Sn TH
Reel faizin yüksek olduğu bu dönemde hiç hikayesi olmayan bir borsa dan ne bekleriz ?.. Ama mal ucuzken alınır diyenler için söylüyorum ucuz neresi pahalı neresi ? Bir de neye göre ?
Printable View
Sn TH
Reel faizin yüksek olduğu bu dönemde hiç hikayesi olmayan bir borsa dan ne bekleriz ?.. Ama mal ucuzken alınır diyenler için söylüyorum ucuz neresi pahalı neresi ? Bir de neye göre ?
Bunlar çok göreceli ölçüler. Her ne kadar standardize edilmiş olsalar dahi günün ruhunu yaşamak ve etkilenmek zorundalar. O noktada tüm hikayeler hikaye oluyor. İşte bugün olduğu gibi.
Sn Lunar, sizi gördüğüme sevindim . Hoş geldiniz..
SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Doğru dedin. Ucuzluk pahalılık göreceli kavramlar. Öte yandan borsadan herkesin umudunu kesmiş olması iyiye işaret. Herkesin borsadan bi cacık olmaz diye düşünmesi olumlu bir kontra sinyaldir. Özellikle KY lerin borsadan illallah demesi de borsa için olumlu bir sinyal.
Ekonomisi resesyonda olan Almanyanın borsası DAX bugün yeni bir tarihi zirve yaptı. Almanlara hayırlı olsun, darısı Türklerin başına.
0101 kardeşimiz bana göre oldukça naif bir yorumda bulunmuş. Ona verdiğim yanıtı referans olsun diye buraya da kopyalıyorum:
TH:
Hiç kuşkun olmasın bu dediklerin olacak. Tek sorun ne zaman olacağında. Ben 250 sene sonra 2300 yılına yaklaştığımızda bu dediklerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Sen de biliyorsun Türkler reform yanlısı bir millet değildir, satükoyu çok severler, ya yumurta deliğe geldiğinde ya da duvara toslanınca aksiyon alır bu millet. İşte bu yüzden dediklerinin gerçekleşmesi için kanımca 10 jenerasyon yani 250 yıl geçnesi gerekiyor. Moleküler biyoloji kapsamında köklü mutasyonların oluşması için 10 jenerasyon (250 yıl) gerekiyor. Statükoculuktan kurtulmak için Türk milletinde olması gereken de budur yani genetik mutasyon.