Tekrar başa döndük.
"Şimdi piyasalar nasıl inanacak merkez bankası bağımsızlığına"
Printable View
Tekrar başa döndük.
"Şimdi piyasalar nasıl inanacak merkez bankası bağımsızlığına"
Dış piyasalar bu kadar iyi durumdayken ; dow şu anda 1.35 yukarıda , euro /dolar paritesi euro lehine dönmüşken , her şey lehimizeyken yapılana bak...
Olumlu bir yorum okudum. Doların yükseldiğini gören ky malları satacak. Büyük yatırımcı en alttan malı toplayavak ve borsa yeniden yukarı çıkacak. Ya i ters köşe yapabilirlermiş. Ne dersiniz?
LG-K420 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.tradingview.com/x/4cbewsG9/
Kırmızı çizgiye bir dalış daha niyeti varsa 17 euro 96.000 i mumla ararız sayın parasever.
Damadından başka birisini açıklamış olsa dış piyasa desteği ile yarın yukarı başlardık.
Şimdi ise 96 000' de tutunur mu diye soruyorum kendime ve cevabını bilmiyorum.
Mehmet şimşek bir mesaj bile yazmamış twitter hesabından...
Eminim o da şakına dönmüştür açıklanan isimden sonra...
https://twitter.com/memetsimsek
Piyasa akşamüstü listesinin sızmasını müteakip büyük ölçüde fiyatlamadı mı durumu
Yeni durumda nasıl bir hikaye yazılabilir borsa için ?
Negatif taraf
- Merkez bankası bağımsızlığı ile ilgili belirsizlik ....
- Sıkılaşma , enflasyon ile mücadele belirsizliği...
- Yerel seçimlerle ilgili seçim ekonomisi olur mu sorusu...
Kabine açıklanmadan önce bunların netleşmesini bekliyorduk.
Şimdi bu konular ile ilgili açıklamalar gelecek muhtemelen ama piyasa buna inanacak mı !
Belirsizlik tarihe odaklı bir durum olmaktan çıkıp ucu açık bir süreç haline geldi.
- Bu belirsiz durum kuru yukarı çekiyor.
- Piyasa belirsizlik nedeniyle daha fazla faiz isteyebilir.
Faiz yüksek, kur yüksek, büyüme beklenenden daha düşük gelir.
- Durumu kontrol etmek şimdi daha zor.
İyi taraflar
- Bu kadar kötü durum varken derhal merkez bankasının bağımsız olacağı ile ilgili açıklama yapılır , program hazırlanır ve ilk adımlar atılır. Damat konusunda yanıldığımız gibi bu konuda da yanılabiliriz, piyasa da bu rezervle düşünüyor olacak, bu iyimserliği azaltır.
- Dünya piyasaları olumlu göreli olarak ucuz kaldığımız için düşüşler belirli destek noktaları ile sınırlı olabilir.
- Dolar bazında ucuz hale geliyoruz diyebiliriz.
- Damat bakan olsa da kabine belirsizliği ortadan kalktı diye düşünebiliriz.
- Piyasa son durumu satmadan önce olacakları görmek isteyebilir.
En kötü senaryonun gerçekleştiğini düşünelim borsa 86 000 - 87 000'e düşsün.
Bu olursa şayet 94 000 - 95 000 düşüşün hedefi olacaktır.
Tıpkı 92 000' den 101 000' e geldiğimiz gibi.
Dolayısıyla düşüşleri kendi açımdan riskli görmüyorum.
86 000 - 87 000 fiyatlarını buraya düşecek diye yazmadım , en kötü olasılığın bile bekleyen açısından risk içermediğini göstermek için yazdım.
Yarın için ne olabilir...
96 000' e hızla gelip 97 500' e tepki verir , 97 500 ve üzerinde satış fırsatı verebilir.
Bugün piyasa da net bir alım vardı. Belki bunlardan daha iyi rakamları da görebiliriz.
Belki açılış 97 500 civarında da olabilir daha iyimser bir bakışla.
Belirsizliklerin giderilip hikaye yazabileceğimiz şartlar gerekiyor.
Hangi noktada alacaklar, destekler nerede oluşacak izleyeceğim.
Saatlik grafiklerde 21 ve 50 ağırlıklı ortalama takibimde olacak bu ortalamalar üzerinde destek bulmadıkça dikkatli olacağım.
%100 hissedeyim + çok az kredim var..
Listemdeki hisseler sert yukarı hareketler yaptıkça listeden çıkardığımı burada paylaşmıştım, bu sayede kredim %50' lerden %5' lere düştü
Bisr destek bulduğunda kredi pozisyonumu artırmaya başlarım bilançolara 1 ay kaldı..
Açılışta panik yapmak bence hata olur...
Sert düşüş olursa mal satmam ,tepkiyi bekler 5 dakikalık grafiklerde izlerim,
toparlanmanın zayıf kalacağını düşünür sattığım hisseyi alttan alabileceğime emin olursam sat - al denerim.