Originally Posted by
alicemal
Bir yıl kadar önce, batı borsalarında oynamak kolay olmalı diye varsayımda bulunmuştum.
Gördünüz işte batıda oynamak ne kadar kolay.
Bizim BIST batıya kitlenince orayıda mecburen takibe başladım.
Batı endeksi konusunda şöyle olacak dediğimde hep tuttu. Hemde batıda yaşamıyorum buradan analiz ve tahminde bulunuyorum.
Ama BIST e bak. Dansöz gibi her rüzgara boyun eğiyor. Hükümet saçmalıkları bir yandan, BIST yöneticileri diğer yandan. Düzgün yönetilmediği için BIST de herhangi bir büyük oyuncu endeksi bir günlüğüne esir alıp KY ye kan kusturabiliyor. Tabi o gün pozisyonu tutan KY ler kendilerini kral sanıyor, onlara O GÜN sorsan durum iyi.
Hukuk sistemimiz saçmalık diğer yandan. Temiz dürüst para bizim yargı sistemine ve BIST yönetimine güvenemediği için gelmiyor. tayyip bile Türk müteahhitle anlaşmaları USD üzerinden yapıyor ve çoğu anlaşmada Londra mahkemeleri sorumlu. Kendi devletin sana kazık atıyor.
Bizim BIST de UZUN VADEDE en azından kaybetmiyorsan, avrupa ve abd borsasında kral olursun yaw.
Valla S&P de oynamak aklıma yatmak üzere.
Zaten virus bitse bile BIST'in baş problemi tayyip yerinde duruyor. Suriyeydi, Libyaydı veya daha yeni bi sürü saçmalık. Mevcut problemlerden USD ye olan bağımlılığımız.
Üzerine abd piyasalarına enjekte edilen trilyon dolarlar var. Önümüzdeki 2-3 yıl S&P sürekli yükselecek. Koca bir balon yapacak. 3 yıl mokoko.
Biz ise BIST de kan ağlayacağız. Bi sorun bitecek diğeri başlayacak. Zarar etmedikmi sevineceğiz. Bir sürü manipulatör ve spekülatörün oyuncağı durumundayız. 3 günlüğüne 3 kuruş kazandımı kendini kral sanan KYlerin yazılarını okuyup katlanmak zorunda kalacağız filan.
S&P ye bak, son tahminim çanağı bitirmek üzere. rayda giden trem gibi nereye ne zaan gideceği, hangi yoldan ilerleyeceği belli.
Bu arada BIST ise bir spekülatör yüzünden oyuncak olduk, o bitti USD yüzünden yeniden perişan olduk. Hep rezalet. Yarın ne çıkacağını bilmenin imkanı yok. Bilsen BIST ona göre davranmayıp tam tersi davranabiliyor. Derinlik yok, spekülatörün insafına kalmış durumdayız.
Derinlik olmamasının tek sebebide bu güne kadarki BIST yöneticileri ve onları atayan hükümetler.