Herkese merhaba,
Bir haftalık cryptocurrency maceramı paylaşmak istedim :)
BTCturk'e üye olup hesap onaylattıktan sonra cüzi bir miktar BTC aldım. Gidip BTC tavan yapmışken almış bulundum ama şans işte :)
Biraz araştırdıktan sonra orta vadeli (2017 sonuna kadar diyelim) yatırım yapılabilecek altcoin olarak Ethereum'u seçtim. Özellikle smart contract olayı gelecekte oldukça popüler bir araç olabilir diye düşünüyorum. Zaten büyük şirketlerin Ethereum'a artan ilgisi bunu gösteriyor bence.
Neyse, ETH alabilmek için önce laptop'uma (işletim sistemi olarak Ubuntu var üzerinde) Ethereum wallet (github'dan indirilebiliyor) kurdum. Öncelikle bir senkronizasyon işlemi gerekiyor. Şu ana kadar 3 günde ancak %65'i tamamlandı ve yaklaşık 45 GB'lık veri indirdi. Bu şekilde full sync yapmaya gerek var mı tam çözemedim ama sanırım Ethereum'un tüm özelliklerini (kontrat, geliştirme vs.) kullanabilmek için gerekli. Bunun dışında light client'lar ile bu kadar veri çekmeden de hesap açıp ETH alınıp satılabiliyor anladığım kadarıyla. Senkronizasyon devam ederken BTCturk'teki hesabımdan Ethereum wallet'ta oluşturduğum hesaba gönderim yaptım. Wallet içinde shapeshift eklentisi mevcut ve bununla BTC hesabından ETH hesaba anında para gönderilebiliyor. Senkronizasyon bitmediği için parayı wallet uygulamasındaki hesapta göremedim ve bir an parayı kaybettiğim düşündüm :) ancak etherscan.io adresinden tüm işlemler görülebiliyor. Oradan bakınca hesabıma geçtiğini gördüm.