https://s16.directupload.net/images/190411/77v64kox.jpg
Printable View
KAP: CMENT [ ] ÇİMENTAŞ İZMİR ÇİMENTO FABRİKASI T.A.Ş. Özel Durum Açıklaması (Genel)
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/755342
Dosyalar:
Özel Durum Açıklaması (Genel) 2019-04-11
Dil Seçimi
Dil seçimi
Türkçe
İngilizce
Yapılan Açıklama Güncelleme mi? Evet (Yes)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi? Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi 09/11/2018
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı? Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Açıklama Sermaye Piyasası Kurulu'nun
("SPK") 2 Eylül 2014 tarih ve 286-8709 sayılı karar ve kararda yer alan "Örtülü
Kazanç Aktarımı" iddiası ile ilgili olarak SPK aleyhine 30.12.2014 tarihinde
Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin 2014/2266 E. sayılı dosyası ile açılmış olan dava
Ankara 7. İdare Mahkemesince 2018/1858 K. karar numarası ile karara
bağlanmıştır.
Buna göre SPK'nın 02.09.2014
tarih ve 286-8709 sayılı kararının kısmen iptaline karar verilmiştir. Anılan
mahkeme kararının ilgili bölümünden aynen alıntı ile;
"... dava konusu işlemin ilgililer hakkında Savcılığa suç duyurusunda
bulunulmasına ilişkin kısmının incelenmeksizin reddine; işlemin satış
tarihi olan 20.03.2009 tarihi itibariyle davacı şirketçe katlanılan toplam
101.811.908,00-TL finansman giderinin, en geç 3 ay içerisinde, şirkete iade
edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunda davacı şirketin
uyarılmasına ilişkin kısmın iptaline; davanın; "davacı şirketin
incelemeye konu iştirak payı satışı nedeniyle (varsa) zarara uğrayan
yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması
halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemde sorumluluğu bulunan
şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunun Kurul'un Haftalık
Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta şirketinizin
ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun yapılacak olan ilk genel kurul
toplantısının gündemine alınmasının davacı şirketten istenilmesine" ilişkin
kısmının iptali istemi yönünden ise reddine" karar verilmiştir..."
Yukarıdaki karardan da
anlaşılacağı üzere; SPK'nın şirketçe katlanıldığı iddia olunan toplam
101.811.908,00-TL finansman giderinin, en geç 3 ay içerisinde, şirkete iade
edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusundaki kararı iptal edilmiş, bunun
yanısıra savcılığa suç duyurusunda bulunulmasına ilişkin kısmın iptali talebi,
idari karar bu yönü ile icrai nitelik taşımadığından incelenmeksizin
reddedilmiş; (varsa) zarar gören yatırımcıların şirket yöneticileri hakkında
dava açabilecekleri hususunun Kurul'un Haftalık Bülteni ile kamuya duyurulması
ve söz konusu hususta şirketin ortakları bilgilendirme amaçlı olarak Genel
Kurul toplantısı gündemine alması işleminin iptali talebi reddedilmiştir.
Bu kapsamda, anılan kararın
Şirket aleyhine olan yönlerine karşı istinaf/temyiz hakları da dahil olmak
üzere tüm yasal yollara başvurulacağını bilgilerinize sunarız.
Konuyla ilgili süreçte oluşacak
gelişmeler ayrıca kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Cment spegini tekrar tebrik ediyorum.
7 tl den 20 tl ye getirdi.
Cmbtnu trade eden cakallarda topladiklari mali gecirdiler gunlukculere...
Kap ne dmk istiyor
Devrikiki kiminm kime geçirdiği belli olmaz beddua alan kişinin ağzı gözü eğilir senin ne oldugunu biliyoruz ama bu kağıt haftaya yüzde 500 bedelsiz açıklarsa bakalim kim kime ....... yatirim tavsiyesi değil herkes kararını versin özgürce ha spege selam soyle zira sen zaten taniyon ytd finans aldığı 78 bin lotu babasının hayrına mi aldi ytd
Sakin kardesiz hepimiz cment 30 olsjn ikisi birleşsin olmaz mı sonra uçsun gitsin
8 (sekiz) yildir bize kilitliyor. 8 yildir tahtadayim.
Haftaya %500 aciklarmi aciklamazmi bilmem. Aciklayacak tarafi olsaydi 30 da durmazdi. 40 veya 50 den aciklasada hucum olacaktir. Niye 30 lardan mal kaptirsin?
