bu seviyede kaparsa ve işleri de aynı şekilde devam ederse bu durumda yılsonu karının 12-13 milyon arasında olması beklenir. Bu kara göre (ben 12.5 milyon üzerinden hesapladım) 10FK ya göre fiyatı 2.78 TL ye denk gelir. 1.38 fiyata göre mevcut FK'sı 4.97 ye düşer. Mevcut durum benim hesabıma göre böyle gözüküyor. YTD değildir.
Katılıyorum..bu kur farki olayi uzun vadede iluzyon aslında..şirket borçlarını ödeyip kuru kontrol ederse bu fıyatlar komik..yeter ki satışlarını artırsın kar marjını korusun..iyi bir şirket genel literaturde özsermayesinin max %30 u kadar borçlanır..bunu da kendi parasıyla yapar..finansman giderlerini derhal azaltmalı..hazır 100 mio üstü satış yaparken bunu yapabilir..bu şirket seneye yeni yatırım yapmazsa daha iyi olur..ytdeğildir
Arkadaşlar, Bu Bilici beni de uyuz etmiş, dayanamayarak kol kesmiştim. Ciddi zarar yazdım. Simdi görüyorum ki zararın neresinden dönersen karmış.
Ancak su da var: Bu yılı çok iyi geçiriyor. Doviz 2017 yılı boyunca sürekli artmasına rağmen karlilikta azalma yok; bilakis geçen yıla oranla ciddi artış söz konusu.
Blcyt daki baskı çıldırırtıci boyutta. Ancak ben bir noktadan sonra patlayacağını düşünen taraftayım.
Aynen basınçlı tüpe benzetiyorum. Kağıt sabit durdukça ya da düştükçe basınç inanılmaz artıyor. Bir noktadan sonra patlayacagini ve füze hızıyla gideceğini düşünüyorum. Buna bugün Bera'nin yaptığı hareket beni biraz daha inandırdı.
Tabi bu kadar sabri kim gösterecek ya da gösterebilecek mi? Tam bir derviş sabri gerekiyor. Bu kağıdın buralarda sürünüyor olması elimde olmasa bile cok zoruma gidiyor. Ne de olsa kesik kolun acısı halen hissediliyor...
ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hala net kar yazacak diyenler var topikte ... 60 milyon döviz açığı var artı faiz giderleri vergi düş geriye ne kadacak acaba ... ayrıca 3.88 e saplanan kur buraları destek yapacağa benziyor net olmasa da görüntü öyle..aralık fed faiz artışları 2018 için de 3 faiz beklentisi mevcur..ülkedeki enflasyonu faizleri demeye gerek yok ...bizi tek kurtaracak abd enflasyon ve büyüme rakalmarının düşmesi ...satanların kur beklentisi yüksek ki bu kadar satış yedik...1.96 dan beri deliksiz düştü...f/k falan hep fasa fiso bunu birçok hissede görüyoruz...ayrıca adana da otel ihtiyacı varmış gibi arsanın para ettiği bir döenmde git otel yap her sene 1.5 mlyon da onun zararını ekle ....hayırlısı bakalım ...
yatırım tavsiyesi değildir...şahsi görüşlerdir ...
Dun patronu bile kaziklamislar;)..1.39-1.46 bandinda 100 bin lot civari kendi hissesini almis..demek ki buralari dip diyor..bugun icin pozitif..gec bile kaldi bence..ytdegildir
Toplamda şirketin geri alımla aldığı paylar 2.969.941 oldu. Şirketin daha önce almış olduğu kararda 3.500.000 lota kadar alım yetkisi bulunuyor.
Tahtayı okuyabildiğim kadarıyla 2. seans itibariyle şirket pay alımı yapıyor. Satıcı tarafta yine TEB var. TEB 1.87 ortalama ile aldığı mallarını bu seviyelerden çıkıyor. Daha öncede yazdığım gibi bugüne kadarki baskının nedeni TEB'in yüklü mal alması ve üstüne oynanması olabilir. Bunlar sadece tahminlerim olup YTD değildir.
tebde ne kadar mal var acaba? baskı ne kadar sürecek? daha önce de diğerleri basıyordu yapı kredi idi yanılmıyorsam.. baska isler var
O günkü alımdan kalan 400.000 civarı malı vardır diye tahmin ediyorum. TEB takasındaki malların hepsi bir kişinin değil net bir şey söylemek bu yüzden zor açıkçası. Ben sadece takip edebildiğim kadarıyla bilgileri analiz edip yorum yapıyorum.
ilk önce Gedik 1 haftada topladığı 500.000 lotu hemen 1,65 ten 1,55 lere verdi daha sonra kağıt düşmeye başladı sonrasında da Teb mal çıkmaya başladı. Sanırsam tahtanın speği kendisinden başka toplu mal sahibi istemiyor yada elinde yüklü mal olanlar güçlü olmadığı için satıyor olabilirler.
Gedik bilanço öncesi alım yaptığında ben de ilk önce tahtayı gedik ile yapacaklar galiba diye düşündüm. Sonrasında o da malı sattı. Buraya daha güçlü alıcıların gelmesi gerekiyor. Ucuz hisse arayan büyük oyuncular. Şirketin günlük 50-100 bin lot alımları sadece yerinde saydırır. Bekliyoruz vaktimiz de var çok şükür. Elbet bir gün ederine gelecek.
Ewt insan takip edince takaslara da bakiyor ister istemez..aslinda orta uzun vadede hic bir kiymeti yok..su doviz kontrolune dair sirketin tepkisi onemli..finansman giderleri son ceyrekte azalacak mi acaba? Aslinda yatirimci iliskileriyle gorusmek lazim..ytdegildir
Sirket sahipleri daha önce SPK'dan ceza almış. Şimdi kağıdı üflemeye korkuyorlardır. Piyasadan anlayan birilerine işi bıraksalardı, piyasa yapıcısı gibi davranıp kağıdın fiyatını 8-12 FK aralığında karlılığa ve piyasa koşullarına göre ayarlasalardı vss..
Geçen seneden beri hisseyi takip ederim. Oyak malları topladı daha sonra çıkış başladığında mallar biraz gezdi daha sonra bu mallar YKBye gitti. Tahtayı yapacak kişi kimse Oyak ve YKBde malları olan kişi/kişilerle anlaşmak yada icazet almak zorunda. Şahsi fikrimi sorarsanız ben şirket yatırımlarını yaptı. Bunun içinde uzun vadeli Döviz kredisi çekti. Finansal tablolarda yazdıkları gibi kurun %10 artması durumunda 3 milyon Tl Eurodan 3.Milyon dolardan zarar yazabilir. firma için görünen tek risk bu. Artıları ise yatırımları bittiği ciro ve favök artmış kar marjı iyi durumda eğer otelin doluluk oranını %55 lerden 80-90 lara çıkarırlarsa her sene iyi kar açıklar ayrıca elinde 7 yıldır değerleme yapılmayan taşınmazlar var eğer değerleme yapılırsa özkaynak borç oranı bayağı aşağıya düşer. Şimdilik spek anlaşmazlığı haricinde olumsuz bir durum görünmüyor. Sabretmek lazım diye düşünüyorum.
Yatırım tavsiyesi değildir.