Bu algı nereden geliyor bilmiyorum. AFT sadece Amerikan şirketlerine yada sadece Nasdq endeksine yatırım yapmıyor.
Ağırlık normal olarak orada. Ama sadece Amerikan şirketleri yok.
Printable View
Bu algı nereden geliyor bilmiyorum. AFT sadece Amerikan şirketlerine yada sadece Nasdq endeksine yatırım yapmıyor.
Ağırlık normal olarak orada. Ama sadece Amerikan şirketleri yok.
Bu fonlardan çok memnunum. Bende AFA - AFT - TKF - YAY olmak üzere 4 fon var. 2 ayda sırasıyla parantez içleri USD bazlı olmak üzere gün itibariyle %18,21(%9,97) - %25,10(%16,38) - %12,98(%5,11) - %18,86(%10,58) getiri yaptılar. Akportföy'ün sitesinde açıkça belirtilmiş yabancı hisse fonlarında sadece hisselerden değil döviz(USD) getirisinden de faydalanıyoruz. Bunların yanına takipte olduğum IPJ(İşportföy Elektrikli Araçlar Karma Fon)'yi eklemeyi düşünüyorum. Güzel getirisi olan ve sürekli değerlenen bir fon. Yurtdışı ve yurtiçi elektrikli araçlar ve bu araçlarla ilgili ürünler üreten şirketlere yatırım yapıyorlar. Bunların dışında GPA(Garantiportföy Eurobond Borçlanma Araçları Döviz Fonu)'yı da takipteyim.
https://akportfoy.com.tr/tr/fund/AFT
"Ak Portföy Yeni Teknolojiler Fonu, seçilmiş 20 teknoloji devine, kendi bankanızdan, tek işlemle, eşit ağırlıklı olarak yatırım yapmanız için harika bir fırsat sunar!
Fonun yatırım yaptığı şirketler: Apple, Google, Facebook, Cisco, Amazon, Microsoft, Baidu, Intel, Samsung, Nvidia, Alibaba, Tencent, Tesla, Netflix, IBM, Oracle, Qualcomm, Taiwan Semiconductors, SAP, Adobe'dir"
"Bu Fon Bana Ne Kazandırır?
Fona yatırım yaparak teknoloji devi 20 şirketin kar payı ve borsa performansına ortak olabilirsiniz. Ayrıca bu şirketler yabancı para cinsinden işlem gördüğü için, kurdaki değişiklikler de fon fiyatı üzerinde etkilidir."
IPJ için Tesla etkisi diyebilirim.
2018-2020 arasındaki fiyat hareketi bence hiç tatmin edici değil.
Saygılar.
yabancı teknoloji fonları çok gündemde bu aralar.
Ben de bir kendimce tekniğe bakayım dedim.
9 günlük ema 20 günlüğün üzerinde endeks de bu iki ortalamanın üzerinde.
MACD al vermiş, ancak DMI, yükselmeye devam etse de yükseliş trendinin hala zayıf olabileceğini söylüyor.
RSI ise aşırı alım bölgesine gelmek üzere bundan sonraki süreçte satış baskısının artabileceği anlamını çıkarabiliriz.
Yükseliş trendi devam ediyor gibi dursa da bir düzeltme yakın olabilir. YTD...
https://invst.ly/rzm24
Bence BİST ve ülke ekonomisine nazaran dağ gibi sapasağlam bir portföy :)
Olabilir ama portföylerini incelediğimde Tesla küçük bir yüzde ile bulunuyor. Yerli hisseler bile var portföylerinde. Ayrıca geleceğin artık elektrikli motor ve araçlarda olacağı kesin gibi. O yüzden sadece Tesla nezdinde bakmamak gerekir bence. Pil teknolojisi, yazılım vs. yatırım ve iş yapan Tesla dışında bir sürü şirket var piyasada.