Spegi tanimiyorum. Spegi heryerde ariyorum. Her yere sorduruyorum ama cevap yok.
Aslinda bu tahtada spek olmadigini bu forumda SOYLEYEN BENIM.
kagit sahipsiz. Donem donem sahipsiz tahtalari trade eden gruplsr giriyor.
2011 yilinda 376000 lotu 40-60 arasindan piyasa mubarek insanlar dagitti. Simdi cmentte oldugunu herkes biliyor. Vakif yatirim ve finans yatirim 85000 lot aldi. Cmentti trade ederken buradanda mal slanlar bunlar mi bilmiyorum. Ama bugun yaklasik 50000 lotu ciktilar. Bunun 20 si fiktif olsa 30000 lotu piyasaya gecirildi.
BASKA OGRENMEK ISTEDIGIN BIRSEY VARSA SORABILIRSIN.
ELIMDE KAC LOT VAR DIYE MERAK EDIYORSAN ONUDA 4 RAKAMLI LOTUM VAR. ELIMDE 1 MILYON TL OLSA 1 LOT ALMAM. ELIMDEKI ILE BEKLIYORUM.
Bedelli yada bedelsizlerin son zamanlarda yaptigi hareketler ortada.
Goltas-erbos....
Eskisi gibi degil artik.
Bir hikaye lazim. Hikaye olmadan olmuyor.
Cimbetonun sikintisi piyasadaki daginikligi...
Adam gibi adam tahtaya girmezse veya patron destekli bir operasyon olmadikca zor...
Ben elimdeki mali 54 den satmadim. 30 dan satmam. 20 dende satmam.
17 sinde de malda olacagim bu gidisle uzun sure tahtada bekleyecegim.
Peki sence Mübarek kardeşler neden sadece Cment hissesine girdi, Cmbtn hissesine girmediler. Sence Cmbtn hem piyasaya, hem de Cment hissesine gore çok ucuz degilmi? Sence Cment hissesini Cmbtn dan ayıran ve 4 ayda 7 liradan 20 liraya çıkartan temel sebepler nelerdir? Yorumlariniz için şimdiden tesekkur ederim.
Devrikiki amacım seni incitmek değildi sadece spek bozuntusu kim kime artik gucu yeterse ins haftaya bi bedelsiz çıkarda gorur gününü sen onceden bahsettigin icin yazdim mübarek insanlar ankaralı insanlar ya da galipgillrr kimse ytd
Senirkent bence cevabi sen ver tek yorumun cment ve cmbtn ocakta girmissin 9 milyon dolara adama verirler mi cmbtnu ytd
Ne galip nede ankarali kardesler suan icin burada...
Bu adamlar olsaydi onlarca yancidindan bir sekilde haber sizardi.
Cmentte, mubarekleride herkes 6 aylik gelen yasakla ogrendi. Bugunku cmbtn hareketi ÇOK AMA ÇOK MANTIKSIZDI.
Sagdan sola soldan saga mantigim akmiyor.
Cmentte 13.2 lerden maliyetim vardi. Tahtada tuhaf hareketler oluyordu. % 20 icin girmistim.Ben aldiktan sonra tahta meshur 7 lere dogru hareketini yapti. Cimbetonda 8 yili batmis biri olarak kendi kendime bu kadarda salaklik olmaz dedim. 7 den 1 lot dahi almadim. Ve meshur harekete basladi. 14.7 den ciktim. Sonra 11 lere geldi ve durdu...
Yasakliyken bile 11 lerde tutununca zaren yonunu belli etti ve 20 lere geldi.
Yarin cimbeton ve cimentas icin tarihi gun...
Cimentas tavan atsa 23.78
Cimbeton taban yese 23.62
Kagidin geldigi duruma bakin.
Bir yanim esasli bir dip olmadan bu tahta cok yukarilara tasinmayacak diyor.
Bir yanim ise bu tahta esasli dip olursa bu tahtadan binlerce lot mal alacak yatirimcilarin oldugunu biliyorum. Kaptiracagi lotlardan sonra hakimiyet olmaz tahtada.
Cmbtn piyasa değeri 9 milyon dolar biliyorum yanlış hatırlamıyorsam çok ucuz değil mi demek istedim ytd
Bugünkü hareketler gerçekten saçmaydı cment tavan bu tavana giderken a.o altı eksi akşam cment için güzel haber geldi belki yarin kafadan tavan açacak 101 milyonluk dava sonuçlandı zira belkide tavan serileri öncesi cmbtn döktüler o da yarın harekete başlayıp kim bilir 45 hareketi yapcak hayırlısı ytd
Cmentte gelen haber aslinda IYI DEGIL.
