3 yildan fazla gecmis dow ucuz mu ne sanki
Printable View
Bu hayat pahalılığında, bir materyal üç sene önceki fiyatlarda ise otomatikman ucuz sayılıyor bizde
Conilerde durum nasıldır bilemem
Dow bugün yüzde 2 lik sıçrayış yaparak 31bine kafa attı
Bugün tesadüfen yeni bir şey daha öğrendim.
Ev, araba, dükan, tarla gibi kira getirisi olan yatırım araçlarına aylardır hamal gibi taşıdığınız hisselerin de kiralanabildiğini öğrendim.trade yapmayan uzunvadeci hisseciler için ek bir getiri kapısı gibi geldi bana, konuya tam vakf değilim o yüzden biraz araştıracam.
Bölünme yada temettü hakkının hisse sahibi yararlanıyor oluşu ve kira getirisi kulağa hoş geliyor
ama öğrendiğim kadarıyla dezavantajları da mevcut
Aracı kuruma x hissemi kiraya vermek istiyorum talebinde bulunmak gerekiyormuş, ayrıca senin hisseyi değil başka bir talepte bulunan olduysa onun hissesi kiraya verilebiliyormuş yani anladığım mevzu aracı kurumunla aran iyi olucak ve önceliği sana verecek oluşu (aracı kurumdan torpilli biri öncelik alabilir) dezavantaj
Hisseyi kiraya verdiğin an,kira sözleşmen bitene kadar satamıyor oluşu (mesela global bir olay oldu, ters birşeyler gelişti, endekis irtifa kaybetmeye başladı ve göz göre göre iniyor sen asla hisseni satamıyorsun) dezavantaj
Kira işi biraz tembel işi, biraz daha yaşımız geçerse düşünelim