Italyaya gonderdikleri 101 milyon TL orada kalsin demis.
Aksi olsaydi sirket kasasina 101 milyon nakit girecekti.
Anladım ben yanlış algılamışım sanki şirket borçtan kurtuldu gibi düşünmüştüm haklisin devrikiki
haberin nesi iyi değil? iyi değilse niye tavan bozmadı. haber 17.55 te geldi!.
Ben anladigimi yaziyorum. Bu davanin nicin acildigina bakmak lazim.
Bu davayi yatirimcilari korumak adina SPK aciyor. Burada usulsuzluk var deniyor.
Eger dava spk lehine sonuclansaydi, aktarilan para faiziyle beraber cimentasin kasasinda kalacakti.
Simdi para italyada holdingin kasasinda.
Yani para gitti...
Gelseydi faiziyle beraber kasada olacakti. Bilancoda nakit olarak gorunecekti vs...
Ewet simdi sirket zan altinda degil...
Bundan sonrada gayet guzel buradaki kazanci disariya aktarabilirler.
Ayrica sayin nesli icin yaziyorum.
2014 den beri burdayim. Bir yere kayboldugum yok.
Eski forumun kayitlarini arastirirsan ne oldugumu anlarsin.
40 maliyetle 8 yildir cimbetonda bekleyerek batmis olan biri olarak, 7 tl den 20 tl ye gelmis bir kagit icin nasil algi yaratilir bilmiyorum.
Kimseye al veya kimseye sat demiyorum.
Elinde cment olandan cok cmbtn olanlar bu sayfada yazıor ilginc ;)
Ben cimbeton tavan atana kadar cmbtn topiginde yazmayacagim diye 2 yil once kendime soz verdim.
Serefsiz bir kere cizse donecegimde...
Sayın Devrikiki burda da yazabilirsiniz. Bilgililerinizden istifade ediyoruz. Teşekkürler. y.t.d.
21.08 den 19.96 ya blok satış sizin ben insafnıza vicdanınıza skm
Öhhhh a m k 21.5 ye kdr süpürdü ee sonra 19 nedir ya
Sayın ACA42,
Cmbtn ile Cment 'in yakın bir zamanda birleşeceği ve büyük bir şirketin de bu birleşmeden sonra bu şirketleri satın almak istediği ile ilgili piyasada bir dedikodu konuşuluyor. Bu amaçla, öncelikle Cmbtn ile Cment hisselerinin fiyatlarının 25 ila 30 bandında eşitlendirileceği de söyleniyor. O zaman Cment hissesinin daha çok yolu var gibime geliyor. Ben de dahil, Cmbtn yatırımcısına çok yazık olacak. Allah belasını versin bizi bu hallere düşürenlerin. Keşke Cment hissesini satıp, bu sabah Cmbtn 'a bulaşmasaydım. 29 lu rakamlara düşünce dayanamadım ve tekrar aldım. Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Sayın ACA42,
Cmbtn ile Cment 'in yakın bir zamanda birleşeceği ve büyük bir şirketin de bu birleşmeden sonra bu şirketleri satın almak istediği ile ilgili piyasada bir dedikodu konuşuluyor. Bu amaçla, öncelikle Cmbtn ile Cment hisselerinin fiyatlarının 25 ila 30 bandında eşitlendirileceği de söyleniyor. O zaman Cment hissesinin daha çok yolu var gibime geliyor. Ben de dahil, Cmbtn yatırımcısına çok yazık olacak. Allah belasını versin bizi bu hallere düşürenlerin. Keşke Cment hissesini satıp, bu sabah Cmbtn 'a bulaşmasaydım. 29 lu rakamlara düşünce dayanamadım ve tekrar aldım. Kesinlikle Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Sayın Senirkent çok teşekkür ederim.
Spek pozisyon cmbtn almıştı ama heber cment yaradı .cment 21.20 den ben olsam affetmem veririm .ordan verenler buraya gelecek elbet
PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yine vbts geldi
Yine muhteşem hareketlere imza attın güzel kardeşim..13 TL den 7 tl ye ve oralardan 22,62 ye...vals, tango, rock vs hepsini en iyi şekilde sergiliyorsun..Baş tacısın...Yolun açık olsun diyorum ve ekliyorum..Yatırım Tavsiyesi Değildir..!!!